Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    А який то перепис хліба? Я дуже люблю хліб місити, то таке задоволення.:good:
     
  2. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

     
    • Подобається Подобається x 1
  3. deva

    deva Well-Known Member

    в українській мові немає, а в магазинах така назва є. І структура її відрізняється від шинки;) Хоча шинку люблю більше.:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Дуже все просто.Цей рецепт я взяла на Одеському форумі .А перед цим тітка з Одеси мамі про нього говорила.Ще й наголошувала ,що дріжжі повинні бути саме Львівські:)

    Склад
    0,5 л кип"яченої води кімнатної температури
    50 г живих дріжжів або 11 сухих
    1 стюл цукру з гіркою
    2 ч.л.солі
    2 ст.л олії
    1 яйце
    мука склянок 6-7, щоб вийшло нелипке тісто(насправді муки треба більше, якщо 6-7 склянок, то воно ще рідке)

    Змісити тісто , зразу викласти у форми і залишити хв на 20, прикривши рушничком.Потім на 1 годинку поставити в холодильник.Випікати при температурі 180 гр.приблизно годину.Вийняти з духовки, змазати олійкою, дати хлібчику"відпочити" і..смачного!

    Банаові кекси
    З 3-х бананів зробити пюре
    Мука 1-1,5 склянки
    сметана 4 ст.л
    олія 8 ст.л
    яйця 2 шт
    сода 1 ч.л погашена 2 ч.л уксуса
    Соду погасити уксусом і як осяде, уксус злити
    Замісити тісто , розкласти в формочки і випікати.Можна додоти горіхивсередину, або посипати зверху.

    Печиво День і ніч"
    200 гр маргарину, 200 гр цукру, 2 яйця, 400 гр борошна, о.5 ч.л соди гашеної оцтом,4 ст.л какао

    Замісити тісто, розділити на дві частини.В одну додати какао.Розкачати два пласта тіста і покласти один на одного.Скрутити їх рулетиком і на 20 хв в морозилку.Ріжемо кружечки по 1 см , викладуємо на деко і хв. на 15-20 в духовку.
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. deva

    deva Well-Known Member

    це сторінка рецептів, чи правопису?

    ---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

    такого слова в українському правописі також немає. Вибачте, але також не втрималась.
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Я вже йду:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. deva

    deva Well-Known Member

    чекаєм з нетерпінням. Я також купила сітку капусти, буду квасити на зиму. Але таку скореньку також треба мати.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А оті другі, більше дали борошна - вийшли?
    Бо мені вийшли....але там обов"язково треба класти пергамент бо вони настільки ніжні,шо відліпити їх від форми то даремна справа...... я в принципі маю чуття то все роблю на око,десь більше борошна,десь менше.....дивл.юсь по консистенції
    тіста...бо ті рецепти....заморочки...
    Alias Соррі!!!!:cry: я хотіла як найкраще...може шось забула,бо робила їх давненько.
    П.С. Додавайте троха більше муки,косистенція кексів(тіста) має бути як густа сметана, і заливати треба до половини форми.
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. nirvanka

    nirvanka просто фотограф

    Приготувала "Човники" Любімої з печерицями (Дева, їх дійсно просто готувати і нема чого боятись ;) ). Вийшли супер-смачні!! :good: Навіть чоловік наївся, хоч і без м'ясних складників рідко наїдається :))) Попросив ще!! Наступного разу зроблю по рецепту Деви ;)

    Може ще з цвітною капустою хтось щось знає цікаве?
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Другі вийшли.Формочки в мене силіконові і паперові(були)так що з діставанням проблем ніяких не було.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Кохана

    Кохана LuBimaya

    Нірванко, вибачте, що одразу не відповіла щодо печериць.. я їх теж просто дрібно нарізую і обсмажую на олійці...

    А цвітну капусту люблю просто обсмажити в яйці і сухарях, теж смакота! :nyam2:
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Я також таку люблю. Малий нюанс - дайте до яйця тертий мускатний горіх.
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Summer

    Summer Well-Known Member

    Аліас, а печиво день і ніч скільки виходить шт, бо питаю, щоб знати робити чи подвійну?:)
    а ше мене цікавить рецепт кекса, бо купила силіконову форму і от хочу випробувати перевірений рецепт? може маєте?:)
    А рецепт квашеної швидкої капусти напишу ввечері, бо на разі не маю його під рукою....
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Зараз якраз буду пекти кекс кока-кола....поправки до попереднього рецепту допишу....."по живих слідах":mocking:
    І ще питання...де ви купили силіконові форми? І вони які, для маленьких кексиків, чи для одного великого?

    ---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

    Фото буде..........:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    На фотцы то десь половина того печива, що вийшло по рецепту.На нашу сымейку з 5 -ти осіб вистачило на два дні.
    банаові кекси всім сподобались більше ніж з кока-колою.Але то може через те, що вони не дуже вдалися.А мені більше до смаку прийшлися саме кокакольні:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Shine

    Shine Well-Known Member

    Я сьогодні готувала, ну дуууууже смачно:good:. Дуже Вам дякую за рецептик:give_rose:
    Правда, я готувала без салєри, бо мої не люблять її і я мушу пристосовуватись:mocking:. Замість салєри я дала трошки кабачка, було теж добре:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. deva

    deva Well-Known Member

    Захотілось мені сьогодні чогось смачненького, а собі одній якось не хочеться готувати, то вирішила зробити собі омлет. Я лбюблю готувати його з різними начинками. А особливо з тушеною морквочкою, цибулькою. Нічого складного і премудрого, напевне готує омлет багато людей. Я готувала його так. Натираю моркви на буряковій терці, нарізаю на скибки цибульку. Потім на сковорідку наливаю трошечки олійки,даю туда моркву і цибульку, протушую все добре. Збиваю яйця можна міксером. а можна і вилочкою, чуть-чуть даю вершків, соль і перець (я даю суміш перців) і заливаю цією масою морквочку. Накриваю кришкою і на маленькому вогні до готовності. Вже коли готовий омлет посипаю багато петрушечки, по бажанню можна затерти сиром і закрити кришечкою щоб він розплавився. Смачного:)
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. deva

    deva Well-Known Member

    смачно, але я неможу їсти жарене сало, маю проблеми зі здоровям. Але мій чоловік дуже любить яєшні з бочком.Я часом можу зїсти кусочок сирого засоленого сала з часничком, чорним хлібом.
    алкоголю також невживаю, принаймі з міцних напитків нічого, хіба що сухого вина, якщо знаю, що воно добре.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)