Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. deva

    deva Well-Known Member

    а ще я пекла колись банановий хліб в хлібопічці, то там використовувала і кленовий сироп і коричневий цукор, то всім тоді сподобалось, а якраз ті друзі були в Канаді і привезли мені кленовий сироп.
     
  2. Summer

    Summer Well-Known Member

    deva, на днях робила по вашому рецепту банош :nyam2: дуууже смачно, дякую за рецепт!:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Summer

    Summer Well-Known Member

    а порошок до печива можна?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А я тортик віддала,дивіться,тільки строго не судіть,через те що вчора витріскувала голова,не дуже акуратно вийшло...строго не судіть.:)
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 15
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Поетко,:good::good::good:Просто супер...і не скромнічайте:mocking:
    Це ж скільки з нам мороки:wacko:
    А я спекла гарбузовий пиріг.Смачно!:nyam2::nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Щось тіко зайчик дідусь вийшов, а так все СУПЕР-ДУПЕР!!! Особливо капці/пінетки мені сподобались.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Kost

    Kost Мале вампірисько:)

    Мене так навчіть:sad:
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Gron

    Gron тафгай

    Та й квіточка у ведмедика трохи еротична, нє?

    Егеж, підтримую.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Поетко, пора організовувати майстер-класи?

    Чим не додаткова копійка в бюджет? )
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Персі

    Персі La mafia è immortale!

    А зразу філе хека, нє?
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Не купую філе,воно у нас поганої якості.

    ---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

    Сама тільки вчуся:)

    ---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

    Ще зарано,самій би здалися...
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. deva

    deva Well-Known Member

    смакуйте на здоровячко:)

    ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

    Молодчинка, талантіщє!!!:good: Я пекти дуже люблю і получається в мене, але оформити, то так собі не дуже, хіба якісь прості квіточки чи желе залити кусочки ягід чи фруктів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Це грубий кролик...в останній момент полізло "тісто-зефір",якщо так можна сказати....ледь його взагалі виліпила.....ну але то таке,вчуся на власних помилках,за критику дякую....
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. deva

    deva Well-Known Member

    Треба буде заквасити з капустою і головки. Дуже люблю зимою робити пісні голубці з квашеної капусти. Для начинки беру терту картоплю, віджати її від соку, добавити сіль, перець до смаку, підсмажити цибульки багато і заправити нею терту картоплю. Потім цей фарш замотати в листки квашеної капусти. Складаю голубці в сотейник добавляю водички, трошки олійки і в духовочку хай готуються. До тих голубчиків можна подати підливочку з грибочків(краще опеньки) -смакує.
    Колись моя бабуся, готувала також з тертої картоплі також ПІЗИ, так вона їх називала. Було дуже смачно і водночас проста їжа.
    Мій чоловік дуже любить картоплю зварену в лушпині, а окремо порізати цибульку і зєднати її з олійкою чи часник,добавити трошки солі і потім картоплю розрізати собі в тарілочці полити тим, а ще саласти з капустки , то все можна віддати за таку їжу.:)Правда?
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Персі

    Персі La mafia è immortale!

    Як я люблю такі голубці. :) В дитинстві бабуся такі часто робила. :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. deva

    deva Well-Known Member

    Зараз можете самі зробити і побалувати своїх рідних.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Персі

    Персі La mafia è immortale!

    Так для початку теж доведеться капусту квасити... :) чи головками, чи просто листки я ще знаю, квасять.
    Цікаво, а купити десь можна?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. deva

    deva Well-Known Member

    квасити треба головками, але серединку,тобто качанчик зразу трохи вирізати і покласти капусту в шинковану капусту всередину і хай собі кваситься разом. А чи продається, та напевне на ринку можна, але хто зна в чому вони квасять, краще вже свою почекати, або просто відварити листки капусточки в водичці з оцтом, але це буде не той смак. Так що квасьте і чекайте.:)
     
  19. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Я також. В мене їх чоловік готує, і сам крижавки робить (тобто ту капусту квасить головками з горою часнику) а потім тре бараболю і робить голубці. Я тільки приправляю водичку якою заливаємо перед тим як «садовить у піч»

    ---------- Додано в 02:55 ---------- Попередній допис був написаний в 02:52 ----------

    То-то я дивлюсь що воно якесь не гладке.

    Я мастику не люблю але якщо робити то треба щоб вона була досить мягка і як тісто еластична. Мені здається що ви недодали цукру-пудри і вона трошки сухувата бо розлазилась, а ще мені порадили додавати трохи масла, для блискучості і еластичності.

    ---------- Додано в 02:59 ---------- Попередній допис був написаний в 02:55 ----------

    Мій чоловік ще любить додавати ложку сметани, тоді терта бараболька не чорніє за рахунок кислоти. Але ми терту бараболю не відтискаємо, а просто ставимо на друшляк аби надлишок рідини стік, тоді ту рідину трохи відливаємо а крохмаль що залишився на дні додаємо до тертої барабольки.
    Мій тато казав що його бабця ще робила таку запіканку, що брала терту картоплю, додавала сіль, перець і тоді запікала в печі як один великий пиріг. До такого пирога ми робимо мачінку з часнуку і олії. То в нас перша страва на піст.
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. deva

    deva Well-Known Member

    так, це я також дуже люблю і часто готую, в принципі на формуну кухню я колись давала такий рецепт (вроді):)
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)