оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

може. але в місті трохи все інакше

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Сергію, ви знову за своє. Я знаю історію як католицької так і православної, як і протестантських церков. Я не зовсім рахую РПЦ церквою, але бабці які туди йдуть, вони не йдуть до пузатих попів, а до Христової церкви. І таки щось почують про Ісуса Христа і вірою в нього спасуться. Що і робили церкви впродовж всієї історії, не зважаючи на беззаконня церковнослужителів. Христос сказав про фарисеїв - слухайте що вони кажуть, але так як поступають вони - не поступайте.
    Зрештою, Сергію, думаю ви таки прочитали біографії ваших месій - Рассела і Рутерфорда. І побачили, що там набожністю і Христовою наукою навіть не пахло. То що ви робите в секті, заснованою людьми з сумнівною моральністю?

• Подобається Подобається x 3
  3. Locke

Locke невиправний реаліст

Згоден з Вами, але чи справжніми є таїнства, які уділяє служитель, який сам не дотримується Божих законів - от в чому питання. Чи чинними є сповідь і відпущення гріхів в служителя, який інколи сам мав би сповідатися в того, кого сповідає, бо більше грішний? Що часо є очевидним.

Почитайте Катехиз - невже там брехню пишуть? Ну може не найвищою, але чеснотою.

Принаймі засумніваюся в його повчанні і правильності його лекцій. Бо подумаю, раз він вчить одне, а робить протилежне - значить щось тут мабуть не так.

4. yasam

yasam Well-Known Member

Відповідь: так справжніми

---------- Додано в 19:55 ---------- Попередній допис був написаний в 19:54 ----------

Відповідь: залежно перед ким ви сповідаєтесь, якщо перед священиком то ні, якщо перед Богом то так

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:55 ----------

Ви як павлік морозов слухайте )))

5. Locke

Якщо так, то поясніть будьласка чому так? Хоча декількома словами.
    Сповідаємося то ми перед Богом, але тут задіяні вуха і уста священника. А якщо конкретному священнику не довіряєш, то чи не правильнішим і дієвішим буде щире каяття в содіяному насамоті в молитві до Бога.

---------- Додано в 21:03 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

На особистості будь ласка не переходьте, о правильний учителю істини. Якщо вам кажуть, що вогонь холодний, а ви торкнетеся і відчуєте що пече - чи віритимете повчанням такої людини в майбутньому?

Ні у чому не сумнівається або дурень, або самовпевнена людина, або зомбована. Для того Бог дав людині розум і мислення, щоби старатися відділити зерно від плевел і старатися шукати істину.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

За життя Рассела і Рутерфорда ніхто не мав притензій до їх моральності. Педро ви немаєте ніякого відношення до церкви.
    Щодо фарсиеїв, то їх ділами було розширення закону, чого Ісус не підтримував ніколи.

---------- Додано в 21:16 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Педро - хоч зтось з них вваджав себе месією? То чого ж ви їх так називаете?
    Педро або пишіть правду. або мовчіть. Бо те що ви робите називаеться дуже нехорошими словами.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Тому що таїнства здійснює Ісус Христос невидимо. Чи ви сумніваєтеся в безгрішності Христа?

не знаю чи правильніше, але це суперечить вченню традиційної церкви. Деяким людям навпаки імпонує що батюшки такі ж грішні як і вони, і вони щиріше відкриваються перед такими батюшками, не скриваючи гріха, що само по собі є великим гріхом.

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:26 ----------

якщо я матиму віру як зерно гірчичне, вогонь мені буде холодний

---------- Додано в 20:28 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Взагалі то право відділяти зерно від плевлу Господь залишив за собою. Ні?

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:28 ----------

Чого ви наїзджаєте на основоположників сє?

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

Це ваша думка, більшість так не думає.

8. Locke

Так, але чому тоді тут люди собі дозволяють хаяти одну конфесію і вихваляти іншу. Вони що, уповноважені на це дійство?

То Вам він холодний? Чи не маєте навіть крихти віри? Але ні, бачу з дописів, що маєте. То в чому тоді справа? Чи на цій грішній Землі ніхто не має віри, як гірчичне зерно, щоби сказав горі пересунься і вона пересунулася?

9. yasam

yasam Well-Known Member

На жаль не холодний. Виходить навіть крихти немає, тому і ходжу кожну неділю до церкви, благаю в Бога що дав мені її.

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:37 ----------

А хто уповноважив мене відповідати на такі питання, чи вас задавати їх?

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

Е ні, бачу святці ви не читали

10. Locke

Просто цікава Ваша думка. Та і не тільки Ваша, але і інших форумлян. А хіба на право задавати питання, які цікавлять людину, потрібні повноваження?

11. yasam

yasam Well-Known Member

..
    ..

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

Це що на право хаяти іншу конфесію не потрібно совісті так це точно, а щоб потрібно повноваження то я не впевнений.

• Подобається Подобається x 1
  12. Locke

Признаюся чесно - не читав. Але такі про такі факти, якщо би вони мали місце, давно би гуділа вся преса, телебачення і інтернет, які вміють навіть з нічого роздути сенсацію, а тут такі сенсаційні речі.

13. yasam

yasam Well-Known Member

Коли Миколай чудотворець творив чудеса преси не було, було лише сарафанне радіо.

14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мене завжди втіпувало від отого...гірчичного зерна.
    Як я вірив,як я просив Його про ЧУДО,щоб моя дитина більше не відчувала болю,щоб вона була здоровою.
    Але...чудес немає.
    А оті зцілення..на одне зцілення є тисячі тих,хто вірив,уповав,просив Бога про чудо,але його не сталось.
    І рідні тих,хто просив,діти вмирали в муках.
    В них віри було на міліграм менше,аніж важить гірчичне зерно?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справжнім.

До уділення Святих Таїн всі священники є рівні і в одинакових правах. Кожен священник, що є рукопокладений має все для повноти священства. Його ж особисті гріхи - є його особисті гріхи і він за них відповідатиме.

• Подобається Подобається x 2
  16. yasam

yasam Well-Known Member

таким рекомендовано читати книгу Іова

17. Romko

Romko Дуже важлива персона

Читав.
    В малої приступи не припинились.
    Які мене болять,мабуть ще більше.
    Я не виню в тому нікого,особливо Бога,бо воістину - неісповідимі путі Його.
    Але фарисеям вірити перестав давно.
    Як і в казки про Божу милість.

18. yasam

yasam Well-Known Member

це і є метою книги Іова

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

Ні, гірчичне зерно це найменша частинка віри, яка може бути присутня в людині..., меншої немає.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Священнмк наділений через рукопокладання здійснювати Святі Таїнства. Він може бути грішником і є, як і всі інші, але він наділений владою священства. Ну а те, що священиик грішить, він, як і всі смертні, відповідає за себе. Якщо у кого є питання віри, питання моралі, то краще шукати хорошого вчителя-священника, якщо вам потрібно вділити Святі Таїни, то тут незалежить хороший священник, чи нехороший. Тут головне, щоб він був священником, тобто наділений відповідною владою.

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ----------

Тут так, але не зовсім так.
    Священник є свідком нашої сповіді. То є важлива деталь. Ну і... звичайно, гарно сказано і добре, що гріхи відпускає гріхи, але читайте Письмо. Ісус наділив владою учнів відпускати гріхи.

20. talavoda

talavoda Well-Known Member

Не можна покладатись на те, що здається нам очевидним.
    Людині буває складно поставити себе саму перед Богом з ніким і в нічому не порівнюючи...
    Але коли порівнювати, то не з тими людьми, що мають видимі гріхи, і в порівнянні з якими ми можемо здаватись собі кращими,
    а зі святими... тоді можна справді себе побачити.
    З розповіді про Св. Терезу від Ісуса:
    Але якщо Ви більше довідаєтесь про предмет лекцій, то побачите, що проблема не в правильності повчання а в слабкості людини...

Це може бути спокусою...
    Можна сповідатись в іншого священика, якщо відчуваєте, що це допоможе Вам у сповіді.
    Потрібно просити Бога як про щире каяття так і про добру сповідь...

а де твій аватар? :)