оффтопи гілки "Християнство"

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 14 чер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

пане Robert, тут справа зовсім не в тому, про що ви намагаєтеся розказати. Просто Левко мучився і шукав пояснення в тій релігійній організації, де він знаходиться. Людина, яка не хоче повертатися до Христової церкви, шукає сама собі пояснень: "а чи правильно, що я тут". У вас і у мене не виникає питань що до священників та відпущення гріхів, а Левка то мучить, от він і шукає пояснень у Письмі.
    Ну а Письмо пояснить все, у що вірить читач. Скажімо, атеїст, прочитавши Біблію зайвий раз переконається, що Бога нема. Левко, зробивши вибір, намагається переконатися за допомогою Письма, що його вибір правильний.
    Це таке, знаєте, натягування ковдри на себе: спочатку йде моя непомильна думка, а за нею мусить слідувати Боже Слово, яке, ясне діло, підтверджує моя Я.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дуже цікаво. І який смисл в такому писанні? Це як універсальна інструкція одночасно до холодильника, телевізора і пилососа.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

смисл у тому, що читати Книгу потрібно з чистим серцем, бажанням чогось дізнатися, а не шукати оправдвдання своєму Я.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З чистим серцем треба все робити.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

важко заперечити.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Що за група священнослужителів?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Я так і читаю...
    Мене мучить?!
    Мене не мучить...
    Таке враження, що ви знаєте більше ніж я що робиться в мене всередині...:mocking:

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

9 Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого,

10 колись не народ, а тепер народ Божий, колись непомилувані, а тепер ви помилувані!
    1-е Петра, 2

• Подобається Подобається x 1
  9. Levko

Levko Well-Known Member

:good:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну раз пишите, то мучить, тим більше, що ви незважаєте навіть на тему.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Це ж тема "Офтопи"...:mocking:

12. Levko

Levko Well-Known Member

Мене нічого не мучить.
    Я просто спитав чоловіка на рахунок священників.
    А ви тут уже встигли цілий висновок психолога написати про мене...:mocking:
    І кого тут мучить?;)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Покаяння є Таїнство, в якому віруючий сповідує (розкриває усно) свої гріхи Богу в присутності священика і отримує через священика прощення гріхів від Самого Господа Ісуса Христа.

Ісус Христос дав святим апостолам, а через них і всім священикам владу відпускати (прощати) гріхи: "Прийміть Духа Святого. Кому відпустите гріхи, тим відпустяться; на кому залишите, залишаться" (Ін 20, 22-23).

Ще Іоан Хреститель, готуючи людей до прийняття Спасителя, проповідував "хрещення на покаяння для відпущення гріхів... І всі хрестилися в річці Йордані від нього, сповідаючи гріхи свої" (Мк 1, 4-5).

Св. апостоли, отримавши на це владу від Господа, звершували Таїнство покаяння: "Багато хто з тих, що увірували, приходили, сповідаючи і відкриваючи діла свої". (Діян. 19, 18).

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  14. Levko

Levko Well-Known Member

Такого служіння, як було в Старому завіті, а саме, священства, в Новому уже немає.
    Написано, що Ісус став нашим первосвященником, Котрий приніс Самого Себе в жертву за гріх.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А до чого тоді рукопокладання, яке є у Новому Завіті?

16. Levko

Levko Well-Known Member

Рукопокладання- це як знак влади.
    Дiї.14:23
    І рукопоклали їм пресвітерів по Церквах, і
    помолилися з постом та й їх передали
    Господеві, в Якого ввірували.

Так передавали і досі передають духовну владу в церкві, для того, щоб був прядок в церкві:
    1Тим.3:5 бо хто власним домом рядити не
    вміє, як він(єпископ) зможе пильнувати про Божу
    Церкву?

Але рукопокладання в Новому завіті немає нічого спільного зі служінням священника старого заповіту...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

влади, правонаступництва, духовне передання....

рукопокладання - нитка, яка повязує теперішню церкву з церквою часів Христа і апостолів.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Хто сказав?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко і сказав.

Нема влади - нема організації.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Про нитки не я казав...:)

а де твій аватар? :)