оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

Перечитала статтю.. мені теж дуже сподобалась, багато правди в ній!

я людина віруюча в Бога, але завжди розчаровує мене бачити, як Батюшки та Єпископи, а точніше їхні водії (у них же і водії є) паркують мерседеси останніх моделей під церквами і кажуть вірянам про важливість милостині...
    07.jpg

а також дивує, коли священики встановлюють тарифи на парастас, хрестини, весілля...
    дивує коли замість того, щоб організувати акцію допомоги, як наприклад нагодувати безхатьків, гроші витрачаються на непотрібне золоте оздоблення куполів та дзвінниць...

• Подобається Подобається x 1
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Навіщо потрібні такі акції? кільки раз їх годують? Раз на місяць? Раз на рік? Проблему треба вирішувати більш глобально, а не показовою милостинею.

Більшість вірянце цілком влаштовує.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дайте приклад, навчіть як ви то робите.

4. Oxid

Oxid Well-Known Member

І як такі замовні статті радянського розливу впливають на вашу віру? Якщо попи чи священники на мерседесах, тоді що - Христос не воскрес, Христос не заснував Церкву, не потрібно ходити в церкву, не потрібно причащатися Святих Тайн?

• Подобається Подобається x 2
  5. Romko

Romko Дуже важлива персона

А шо єдно має до єнчого?:russian_ru:

6. Сергій аспірант

Ісус залишив розпізнавальні ознаки його церкви. І цими ознаками були не магічні танці з бубном чи кадилом. Ці ознаки - плоди. Якщо плоди погані то і саме дерево є не потрібним. Церква яка звявляє, що вона істинна, але чинить найстрашніші злочини в історії не може викликати довіри у людей із здоровим глуздом.
    В статі викладені факти. Ви можете їх заперечити чи пояснити?

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:41 ----------

Ви хоч раз бачили священника. який спробував пооповіудвати бомжам, які в нього під церквою сидять?

7. Romko

Я бачив.
    І шо далі?

8. Сергій аспірант

Якщо людина не хоче змінювати свого життя, тут нічого вдіяти не можна. Але підтримувати деградацію людини фінансуючи її, це с все одно , що стати співучасником убивства.

9. Romko

Що має спільного фінансова підтримка до проповідування?

10. Сергій аспірант

Пряме - проповідь,це заклик змінити спосіб життя. Підгодовувати жебраків - це тільки шкодити їм.

11. Forpost

Forpost Стоїк

РПЦ МП теж Він?

12. Forpost

Forpost Стоїк

то попи придумали
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/53/08/ таке піп з амвону не віщує видно
    ПиСи видно в статті себе впізнали,та що більш того,туть всі номінальні християни на Форумі зі статті

13. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

А хто сказав, що це чимось впливає на мою віру? Ні, не впливає. А от на сприйняття сучасної церви і її служителів дуже впливає.

---------- Додано в 13:01 ---------- Попередній допис був написаний в 12:57 ----------

Ви придираєтеся до мого прикладу, без проблем.. то давайте замінимо безхатьків на стареньку одиноку бабусю, яка на хліб не має і до тої церкви на хворих ногах щодня іде, чи на допомогу хворій дитині, що на парафії живе.. варіантів море і всі вони мені більше пасують, ніж черговий золотий купол

14. Sphynx

Sphynx Well-Known Member

Відповідь теж проста - нічого не роблю, бо не ходжу. В свій час в церковній спільноті і в хорі провела багато років, подивилась зсередини... вважаю, що віра і церква в наш час то різні речі

15. Romko

Таке вчать в тих посібниках для недоумків,що сє роздають?
    Набравду,бридота.
    Я сам не є дуже прихильним до церкви і чітко розмежовую релігію,та віру в Бога.
    Але обпльовувати(офіційно в своїх виданнях) людей,що моляться не так - бридота.

---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:13 ----------

Нє,то Йосько сталін заснував.

16. Locke

Locke невиправний реаліст

Що має? Дуже просто. Коли людина проповідує одне, а на очах у своїх слухачів чинить все навпаки - виникає сумнів в правильності проповідуваних ним істин. Проповідник сам особисто повинен бути прикладом для вірян. Коли на проповіді священник каже, що добровільна убогість - найвища християнська чеснота, і що легше верблюду пролізти в вушко голки, ніж багатому потрапити в Рай, а сам після служби сідає в розкішний джип чи мерс і їде до свого багатоповерхового палацу, то в людей виникають сумніви: "Якщо це правда те, що він проповідує, то чому сам того не робить? Він же більш освідчена в цих питаннях людина, ніж я пересічний вірянин. Значить мабуть тут щось не так.

17. Сергій аспірант

Хто кого обпльовує? Мова йде хіба про віру? Ні. Мова йде про конкретні дії.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ще можна утопаючому розказувати правила поведінки на воді, замість того, щоб спасати.
    Язиком... воно завжди легше... ніж ділом, особливо, коли тре пожертвувати своїм.

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

читайте Євангеліє... Брехня - добровільна убогість не є найвищою християнською чеснотою...Тому, все що далі виходить з цієї тези, неправда... Якщо ви не вірите в Ісуса Христа, навіщо шукати собі оправдання в мерседесах попів? Якщо Ви вірите в Бога, виявляєте Йому послух, ви ходите в церкву, причащаєтеся, приступаєте до Таїнств, і маєте надію на спасіння...Або ви не вірите в Ісуса Христа, тоді не ходите в церкву. Мерседеси чи статки попів вас перед Богом, перед Божим судом не виправдовують..

• Подобається Подобається x 4
  20. talavoda

talavoda Well-Known Member

З тим, що проповідник повинен бути прикладом для вірян, я повністю згідна... але якщо він не є таким прикладом, то це свідчить лише про слабкість і грішність самого проповідника як людини.
    Бо якщо, наприклад, батько читає лекції неповнолітній доньці про шкідливість паління, а сам палить, Ви ж не скажете, що він говорить неправду...
    Доречі, ми всі є проповідниками - перш за все для своїх дітей і домашніх.

Той хто знає більше і кому більше дано і довірено - більше відповідатиме перед Богом... то і суд потрібно Богові залишити.
    Але непослідовність священника не звільняє від відповідальності простих мирян...
    Бо якщо я перестану ходити до церкви на Літургію, перестану сповідатися і приймати Святі Тайни, то це буде моєю провиною і моєю відповідальністю...
    не кажучи вже про те, якщо почну слідувати недоброму прикладу.
    І коли бути насправді чесним з собою, то можна побачити, справжні причини своїх дій, до чого й потрібно прагнути.

а де твій аватар? :)