Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

В Коблево 8-9
    А у нас на базарі по 2 грн.

• Подобається Подобається x 3
  2. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

"Знаете ли вы, в каких потрясающих кринках с длинными высокими горлышками почерневшей глины привозят топленое молоко на базар в Чернигове? А какого потрясающего вкуса «печной» творог в Измаиле, где в одном углу базара можешь попробовать молдавскую мушку и потрясающий квашеный перец, удивительную брынзу и первую вилковскую клубнику, поспевающую раньше всех на рукотворно созданных в дельте из дунайского ила и плетней островках, дунайскую селедку. А какой потрясающий вкус сливок и сметаны на феодосийском предпасхальном базаре, когда в капле молока - вся гамма буйного весеннего разнотравья Крыма?

А Привоз?

Сугубо одесская черта: в молочном ряду, помимо традиционных и замечательных сливок, масла и творога, высокими стопками на полметра от прилавка почти на каждом торговом месте возвышаются стопки блинов. Пройди дальше - остановись в изумлении и невозможности выбрать перед 20 видами брынзы или 30 видами копченостей. А рыбный ряд, где огромные ромбовидные калканы, полутораметровые осетры, сомы. Опять таки вилковская дунаечка - соленая и копченая, горы бычка, тюльки, хамсы. Или из той же Бессарабии из-за Аккермана привезенная баранина…

Да. А еще в молочном ряду, если вам повезет, можете купить настоящий кныш - пшеничный хлеб, прослоенный в жгуте теста какой-то начинкой, луком со шкварками, сыром с зеленью или сушеной капустой. Как эта женщина из Любашовки готовит его - не знаю, но это выдающееся явление, удивительный хлеб-пирог, сочетающий в себе что-то от штруделя, что-то от русского постного пирога. А попросту – кныш, забытое слово, удивительный вкус…

Впрочем, делиться гастрономическими наблюдениями и заметками - дело опасное. Мало того, что посмеются над чревоугодничеством, да еще и сами туда поспешат, тебе ничего не останется. А то того хуже, позвонят и спросят, а какого именно числа и на каком именно торговом месте вы наблюдали осетрину - в период нереста или позже. Да и, сказать по правде, все это уже наблюдаешь со смешанным чувством восхищения, и грусти. Как сказали бы киношники, уходящая натура. И я говорю - Украина уходящая. На наших глазах уходит в небытие, как в воду целый пласт традиционной культуры еды, хозяйствования, шире – естественной народной жизни…
    http://economics.lb.ua/food/2011/07/22/107239_Pochemu_bazari_rabotayut_protiv_go.html

• Подобається Подобається x 6
  3. poetka

poetka Дуже важлива персона

Треба спробувати цвібаки,особливо той перший з горішками сподобався....:good:
    Але починаю зауважувати,що забагато випічки, а мало фруктів,овочів,отож поступово переходитиму на якісь салатки,і фруктові смузі і т.д.Шо вийде покажу потім...:)

4. Summer

Summer Well-Known Member

буде у ввечері, бо ще не вивчила на пам'ять :)

• Подобається Подобається x 1
  5. olya_d

olya_d Well-Known Member

Марусю, дякую!
    ото не подобається найбільше)))
    то шось схоже на мій "смак дитинства"

• Подобається Подобається x 2
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мої дітиска ДУЖЕ люблять. Я їм всілякі калатаю. Накидаю в чашу блендера всі фрукти що є в хаті, склянку подрібленого леду і трохи якогось соку, або яблучного або помаранчевого (але не польського ніякого, чи українського, бо то кислота з цукром, а саме свіже-витесненого соку). Включу блендер, закалатаю кілька раз, розлию в скляночки, встромлю соломинку - і вперед!

Останнє редагування: 22 лип 2011
    • Подобається Подобається x 5
  7. Почитала я перепис на цвібак ,і виявилося ,що я його печу чудово і називається він у мене бісквіт ,і перепис дуже простий ...!!!!

• Подобається Подобається x 4
  8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

9. poetka

я певне заміню на сметану,бо до майонезів в мене таке ставлення::bad::bad::bad:

---------- Додано в 20:35 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

Вчора знову спекла хлібчик,ще смачніший вийшов.

10. Summer

Summer Well-Known Member

я так і подумала)) тоді буду чекати відгуку, бо зі сметаною не пекла, так сказати "по оригіналу":)

11. night

night Well-Known Member

12. Alias

А я завжди так роблю...спочатку роблю за оригінальним рецептом,а потім вже під себе підроблюю.

• Подобається Подобається x 9
  13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мені такий ще в дитинстві бабця калатала і називала фальшивий медівник.

Я печу на сметані, так що поетко все буде ґуд. Їмо дуже добре навіть не пересмаровуючи мармолядою, правда смачніше коли пересмарувати сметанкою з цукром. :)

14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

15. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

16. Alias

• Подобається Подобається x 4
  17. poetka

Я навіть до кінця не додивилась,ну його.....як так живе мучити,ну як так????

18. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я учора варила суп з бичячих хвостів. Мене на базарі неправильно зрозуміли. Кажуть: "Беріть усі три, бо один, то вашому собаці на один раз погризти". А я відповідаю, що мені треба на суп.

Бичячі хвости-1-2
    Морква - 1
    Цибуля - 1
    Картопля-4
    Олія - 1 ст.л.
    Вершкове масло - 30 г
    Зелень
    Перець горошком
    Сіль

Обсмажити хвости у маслі. Скип'ятити воду. Я варила на 6-ти літрову каструлю. Покласти хвости. Першу воду злити, як закиплять. Залити новою водою. Додати цибулю, спеції. І варити на повільному вогні 1,5 г. Дістати хвости, обпатрати. Покласти м'ясо у каструлю. Додати моркву, картоплю, зелень. Варити ще 30 хв.

• Подобається Подобається x 7
  19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

А я їх так їм. Хвости, вуха свинячі... Смакота...

20. Filosof

Filosof Well-Known Member

Смачний суп вийшов. Я навіть не сподівалася. Думала, страшний запах буде.

а де твій аватар? :)