Оффтопи кухонні

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Бійцівська Рибка, 17 чер 2010.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Fon,

• Подобається Подобається x 6
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ага... я таке готувала. Мені власне не сподобались через те що були тверді як камінь, то я їх назвала камінці. Але чомусь двойорідний брат поїдав з задоволенням, це напевно бо ваша назва йому б допасувала краще. Він власне знає яке це чудове серце красавіц. :good:

• Подобається Подобається x 4
  3. Salata

Salata Well-Known Member

Не знаю как где, но качество спреда у нас гораздо предсказуемее качества масла. Кроме того, смесь жиров иногда лучше.

• Подобається Подобається x 2
  4. syavych

syavych копач

5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

• Подобається Подобається x 9
  6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

А тому шматочок нашого українського сальця (нормальний природний жир)- без фанатизму, звісно, що занадто то не здраво, та з часничком ;) (часник запобігає збільшенню шкідливому холестерину, це визнано медициною, отже - своєрідне "збалансування" виходить?), або натуральне масло (яке можна отримати, набравши домашньої сметани кімнатної температури у слоїк на 3/4 і бовтаючи медитативно на колінах :) - потім обережно зібрати грудочки докупи, сироватку злити - вуаля, масло) - не шкодить так організму, як гідрогенізований жир. ІМХО.

• Подобається Подобається x 11
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Про що я і говорю! :good:

• Подобається Подобається x 4
  8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя бабця любила заміняти у випічці частину маргарину (у 90-х роках якось не було заведено масло на тісто переводити, та й львівський маргарин був не той, що зараз :) ) смальцем, тісто виходило дуже ніжним. Головне - не перестаратися зі смальцем, бо буде не те, що у роті танути, а взагалі у руках розсипатися.

• Подобається Подобається x 7
  9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Моя бабуся теж додає зовсім трошки у коржики - смачні, за вуха не відтягнеш, і пахнуть ваніллю як їм і годиться - ніколи б не подумала що там смалець. Але майстерно зроблений смалець білосніжний і без запаху, так що нічого дивного.

• Подобається Подобається x 5
  10. syavych

syavych копач

• Подобається Подобається x 2
  11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну у мене такої проблеми нема. У нас масло в собі має лишень вершки і сіль, якщо солене, або вершки. Тому я користуюсь лишень маслом, і як написала Tutuka часами смальцем. Якщо перепис каже що треба змішувати жири то я змішую масло і смалець. До дріжджового тіста беру або масло, або звичайну олію - оливкову!

Ось тут можна побачити склад в нашому маслі
    http://www.landolakes.com/product/15136/salted-butter

можете побачити що пише - вершки, сіль. Все!

• Подобається Подобається x 1
  12. Salata

Salata Well-Known Member

Интересно, конечно, но я немного не о том. В песочном тесте жир - очень важная часть. Да, делают на смальце.

Мне нравится спред тем, что каждый раз получается одинаково хорошее тесто. "Сливочное масло" в наших крах - это тот же спред, только непонятно по какой технологии. Одно и то же масло по-разному ведет себя в тесте. Когда его там немного, незаметно. Но в песочном - все будет испорчено.

Я люблю правильное песочное тесто. А глинистое, или слишком жирное просто не ем. Знаю кучу людей, которые просто раскатывают эту глину потоньше и очень хвалят. Ну вот такая я противная :)

Да, и важно именно размягчить масло/маргарин для теста. Подогревать лучше не надо, особенно если уже разошлось на фракции, будет кошмар.

13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Не зовсім про масло..
    Купила олію. Не подивилась на етикетку, ціна звабила; пляшки стояли поруч з іншими звичайними соняшниковими.. Написано "olej rzepakowy". Олія з ріпака? о_О Прочитала в неті, що корисна. А чому ціна тоді менша? Яка олія краща?

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ріпакова краща, бо з ріпака легше добути олію і вона має менше холестерину.
    Соняшникова також добра, але я не люблю її запаху, хіба що олія рафінована (здається так. прошто соняшниковою майже не користуюсь)

Ріпакова добра якщо вам треба щось смажити в великій кількості жиру. У неї низький рівень спалювання при закіпанні, тому вона добра для біляшів і чебуреків.
    Я користуюсь лишень оливковою холодного пресу - Extra Virgin Olive Oil, але не для так званного глибокого смаження або будь-якого смаження. Таку олію лишень свіжою до салат і просто полити готові страви.

Правильне крухе тісто готується лише на маслі. ХОЛОДНОМУ!!!
    Не дарма французьке печиво найкраще в світі, власне тому що все готується на маслі.

На смальці я готую лишень один перепис - тістечка через мясорубку. Ось тут таки так. Тільки смалець!

Гливке чи надто товсте тісто не від масла а від порушення пропорцій і неправильного замісу. Крухе тісто тому і є крухе що його не можна місити руками а лишень сікти ножем і перед розкачуванням обов’язково додатково охолодити. Тоді у вас НІКОЛИ не буде гливкого тіста.

15. Filosof

Filosof Well-Known Member

Вірішила приготувати рулети по-болгарські. Даю рецепт:

Лаваш - 2-3 л.
    Бринза - 300 г.
    Куряча грудка(зварена) - 1
    Крабові палички - 2
    Часник - 3-4 з.
    Майонез
    Зелень
    Сіль перець.

Зробити фарш з бринзи, видавити часник, додати: дрібно порізану курятину, зелень, крабові палички, сіль, перець. Заправити майонезом, викласти на лаваш, загорнути та нарізати на невеликі рулетики.

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я готую без крабових палок, їх не їсть у мене ніхто.
    Якщо не даю бриндзи то даю ложку майонезу і БАГАТО хрону. Люблю пікантне.

Завиваю в лаваш, даю відпочити і тоді краю.

Доречі ось такою масою я начиляна батон/баґет на неділю.

100 грам тертого сиру
    1 жовтий болгарський перець покраяний на дрібні кубики
    100 грам шинки покраяний на дрібні кубики
    4 яйця втерти на дрібній терці
    багато кропу, зеленої петрушки
    сіль, перець
    заправити ложкою майонезу, можна більше, але маса має бути густа.

Взяти баґет, зрізати краї з обох боків, довгим ножем вибрати мякуш але так щоб не пошкодити шкірку. Начинити готовою масою батон/баґет, дати постояти в холодильнику годину-дві, покраяти на плястерки. Будуть вам канапки на скору руку.

17. poetka

poetka Дуже важлива персона

Точно так,але зважаючи на його ціну......я віднедавна перейшла на "Пампушок" - маргарин,тісто фантастичне,аж в роті тане,але начитавшись тут про маргарин,вже чухаюсь...може не шкодувати тих 10 грн. і далі купувати масло??????
    Я пекла і на майонезі - рідкісне ге!!!!
    Пекла на пиві - супер,але більше на слойне тісто змахує...
    найкраще то таки (для мене) бісквіти,без масла тіко на яйцях....або кексики на сметані де 100 гр. масла...

• Подобається Подобається x 9
  18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Бішкопти так і мають бути лишень з збитих яєць, цукру і муки. Можна додати дрібку ванілі або цитринового соку.
    Це так звані губкові бішкопти. Вони найбільше використовуються в французькій і італійській випічці.
    В американській в основному бішкопти печуться з додаванням олії або розтопленого масла. Різниця відчутна!

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

Ваша правда, масло дорого коштує. Особливо французьке, правдиве французьке або дацьке масло смачнюче..., але воно зараза й справді дороге. А ще я люблю канадське. У них там такі смачні молочні продукти. Я єдине що кажу аби мені кумася везла з Кананади то це їхнє масло.

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

Я нині таки поборола свою лінь, ось пригощайтесь, начинка з бринзою і шпинатом від Солохи:

• Подобається Подобається x 16
  20. poetka

poetka Дуже важлива персона

І я трохи поборола...налисників з м"яском накрутила.....а потім до чоловіка приїдуть колєги,то їм піццу збацаю...
    Р.С. мігрень в мене нині..голова тріщить.

• Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)