Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. deva

deva Well-Known Member

а ще я пекла колись банановий хліб в хлібопічці, то там використовувала і кленовий сироп і коричневий цукор, то всім тоді сподобалось, а якраз ті друзі були в Канаді і привезли мені кленовий сироп.

2. Summer

Summer Well-Known Member

deva, на днях робила по вашому рецепту банош :nyam2: дуууже смачно, дякую за рецепт!:)

• Подобається Подобається x 2
  3. Summer

Summer Well-Known Member

а порошок до печива можна?

• Подобається Подобається x 1
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

А я тортик віддала,дивіться,тільки строго не судіть,через те що вчора витріскувала голова,не дуже акуратно вийшло...строго не судіть.:)

• Подобається Подобається x 15
  5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Поетко,:good::good::good:Просто супер...і не скромнічайте:mocking:
    Це ж скільки з нам мороки:wacko:
    А я спекла гарбузовий пиріг.Смачно!:nyam2::nyam2:

• Подобається Подобається x 6
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Щось тіко зайчик дідусь вийшов, а так все СУПЕР-ДУПЕР!!! Особливо капці/пінетки мені сподобались.

7. Kost

Kost Мале вампірисько:)

Мене так навчіть:sad:

8. Gron

Gron тафгай

Та й квіточка у ведмедика трохи еротична, нє?

Егеж, підтримую.

• Подобається Подобається x 4
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Поетко, пора організовувати майстер-класи?

Чим не додаткова копійка в бюджет? )

10. Персі

Персі La mafia è immortale!

А зразу філе хека, нє?

• Подобається Подобається x 3
  11. poetka

Не купую філе,воно у нас поганої якості.

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:05 ----------

Сама тільки вчуся:)

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:07 ----------

Ще зарано,самій би здалися...

12. deva

deva Well-Known Member

смакуйте на здоровячко:)

---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:46 ----------

Молодчинка, талантіщє!!!:good: Я пекти дуже люблю і получається в мене, але оформити, то так собі не дуже, хіба якісь прості квіточки чи желе залити кусочки ягід чи фруктів.

13. poetka

Це грубий кролик...в останній момент полізло "тісто-зефір",якщо так можна сказати....ледь його взагалі виліпила.....ну але то таке,вчуся на власних помилках,за критику дякую....

14. deva

deva Well-Known Member

Треба буде заквасити з капустою і головки. Дуже люблю зимою робити пісні голубці з квашеної капусти. Для начинки беру терту картоплю, віджати її від соку, добавити сіль, перець до смаку, підсмажити цибульки багато і заправити нею терту картоплю. Потім цей фарш замотати в листки квашеної капусти. Складаю голубці в сотейник добавляю водички, трошки олійки і в духовочку хай готуються. До тих голубчиків можна подати підливочку з грибочків(краще опеньки) -смакує.
    Колись моя бабуся, готувала також з тертої картоплі також ПІЗИ, так вона їх називала. Було дуже смачно і водночас проста їжа.
    Мій чоловік дуже любить картоплю зварену в лушпині, а окремо порізати цибульку і зєднати її з олійкою чи часник,добавити трошки солі і потім картоплю розрізати собі в тарілочці полити тим, а ще саласти з капустки , то все можна віддати за таку їжу.:)Правда?

• Подобається Подобається x 5
  15. Персі

Як я люблю такі голубці. :) В дитинстві бабуся такі часто робила. :)

• Подобається Подобається x 3
  16. deva

deva Well-Known Member

Зараз можете самі зробити і побалувати своїх рідних.:)

17. Персі

Так для початку теж доведеться капусту квасити... :) чи головками, чи просто листки я ще знаю, квасять.
    Цікаво, а купити десь можна?

18. deva

deva Well-Known Member

квасити треба головками, але серединку,тобто качанчик зразу трохи вирізати і покласти капусту в шинковану капусту всередину і хай собі кваситься разом. А чи продається, та напевне на ринку можна, але хто зна в чому вони квасять, краще вже свою почекати, або просто відварити листки капусточки в водичці з оцтом, але це буде не той смак. Так що квасьте і чекайте.:)

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я також. В мене їх чоловік готує, і сам крижавки робить (тобто ту капусту квасить головками з горою часнику) а потім тре бараболю і робить голубці. Я тільки приправляю водичку якою заливаємо перед тим як «садовить у піч»

---------- Додано в 02:55 ---------- Попередній допис був написаний в 02:52 ----------

То-то я дивлюсь що воно якесь не гладке.

Я мастику не люблю але якщо робити то треба щоб вона була досить мягка і як тісто еластична. Мені здається що ви недодали цукру-пудри і вона трошки сухувата бо розлазилась, а ще мені порадили додавати трохи масла, для блискучості і еластичності.

---------- Додано в 02:59 ---------- Попередній допис був написаний в 02:55 ----------

Мій чоловік ще любить додавати ложку сметани, тоді терта бараболька не чорніє за рахунок кислоти. Але ми терту бараболю не відтискаємо, а просто ставимо на друшляк аби надлишок рідини стік, тоді ту рідину трохи відливаємо а крохмаль що залишився на дні додаємо до тертої барабольки.
    Мій тато казав що його бабця ще робила таку запіканку, що брала терту картоплю, додавала сіль, перець і тоді запікала в печі як один великий пиріг. До такого пирога ми робимо мачінку з часнуку і олії. То в нас перша страва на піст.

• Подобається Подобається x 5
  20. deva

deva Well-Known Member

так, це я також дуже люблю і часто готую, в принципі на формуну кухню я колись давала такий рецепт (вроді):)

а де твій аватар? :)