Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Крім смаженого сала смаколиків є досить. )
    Пардон, а то вже кожен собі сам мусить вибрати, що йому більше смакує (чи може собі дозволити)

• Подобається Подобається x 2
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

Точно так само,ну майже :)зробила для себе...тільки не омлет, а просто збила два яйка і кришкою накрила...
    А ше оті дні ...то в мене якісь противні....от на вечерю думала парові котлети....пароварки немаю....вскипіла вода в мене є така спец тарілка з дирками і ніжками,поклала в баняк.....на тарілку котлети....і пішла...вода викіпіла,баняк згорів..зараза.:sad:

• Подобається Подобається x 4
  3. deva

deva Well-Known Member

Люблю котлетки на пару, неможу їсти жареного, але ще котлетки запікаю в духовці на пергаментному папері потім складаю їх в каструльку, додаю трошечки масла і тушкую.

• Подобається Подобається x 5
  4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я сьогодні на парі готувала філе риби :good: Вона така м'яка і делікатна робиться! Ням-ням :nyam2:

5. у мене в "битві за кухню" не один баняк загинув смертю хоробрих :sad:
    одного разу вже будучи на роботі згадала, що варю бульйон :dntknw: вже ніби не дівка, а пам'ять - дівоча :)

• Подобається Подобається x 9
  6. nirvanka

nirvanka просто фотограф

о_О А до пожежі не дійшло?
    Начиталась я про сир і самоготування, згадала смак домашнього жовтого сиру і самій захотілось спробувати. От тепер шукаю рецепти і не можу знайти. То в якій темі було?

• Подобається Подобається x 1
  7.  
    • Подобається Подобається x 3
  8. deva

deva Well-Known Member

недоступний сир

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

а приходіть в гості, бо в мене забагато баняків які мене дратують... а мені і нести тяжко, і кинути шкода ;)

10. poetka

А ми купили рівно один комплект отих баняків всього- 5 і достатньо...правда ше б здався великий на 5 л.,але нема де той весь хлам складати...чоловік і без того свариться,що в мене на кухні і так забагато всякого мотлоху.....всякі ситка,терки і причандали для тортів(їх найбільше) :)каже: нашо тобі стільки отих бритванок?і серця і малі і великі....і квадратові.....і в коробках всяке дрантя?Ніц ті хлопи не тямлять...от нашо йому два ящика інструментів,залізяк всяких,одних викруток 10000 і рулєток 200 і ше всякого такого,шо я й навіть не знаю,шо то таке....І головне він то все своє барахло тримає на кухні......а потім закидує.: повикидай своє начиння, і так немає місця!....а я йому, а твоїм інструментам місце на кухні? і отоді пішло поїхало.....
    Хатка маленька,кладовки немає....і отако воюємо:)

• Подобається Подобається x 9
  11. Summer

Summer Well-Known Member

на Південному в Європі на 1 поверсі де посуд білик магазин вроді, то одеські там є різні і для маленьких кексів на 6 шт і одна велика. Але я пекла пляцок і ній, то треба ше трохи приловчитися, але вроді не погано...а ше купила шпательок силіконовий, от ним дууже задоволена, ніц не пригорає і вичищає сковорідку і баняки на ура !

---------- Додано в 14:10 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

і от нарешті пишу рецепт квашеної капусти за добу :) Дуже смачна, мої з'їли на ура
    Я робила на пробу на 1л -600 гр капусти нарізати
    на 1л моркви -250 гр натерти на терці
    Капусту добре пом'яти та змішати з морквою.
    Дуже добре втрамбувати в банку.
    Готуємо росіл. Дозування на 3л банку1л гарячої кипяченої води
    1 ст л цукру
    2 ст л солі
    1 ст л 70% оцтової есенції. Я брала 9% 1 ст л на 1л і всі розрахунки по 1\3
    Висипаємо в посудину сіль, цукор -заливаємо кипятком + оцет, перемішуємо...до повного розчинення солі.
    Тоненькою струйкою вливаємо росіл в банку з капустою, але ложкою випускаємо лишнє повітря, щоб тим росолом рівномірно залити капусту. Закриваємо кришкою. На добу ставимо в холодильник. Дальше зберігаємо теж в холод-ку. Заправляємо цибулькою та олією. Смачного вам!:good:

---------- Додано в 14:12 ---------- Попередній допис був написаний в 14:10 ----------

а ще вчора пекла в силіконовій формі "Цветаевский пирог" дуже простий і надзвичайно смачний, написати рецепт? постараюсь нині і фото дати ))

• Подобається Подобається x 6
  12. Un.Known

Що за питання у Вас вічно, Літечко? :)

13. deva

deva Well-Known Member

Була в кіно, гарно провела час з друзями, зайшла в Сільпо, а там баклажанчики по 4 грн. з коп. знов добрала ще і прийшла додому і поставила їх проварити, тоді добавлю ці що купила раніше і буде запас на зиму.
    Напишу рецептик Баклажани солоні-дуже ми це любим і закуска класна і клопоту нема.
    Для соління беру невеличкі баклажанчики, промити їх добре, відрізати плодоніжку. Тоді ножичком акуратно розрізати, але відступаючи від кінців десь по 2-3 см. Після цього викладаю їх в велику каструлю і заливаю водичкою з сіллю(на 1 л води2 столові ложки солі). Варити ну десь хвилин з 20, щоб трохи змякли. Потім акратно витягнути їх і викласти на піднос чи щось таке щоб вистигли. Обчищений часник нарізати скибками, додати сіль, трошечки води і розтираю в ступці і це покласти в баклажани крізь розріз. На дно банки покласти лавровий листок, селеру а зверха підготовлені баклажани. Заповнену банку залити кипяченим і охолодженим росолом
    ( 70г. солі на 1 літр води). Банки накрити кришками і залишити при температурі 18-25 градусів на 5 днів для бродіння, після чого перенести в прохолодне місце (підвал я ставлю). Перед подачею на стіл нарізати баклажанчики на потрібні кусочки , заправити олійкою і смакувати. Якщо хто має такі емальовані бочечки, то можна і в них засолювати, мені бабуся такі бочечки передала, то я там засолюю також і помідрчики.

14. Summer

Summer Well-Known Member

і от нині спекла за рецептом Аліас печиво "День і ніч", супер , дуууже смачне і таке святкове, дякую!:):good: ось [​IMG]
    а вчора був "Цвєтаєвський пиріг", теж смачний зі сметанковим кремом :)[​IMG]

15. Un.Known

А де обіцяний рецепт? Я пекти зібралась, то прошу, для натхнення... )

16. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

Люди добрі!!!:)Напишіть хтось,як варити гарбузову кашу.Ато я не вмію:blush:

17. deva

deva Well-Known Member

також можна начинити гарбуз рисом , курагою, ізюмом (пропорції водички як на плов) масло, сіль до смаку.

18. poetka

Пекла манник.....фото немаю:sad:але не поганий і взагалі легкий в приготуванні.Можу дати рецептик...
    Фото не моє,кажу одразу,але в мене вийшов такий самий,він виходе завжди,навіть у тих хто не вміє пекти:[​IMG]

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:34 ----------

Щоправда я дала в середину(вимісила з тістом) кусочки чорного шоколаду, але можна любі сухофрукти,ізюм і т.д.,але то попередньо треба обваляти троха в борошні.Зверху те чудо можна залити шокопомадкою.
    СМАЧНОГО!!!!!

Останнє редагування: 19 жов 2010
  19. deva

deva Well-Known Member

Звичайно давайте. Впринципі я колись також пекла(якщо це такий) ну там спочатку печеш сухий манник, а потім заливаєш кипячним молочком і він ніби набухає? Дуже смачний, рецепт не дуже вже памятаю. Дуже часто мене виручав. Так що чекаю рецеп.

20. Summer

Summer Well-Known Member

о які файні рецепти, вже знаю, що завтра буду пекти, дякую вам! :):good:

а де твій аватар? :)