Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. olya_d

olya_d Well-Known Member

бабульки на базарі умудряються і сметану з загущувачами робити, і молоко розбавляти. Та й звідки знаєш, чи овочі-фрукти підсипані в них, чи ні. Може менше, ніж в магазині, але підживлюють хімікатами теж

• Подобається Подобається x 6
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Мої дядько з тіткою мають дачу в Рівенській області - не хатинку в дачному районі, просто хату в селі.

І розказують, що бабульки вже давно користають з розвитку хімічної промисловості і так само вдобрюють хімією свої грядочки, як і фермери.

А тих, котрі не вдобрюють, люди знають, їм не треба нікуди їздити, до них їздять.

3. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Там у Вас в рецепті є 3 ч.л. сухих дріжджів, підкажіть, з гіркою чи без?

---------- Додано в 10:40 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

Угу, ми час від часу їздимо до Раковця і купуємо там молоко, зовсім свіженьке, деколи навіть ще тепле, то мала ще по дорозі мало не половину сама випиває. Базарне чи магазинне - у кращому випадку половину горнятка подужає.
    Був колись на краківському один продавець - ще зовсім молодий чоловік, полуниці з Закарпаття привозив. Йому, бідачці, якось в одному кошику полуниці трохи потовклися, другі би за півціни на компот продали, а той мало не плачучи виставив кошик і так роздавав, казав, що йому совість не дозволяє з людей гроші за таке дерти. Добрі бабульки мало не насильно йому гривеньок накидали. От йому я вірила, коли він казав, що полуницю можна брати для дитини. :)
    Шкода тільки, що останнім часом його десь не видно.

• Подобається Подобається x 7
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Це точно,я навіть чула,доречі вчора "правила життя",що бабульки дають корові попісяти трохи в молоко,шоб воно не кисло.Це жах.В нас тільки чоловік п"є молоко літрами,то купує тернопільське "сонечко",а я як захочу якої каші купую фермерське охолоджене,єдине,що турбує.як вони його охолоджуюють,ЩО ВОНО МАЙЖЕ ЦІЛИЙ ДЕНЬ ХОЛОДНЕо_ОА вцілому фермерське хороше молочко із старкою і сметанка так нічого....

---------- Додано в 10:58 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

І ми там іноді купуємо молоко,свого часу їздили до однієї сім"ї і вних купували,а зараз тільки по воду,бо молока ми з малим не п"ємо, а чоловік домашнього не любить, а от сирок і сметанку можна купувати на базарі, бо в Раковці ціни зашкалюють...

---------- Додано в 11:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Жаль звичайно.... а шо робити?Якби я жила на селі я б точно висаджувала городину і т.д., а так мушу користуватись іншим благом,таким,як базар і бабульки з хімічними овочами.

• Подобається Подобається x 4
  5. Summer

Summer Well-Known Member

без гірки , я брала сухі дріжджі сафт-момент :)

• Подобається Подобається x 2
  6. olya_d

olya_d Well-Known Member

от вчора мене так запевняли, шо трускавки не є підсипані, то мій малий так "обтрускався", по саме не можу
    Але одна знайома казала, що непідсипані ягоди завжди світліші, а підсипані - темні

• Подобається Подобається x 1
  7. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

не правда.Все залежить від сорту.У нас на дачі були полунички різних сортів від дуже світлих до дуже темних за кольором.

• Подобається Подобається x 5
  8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя бабця на дачі вирощувала, то були різні - і темніші, і світліші. Не підсипала нічим взагалі, хіба що раз на рік гноївкою. Мабуть, залежить від сорту або стиглості.
    Я своїй малій першу полуницю даю буквально по 2 ягідки на день, зараз вже їсть скільки хоче. Я на всякий випадок на якийсь час (хвилин 30-година) замочую полуниці у воді: вимиє з неї гидоту, чи не вимиє, але мені спокійніше. :)

9. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

я пацталом )))))) Я собі уявив тоту процедуру. Корова то ж не кицька, і не песик що трохи цвиркнув і фсьо. Там як дійничку з молоком підставити, то вихлюпатись може :haha:)
    гм-м. Як на мене, то трускавки найбільш схильні до висипу, особливо в дітей. Мене навіть з домашніх (гарантовано не підсипаних) сипонуло, коли я в перший же день зім'яв велику тарелю полуниць. З тих пір взяв собі за правило- в перший день пару ягід, на другий -трохи більше, а вже на третій від пуза можна наїстись. Але дітям я би все таки не давав трускавок від пуза напиратись.

10. Summer

Summer Well-Known Member

на вечерю макарони фарфалле, печінка тушена куряча, салат - пекінка, зелень, коричневий оцет, яблуко, оливкова олія.:)

• Подобається Подобається x 2
  11. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Добрый вечер! Девушки :give_rose::give_rose::give_rose:
    Поэтка так аппетитно описывает и готовит, что желудок сводит.
    А у нас сегодня была гречка с тушёнкой и чай.:cry:
    Завтра планирую тушёнку с гречкой или с макаронами. :)

• Подобається Подобається x 10
  12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А в мене нема таких проблем. Діти їдять ягоди прямо з грядки зі всім що на них нападало. Але напевне наші ягоди дуже добрі, бо не тільки діти їх їдять, ми ті ягоди нераз мусимо виривати з рота Чіпа з Дейлом і білок. ЖЕРУТЬ! Швидше ніж будь-хто.

У вас таких проблем нема? Треба вам завезти трохи чіпиків з дейлами.

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

Головне щоб тушонок вистарчило!

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Зранку ліниві вареники з сметаною,на обід гречаний суп,картопля молода відварена з кропом,тілапія запечена .салатик з свіжих овочів,черешні,абрикоси.полуниці і компот з тих же фруктів і ягід.
    А завтра буде полуничний мусс...ммм...обожнюю!:nyam2:

14. poetka

Хотіла спекти Аліяськин ірланський хліб,аж зиркнула, а борошна нема.....:)
    В нас нині тіж самі голубці,вже доїли салат з салату:) і помідорів,полуниця з йогуртом і печенько шоколадне(магазинне).

• Подобається Подобається x 5
  15. Полковник

Полковник миється в бані

Вот, блин, везёт же некоторым мужикам...
    А тут, всё не так, ребята.

16. poetka

В каком смысле?

17. Полковник

Полковник миється в бані

В смысле, что НЕКОТОРЫЕ готовить не умеют.
    Нет иного смысла.

18. poetka

А навчити не пробували????:)

19. Полковник

Полковник миється в бані

Ой!
    Я такой лентяй, такой лентяй...
    Легче третий раз жениться.
    Выйдете за меня?