Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

А я с севера всегда палтуса копченого привожу. Он там такой жирный, аж капает, вкус обалденный. А то что у нас в магазинах - палтус, а недоражумение, сухой, жесткий. При этом стоит дороже, чем в Мурманске. А хорошо приготовленный жареный палтус - вообще любимое моё блюдо. Мммм!

• Подобається Подобається x 3
  2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Мені дуже сподобався такий на тему грецького:
    помідори, огірки, перець, маринована цибуля, сир кубиками (голандський або фета, або який буде), багато кропу, підсмажені печериці пластинками, 1-2 зубчики часнику, заправити олією і лимонним соком.

Якщо не секрет, майонезу не їсте, бо не шкідливий, чи тому, що просто не подобається?

Я недавно випробувала рецепт домашнього майонезу без яєць (може, тут вже і був рецепт, 1 частина молока і 2 частини олії, гірчиця, сіль-цукор - все кімнатної температури,закинути в блендер і збити, в якийсь момент маса стане однорідною і загусне) - трохи специфічний, бо ще треба пристрілятися з додаванням солі і гірчиці, на смак нагадує суміш сметани і майонезу, для салатів може бути.
    А, ще забула - як почне гуснути, влити оцет або лимонний сік - може, можна було і відразу, але я щось не ризикнула.

Останнє редагування: 11 лип 2011
    • Подобається Подобається x 8
  3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это не гибрид, это дальневосточная кефаль, которую развели в Азовском море, сейчас это основная промысловая рыба после тюльки в Азове. В Азове он просто крупнее чем на Дальнем Востоке, до 12 кг. А разводить его начали в 50-е годы

• Подобається Подобається x 2
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А голова у неї лускою вкрита:) дуже незручно чистити.До нас її привозять з Керчі або Бердянська (може й ще звідкись).Кісток майже немає.Люблю цю рибку.

5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Бывает запах, ведь он питается органическими остатками на дне моря

---------- Додано в 12:25 ---------- Попередній допис був написаний в 12:20 ----------

А как вы отделите картошку? Я предпочитаю все таки сначало отварить мелочь, хребет, головы, процедить бульон и тогда положить картошку и рыбу для еды, предпочитаю судак или из лососевых. И люблю добавить помидоры

• Подобається Подобається x 6
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А я ухи не люблю :sad: тому як тато привіз кілька карасиків з своєї риболовлі то я їх просто посмажила на ґрилю. Були смачнющі.

А я он вчора з дуру на фермі назбирала 3кг порічок і заплатила за них $50. А тепер думаю що б таке з ними зробити. Золоті червоні порічки! А ще мені дуже агрусу хотілось, але вже на золотий аґрус грошей не вистарчило :sad:

Думаю зроблю порічкову пані, а з решти компот або желе.;)

• Подобається Подобається x 8
  7. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Ну так я пока мелочь упустил из виду как то. Вчера как раз готовил уху, вот и описал процесс, а головы муксуна крупные, их в лёгкую отделить от картошки. А для мелочи у меня есть сетка. Извиняюсь, прилетел вертолёт.

• Подобається Подобається x 5
  8. poetka

poetka Дуже важлива персона

Як почитаю складники,в рот не лізе,тай для літа зажирний.:)

---------- Додано в 15:42 ---------- Попередній допис був написаний в 15:40 ----------

І я ухи не люблю....
    Нині тушкую в духовці телятинку з морквою в сметані(домашній) ше буде італ. паста,капутяний салат і ше кусочок штруделя залишився......
    Буду робити ще відбивні з "цвітної" капусти.

9. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Всё летака свалил.
    И я в домашних условиях не люблю, но думаю хорошая уха понравилась бы Вам.
    Сегодня тушим оленину с картошкой. Положили в котелок и тушим уже часов 6. Сейчас садимся кушать. :)

10. poetka

Ну власне...
    Якби на гарному багатті,та й з гарною компанією і під біле винце.....Ух!!!

11. Salata

Salata Well-Known Member

Бычок тоже чем-то таким питается, однако, с речной (прудовой) рыбой не сравнить. По крайней мере, азовского песчаника.

Я знаю, что все подряд ест. Рассказывали - даже пятна мазута в порту малек выедает :) Но в Крыму - самая беззапаховая рыба. Осетрину не видела уже лет 10.

Он, если крупный, довольно жирный. "Мясо" достаточно плотное и нежное. Вот из крупного, килограмм 8-ми, вспомнила, вкусно балык делают и коптят.

12. poetka

Шось народ слабо готує,кидайте фотки,чи що???????
    Описуйте літні страви,що ви готуєте з кабачків баклажанів і т.д.
    Я от на своє ДН приготувала мусаку,така смакота, і корисна і красива.....
    Шо можна зробити з капусти крім голубців і салатів?

13. Salata

Salata Well-Known Member

Попробуйте добавить вот такое:

Только остоЁжненько. :) Прямо в тарелку. В кастрюлю можно, но буквально на кончике ножа и "под занавес".

Сама варю из красной рыбы. Добавляю обязательно болгарский, помидоры, аджику. Сначала колдую бульон (картошки немного или совсем без нее и добавлять вместе с "основной" рыбой), потом добавляю рыбу и на маленьком огне буквально 15 минут. Специи - лучше вместе с рыбой. Семена укропа - обязательно, только, опять же, не переборщить.

С помидорами тоже не все так просто. Хорошие осенние, дозревшие на грядках "последыши" неплохо заморозить, тем более они маленькие. У кого такого нет, хвалят итальянские "в собственном соку". Если брать обычные, особенно зимние, то лучше вообще не брать :) На салат - нормально. А вот в горячих блюдах - караул.

• Подобається Подобається x 1
  14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Берете маленькі головки, рубаєте на 8 частин, відрізаєте качан, але так, щоб сегменти купки трималися, і підварюєте в окропі декілька хвилин. Далі вмочуєте в кляр і смажите до золотистого кольору. Дуже смакує зі сметаною чи майонезом з часником і кропом.

До речі, та молочно-олійна пародія на майонез на смак не жирна, або в крайньому випадку можна дати ложку майонезу на склянку нежирної сметани.

• Подобається Подобається x 4
  15. tenkovir

tenkovir Well-Known Member

Млинці з кабаків

Кабачки натерти на тертку, добавити яйця, спеції, сіль, муку, перемішати, смажити на олії, подавати зі сметаною. Я ще люблю в сметану нарізати дрібно зелень (кріп, петрушку, можна ще добавити часник).
    Більше детально тут: rivok.net/?p=724

• Подобається Подобається x 10
  16. Alias

У нас на сніданок каша рисова з абрикосами...ммм...смакота.Зразу згадався дитсадок.

• Подобається Подобається x 10
  17. night

night Well-Known Member

Готувала сьогодні Аджапсандал :)
    баклажан, помідор, картоплю,болгарський перець,цибуля,часник. Це все тушкувати. Додати лаврового листа, кінзи, зелені, базиліку, солі і перцю.
    Смакота. І легка на шлунок страва. Правда гостра в мене вийшла :)

• Подобається Подобається x 9
  18. Alias

Щось подібне я планую на сьогодні.
    А як оте готувати:)

19. poetka

Нічого...рано наварила рисової каші, й досі стоїть(ніхто не їсть) картоплюємо цілий день.Нічого не хочу,правда ше на обід зробила відбивних з цвітної капусти....
    Не люблю готувати коли паскудно на душі....Вчора стушкувала 2 кг. телятини(чоловік притарабанив) от і стоїть в холодильнику,мені не йде, я краще капустки....і ковбаски.

20. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

:give_rose::give_rose::give_rose:

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)