А що тут смішного, Левку? Поясните, чого Ви так регочетесь? Є катехизм католицької церкви. Не думаю, що є різниця. Перекручено що? Може й Біблія в католиків перекручена? Ви в курсі, взагалі, що таке катехизм? І не тягніть сюди якогось одного міфічного священика, бо поки що виглядає, що Ви, конкретний, працюєте не для християнства, а на знищення католицизму.
Я регочусь? Хіба я першим почав іронізувти про холіварів...? Перекручено 10 заповідей!Уже сотий раз пишу... Ось ті 10заповідей, що в Катехизмі УГКЦ: Нехай не буде в Тебе інших богів, окрім мене. Не взивай намарне імені Господа Бога твого. Пам'ятай день святий святкувати. Шануй батька твого й матір твою. Не вбивай. Не чужолож. Не кради. Не свідчи ложно на ближнього твого. Не пожадай жінки ближнього твого. Не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого. Хочете сказати, що що нічого не перекручено і все так по змісту як у Exodus і Deuteronomium, котрі ви приводили? То не міфічний священник. Це реальна історія, що сталася зі мною... То вам так виглядає тільки. Але я не є відповідальний за те, що вам виглядає...
Ви регочетесь. Смайлик у Вашому повідомленні не я малювала. Нє, Ви почали реготатись. Але ніхто не іронізував, така є правда. Хочу. Перечитайте ще раз моє повідомлення і докажіть, що католики користуються якоюсь іншою Біблією. Поки тут не буде прізвища священика, і його підтвердження - він міфічний. Та? А як називається те, що Ви робите?
Дуже шкода... можливо, що варто було дослідити перш ніж висувати припущення і звинувачення. У Біблії заповіді не пронумеровані... але у різних традиціях вони рахуються дещо по-іншому. Тільки зауважте, що немає нічого перекрученогo чи пропущеного. http://catholic-resources.org/Bible/Decalogue.htm Тому Ви, напевно, вивчили заповіді не просто з Біблії... а так як їх нoмерують у протестантів. Заходьте ще. Ми завжди раді.
Ні я вчив їх з Писання. Мені грекокатолицький священник сказав, що я сектант... якби вивчив з Катехизму, то був би не сектант... Я не висував припущень, чи звинувачень ніяких. Я вам навів 10заповідей з Катехизму УГКЦ. Можу ще навести, якщо хочете: Нехай не буде в Тебе інших богів, окрім мене. Не взивай намарне імені Господа Бога твого. Пам'ятай день святий святкувати. Шануй батька твого й матір твою. Не вбивай. Не чужолож. Не кради. Не свідчи ложно на ближнього твого. Не пожадай жінки ближнього твого. Не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого. Явне перекручення. Другої заповіді, котра є в декалозі про те щоб не робити собі різьби... тут взагалі немає, а остання заповідь з декалогу тут розділена на дві. Хіба це важко побачити?
Ну явно розмова глухих з німим . скажи їм правду, що викинули в катехізисі пряму заборону поклоніння зображенням Бога. Tapatalk
Та ні. Я не маю на увазі, що в Катехизмі не є слово в слово так як в Писанні. Можна написати ті самі 10 заповідей своїми словами, але зміст буде той самий. Але у даному випадку в Катехизмі саме зміст перекручений- друга заповідь викинута взагалі, а десята розділена на дві. Миху, не полінуйтеся, подивіться в Писання і в Катехизм, самі побачите...
Ага. І ще сказати може дівоче прізвище дружини того священника... Важко спілкуватися, коли нема навіть елементарної довіри...
Заповіді в Писанні чітко розділені, хоча і не прономеровані: 1-ша заповідь(один вірш): Вих.20:3 Хай не буде тобі інших богів передо Мною! 2-га заповідь(три вірші): Вих.20:4 Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Вих.20:5 Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, Вих.20:6 і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей. 3-тя заповідь(один вірш): Вих.20:7 Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. 4-та заповідь(чотири вірші): Вих.20:8 Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Вих.20:9 Шість день працюй і роби всю працю свою, Вих.20:10 а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Вих.20:11 Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його. 5-та заповідь(один вірш): Вих.20:12 Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі! 6-та заповідь(один вірш): Вих.20:13 Не вбивай! 7-ма заповідь(один вірш): Вих.20:14 Не чини перелюбу! 8-ма заповідь(один вірш): Вих.20:15 Не кради! 9-та заповідь(один вірш): Вих.20:16 Не свідкуй неправдиво на свого ближнього! 10-та заповідь(один вірш): Вих.20:17 Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого! І це не протестанти так поділили, п.talavoda, так вони є поділені в Писанні. І я вважаю, що саме так вони мають бути поділені в кожній християнській традиції, а не якось довільно, відкидаючи собі що не підходить...
Левко, не беріть на себе роль надхристиянського провадиря. Якщо вам хочеться, дотримуйтеся 2 Заповіді в оригіналі. Наприклад, перестаньте малювати.
Левко, прочитайте 2 Заповідь в оригіналі, за яку ви боретеся. Не говорю про першу, бо зміну першої ви погодилися (чомусь безпринципно).