оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я відкрила і порівняла... і Вас попросила процитувати конкретно, щоб не виникало непорозумінь... це також не важко.

• Подобається Подобається x 1
  2. talavoda

Тому давайте дивитись спокійно. Я загалом добре ставлюсь до протестантів... Ті, котрих знаю особисто, дуже хороші люди і поважають інших християн. Але така велика розділеність, нажаль, дає можливість "замаскуватись" під християн різним незрозумілим течіям.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я до всіх добре ставлюсь.

• Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

І не знайшли розбіжностей?:)
    Що конкретно цитувати?
    Як я можу процитувати заповідь з Катехизму, котрої нема?:)

Останнє редагування: 7 лип 2015
  5. talavoda

Процитуйте заповідь зі Святого Письма яка, на Вашу думку, відсутня в Катехизмі.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Друга заповідь зі Святого Письма відсутня в Катехизмі.
    А щоб компенсувати недостатню кількість заповідей, то останню розділили на дві...:)
    Питання- для чого?
    Якщо можна просто слово в слово переписати 10 заповідей з Письма в Катехизм...
    Зрештою, не важко і здогадатися для чого було так зроблено...:)

7. talavoda

Як вона звучить?

8. Levko

Levko Well-Known Member

10 заповідей Божих є записані 2 рази -перший раз в книзі Вихід 20-тий розділ, і другий раз, до речі, слово в слово, в книзі Повторення Закону 5-тий розділ... Можете собі глянути і порівняти з тим, що написано в Катехизмі;)

9. talavoda

П. Левку, я знаю де знаходяться 10 заповідей у Святому Письмі.
    Мені насправді дивно, що Ви пишете вже другу сторінку тексту замість того, щоб просто процитувати Біблію.

10. Levko

Levko Well-Known Member

п.talavoda, мені також, направду дивно, що ви уже пишете другу сторінку тексту і ніяк не можете побачити очевидних розбіжностей між 10-тьма заповідями у СП і в Катехизмі...
    Як хочете... Не бачите, то не бачите... Що я можу тут зробити?:dntknw: То ваш вибір...

• Тупо Тупо x 1
  11. talavoda

Чому Ви не хочете просто процитувати конкретні слова?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Бо в мене враження, що ви просто знущаєтеся...
    Тому і реагую відповідно...:)
    З Михом у нас розмова різкіша зазвичай в таких ситуаціях, а з вами я так не можу... та й не хочу...:pardon:

13. talavoda

Це лише Ваше враження.

14. talavoda

От Ви і реагуєте відповідно своїх власних думок, які Вам здаються моїми...

Останнє редагування: 7 лип 2015
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, то називається розмах на рубль, а удар на копійку. Або прибіг з кулаками і накивав пятами.:)))

• Тупо Тупо x 1
  16. Levko

Levko Well-Known Member

ок.
    Давайте з останньої заповіді, якщо ви не проти.

В Писанні 10-та заповідь звучить так:
    "Не жадай дому ближнього свого, не жадай
    жони ближнього свого, ані раба його, ані
    невільниці його, ані вола його, ані осла
    його, ані всього, що ближнього твого!"(Вих.20:17)
    9-та:
    "Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!"Вих.20:16

в Катехизмі 10-та заповідь:
    "Не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого."
    9-та:
    "Не пожадай жінки ближнього твого."
    ...
    Хочете сказати, що все сходиться?;)

Відмітьте собі в Біблії олівцем усі 10 заповідей, але починаючи з останньої(Вих.20:17) і побачите, що другої біблійної заповіді в Катехизмі нема просто... :)

Я сам не вірив що може таке бути. Ще досі в моїй Біблії олівцем зроблені помітки, коли я 15 років тому сам власноручно перевіряв цей католицький "феномен".
    Пам"ятаю, це я виявив, коли ще був католиком, ми якраз з дружиною ходили на дошлюбні науки. Священник сказав нам, що треба вивчити 10 Божих заповідей, а я по своїй наївності вивчив їх з Писання, а не з Катехизму. Розказую йому, а він каже, що то не так, що тре було з Катехизму вчити... Я тоді відкрив дома Катехизм- дивлюся і дійсно не тако_О . Підходжу наступного разу до священника, кажу, що щось не сходиться? Він роздратовано каже нащо я в тому копаюся, каже- "ти що в секту записався?" :crazy:... Уявіть собі як я мав після того почуватися... Вивчив 10 заповідей з Писання, а тобі кажуть, що ти сектант...:)))

17. talavoda

Я проти... бо стараюсь уникати плутанини і недомовок...
    Тому напишу про другу заповідь, про яку і була мова.
    Перша заповідь у Катехизмі звучить так
    Сюди входять 4-ри вірші з Біблії.

Друга заповідь у Катехизмі звучить:
    Якщо порівняти з Писанням, то я насправді не бачу, що пропущено...
    Тому і прошу Вас процитувати слова, яких на Вашу думку, у Катехизмі немає.

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  18. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

О, який знатний холівар!

Давайте процитуємо писання.

Exodus

1. І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:
    2. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.
    3. Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
    4. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    5. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    6. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    7. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.
    8. Пам'ятай день суботній, щоб святити його!
    9. Шість день працюй і роби всю працю свою,
    10. а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх.
    11. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.
    12. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!
    13. Не вбивай!
    14. Не чини перелюбу!
    15. Не кради!
    16. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!
    17. Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!
    (20:1-17)

Deuteronomium

6. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю, з дому рабства.
    7. Хай не буде тобі інших богів при Мені!
    8. Не роби собі різьби й усякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    9. Не вклоняйся їм, і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, що ненавидять Мене,
    10. і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто виконує Мої заповіді.
    11. Не присягай Іменем Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто присягає Його Ім'ям надаремно.
    12. Пильнуй дня суботнього, щоб святити його, як наказав тобі Господь, Бог твій.
    13. Шість день працюй, і роби всю працю свою,
    14. а день сьомий субота для Господа, Бога твого; не роби жодної праці ти й син твій та дочка твоя, і раб твій та невільниця твоя, і віл твій, і осел твій, і всяка худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх, щоб відпочив раб твій і невільниця твоя, як і ти.
    15. І будеш пам'ятати, що був ти рабом в єгипетському краї, і вивів тебе Господь, Бог твій, звідти сильною рукою та витягненим раменом, тому наказав тобі Господь, Бог твій, святкувати суботній день.
    16. Шануй свого батька та матір свою, як наказав був тобі Господь, Бог твій, щоб довгі були твої дні, і щоб було тобі добре на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі.
    17. Не вбивай!
    18. Не чини перелюбу!
    19. Не кради!
    20. Не свідчи неправдиво проти ближнього свого!
    21. І не бажай жони ближнього свого, і не бажай дому ближнього свого, ані поля його, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що є ближнього твого!
    (5:6-21)

Співпадає? Ну майже слово в слово. ;)

А тепер скажіть мені, Левку, де Ви бачите числування заповідей? От я припустила, що Ви праві, і мене катехети вчать невірно, і вирішила порівняти. І нічого не знайшла. :)

Мій переклад Біблії і те, чому вчать катехети мого сина повністю співпадають. Це я до того, що виклад декалогу є абсолютно тотожним з Біблією. От тільки комусь хочеться тикнути пальцем.

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та заходжу, в якості розваги. Це більше всього скидається на реслінг.

20. Levko

Levko Well-Known Member

О, яка знатна холіварка- Exodus, Deuteronomium!:mocking:
    Ви відкрийте Катехизм УГКЦ і побачите перш ніж писати.
    Можливо в Римокатоликів по-іншому, я не досліджував просто відкрив Катехизм УГКЦ і відкрив Біблію, та й побачив що в Катехизмі перекручено все...
    Якщо би співпадало, то священник, котрому я розказав заповіді з Писання не обізвав би мене сектантом. До речі, це не якийсь священник з забутого села, це було в головному храмі УГКЦ в Тернополі...:)

а де твій аватар? :)