Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

  1. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    В Коблево 8-9
    А у нас на базарі по 2 грн.
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    "Знаете ли вы, в каких потрясающих кринках с длинными высокими горлышками почерневшей глины привозят топленое молоко на базар в Чернигове? А какого потрясающего вкуса «печной» творог в Измаиле, где в одном углу базара можешь попробовать молдавскую мушку и потрясающий квашеный перец, удивительную брынзу и первую вилковскую клубнику, поспевающую раньше всех на рукотворно созданных в дельте из дунайского ила и плетней островках, дунайскую селедку. А какой потрясающий вкус сливок и сметаны на феодосийском предпасхальном базаре, когда в капле молока - вся гамма буйного весеннего разнотравья Крыма?

    А Привоз?

    Сугубо одесская черта: в молочном ряду, помимо традиционных и замечательных сливок, масла и творога, высокими стопками на полметра от прилавка почти на каждом торговом месте возвышаются стопки блинов. Пройди дальше - остановись в изумлении и невозможности выбрать перед 20 видами брынзы или 30 видами копченостей. А рыбный ряд, где огромные ромбовидные калканы, полутораметровые осетры, сомы. Опять таки вилковская дунаечка - соленая и копченая, горы бычка, тюльки, хамсы. Или из той же Бессарабии из-за Аккермана привезенная баранина…

    Да. А еще в молочном ряду, если вам повезет, можете купить настоящий кныш - пшеничный хлеб, прослоенный в жгуте теста какой-то начинкой, луком со шкварками, сыром с зеленью или сушеной капустой. Как эта женщина из Любашовки готовит его - не знаю, но это выдающееся явление, удивительный хлеб-пирог, сочетающий в себе что-то от штруделя, что-то от русского постного пирога. А попросту – кныш, забытое слово, удивительный вкус…

    Впрочем, делиться гастрономическими наблюдениями и заметками - дело опасное. Мало того, что посмеются над чревоугодничеством, да еще и сами туда поспешат, тебе ничего не останется. А то того хуже, позвонят и спросят, а какого именно числа и на каком именно торговом месте вы наблюдали осетрину - в период нереста или позже. Да и, сказать по правде, все это уже наблюдаешь со смешанным чувством восхищения, и грусти. Как сказали бы киношники, уходящая натура. И я говорю - Украина уходящая. На наших глазах уходит в небытие, как в воду целый пласт традиционной культуры еды, хозяйствования, шире – естественной народной жизни…
    http://economics.lb.ua/food/2011/07/22/107239_Pochemu_bazari_rabotayut_protiv_go.html
     
    • Подобається Подобається x 6
  3. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Треба спробувати цвібаки,особливо той перший з горішками сподобався....:good:
    Але починаю зауважувати,що забагато випічки, а мало фруктів,овочів,отож поступово переходитиму на якісь салатки,і фруктові смузі і т.д.Шо вийде покажу потім...:)
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Summer

    Summer Well-Known Member

    буде у ввечері, бо ще не вивчила на пам'ять :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Марусю, дякую!
    ото не подобається найбільше)))
    то шось схоже на мій "смак дитинства"
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Мої дітиска ДУЖЕ люблять. Я їм всілякі калатаю. Накидаю в чашу блендера всі фрукти що є в хаті, склянку подрібленого леду і трохи якогось соку, або яблучного або помаранчевого (але не польського ніякого, чи українського, бо то кислота з цукром, а саме свіже-витесненого соку). Включу блендер, закалатаю кілька раз, розлию в скляночки, встромлю соломинку - і вперед!
     
    Останнє редагування: 22 лип 2011
    • Подобається Подобається x 5
  7. Почитала я перепис на цвібак ,і виявилося ,що я його печу чудово і називається він у мене бісквіт ,і перепис дуже простий ...!!!!
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    • Подобається Подобається x 3
  9. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    я певне заміню на сметану,бо до майонезів в мене таке ставлення::bad::bad::bad:

    ---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

    Вчора знову спекла хлібчик,ще смачніший вийшов.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Summer

    Summer Well-Known Member

    я так і подумала)) тоді буду чекати відгуку, бо зі сметаною не пекла, так сказати "по оригіналу":)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. night

    night Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А я завжди так роблю...спочатку роблю за оригінальним рецептом,а потім вже під себе підроблюю.
     
    • Подобається Подобається x 9
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Мені такий ще в дитинстві бабця калатала і називала фальшивий медівник.

    Я печу на сметані, так що поетко все буде ґуд. Їмо дуже добре навіть не пересмаровуючи мармолядою, правда смачніше коли пересмарувати сметанкою з цукром. :)
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  15. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    • Подобається Подобається x 3
  16. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

     
    • Подобається Подобається x 4
  17. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Я навіть до кінця не додивилась,ну його.....як так живе мучити,ну як так????
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Я учора варила суп з бичячих хвостів. Мене на базарі неправильно зрозуміли. Кажуть: "Беріть усі три, бо один, то вашому собаці на один раз погризти". А я відповідаю, що мені треба на суп.

    Бичячі хвости-1-2
    Морква - 1
    Цибуля - 1
    Картопля-4
    Олія - 1 ст.л.
    Вершкове масло - 30 г
    Зелень
    Перець горошком
    Сіль

    Обсмажити хвости у маслі. Скип'ятити воду. Я варила на 6-ти літрову каструлю. Покласти хвости. Першу воду злити, як закиплять. Залити новою водою. Додати цибулю, спеції. І варити на повільному вогні 1,5 г. Дістати хвости, обпатрати. Покласти м'ясо у каструлю. Додати моркву, картоплю, зелень. Варити ще 30 хв.
     
    • Подобається Подобається x 7
  19. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    А я їх так їм. Хвости, вуха свинячі... Смакота...
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Смачний суп вийшов. Я навіть не сподівалася. Думала, страшний запах буде.
     
    • Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)