Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А когда нет поста, в тертую картошку добавить яйца и шкварки и запекать.
    Вчера жена сварила гороховую кашу, туда шкварки и лук поджаренный, всем понравилось

• Подобається Подобається x 3
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Я таке роблю, але з начинкою. Половину картопляного тіста виливаю на бритванку, зверху м'ясну суміш, а на неї другу половину тіста. Подавати з грибовою підливою.

3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Це,ще залежить від якості самого зефіру,от коли купувала імпортний,оцей ваш,гамереканський,все було чікі-піки, а наш,то "чудо"......а масло я даю;)і троха водички,але воно від того не блистить,краще просто ліпиться,але не блистить....потім я всеодно його блиском покриваю(медом) у вас там в Америці все спец. є і блиски і фарби і виємки, а у нас нічорта того немає, от я і фантазую.....

• Подобається Подобається x 2
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

мені смакує з цитирновим соком, воно кислинку дає. А наш той жувальний зефір непоганий, дітиска люблять собі робити з нього сморс, тобто чуть підігріти на вогні, покласти на медове печиво, зверху кусочок чеколяди, і знову печиво. Ось такий сендвіч хрумають наші американці на природі (тобто ззаду на подвір’ї коли тато розведе вогонь);)

А щодо того що в нас все є, то точно. У нас навіть готова паста є для квітів, і навіть в мене на кухні стоїть, чекає коли хто з неї цвітки наліпить.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:34 ----------

А ірландці роблять такий самий пиріг тільки з картопляного пюре, на низ пюре, далі боловий фарш і знову пюре. Мнямка. Називається пиріг пастуха.Але то вже не на піст.

5. Персі

Персі La mafia è immortale!

А детальніше не розкажете? А то я особисто ніколи капусту не квасила, тим більше головками. Все то мама, то бабуся пригощають. :))) Така лінива

• Подобається Подобається x 4
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

То ж муж, а я там не пхаюсь. Знаю в загальному що він капусту трошки відварює але не багато, менше ніж на голубці. Далі складає в великий баняк-виварку і заливає гарячим маринадом. Маринад має воду, БАГАТО ЧАСНИКУ, сіль і здається оцет, але того не можу гарантувати.

Нехай deva розкаже чи має бути чи ні.

7. Персі

Персі La mafia è immortale!

deva, розкажіть, як ви капусту головками квасите

• Подобається Подобається x 1
  8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А что есть "боловий фарш"?

9. poetka

:))):))):))):))):)))
    Може..воловий?
    То гов"яжий фарш.;)

10. deva

deva Well-Known Member

ще таку страву називають МУСАКА:)

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:04 ----------

це крижалка, в нас так називають,це може бути самостійною закускою, але при тому як подати на стіл розрізати на частини.
    просто коли квасити капусту на зиму ,наприклад в діжці я це роблю, то спочатку на низ втрамбовую перемішану капусту з морквою, сіллю і що хто хоче можна додати кміну пізніше вкладаю голівки капусти (але капусту нівякому випадку небрати зимову, вона тверда і добре непрокваситься, брати середню),але вирізати легенько качанчик з неї, а зверху на ті капустяні голівки знов втрамбовувати нашатковану капусту і хай собі кваситься як звичайна капуста, спочатку в кімнатні температурі, час від часу її проштрихувати чимось щоб виходило повітря і капуста не була затхла, а вже коли вкисне винести в підвал чи на холод і також дивитись і промивати круг який зверху кладете для ваги щоб не було плісняви. Все просто. Смачного.

11. Un.Known

Завжди думала, що мусака традиційно готується з синеньких...

12. deva

deva Well-Known Member

Нагадали мені про крижавку, то завжди мене виручає один рецепт я його називаю "мариновані овочеві голубці":), завжди собі приготую з літрів три, поставлю в холодильник і господиня;)тільки хтось в хату, а в мене вже готова закуса.
    Мариновані овочеві голубці
    Спочатку потрібно втушити моркву з додавання солі, перчику, я додаю трохи цибульки -хай стигне.
    Ошпарити капусту як на голубці звичайні, потім розрізаю листок пополовині, щоб коли скручувати голубця він получався трикутним.
    Завернути приготовлену моркву в листя підготовлене капусти, як голубці звичайні. Скласти його в каструльку і залити гарячим маринадом.Після того накрити тарілкою чи ще чимось і поставити зверху груз, щоб притиснути це(я виткористовую 3хлітрову банку з водою) і так воно стоїть в мене на кухні дня 2-3, а потім можна перекласти в банку, залити тим самим маринадом і зберігати собі в холодильнику і час від часу смакуючи ними.:good:
    Маринад- 1 літр води, 1 стакан цукру, 1 стакан олії ,2 столові ложки солі, головка часнику (видавиди через чеснодавку).

---------- Додано в 18:27 ---------- Попередній допис був написаний в 18:26 ----------

я десь читала в своїх книжках мусаку з тертої картоплі, знайду напишу рецепт:)

---------- Додано в 18:46 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ----------

Знайшла, в старій книжці яка має назву закарпатські народні страви, і там написано наступне:
    Картоплю натерти на дрібній терці. Поділити її навпіл. Одну половину маси укласти на змащений жиром лист шаром завтовшки до 2 см і рівномірно покрити його фаршем з цибулі та яйця (можна також і тонким слоєм мясного фаршу з тушеною цибулькою і залити збитим яйцем). Зверху покривають картопляною масою, що залишилась. Поверхню змастити сумішшю яйця та сметани, посипати сухарями, збризгнути розтопленим вершковим маслом і запікати в духовці. Перед подачею порізати на куски. Я подаю ще до тої смакоти грибну поливку.

---------- Додано в 18:55 ---------- Попередній допис був написаний в 18:46 ----------

дуже люблю мусаку з синеньких і кабачків :) І взагалі, як начитаюсь, то так всього хочеться, добре лінь мені сьогодні готувати, просто мала 2 лекції і збори, прийшла стомлена, тальки витягнула кусочок товстолобіка щоб приготувати йому на вечерю. А лігуміни буду готувати коли буде час і відповідний настрій.

13. poetka

Ого!!!То ви така господиня.....

---------- Додано в 19:16 ---------- Попередній допис був написаний в 19:15 ----------

А я нічого такого не готую...тим паче мусаки(вперше чую)В мене взагалі голубці то табу....от тільки коли мама принесе....і то тільки я їм(мої не люблять).

14. deva

deva Well-Known Member

А для мене голубці, то любиме діло, якось все дуже швидко получається. А про мусаку я спочатку почула і попробувала в Болгарії.

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а... ну то точно крижавка. Ми його з задоволенням їмо до бульбочки або просто так, коли ніц нема в хаті.

точно... спішилась, тай палець зіскочив не на ту букву.:cry:
    Вони в вас неукраїнські якісь? :) В мене всі, крім сина, їдять голубці але капусту в яку вони завинені викидають. :)))

16. poetka

Ой!!!!Дівчатка,я тортик спекла щойно "П"яну вишню".....запах стоїть клас,але пекла на велику бритванку(треба було взяти подвійну "дозу",а я пошкодувала тоті яйка.... і вийшов пляцок,але то ніц,то для нас ...завтра в мого чоловіка День народження посидимо собі з кавусею вип"ємо.....а на замовлення,так точно б перепікала б...Отакто...:)Не мій день нинька,чи що...блог запорола,інгредієнти зажала.....,як кажуть скупий плате вдвічі....:cry:

17. deva

deva Well-Known Member

Молодчинка яка:) Дайте рецепт, колись пекла давно мамі на день народження, років напевне з 20 назад, але рецепту вже немаю доброго. Напишіть, будь ласка, рецепт торта "Пяна вишня". Памятаю тільки, що тоді вишні добряче настояла в спирті, що маминим подругам після того торта закусувати треба було:)

Останнє редагування: 25 жов 2010
  18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А мені ось цей перепис найкраще сподобався.

• Подобається Подобається x 9
  19. Un.Known

Марусю, на відміну від мене Ви садистка.)))

Рецепт, прошу Вас дуже.

20. poetka

Марусю,то,шось троха не такий,то певне ваш Гамериканський...
    А наш,то все ся вибирає,зсередини,тіко лишається голий корж, і тота вся серединка вимішується з кремом,заспиртованими вишнями, і виходе харамуля на вигляд "гадосна",зверху ся накриває корж маківка зрізана, і обливається шоколадом...А як постоє добу,то таке смачне виходе, ум!!!!!як казка....
    Тіко я спиртяки не даю,бо малий буде їсти, а в рецепт йде 250 гр.о_О

а де твій аватар? :)