оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Гм. То не треба навіть в катехизм ходити, частина служби Божої так і називається - liturgia eucharistica - богослужба жертви.
    Це і є те, про що я говорила десь там трохи вище.

2. Un.Known

О, перепрошую, Занудка вже написала - на телефоні не бачу всю гілку.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви знаєте, насправді, я не люблю говорити про те хто просто ходить, а хто не просто ходить. Нам може здаватися, що людина просто ходить, а вона може свідомо ходити. А ще може бути, що людина просто ходить, а з часом усвідомить, в кожного свій шлях до Бога. І коли хто каже: а він просто ходить, то у мене зразу появляється наступна фраза: "слава Богу, що я не такий, як він", а це вже з іншої опери, а виглядає, як самовиправдання.

• Подобається Подобається x 1
  4. Un.Known

Це добре, що хоча б "просто ходять". Зернина проросте. Гірше, коли кажуть:"Я не мушу ходити, аби в Бога вірити".

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Просто, Ви сказали, що Ісус себе в жертву не приносить... що нема такого в римо-католицькій службі. То не зрозуміло було, що Ви маєте на увазі.
    Так. Тому що
    "1410 Сам Христос, вічний Первосвященик Нового Союзу, діючи через служіння священиків, приносить євхаристійну жертву. І Той Самий Христос, дійсно присутній під видами хліба і вина, є жертвою, яка приноситься в євхаристійному жертвоприношенні."
    Катехизм для того і є, щоб звертатись по різних питаннях... мені буває помічний.

Останнє редагування: 5 лип 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Знову позбиралися з різних конфесій християни і кожен не розуміє про що говорять всі інші. Ідеальне вчення я вважаю.

7. talavoda

Це Вам тільки збоку так здається. :)

8. Un.Known

Тому просила Миха описати, в який момент Ісус себе приносить в жертву. Бо я месу знаю напам'ять. І навіть зараз оте "діючи через служіння священиків" ясності не вносить.

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То добре шо збоку хтось зайшов, зразу ілюзія згуртованості.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли священник каже: "Прийміть, їжте...."

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Levko

Levko Well-Known Member

Багато речей в Катехизмі суперечать Писанню, або перекручують Його.
    От навіть наведений вами приклад з Катехизму("1410") уже суперечить Письму...

Я колись був дуже вражений, коли порівняв 10 заповідей Божих наведених в Катехизмі і 10 заповідей у Святому Письмі. В Катехизмі друга заповідь відсутня взагалі, а остання розділена на дві заповіді. Подивіться, якщо не вірите...;) І як після цього можна довіряти тому, що написано в Катехизмі!?

Я звик якось більше довіряти першоджерелу- Біблії.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Forpost

Forpost Стоїк

Сектанти шо з них взяти

Tapatalk

13. talavoda

Наскільки я знаю, то саме те місце про яке написав Мих:
    «Прийміть, їжте, це є Тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів».

Напишіть, будь ласка, яка саме заповідь відсутня.
    Катехизм не заміняє Святе Письмо, а навпаки... в Катехизмі постійно йде посилання на Біблію,
    що насправді зацікавлює ще більше її читати. :)
    Тоді заходьте частіше. )
    Дискусії корисні (якщо, звичайно, без зневаги і образ) і свідчать, що людям не байдуже те про що вони говорять...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

talavoda, ну ви ж знаєте... вони все згідно Біблії і ні кроку в сторону.

понад 700 різних течій і всі по-різному тлумачуть Біблію і всі, без вийнятку, чітко,згідно Біблії. Ні кроку, ні на йоту в сторону!!! Ви шооооо!!? :crazy:

Але нема чого дивуватись. Видно так має бути. І кількість їх буде далі рости і далі новоз'явлені будуть казати: ми,як ніхто - згідно Біблії!
    То процес і на це тре дивитися спокійно. 2000 років " люди жили без Біблії", а тут появилися якісь чуваки, які нас просвітять. Ну-ну... Ще не один Сандей Авеланж буде і не один "цілитель".

15. Forpost

Forpost Стоїк

ну такі християн и правдиві і складають основну масу вірян бояться читати Біблію для них то велике табу ксєнз не велить є катехізис

Tapatalk

16. Forpost

Forpost Стоїк

о вочі відкриваються! Так від церкви відлучать

Tapatalk

• Смішно Смішно x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

так, тіко не ксьонз, а наглядач.

18. Un.Known

Дурниця, при всій повазі.

При нашому костелі три класи вивчення Біблії - для трьох вікових груп. При чому читають з катехетом, обговорюють таким самим способом і атмосфері, як в християн-баптистів.

• Подобається Подобається x 3
  19. Un.Known

Але, мушу додати.

Коли розмовляю з нашими людьми, дуже часто наштовхуюсь на річ, мені абсолютно незрозумілу. "Ми православні, але ходимо до греко-католицької церкви. Нам то не заважає. Та дитину хочемо охрестити в православній, бо ми були також в православній охрещені". В чому різниця - не знають.

В іншому випадку хресна мама не знала "Вірую", є активісткою ЛГБТ. Ноу комент. Волосся ворушиться на голові. Питання - навіщо батькам таких хрещених? В чому зміст хрещення тоді?

20. Levko

Levko Well-Known Member

Я ж написав, що друга заповідь відсутня, а остання розділена на дві.
    п.talavoda, відкрийте 10 заповідей Божих у вашому Катехизмі і 10 заповідей в Біблії і порівняйте їх, це ж не важко зробити...:)
    Миху, відразу би так і сказали, що не знаєте де в Біблії шукати ті 10 заповідей...:mocking:

а де твій аватар? :)