Левко, скажіть, кому потрібне рукопокладання без ниток? Якщо рукопокладання не йде від апостолів, а від якогось вуйка, який собі вирішив рукопокладати, немаючи на те влади - рукопокладання від рукопокладеного, то гріш ціна такому рукопокладанню.
От якраз в тому і є помилка. Ви говорите, що рукопокладання йде від апостолів. Я вірю і так написано, що Ісус є голова всякої влади, а не апостоли і тільки Він наділяє владою в духовному світі.
Левко, ви інколи таку єрунду пишите, що годі читати. От що ви зараз написали? З ваших слів виходить, що апостоли - то одне, а Христос - зовсім інше. Хіба не брєд? О, то вам медаль можна давати! Самі доперли, чи хто підказав? Ви пишете речі, "що коню зрозумілі". А справу Христа хто продовжував після вознесіння, як не апостоли?
Аналогічно щодо вас... Не брєд... Так і є. Апостоли ж не є Христос, а Христос не є апостоли... Апостоли померли, а Христос і досі живий... Коню зрозумілі, а вам то все брєд і брєд...
Сьогодні зранку читав послання до Галат, де на початку Павло пише про своє служіння. Я звернув увагу на те, що ніхто його не рукопокладав, наприклад Петро, про якого ви кажете, Миху, що на ньому стоїть Церква. Більше того, Павло, навіть Ісуса живого(маю на увазі в тілі) не бачив. Йому з"явився уже воскреслий Ісус... Павло чотирнадцять років після свого увірування жив, проповідував Євангелію і аж потім вперше пішов в Єрусалим щоб побачити апостолів. Ніде не написано, що Петро його рукопокладав. Написано, що вони(Яків, Іван і Петро) подали Павлові свої "правиці спільноти"... А ви кажете, що на Петрові все тримається...
але, все ж таки Павло був рукопокладний Ананієм. Хоча я з вами погоджуюсь в тому що раннє християнство НЕ мало єдиного центру та якоїсь влади одних апостолів чи учнів Христа над іншими християнами які прийняли Христа пізніше.
То було зцілення через покладання рук, але аж ніяк рукопокладання, про яке ми говоримо: Дiї.9:17 І Ананій пішов, і до дому ввійшов, і руки поклавши на нього, промовив: Савле брате, Господь Ісус, що з'явився тобі на дорозі, якою ти йшов, послав ось мене, щоб став ти видющий, і наповнився Духа Святого! Дiї.9:18 І хвилі тієї відпала з очей йому ніби луска, і зараз видющий він став... І, вставши, охристився,
Логіка сильна, дубова.... Про рукопокладання сказано в Новому Завіті. Нема до чого придертися? А давайте проведемо люстрацію кожного апостола і його учня, чи були вони рукопокладені. І що цікаво? Якщо у Письмі знайдемо хоч одного-двох апостолів/учнів, де просто-напросто не скзано у Письмі про факт рукопокладання (а таке запросто можливо і навіть логічно) - все! Рукопокладання - то до єдного місця. Фантазуйте далі, вам то цікаво, вас то мучить. Прикидайтеся шлангами - га? шо? де? Якийсь Вася створив кращу релігію - так цікаво: танці, співи, щоу-лікування, своє, ні з ким не подібне тлумачення Письма. Звідки така самовпевненість - ніхто не знає, хто дав йому владу? Невідомо. Головне повідкидати все, що сіє сумнів. Давайте викинемо рукопокладання. Воно ж заважає бути "правдивим". Нащо воно взагалі? Левко, нащо взагалі писати про рукопокладання, якщо його непотрібно на практиці? Воно ж написане для тих, хто береже Боже Слово, а не для тих, хто його руйнує і дає під сумнів. Левко, яке вино? То ж кампотік! Ух як весело і файно.
Звичайно, Левко, ви історик, ви все знаєте... а ваша церква сягає своїми коренями до перших християн, має традиції, знання тих подій, передання. Кого з перших християн почитає ваша церква? Нікого? А чого так? Про перших християн пишите, як прінтер строчить, а жодних з них не знаєте і знати не хочете. Почитайте он про первомученика Стефана... що каже про нього ваша церква? мовчить?
Очікувана відповідь: Га? Шо? Де? Левко, ви цілком заслуговуєте того місця, де ви є, а місце заслуговує вас - чую лиш себе і га? шо? де? коли? Тіпа: я нічого не поняв. Ну... може і так, може то ГА є щире, а може прикидування. Але мені неціково: що так, що інше. Пускайте роліки, тіштеся тим, що вважаєте себе згори. Якщо вас таке влаштовує, то ви за це боротиметеся попри правду, попри Письмо. Ну а якщо влаштовує вас, то мене тим паче. А Дискусія з вами нецікава, бо закінчується отим :Га? Що з вами? Де?
Так ви перші замість говорити по темі, почали розказувати яка в Левка дубова логіка, який Левко шланг, про те що Левка мучить, про компотики почали говорити і т.п... А потім зробили мене винним і сказали, що Левко каже "га, шо коли"... Як хочете, але по-іншому як те що вам нема що сказати по темі я не можу сприйняти ваші останні дописи... Свою "теорію нитки" так і не можете довести... А не можете, бо це вигадки. Варто тільки навести приклад служіння ап. Павла і вся "ниткова теорія" лопає як мильна булька...
дит. садок. зрозумів... ну це доля. По кругу ходити мені не хочеться. і то при тому, що ви не відповіли про нитку, що я писав?
Я намагався відповісти, але ви все брєд і брєд, та й ще подібними до того помийними слівцями закидали Левка... Ви писали, що рукопокладання йде від апостолів. Я вам навів приклад служіння ап. Павла, котрий не був навіть в числі дванадцятьох і тим більше не був ап.Петром рукопокладений, але котрий також заснував багато церков, багато служителів рукопоклав в тих церквах, вчив інших кого і як рукопокладати... Як таке, по-вашому, може бути? Адже ви стверджуєте, що нитка починається тільки від ап. Петра?!
правда неправда, не казав такого. По-перше, чому думаєте, що Павло не мав рукопокладання? Бо не написано в Письмі? Знаєте, якби в Письмі описували хто на кого коли поклав руку, то б ми мали Письмо в 10 раз більше. Там сказано що рукопокладалося, все. Того досить.
Ну так ми ж з вами мусимо на якісь основі стояти, від чогось відштовхуватися... Наразі ніби відштовхуємося від Писання, від того що там написано, а не від того, що там не написано. Де таке сказано, або хоч приблизне до того сказано? От Павла ніхто з людей не рукопокладав на служіння. Але написано, що він рукопокладав служителів... Але згідно вчення в яке ви вірите, ключі отримав тільки Петро ті тільки на ньому будується Церква. Як таке може бути, що хтось зміг без Петрового рукопокладання засновувати церкви, рукопокладати служителів в них і т.п....?!
Ну шо "ну так"? Левко, це одно, що писати кожного дня, що я ходжу в туалет і кожного дня їм. Пишеться раз - ходили на обід. Ну, як хочеться вам побавитися в букви - прошу дуже. 12 апостолів, море учнів і все Письмо про те, хто кому поклав руку. Кому то потрібно? Бо я товстошкірий інакше не повірю. Та не вірте, хто вас силує?