оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Чим Ви так здивовані, Миху? )

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тим, що ви пишите.
    У всіх католицьких церквах є принесення жертви, а вас нема.

3. Un.Known

Опишіть мені, будь ласка, в якій послідовності проходить Ваша служба, на якому етапі приносите (до речі, що приносите) в жертву - для інтересу, та й для інформації - я не мушу знати все.

• Корисно Корисно x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

В такій, що й у вас.
    Євхаристія - це і є жертва, Кров і Тіло Ісуса Христа.
    "Прийміть, їжте, це є тіло моє .." (Марка14:22)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Un.Known

Здається, я зрозуміла.

Ми приносимо жертву духовну, тим, що приймаємо тіло і кров, так? Пригадуємо жертву Ісуса, служимо останню вечерю, як Він наказав і дякуємо за наше спасіння. У цьому випадку погоджуюсь.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Жертву приносить Ісус(жертвуючи Самого Себе), а ми приймаємо.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, це не означає, що ми знову розпинаємо Христа, приносячи Його в жертву. Давайте ще раз прочитаємо...
    23 Бо прийняв я від Господа, що й вам передав, що Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб,
    24 подяку віддав, і переломив, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене!
    25 Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!
    26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.
    Кор,11
    Бо коли Христос це казав, він ще був живий і тіла його ніхто не ламав і не їв. А це все вказує на Голгофську жертву.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ми ніколи й не розпинали.

9. Un.Known

Нема такого в римо-католицькій службі.

10. Pedro

Ось це я і хотів сказати. Я відвідував Катедру в Львові на протязі 10 років і ніякої "жертви" в мессі там немає. Є спомин про жертву, якою ми викуплені. Властиво, це і є тема кожної месси.

11. Pedro

Миху, коли ми є християнами і ходимо до церкви, це означає, що ми ВЖЕ прийняли цю жертву. Раз і назавжди, а під час євхаристії ми згадуємо і свідкуємо про цю жертву. І, головне, дякуємо за неї.

• Подобається Подобається x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є багато, Педро, що ходять... просто ходять.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Pedro

Або зовсім не ходять. В нас в районі Кайзервальда, де ми збирались, була досить велика, інтеліґентна компанія. Патріоти по саму завязку. Спілкування російською, слухання рос попси чи радянський телевізор були заборонені. Всі вони рахували себе заядлими православними. Поки нелегалізувались католики. Правда ніколи не були в церкві. Ні в православній, ні в католицькій. Просто рахувались. Десь там...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо на римокатолицькій службі ви споживаєте Євхаристію, то чому нема?

15. Un.Known

Тому, що протягом споживання Євхаристії Ісус себе в жертву не приносить. Я тільки виконую його волю:

• Подобається Подобається x 1
  16. Latana Royal

Latana Royal Рахунок для переказів порад: 322 223 322 223

бо віра і ходіння до церкви - не одне й те ж саме
    і одне не обов'язково випливає з іншого, та навпаки

17. talavoda

talavoda Well-Known Member

В Катехизмі КЦ написано про Євхаристію не лише як про спомин а також як про жертву.

1367 Жертва Христа і жертва Євхаристії становлять єдину жертву: «Це одна і та ж жертва, і Той, Хто тобі приніс Себе в жертву на Хресті, тепер приносить Себе через служіння священиків. Лише спосіб приношення інший. І тому, що в цій Божественній жертві, яка здійснюється у Службі Божій, Той Самий Христос, що один раз приніс Себе у кривавій жертві на жертовнику хреста, присутній і безкровне жертвуеться, ця жертва є насправді жертвою примирення» (Тридентський Собор; DS 1743.).
    http://www.catechismus.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=41

• Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Зануда

Зануда така зануда

Євхаристію ще інакше називають Літургією Жертви. Завдяки цьому у Церкві постійно присутня Жертва Ісуса через смерть на хресті. Священик уособлює Христа і кожної Літургії сповнює те, що сам Господь вчинив і наказав виконувати учням в пам"ять про себе. Матерією Літургії є Жертовні Дари - хліб і вино. Плоди праці людських рук, які стануть Тілом і Кров"ю Ісуса Христа. Тепер мені поясніть у чому суть дискусії?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

20. talavoda

talavoda Well-Known Member

Якщо я правильно зрозуміла - спроба уточнити чим насправді є Євхаристія.

а де твій аватар? :)