Ви собі не уявляєте на скільки ви праві, ми так як і атеїсти не віримо в те що ви традиційні тринітаристи, понабріхували про Бога.
То ви friz, добре підмітили, таки з вами щось дивне твориться.... Є 333 теми: Християнство. Релігії народів світу. А вас ще тільки у цій темі не було зі своїми "проповідями".
А ще свідки хваляться тим, що вивчають Писання... Вони або його не читають зовсім, або або зовсім над ним не задумуються.
Так і є ми завжди звертаємся до Біблії за поясненням. І тому доводжу до вашого відома, що ніяких свят, які ви традиційники справляєте ні апостоли ні Ісус Христос не святкували. В Біблії написано хто добавить або віднімить тому буде дуже погано. Обережно з присвяченням, бо одні вже хотіли присвятити свято для Бога, то Єгова їх мало не винищив. І Єгова сказав Мойсею: «Зійди з гори, бо народ, який ти вивів з єгипетського краю, зіпсувався.+ 8 Як же швидко вони покинули дорогу, якою я наказав їм іти!+ Вони зробили собі статую* теляти і тепер поклоняються їй та приносять жертви, кажучи: “Оце, Ізра́їлю, твій Бог, який вивів тебе з єгипетського краю”». 9 Далі Єгова сказав Мойсею: «Я побачив, що цей народ впертий*.+ 10 Тепер залиш мене, і я в гніві їх винищу, а тебе зроблю великим народом».+(Вихід32:8-10) Тут ви скажете "так вони ж ідола зробили, теля " правильно теля,а звідки вони мали знати який Бог на вигляд?, але іменно цей Бог їх вивів з Єгипту іменно цьому Богу вони присвятили свято.Чому Єгова хотів їх знищити? Невже він обідився, що люди зробили його образ у вигляді теляти, ні Бог знає нахил людського серця, він знав що людина, яка робить собі образ обовязково відійде від нього і буде поклонятися твориву. Всі свята які Бог хотів,щоб ми відзначали записані в Біблії, але так як майже всі вони стосувалися Євреїв , то до нас вони відношення не мають, крім одного і то не свято. а спомин. Також він взяв хліб+ і, склавши подяку, поламав його, дав їм і сказав: «Це означає моє тіло,+ яке буде віддане за вас.+ Чиніть це на спомин про мене (Луки 22:19) Я радий що у вас такий могутній бог.
Я вже кілька разів писав, що іноді в обідню перерву йду в центр нашого містечка повз їхній будинок царства чи як вони там його називають. Стоїть дошка обяв, де розписані заняття на кожний день. Вивчення башти. Про Біблію ні слова. Так виглядає, що диявол через своїх вірних слуг - бруклінських намазанців заборонив їм самостійно вивчати Біблію. Вивчають сатанинську башту і запощують її сюди. А це, на жаль, з Христовою наукою не має нічого спільного.
Політ фантазії у Вашої організації просто необмежений... В наведеному Вами тексті з Писання чітко вказано, що євреї зробили собі ІДОЛА, який немає нічого спільного з єдиним Богом, що вивів їх з єгипетської неволі. І свято було присвячено цьому ідолу, а не Творцеві. 1 Коли народ побачив, що Мойсей забарився, не сходив з гори, збився він юрбою коло Арона та й каже до нього: «Ану, зроби нам бога, щоб він ішов поперед нас! В Псалмах теж розповідається про цю подію (Пс. 106) 19 Бичка зробили під Хоривом і вилитому бовванові поклонялись 20 І заміняли свою Славу на бика подобу, що траву їсть. 21 Забули Бога, Спаса свого, що вчинив великі подвиги в Єгипті, 22 діла предивні в землі Хама, страшенні - над Червоним морем. 23 Вже говорив про те, щоб їх запропастити, якби Мойсей, його вибранець, не став йому навпроти на проломі, щоб відвернути його гнів, щоб він їх не знищив. 24 І погордували розкішною землею, не йняли віри його слову. 25І ремствували у своїх наметах, і на Господній голос не зважали. 26І він, піднявши руку, їм поклявся, що трупом їх покладе в пустині 27 і між народами розсіє їхнє потомство, самих же їх розвіє геть по землях. 28 Злигалися і з Ваал-Пеором і їли жертви мертвих. 29. Роздратували його вчинками своїми, і впала на них кара. Не фантазуйте, а читайте Святе Письмо без інтерпретації башти, і побачите, що Біблія повністю заперечує вчення свідків.
Правильно ідол немає нічого спільного з Богом я це розумію і ви це розумієте, але євреї чітко сказали "Оце, Ізраїлю, твій Бог, який вивів тебе з єгипетського краю" Вони зробили Бога у вигляді теля тільки через те що не знали який вигляд у Бога. Якби вони бачили вигляд Бога вони би зробили по вигляду, як він виглядає. Чи ви вважаєте що євреї думали що бог теля їх вивів з єгипту? А за фантазію окреме дякую це для мене комплімент, могли би і лайк поставити. Чим ця цитата заперечує те що євреї зробили Бога на подобу теляти?
А що вже хтось знає який вигляд у Бога? Поки що найбільш зрозуміла фраза з Євангелія: Бога не бачив ніхто. Єдинородний Син Божий - він явив. Ось що значить не знати і не читати Біблії. Видно і намазанці її не читають. А хто читає, то знає, що два найбільших гріхи старозаповітного Ізраїлю були: невіря і ідолопоклонство. Теля, а точніше бик був одним з богів Єгипту. В цих божків ізраїльтяни вірили не менше єгиптян. Ось коли Мойсей пішов на зустріч з Богом на Синаї і довго не повертався, та вся новонабута віра в Живого Бога вивітрилась і вони почали вимагати в Арона повернення до старих ідолів, в даному випадку до бога бика. Ось така історія. А видумок чи то чергової біліберди намазанців не потрібно.
Давайте, розберемося глибше. "«Ану, зроби нам бога, щоб він ішов поперед нас!" - народ вимагає саме ЗРОБИТИ бога, а не показати. Зробити можна тільки ідола, боввана. Далі ми читаємо, що євреї спорудили жертовник і почали поклонятися золотому тільцю. У Вих.20 ми читаємо обряд поклоніння Богові: "24 Жертовник із землі спорудиш мені і приноситимеш на нім усепалення свої, і мирні жертви свої: овець твоїх і волів твоїх. На всяке місце, де я захочу, щоб прославлялось моє ім'я, я прийду до тебе і поблагословлю тебе." Арон робив подібне 5 Арон, побачивши це, спорудив перед ним жертовник...Повставали вони рано-вранці й учинили всепалення й мирні жертви, а потім посідали люди їсти й пити, і знову встали забавлятися. " Тобто, якщо б поклоніння було справжньому Богові - все було б за приписом, але євреї під Хоривом зробили ІДОЛА. За це отримали кару : 28 Вчинили сини Леві по слову Мойсея; і полягло того дня з народу до трьох тисяч люду. 35 І покарав Господь народ за те, що поклонявся бичкові, якого зробив Арон. Про заміну цінностей, заміну Бога живого на бичка йдеться і у Псалмі 106. Люди вибрали ідола, забувши свого Бога. Вони вибрали служінню ідолу. Щось подібне ми побачимо на суді Пилата - коли він виведе до натовпу Христа і запропонує їм відпустити Його. Але народ вибере Варавву. Варавва - по-ізраїльтянськи Бар Авва - син отця. Люди виберуть несправжнього сина отця, Варавву, а сравжній Син Отця буде відкинутий Своїм народом, якого Він прийшов спасти з неволі гріха.
Ви звернули свою увагу на слово зроби, а я втому не бачу нічого особливого тому що існує один справжній Бог інших богів не існує, а де євреям було взяти бога? Тільки зробити не справжнього. Тому вони вирішили собі зробити бога такого як вони бачили в Єгипті, або похожого. Но давайте подивимось на другі слова , вони хотіли, щоб цей бог ішов перед ними, так само як Єгова ішов перед ними у вигляді стовпа диму і вогню.Ці слова підтверджують, що евреям був потрібен той Бог який ішов перед ними показуючи шлях Лиш уявіть Мойсей який їх провади пішов на гору яка була покрита димом і вогнем з громом і блискавками і там він пробував сорок днів. Євреї не бачили його можливо думали що він загинув, вони були розгублені і це одна з причин чому їм потрібен був Бог. Но тут горе народ забув одну заповідь яку дав їм Єгова. (Вихід 20:4,5) Не роби собі різьбленого ідола чи будь-якої подоби того, що на небі вгорі, на землі внизу або у воді під землею. Не вклоняйся і не служи їм, бо я, твій Бог Єгова,— Бог, який вимагає цілковитої відданості. Через те що вони порушили цю заповідь Бог хотів їх знищити. І ці слова підтверджують що вони зробили тільця на подобу Бога, бо зробили жертовник і жертви приносили за постановами Єгови, все так як наказав їм Бог тільки одна їхня помилка Їм потрібне було зображення Бога,чого категорично заборонялося. .(Ісаї40:18) До кого ви прирівняєте Бога, до кого його уподібните? (Повторення закону4:15-19) Отже, в той день, коли Єгова говорив до вас з вогню біля Хори́ву, ви не бачили жодного образу, тому добре пильнуйте за собою, щоб ви не стали на шлях зіпсуття, роблячи собі різьблених ідолів у будь-якому образі — у вигляді чоловіка чи жінки, у вигляді будь-якої тварини на землі чи птаха в небі, у вигляді будь-якого створіння, що повзає по землі, чи риби у воді під землею. Коли ви зведете очі до неба і побачите сонце, місяць і зірки — все небесне військо, пильнуйте, щоб ви не спокусились і не почали вклонятись та служити їм. Єгова, ваш Бог, дав їх усім народам під небом. Я тут з вами згідний, але мова іде про те що символізував для євреїв образ теля. Дуже влучно сказано. Я кожного року відзначаю спомин смерті Ісуса Христа і в кожній молитві дякую Єгові за його Сина, який визволив нас від гріха і смерті. Там такого немає, вигадуєте мабуть?
З його дописів видно, що вони слухають тільки свого зомбоящика - брехунів-намазанців. А щоб прочитати самим Біблію чи історію Єгипту, де бик був великим божеством - цього їм не можна!