оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну і хай буде собі. В кожного свій підхід і бачення до роботи, сім'ї, життя, чому не може бути багато підходів до бачення вищих сфер. Результат і мета все-рівно десь поряд.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Багато правд не буває.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Все правильно, всі говорять про одне, а думають що про різне. Людина істота дуже глупа.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Як Конституція держави є вищою за будь-яку концепцію, чи тлумачення, так само і Писання є вищим за будь-який Катехизм...:)
    Було уже таке не раз у дискусії з вами, коли я просив вас довести свою думку Писанням, то ви не могли, а замість того доводили тим що в Катехизмі написано. Для чого тоді таке тлумачення, якщо воно розходиться зі Словом Божим?
    От остання тема нашої з вами розмови тому приклад...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ото, що ви написали - то є дитячий садок, молодша група. Продовжу: а Бозя є ще вище. Ви задоволені? То саме головне.

:)

Якщо ви не догнали мого сарказму - це вже доля, тут ніде не дінетесь.
    Левко, я довго вагався: ви дійсно не розумієте дискусію, чи просто косите під незнаючого. Я не можу з вами дискутувати, тому що відчуваю, що це є знущання над вами, мимовільне, але знущання.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Не можете не дискутуйте...
    Не повірите, але мені дуже часто хочеться таке ж саме вас спитати...:mocking:

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Єдине, що ви навчилися у дискусіях - це бути папугою і повторювати то саме.

8. Levko

Levko Well-Known Member

:)Що саме?

До речі, я так зрозумів, у вас по темі священників усі аргументи вичерпалися?

9. Oxid

Oxid Well-Known Member

Левку, почитайте

Так що не будьте невіруючим, але віруючим, і не в священників, а в Ісуса Христа

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Та то хіба я вірю в священників, я, навпаки, кажу, що тільки Один є Священник- це Ісус.
    Здаться, то ви з Михом щиро вірите у священників...;)

На рахунок статті, то просто вражений сильно, наскільки поперекручувано все... :facepalm:
    Хоча сумно то все, адже багато людей щиро вірять в таке...
    Навіть коментувати не хочеться ту писанину...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

В дзеркало дивилися?

Ісус перетворив воду у вино і я цьому вірю.
    А ви вірите, що у сочок, бо так каже ваш пастор/священник.

12. Levko

Levko Well-Known Member

та я в курсі, що ви в це вірите, але ми ніби про священство говоримо зараз...:)

Цікаво, уже не раз спостерігав, коли людина наводять цитату з Писання, котра якраз доводить протилежне тому, що людина хоче доказати...:)
    У вашій статті, оксіде, наводиться вирвана з контексту цитата, котра нібито доводить те, що людське священство в Новому завіті є від Бога.
    Але якщо прочитати кінець 4-того розділу Євреїв і 5-тий розділ до кінця, то стає зрозумілим, що Павло порівнює священство Старого завіту і Священство Нового завіту і говорить про те що це старозавітнє священство уже є замінене Христом, нашим справжнім Первосвященником, Котрий Самого Себе приніс в жертву за гріх...

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Замінене означає не знищене, забуте, скасоване, а замість одного священства - старозавітного стало новозавітне. Те, що Ісус є первосвященником не є питанням суперечки - ніхто не сперечається, крім вас. А в старому завіті був первосвященник і був священник. І первосвященник - не = священник.

• Смішно Смішно x 1
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не унижуйте, Ісус - Первосвященник.

Чи для вас, що первосвященник, що священник, що вино, що сік - по барабану?

• Смішно Смішно x 1
  15. Levko

Levko Well-Known Member

:)))
    Ну і фантазія у вас, Миху...
    То де в Новому завіті ви таке вичитали?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви ж самі написали:

Чи Ісусове священство - це порожнє місце? Чи воно не новозавітнє?

17. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні, не порожнє. Навпаки, я і кажу, що Ісус є Одним Священником новозавітнім...
    Тобто нема зараз священників з людей, подібно як було в Старому завіті, котрі приносили жертву за людські гріхи. А тільки Один, Ісус, Котрий Сам Себе приніс в жертву...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

то у вас нема.:)важко не погодитися.

Де про це сказано?

Я, наприклад, розумію, що Ісус є Первосвященником, тобто першим. Ну, а якшо є перший, є й другі, треті... умовно - й інші, але Він - Перший серед всіх.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

про жертву - нема питань.

20. Levko

Levko Well-Known Member

:)))
    Я розумію, що ви так розумієте...

Основна роль священника старого завіту була в тому, щоб приносити в жертву тварин за гріхи людей.
    Якщо Ісус Сам став жертвою навіки, жертва була принесена Ним раз і назавжди, як написано, і то за гріх кожного, то що мають приносити, чи що мають робити т.зв, новозавітні священники?

Але ви добре сказали, що якщо є Перший, то є і другі треті... Писання так і пише, що кожен віруючий є царським священством:
    1Петр.2:9
    Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий,
    люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із
    темряви до дивного світла Свого,

Новозавітні священники мають займатися тим, "щоб звіщати чесноти Того, Хто покликав їх із темряви до дивного світла Свого", тобто звіщати невіруючим людям Добру Новину, котра полягає в тому, що гріхи їхні уже є прощені Богом, що залишається тільки прийняти це прощення вірою і мати вічне життя.

а де твій аватар? :)