Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

А цього не забагато?????Я б ще окремо цілу полуницю заморозила,бо як на мене того пюре є забагато,з нього взимку добре суфле вийде,але й цілої полуниці б не завадило...

• Подобається Подобається x 2
  2. tenkovir

tenkovir Well-Known Member

Це навіть мало, більше того, я через день пішов ще купив відро, теж таким способом заморозив )) Коли настає зима, я розморожую один-два стаканчики і вранці до йогурту добавляємо, виходить повна смакота. Або можно взагалі зі сметаною )
    Так само морозимо чорницю та малину, а от вишні цілими, виймаємо кісточку зі слив, а спаржу відварюємо трішки і морозимо теж )

• Подобається Подобається x 9
  3. Filosof

Filosof Well-Known Member

Хочу поділитися, як я робила долму з виноградного листя.

Консервоване виноградне листя - 20
    Свинина - 600 г
    Рис - 1 чашка
    Лимонний сік - 1 ст. л.
    Кунжут - 1 ст. л.
    Томат - 2 ст. л.
    Часник - 2 з.
    Цибуля одна
    Зелень
    Йогурт звичайний (або кефір) - 1 склянка
    Сіль
    Перець чорний
    Імбир
    Базілік
    Мускат

Зробити фарш із м'яса. Зварити рис до напівготовності. Додати порізану зелень, спеції, сіль, 1 з. часнику. Премішати і загорнути у виноградне листя. Готувати, як голубці. Додавши цибулю і томат. Подавати із підсмаженим кунжутом та соусом.
    Соус: змішати йогурт з лимонним соком та часником, пропущеним через часничницю.

• Подобається Подобається x 5
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Самі консервуєте чи куповане.?А свіже не підійде?

• Подобається Подобається x 3
  5. olya_d

olya_d Well-Known Member

а я розлінилася... зробила би з того всього сирник на зимно

6. Alias

Це як? заморозити сир з ягодами?:)

7. olya_d

olya_d Well-Known Member

то типу тих десертів, які ти нам колись показувала - з желатином або галареткою.
    Я роблю без рецепта: добре перемелюю сир, даю цукор, можна ванільку, порізані фрукти-ягоди, сік з желатином або можна галаретку. На дно форми бісквіт (для лінивих можна викласти печенько), зверху сирну масу - і в холодильник. Зверху теж можна викласти фрукти і залити їх галареткою
    Може дівчата доповнять якимось секретиками, бо я роблю так, на хлопський розум

• Подобається Подобається x 4
  8. Alias

О.та в мене була така мислЯ щось подібне зробити.Ще в роздум"х,чи поеткин рецепт спробувати чи десерт зробити....в мене ще й червоа смородинка є;)

9. poetka

Ось, зробила,так мені він смакує,особливо з чорницями і полуницями,смакото ше та!!!!Спробуйте колись;)Поміж коржів виклала чорничку...
    П.С. Як будете пекти коржі обов"язково давайте пергамент,бо тісто настільки ніжне,крихке,дуже ніжне...
    "Сирник варений"

---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:16 ----------

В розрізі покажу завтра,бо має постояти нічку....

---------- Додано в 23:19 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

І ,що зробила?В принципі з сиру можна і чізкейк зробити(без випічки)...смачно теж,але я люблю більше печені сирники,або суфле...

Останнє редагування: 18 чер 2011
    • Подобається Подобається x 9
  10. Alias

Я зробила сирний кекс з ягодами.Вийшов дуже ніжний і смачний.Тільки "впав" трохи

• Подобається Подобається x 8
  11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я його пекла вже кілька разів. Один раз з крухими коржами, а другий з сметанними. З сметанними мені більше сподобався. Хоча обидва варіанти чудові. Крем дуже вдалий.

Совісті не маєте. У нас чорниць нема, одна голубіка :sad::sad::sad::sad:

• Подобається Подобається x 5
  12. poetka

Не знаю,що таке голубіка,а чорниця,це шось...
    Ось він шматочок тортика,але добрий;)

---------- Додано в 10:49 ---------- Попередній допис був написаний в 10:47 ----------

Ну,хоть шось в нас є,чого у вас немає:gamer:

• Подобається Подобається x 8
  13. Filosof

Filosof Well-Known Member

То я купила. Можна і свіже використовувати. Ми колись робили. Правда це було дуже давно.

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Голубиця подібна на чорницю, тільки дуже груба і росте високо на кущах. :) Не знаю, що Марусі не подобається, але я тої голубиці сама би з"їла кошичок нараз, але боюся не дістати алергії і потім навіть не мати права доторкнутися до неї. Бо дуже вона мені полюбилася тут.

• Подобається Подобається x 4
  15. Summer

Summer Well-Known Member

пляцок з румбамбару і лаваш зі всякою зелениною :)

16. Honda

Honda Well-Known Member

А я люблю робити собі домашні сирні йогурти. Сир з сметаною, цукром і ягодами просто змішую у блендері. Ні в одному магазині такого нема:good:

• Подобається Подобається x 6
  17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Це не чорниця. Я також можу їсти голубицю, особливо свіжо-зібрану, але це не чорниця. Смак не той, запах не той і енергетична цінність не та.

Чорниці ростуть в горах, а голубіка більше на рівнинах. А ще хочу ґоґодзи, такі файні з Білоруських боліт. Тут також ґоґодзи не ростуть, зате журавини багато в нашому штаті особливо.

18. - эка бруснику зашифровали! :))) А для морошки есть название? По опыту, люди, которые привыкли к морошке, крайне тяжело переносят её отсутствие (может, в ней какие хитрые вещества содержатся?) - в московских скандинавских (финских, шведских) магазинах джемы из морошки метут как пылесосом, цены в два раза выше, чем на любую другую ягоду.

19. Полковник

Полковник миється в бані

Красиво, но не эффективно.
    Берём полуныцю или клубнику.
    В крайнем случае, сойдут и трускавки.
    Заполняем 3-х литровую банку ягодами.
    Сверху сыпим стакан сахара или цукру.
    Заливаем водкой до краёв.
    Можно использовать горилку.
    Ставим в тень.
    Через 14 дней или два тыждня через марлю процеживаем обратно в те самые водочные бутылки.
    Смачного!

П.С. Можно использовать землянику, ежевику, абрикосы, всякие сливы.
    Любые ягоды-фрукты, короче.

---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:57 ----------

ХОЧУ!!!!!!
    Сутки в поезде выдержит?

20. Alias

Если у Вас будет термосумка,то может и выдержит.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)