Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Poetka, беріть свого пляцка і приходіть на вино з антіпасті

• Подобається Подобається x 8
  2. poetka

poetka Дуже важлива персона

А це,що таке діліться?
    Бекон здається обмотаний ...довкола чогось такого не зрозумілого....:)але люксично виглядає:good:Але оливки клас....бо у нас тільки чорні (фарбовані)або зелені(бридкі)

П.С. Любі форумчани прошу(якщо можна) викладайте до рецептів фото...буду вдячна...знаєте,як то файно читати і бачити... а я в свою чергу теж,як буду готувати якісь смаколики буду фотографувати і виставляти.....
    Особливо цікаво бачити накриті столи,ах!!!!"я то так люблю...;)

• Подобається Подобається x 3
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Антіпасті - це щось як аперитив у напоях.

Навіть не знаю, як правильно перекласти, в чеській мові є слово předkrm - це усілякі смаколики, що подаються перед головною стравою, закуски.

• Подобається Подобається x 4
  4. Аппетайзер. А на фото Маруси-мамы как раз традиционные итальянские аппетайзеры - оливки, копчёности и т.д., так что "антипасти" можно не переводить ;)

• Подобається Подобається x 4
  5. Fon

Fon whom how

берем гречану кашу (зварену), вибиваєм туди 5 яєць. субстанція мусить бути густа, тягуча. засипаєм перець і сіль. поливаєм трохи майонезом європейським жирним. далі беремо сир твердий і вирізаєм з нього такі собі брус-палички.
    потім берем красіві круглі помідори, і ріжем їм дно, випотрошуєм і заливаємо нашу гречко-яйця. втикаємо всередину сирну паличку акі щоглу. звичайно можна разом з сиром покрошити трошки ковбаски. але мені з тілкьи сиром більше подобається. верх поімдора, де видно начинку закриваєм листочками салери або петрушки. вершок щогли має виринати над листочками на півпальця. (поперек півпальця). далі чекаєм коли стемніє і йдем на город до сусіда. нам потрібні гілочки вишні або сливки. звісно краще вишні. гілочки можна запасти трошки наперед. в духовці на бритванку ставим наші прутики гарним рівним настилом. на них укладує монаші помідори. і на малому вогні смажимодекотрий час. дехто любить до легенького хрускоту. особисто я люблю зегка сируваті.
    вершина майстерності - битва при ватерлоо - корбалі-помідори проти кораблів перців. )))
    і велике зауваження - коли будете їсти, то краще над столом. бо наші флагмани сочні як спілі персики дуже люблять осідати на нових споднях чи спідницях ))
    не забудьте зробити фото, бо сир-щогла нерідко розтікається дуже неказістими узорами

---------- Додано в 13:24 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

сама дика закуска - корзинки.
    отже. купуємо корзинки хлібні. начинка - сир, ковбаса, помідор, зелень, спеції на смак. фактично це піцца в мініатюрі. замішуєм на майонезі або на кетчупі. заливаєм в корзинки і на папірус в духовку. свого часу набрав 5 кіло пожираючі ці смачнючі корзинки перед тв

• Подобається Подобається x 11
  6. victorys

victorys позитивчик :)

допишіть ще на чому смажити: масло, маргарин, олія чи смалець?
    А так загалом вже слинка потекла....Так як гречка на Україні подорожчала, а сир стає недоступним, то думаю ці помідори повинні смакувати просто неперевершено! :good:

• Подобається Подобається x 6
  7. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Прям поэма какая та

8. Fon

Fon whom how

на вишневих прутиках. стелите прутики на бритванку як ніби настил. але щоб воно не було живим. і туди обережно вкладаєте помідори чи перець. плюси - дно не підгорає, не набирає олії горілої чи смальцю терпкого. просто в свому соку ніби у повітрі. розумієте? тільки газ млий давайте шоб ваші прутики не спалахнули, бо отримаєте шашлик горілий )))
    вапщє та я бачив завжди як мама на пару хвилин прогрівала на великому вогні духовку вхолосту. а вже потім в той жар пхаєте бритванку. як маєте художній смак можна перетворити помідори на чувачків. наверху робимз овочів ніби волосся сторчма, а на боці зобразити смайл - ока і дугу. тобто це можуть бути веселі помідори, а можуть бути сумні, котрі дитина з жалю і сльозами на очах поїдає, щоб вони не страждали )))
    і вапщє, якшо дитина не хоче їсти корисні овочі, завжди можна додати уяви. і тоді ваш петрик пяточкін буде безжально винищувати червонопиких космітів з планети Зорг, що приземлились у вашій духовці методом телепорту з наміром завоювати землю )))
    я фігєю з себе який я тонкий психолог )))

• Подобається Подобається x 12
  9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я від цих рецептів..просто пєсня!:))а чи може від манери письма дописувача

10. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Та який то бекон!!! Це прошюто!!! Це таке вялений кусень свинячої ноги. Власне що воно трошки коптиться але в основному просто насолене. Найкраще Прошюто ді Парма. А намотане воно на звичайнісінькі хлібні палички - соломку, але не солодку а солену.

А що там писати. Оливки каламата без кісточок, я такі найбільше люблю тоді маринований в олії артішок, також мій улюблений і італійська маринована салата. Салату я купувала тому не скажу як вона маринується але вона дуже гостра і дуже смачна. До таких закусок подають хліб посмажений на ґрилю, що мій чоловік і зробив.

---------- Додано в 13:00 ---------- Попередній допис був написаний в 12:56 ----------

Антіпасті - те що подається перед пастою. В італійців спочатку їдять ось такі мариновані/солені овочі із свіжим хлібом, який макається в приправлену оливкову олію (МНЯМ!!!), тоді подається якась паста на плутати з макаронами а далі подається перше данє а тоді десерти.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Уявив себе на кухні...

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

головне аби в результаті піцца вийшла, а решта усьо лірунда :)

14. poetka

Браво...Біс!!!!![​IMG]

15. Summer

Summer Well-Known Member

в мене нині піца -тісто тоненьке і швидко робиться -якщо зацікавить завтра напишу ))
    та оладки з яйцем -теж напишу завтра, бо ще не вивчила перепису :)
    дякую поетко за рецепт пирога з яблуками :) :good:

16. poetka

А в мене якраз є кефір прострочений....(сьогодні останній день) а цибулі немає:sad:Ну але то нічого...спробую відзвітую....Дякую!!!!Шось то має бути файне.....

17. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Я Вас випередила:).Спробувала...смачно.:good:Рецептури не дуже придержувалась, скільки штук вийшло порахувати не вдалося, бо з"їдалося з пилу з жару:)
    Вибачаюсь за якість фото...мобілка ще освітлення не дуже..

• Подобається Подобається x 5
  18. Shine

Shine Well-Known Member

І я теж дякую, сьогодні потішила доню з чоловіком. Дійсно легко і смачно:give_rose:

• Подобається Подобається x 5
  19. deva

deva Well-Known Member

Всі пишуть рецепти їжі, а я вирішила написати декілька рецептів вин, напитків. Сама спиртне вживаю дуже-дуже рідко. Цього року зробила трошки (5 л) вина з вешень.Рецепт подаю нижче:
    Вино з вишень - 3 кг. вишень, 3 кг.-цукру, 3 літри води.
    Вишні насипати в великий бутель(в мене 10л.), добавити цукровий сироп, горло бутиля закрити марлею. Ягідну масу витримати 1,5-2 місяці, після чого процідити і розлити по бутилках, зберігати в підвалі чи прохолодному місці.
    Зараз якраз достигає виноград і можна зробити вино, яке точно буде без всякої хімії.
    Вино з винограду:
    5 кг.-винограду, 3 кг.-цукру, 12 літрів кипяченої води. Виноград роздавити, добавити цукор і дати постояти неділю. Після чого влити воду і витримати місяць. Потім розлити вино по бутилках. Кращим сортом для вина є виноград "Ізабела".
    Лікер кофейний
    1 бутилка горілки, 25 г. натуральної кави, 125 грам цукру, 0,5 стакана води.
    Молоту каву залити пів.стакана води і довести до кипіння. Відвар витримати сутки в щільно закриті посуді. Процідити це все в більшу посуду, долити горілку, добавити цукор, підігріти поки цукор розійдеться. Потім лікер профільтрувати через марлю до повної прозрачності. В бутилках лікер витримують декілька днів, доки лікар набирає більше аромату, но можна вживати і зразу.

В мене є ще багато різних рецептів - вин,наливок, коньяк,лікери різні,пунші, гроги і т.д. , якщо когось цікавить, то напишу ще.

20. poetka

І ми щойно їх їли...дійсно не погані,щоправда я там добавила свої штрихи,окрім вищенаведених інгредієнтів додала ст.ложку майонезу і порізала кріп.
    Ось,що вийшло,ше теплі,ні гарячі,а які смачні,кефір свою роботу зробив.

---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

Оце клас...дякую...для пропитки моїх тортиків саме те,шо треба....

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:29 ----------

А ще я спекла пляцочки печінкові,захотілось тортику печінкового, але перемащувати буду ввечері...зараз,щось втомилась від кухні......Доречі хотіла зробити свій майонез,але згадала що в мене нерафінована олія і передумала,тай до торта печінкового цей майонез неее дуже..до салатів люкс, а в основному колір жовтий чомусь...

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)