Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А який то перепис хліба? Я дуже люблю хліб місити, то таке задоволення.:good:

2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

• Подобається Подобається x 1
  3. deva

deva Well-Known Member

в українській мові немає, а в магазинах така назва є. І структура її відрізняється від шинки;) Хоча шинку люблю більше.:)

• Подобається Подобається x 2
  4. Un.Known

5. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Дуже все просто.Цей рецепт я взяла на Одеському форумі .А перед цим тітка з Одеси мамі про нього говорила.Ще й наголошувала ,що дріжжі повинні бути саме Львівські:)

Склад
    0,5 л кип"яченої води кімнатної температури
    50 г живих дріжжів або 11 сухих
    1 стюл цукру з гіркою
    2 ч.л.солі
    2 ст.л олії
    1 яйце
    мука склянок 6-7, щоб вийшло нелипке тісто(насправді муки треба більше, якщо 6-7 склянок, то воно ще рідке)

Змісити тісто , зразу викласти у форми і залишити хв на 20, прикривши рушничком.Потім на 1 годинку поставити в холодильник.Випікати при температурі 180 гр.приблизно годину.Вийняти з духовки, змазати олійкою, дати хлібчику"відпочити" і..смачного!

Банаові кекси
    З 3-х бананів зробити пюре
    Мука 1-1,5 склянки
    сметана 4 ст.л
    олія 8 ст.л
    яйця 2 шт
    сода 1 ч.л погашена 2 ч.л уксуса
    Соду погасити уксусом і як осяде, уксус злити
    Замісити тісто , розкласти в формочки і випікати.Можна додоти горіхивсередину, або посипати зверху.

Печиво День і ніч"
    200 гр маргарину, 200 гр цукру, 2 яйця, 400 гр борошна, о.5 ч.л соди гашеної оцтом,4 ст.л какао

Замісити тісто, розділити на дві частини.В одну додати какао.Розкачати два пласта тіста і покласти один на одного.Скрутити їх рулетиком і на 20 хв в морозилку.Ріжемо кружечки по 1 см , викладуємо на деко і хв. на 15-20 в духовку.

• Подобається Подобається x 8
  6. deva

deva Well-Known Member

це сторінка рецептів, чи правопису?

---------- Додано в 10:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:30 ----------

такого слова в українському правописі також немає. Вибачте, але також не втрималась.

• Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

8. Alias

Я вже йду:)

9. deva

deva Well-Known Member

чекаєм з нетерпінням. Я також купила сітку капусти, буду квасити на зиму. Але таку скореньку також треба мати.:)

10. poetka

poetka Дуже важлива персона

А оті другі, більше дали борошна - вийшли?
    Бо мені вийшли....але там обов"язково треба класти пергамент бо вони настільки ніжні,шо відліпити їх від форми то даремна справа...... я в принципі маю чуття то все роблю на око,десь більше борошна,десь менше.....дивл.юсь по консистенції
    тіста...бо ті рецепти....заморочки...
    Alias Соррі!!!!:cry: я хотіла як найкраще...може шось забула,бо робила їх давненько.
    П.С. Додавайте троха більше муки,косистенція кексів(тіста) має бути як густа сметана, і заливати треба до половини форми.

• Подобається Подобається x 5
  11. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Приготувала "Човники" Любімої з печерицями (Дева, їх дійсно просто готувати і нема чого боятись ;) ). Вийшли супер-смачні!! :good: Навіть чоловік наївся, хоч і без м'ясних складників рідко наїдається :))) Попросив ще!! Наступного разу зроблю по рецепту Деви ;)

Може ще з цвітною капустою хтось щось знає цікаве?

12. Alias

Другі вийшли.Формочки в мене силіконові і паперові(були)так що з діставанням проблем ніяких не було.

13. Кохана

Кохана LuBimaya

Нірванко, вибачте, що одразу не відповіла щодо печериць.. я їх теж просто дрібно нарізую і обсмажую на олійці...

А цвітну капусту люблю просто обсмажити в яйці і сухарях, теж смакота! :nyam2:

14. Un.Known

Я також таку люблю. Малий нюанс - дайте до яйця тертий мускатний горіх.

15. Summer

Summer Well-Known Member

Аліас, а печиво день і ніч скільки виходить шт, бо питаю, щоб знати робити чи подвійну?:)
    а ше мене цікавить рецепт кекса, бо купила силіконову форму і от хочу випробувати перевірений рецепт? може маєте?:)
    А рецепт квашеної швидкої капусти напишу ввечері, бо на разі не маю його під рукою....

16. poetka

poetka Дуже важлива персона

Зараз якраз буду пекти кекс кока-кола....поправки до попереднього рецепту допишу....."по живих слідах":mocking:
    І ще питання...де ви купили силіконові форми? І вони які, для маленьких кексиків, чи для одного великого?

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:20 ----------

Фото буде..........:)

17. Alias

На фотцы то десь половина того печива, що вийшло по рецепту.На нашу сымейку з 5 -ти осіб вистачило на два дні.
    банаові кекси всім сподобались більше ніж з кока-колою.Але то може через те, що вони не дуже вдалися.А мені більше до смаку прийшлися саме кокакольні:)

• Подобається Подобається x 4
  18. Shine

Shine Well-Known Member

Я сьогодні готувала, ну дуууууже смачно:good:. Дуже Вам дякую за рецептик:give_rose:
    Правда, я готувала без салєри, бо мої не люблять її і я мушу пристосовуватись:mocking:. Замість салєри я дала трошки кабачка, було теж добре:)

• Подобається Подобається x 3
  19. deva

deva Well-Known Member

Захотілось мені сьогодні чогось смачненького, а собі одній якось не хочеться готувати, то вирішила зробити собі омлет. Я лбюблю готувати його з різними начинками. А особливо з тушеною морквочкою, цибулькою. Нічого складного і премудрого, напевне готує омлет багато людей. Я готувала його так. Натираю моркви на буряковій терці, нарізаю на скибки цибульку. Потім на сковорідку наливаю трошечки олійки,даю туда моркву і цибульку, протушую все добре. Збиваю яйця можна міксером. а можна і вилочкою, чуть-чуть даю вершків, соль і перець (я даю суміш перців) і заливаю цією масою морквочку. Накриваю кришкою і на маленькому вогні до готовності. Вже коли готовий омлет посипаю багато петрушечки, по бажанню можна затерти сиром і закрити кришечкою щоб він розплавився. Смачного:)

20. deva

deva Well-Known Member

смачно, але я неможу їсти жарене сало, маю проблеми зі здоровям. Але мій чоловік дуже любить яєшні з бочком.Я часом можу зїсти кусочок сирого засоленого сала з часничком, чорним хлібом.
    алкоголю також невживаю, принаймі з міцних напитків нічого, хіба що сухого вина, якщо знаю, що воно добре.

а де твій аватар? :)