Я не можу порівняти, принципово! Вибачайте... Ви сказали, що ви грекокатоличка, то, будь-ласка, прокоментуйте 9-ту і 10-ту заповідь з Катехизму Грекокатолицької церквіи, затвердженого Синодом УГКЦ: 9. Не пожадай жінки ближнього твого. 10. Не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого (див.Вихід 20,2-17). Чому дві заповіді однакові?! Ще й написано- (див.Вихід 20,2-17). Подивився Вихід 20:2-17, там є тільки одна заповідь, де написано "Не пожадай". Звідки в Катехизмі УГКЦ взялися дві заповіді про це? Мені католицька церква дає спокій... Краще дайте відповідь на питання Мені не дає спокою, коли люди говорять на чорне біле, а на біле чорне... Я цього ніяк не розумію...
і взагалі, чому 5,6,7,8,9,10 заповіді починаються з "не"? Непорядок! чому одна і чому 10-а, якщо у Писанні вони не розділені і не пронумеровані?
Я уже зрозумів, що для всієї. Прокоментуйте тоді ті дві заповіді, будь-ласка, саме з Катехизму УГКЦ, ви ж грекокатоличка. Чому вони однакові?
Пані Талавода, я поважаю членів всіх деномінацій, які щиро вірять в Ісуса Христа. Бо вони мої брати і сестри. Що примусило мене вмішатись в цю дискусію - це документальний фільм про те що було до імператора Констянтина і після. Я маю на увзі християнську церкву. Колись вам про це більше розповім. Фільм зроблений не церковниками, а просто історичний.
Як не однакові? Пише ж "не пожадай" що в 9-тій, що і в 10-тій заповіді. В Писанні - в одному тільки вірші, написано "не пожадай", тому тут уже ви не можете сказати, що розділено по віршах. Тут розділений сам вірш!!
Згідний з вами, Миху! Розділити один вірш з Писання, одну заповідь Божу на дві, то точно щось нездорове. Цікаво, чому не розділили заповідь "Шануй батька свого і матір свою"? Можна ж було з таким самими успіхом і цю заповідь розділити на дві- в одній написати "шануй батька", а в другій- "шануй матір"...
Ви серйозно?) Ну ок, прийдеться пояснити) Форум це онлайн-площадка, де люди обмінюються думками. Як правило, ці думки у вигляді тексту, але іноді для більшої переконливості, і для більшої наочності, можна викласти різні мультимедійні матеріали, накшталт фото, відео, музики. І оскільки у нас виникла дискусія на певну тему, у якій я задав вам питання, а ви тупо його проігнорували, бо відповівши на нього це б поставило під сумнів ваші слова, і можливо переконання, я попросив вас переглянути відеоролик, тривалістю 5 хвилин. Ви його переглянули звісно, але оскільки вам нема що відповісти по суті, ви питаєте нащо вам його дивитись. Моя відповідь - не дивіться)) Ви не зобов'язані виконувати всі мої прохання, як от відповідати на питання чи дивитись ролики)) Хоча оскільки ми спілкуємось в одному середовищі, ви б могли проявити повагу, та іноді відповісти на питання людей
Може у Вас з кимось і виникла дискусія, але не зі мною. Хтось би в чомусь засумнівався? І що? Хай сумнівається. От я й не дивлюсь, а Ви не вірите. Розумієте, я тут не для того, аби кожному щось доказати. Я читаю людей, котрі мені цікаві. Дивлюсь відео, які мені цікаві, і які нецікаві - не дивлюсь. Я тут розважаюсь, а Ви мене поки що не зацікавили, тому мені шкода часу на Ваше відео. Я дуже часто відповідаю на питання людей, котрих поважаю.
У вас манія величі? Вікіпедія пише: Диску́сія — це форма колективного обговорення, мета якого - виявити істину або знайти правильний розв'язок порушеного питання через висловлення власних міркувань та зіставлення поглядів опонентів на проблему. То якщо це була не дискусія, тоді що це було? Я і не ставив собі за мету вас зацікавити. Але якщо людина на форумі процитує якусь мою репліку і попросить щось прокоментувати, уточнити чи на щось відповісти, то я відповім, бо для чого тоді цей форум здався якщо не для спілкування? Чи вам корона з голови впаде? Зрозумів, ви мене не поважаєте.