оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, скажіть, кому потрібне рукопокладання без ниток?
    Якщо рукопокладання не йде від апостолів, а від якогось вуйка, який собі вирішив рукопокладати, немаючи на те влади - рукопокладання від рукопокладеного, то гріш ціна такому рукопокладанню.

2. Levko

Levko Well-Known Member

От якраз в тому і є помилка. Ви говорите, що рукопокладання йде від апостолів.
    Я вірю і так написано, що Ісус є голова всякої влади, а не апостоли і тільки Він наділяє владою в духовному світі.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви інколи таку єрунду пишите, що годі читати. От що ви зараз написали? З ваших слів виходить, що апостоли - то одне, а Христос - зовсім інше. Хіба не брєд?

О, то вам медаль можна давати! Самі доперли, чи хто підказав?:)))

Ви пишете речі, "що коню зрозумілі".

А справу Христа хто продовжував після вознесіння, як не апостоли?

• Тупо Тупо x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Аналогічно щодо вас...:)
    Не брєд...
    Так і є. Апостоли ж не є Христос, а Христос не є апостоли...:)
    Апостоли померли, а Христос і досі живий...:)
    Коню зрозумілі, а вам то все брєд і брєд...:mocking:

• Тупо Тупо x 1
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Сьогодні зранку читав послання до Галат, де на початку Павло пише про своє служіння.
    Я звернув увагу на те, що ніхто його не рукопокладав, наприклад Петро, про якого ви кажете, Миху, що на ньому стоїть Церква.
    Більше того, Павло, навіть Ісуса живого(маю на увазі в тілі) не бачив. Йому з"явився уже воскреслий Ісус...
    Павло чотирнадцять років після свого увірування жив, проповідував Євангелію і аж потім вперше пішов в Єрусалим щоб побачити апостолів. Ніде не написано, що Петро його рукопокладав. Написано, що вони(Яків, Іван і Петро) подали Павлові свої "правиці спільноти"...
    А ви кажете, що на Петрові все тримається...:)

6. але, все ж таки Павло був рукопокладний Ананієм. Хоча я з вами погоджуюсь в тому що раннє християнство НЕ мало єдиного центру та якоїсь влади одних апостолів чи учнів Христа над іншими християнами які прийняли Христа пізніше.

• Корисно Корисно x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

То було зцілення через покладання рук, але аж ніяк рукопокладання, про яке ми говоримо:

:)

8. Levko

Levko Well-Known Member

Очевидно, воно так і було задумано Богом...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Логіка сильна, дубова....

Про рукопокладання сказано в Новому Завіті. Нема до чого придертися?

А давайте проведемо люстрацію кожного апостола і його учня, чи були вони рукопокладені. І що цікаво? Якщо у Письмі знайдемо хоч одного-двох апостолів/учнів, де просто-напросто не скзано у Письмі про факт рукопокладання (а таке запросто можливо і навіть логічно) - все!
    Рукопокладання - то до єдного місця.

Фантазуйте далі, вам то цікаво, вас то мучить. Прикидайтеся шлангами - га? шо? де? Якийсь Вася створив кращу релігію - так цікаво: танці, співи, щоу-лікування, своє, ні з ким не подібне тлумачення Письма. Звідки така самовпевненість - ніхто не знає, хто дав йому владу? Невідомо.

Головне повідкидати все, що сіє сумнів. Давайте викинемо рукопокладання. Воно ж заважає бути "правдивим". Нащо воно взагалі? Левко, нащо взагалі писати про рукопокладання, якщо його непотрібно на практиці? Воно ж написане для тих, хто береже Боже Слово, а не для тих, хто його руйнує і дає під сумнів. Левко, яке вино? То ж кампотік! Ух як весело і файно.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, Левко, ви історик, ви все знаєте...:) а ваша церква сягає своїми коренями до перших християн, має традиції, знання тих подій, передання. Кого з перших християн почитає ваша церква? Нікого? А чого так? Про перших християн пишите, як прінтер строчить, а жодних з них не знаєте і знати не хочете. Почитайте он про первомученика Стефана... що каже про нього ваша церква? мовчить?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, Левком.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, шо з вами?!:scratch_one-s_head:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Очікувана відповідь: Га? Шо? Де?:)))

Левко, ви цілком заслуговуєте того місця, де ви є, а місце заслуговує вас - чую лиш себе і га? шо? де? коли?

Тіпа: я нічого не поняв. Ну... може і так, може то ГА є щире, а може прикидування. Але мені неціково: що так, що інше.

Пускайте роліки, тіштеся тим, що вважаєте себе згори. Якщо вас таке влаштовує, то ви за це боротиметеся попри правду, попри Письмо. Ну а якщо влаштовує вас, то мене тим паче. А Дискусія з вами нецікава, бо закінчується отим :Га? Що з вами? Де?:bye2:

14. Levko

Levko Well-Known Member

Так ви перші замість говорити по темі, почали розказувати яка в Левка дубова логіка, який Левко шланг, про те що Левка мучить, про компотики почали говорити і т.п... А потім зробили мене винним і сказали, що Левко каже "га, шо коли"...:)

Як хочете, але по-іншому як те що вам нема що сказати по темі я не можу сприйняти ваші останні дописи...
    Свою "теорію нитки" так і не можете довести...
    А не можете, бо це вигадки. Варто тільки навести приклад служіння ап. Павла і вся "ниткова теорія" лопає як мильна булька...

Останнє редагування: 6 лют 2015
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

дит. садок.
    зрозумів... ну це доля. По кругу ходити мені не хочеться.

і то при тому, що ви не відповіли про нитку, що я писав?

:bye2:

16. Levko

Levko Well-Known Member

Я намагався відповісти, але ви все брєд і брєд, та й ще подібними до того помийними слівцями закидали Левка... :)

Ви писали, що рукопокладання йде від апостолів.
    Я вам навів приклад служіння ап. Павла, котрий не був навіть в числі дванадцятьох і тим більше не був ап.Петром рукопокладений, але котрий також заснував багато церков, багато служителів рукопоклав в тих церквах, вчив інших кого і як рукопокладати...
    Як таке, по-вашому, може бути? Адже ви стверджуєте, що нитка починається тільки від ап. Петра?!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

правда

неправда, не казав такого.

По-перше, чому думаєте, що Павло не мав рукопокладання? Бо не написано в Письмі?

Знаєте, якби в Письмі описували хто на кого коли поклав руку, то б ми мали Письмо в 10 раз більше. Там сказано що рукопокладалося, все. Того досить.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так ми ж з вами мусимо на якісь основі стояти, від чогось відштовхуватися...
    Наразі ніби відштовхуємося від Писання, від того що там написано, а не від того, що там не написано.

Де таке сказано, або хоч приблизне до того сказано?

От Павла ніхто з людей не рукопокладав на служіння. Але написано, що він рукопокладав служителів...
    Але згідно вчення в яке ви вірите, ключі отримав тільки Петро ті тільки на ньому будується Церква.
    Як таке може бути, що хтось зміг без Петрового рукопокладання засновувати церкви, рукопокладати служителів в них і т.п....?!

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну шо "ну так"? Левко, це одно, що писати кожного дня, що я ходжу в туалет і кожного дня їм. Пишеться раз - ходили на обід. Ну, як хочеться вам побавитися в букви - прошу дуже. 12 апостолів, море учнів і все Письмо про те, хто кому поклав руку. Кому то потрібно?
    Бо я товстошкірий інакше не повірю. Та не вірте, хто вас силує?

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

пошукайте.

а де твій аватар? :)