Один пример преследований за высказывания в учебных заведениях Украины

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем D.M., 4 тра 2009.

1. D.M.

D.M. Well-Known Member

Я детальніше дізнався про ту комісію, про яку йшлось у попередньому повідомленні. Виявляється, профспілковий лідер пан Виговський написав з цього приводу лист Прем'єр-міністру. У зв'язку з цим, Кабінет міністрів прислав комісію, яка мала розібратись у ситуації. Більшість комісії складали проректори деяких вузів України. Схоже, комісія не була налаштована на те, щоб розібратись у питаннях глибоко, і зробила лише якісь несуттєві висновки.

Тим часом у суді апеляцію пан Виговський теж програв. Можливо, продовжуватиме процес у ще вищих інстанціях.

2. bayard

bayard Дуже важлива персона

История действительно очень интересная в том контексте, что никто из преподавателей не застрахован от произвола начальства. И если начальству вздумается "уйти" сотрудника, то для этого есть немало способов. У меня в семье три преподавателя, поэтому тема очень интересна. От себя скажу лишь, что я бы на вашем сете обязательно подал в суд, например по статье "защита прав и достоинства гражданина". Сам факт подачи и повестка декану вызвали бы огромнейший резонанс, поверьте. И скорее всего ректор не стал бы сильно разбираться и замял дело, поскольку ему как никому другому выгодно прежде всего хорошее имя вуза. Никогда не сдавайтесь!

3. D.M.

D.M. Well-Known Member

Мабуть, усе-таки не більший, ніж вищезгаданий розгляд справи проти ректора.

Дякую. Я маю тенденцію не здаватись, але й не заморочуватись.

4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Наведу цікаву новину на споріднену тему, надруковану ось тут:

http://zhzh.info/news/2009-11-05-6079

а де твій аватар? :)