Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. deva

deva Well-Known Member

так,пекла неодноразово

• Подобається Подобається x 1
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

То добре, бо мої такі коряві. Але я вже потім як подивилась щераз відео зрозуміла чому.

---------- Додано в 05:34 ---------- Попередній допис був написаний в 05:29 ----------

Якщо крем лізе, так би мовити, то значить він зарідкий. Треба додати більше пудри.

Я випробувала звичайнісінький масляний крем. Взяла пачку масла, збила її міксером на великій швидкості, щоб була пишна. а тоді додала десь з 250-300 гр цукор пудри. Попробувала на смак, і тоді додала десь 2-3 ложки молока і 1 ложку спирту або лікеру. Спирт, щоб масло швидко не попсулось. В гАмериці роблять крем з соленого масла, але я не люблю. І ще до пудри підсипають сухого білка, щоб крем краще тримався. Я не підливала.
    Крем пробуєте на консистенцію. Якщо крем штивний, то він піде на вироблення квітів, середньої консистенції то вже на менші деталі, а ще більш мягчий на те аби щось писати. Консистенція міняється за рахунок додавання або рідини (молока в мому випадку) або цукор-пудри.

• Подобається Подобається x 7
  3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Хочу порадити вам спекти сирні пальчики, я пекла недавно,то мої як накинулись,все з"їли я поки фотік зарядила,щоб вам показати, вони попоїли геть наніц всі...

Масло 150 гр
    Борошно - 2 неповних скл.
    натертий на мілкій терці сир( я брала російський "комо")

замісити тісто,трохи довго місити,поки масло не розтопиться

Видавити пальчики,хто як може,через м"ясорубку,через конд. шприц,можна просто зробити рульки, в мене спец. конд. шприц для печенька(недавно купила,то випробову...)

Викласти на деко ,кожне печенько змастити яйком посипати кмином і посолити і запікати при 175 в розігрітій духовці до золотистого кольору.

• Подобається Подобається x 11
  4. deva

deva Well-Known Member

зробила "Сливки мариновані"

• Подобається Подобається x 6
  5. night

night Well-Known Member

Хтось пробував в бленедері збивати білки? Хочу зробити крем на торт а комбайн з міксером зламався:sad:

6. Shine

Shine Well-Known Member

А сиру скільки?:)

• Подобається Подобається x 2
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Навіть не пробуйте. Переведете продукт!

8. poetka

100-200 гр.

9. tenkovir

tenkovir Well-Known Member

Перший варіант кексу - апельсиновий

В одному із попередніх постів писав, що потрібно було спекти простий кекс з простих інрідієнтів - дякую за пораду, за рецепт, мені сподобалось. Далі буде.
    Тут детальна інформація http://rivok.net/?p=924
    Єдина що від себе добавлю - сиропу треба брати мінімум 200мл., якщо не вистачає соку з апельсина, добавити кип'яченої води та цукру, або я потім зробив липового чаю, добавив цукру і добавив все в сік апельсина.

• Подобається Подобається x 4
  10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А цурок для сиропу таки краще переварити. Доречі сирий цукор погано засвоюється і може спричиняти здуття. Плюс теплий кекс краще вбирає вологу ніж холодний.
    Тоді треба просто дати повністю вистигнути.

Неодноразово робила ромову бабу саме за таким принципом, що поливала гарпчим сиропом в формі ще тепле тісто. Результат - СУПЕР!!! І свіже буде довго.

11. tenkovir

Я робив все за рецептом, на який тут мені дали посилання, але наступного разу буду робити трішки по своему, з врахуванням ваших рекомендацій :)

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Якщо ви не боїтесь дріжджів то можу порадити зробити майже так само, тільки саме тісто буде дріжджове. Оригінально виходить.;)

13. tenkovir

Дрізджів не боюсь, але дуже рідко використовую, сьогодні пік кекс по рецепту, який написаний на упаковці розпушувача - супер вийшло

14. Bambook

Bambook Persona non grata

а що їх боятися? їх просто тра з раціону викинути і все...

15. poetka

А яка фоткао_О шикарна,ну просто тисчу +++++++++++++++:good:

• Подобається Подобається x 9
  16. Shine

Shine Well-Known Member

Останнє редагування: 15 вер 2011
  17. poetka

Мій кексик:
    Смакота вийшла чесно-чесно!!!!

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ----------

Народ маю ябка,що з ним зробити,вже наварила троха джему сливово-яблучного, з самих яблук варення не любимо,шо можна ще зробити,бо пропадуть...

• Подобається Подобається x 12
  18. якщо маєте багато, - сік обов'язково, незабутній смак домашнього соку, відтиснутого скрізь капрони :)

• Подобається Подобається x 8
  19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Трохи можна уварити для перекладання пляцків.

Ну і сік, звичайно ж. Або сідар.

• Подобається Подобається x 5
  20. deva

deva Well-Known Member

Яблука-начинка!

Яблука осінніх сортів почистити і порізати кубиками дрібно. На ніч засипати цукром (на око). Вранці розкидати яблука у банки, залити тим сиропом, що залишився і стерилізувати 10 хв. Закрити. Дуже добрі для пирогів і вареників!

а можна ще так,мені це більше навіть подобається,до налисників супер:
    даю мовою оригіналу(цього року по даному рецепту закрила 10 літрох банок
    ЗАГОТОВКА ДЛЯ ПИРОГОВ ИЗ ЯБЛОК
    Сахара понадобится мало, способ приготовления быстрый и простой. Очищенные яблоки нарезать дольками, положить в кастрюлю, засыпать сахаром, поставить на медленный огонь, нагревать примерно до 85°С, непрерывно помешивая, выдержать еще 5 минут и разложить в горячие стерильные банки, наполняя их до самых краев. Банки сразу же закатать и перевернуть вверх дном. Получившаяся масса типа повидла очень хороша для пирогов, блинчиков, оладий, да и просто к чаю.
    На 1 кг яблок — в зависимости от сладости плодов 100—200 г сахара.

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:05 ----------

та воно і видно,що дуже-дуже смачний кексик, я тільки прийшла з сніданку і то як побачила кекс,то не відмовилась би скуштувати трохи:) А рецептик де?;)

---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

ШИНКОВАННЫЕ ЯБЛОКИ В СОБСТВЕННОМ СОКУ
    Кислые лесные и опавшие яблоки натереть на терке с крупными отверстиями, сразу смешать с сахаром, выложить в пол-литровые банки, прикрыть их прокипяченными крышками и поставить стерилизовать. При нагревании сахар в банках растворяется и количество массы уменьшается, поэтому яблоки нужно доложить до «плечиков».
    Стерилизовать банки при слабом кипении в течение 20 минут, после чего закупорить их и оставить в той же воде, пока она не остынет. Шинкованные яблоки подавать к пудингам, творожным запеканкам, оладьям и блинам.
    На 1 кг яблок — 100 г сахара.

---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

приїду додому,то хочу ще заквасити яблука
    ЯБЛОКИ МОЧЕНЫЕ
    Для мочения годятся сорта кислые и крепкие (только не мягкие и сладкие). Мочить яблоки можно в небольших предварительно пропаренных деревянных бочках или в стеклянных банках емкостью от 3 до десяти л. Дно бочки выстлать свежей, промытой, ошпаренной кипятком и мелко измельченной ржаной соломой. Если соломы нет, можно использовать черносмородиновые или вишневые листья. Здоровые плоды с чистой кожицей, тщательно вымытые, выложить рядами, перекладывая их соломой или листьями. Закрыть все листьями и залить рассолом. Залитые рассолом яблоки поставить на 8—10 дней для брожения (температура 22—25 °С).
    Как только пена спадет и перестанут подниматься пузырьки, банки долить рассолом и закатать. Бочки (или банки) можно закрыть смоченным в водке или спирте целлофаном так, чтобы он плотно приклеился к краям, и завязать бечевкой. Хранят моченые яблоки в защищенном от прямых солнечных лучей месте при температуре не выше 15°С и не ниже — 6°С.
    Для рассола: на 10 л воды — 300 г сахарного песка, 150 г соли и солодовое сусло. Сусло готовить так: 100 г солода размешать в 1 л воды, поставить на огонь и довести до кипения. Выдержать сутки, процедить и влить в рассол.
    Если нет солода, можно взять 100 г ржаной муки или сухого кваса.
    Часть сахарного песка при желании можно заменить медом из расчета 120 г меда вместо 100 г сахара.

а де твій аватар? :)