Одесса-мама

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем kertis, 29 бер 2008.

1. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я б не сказала. Ви ж жителька міста і не помічаєте того, що помічають туристи. Мені, як жительці Львова, Одеса видалась гарним красивим містом зі своїм гумористично-морським настроєм. Бруду там не помітила, людей навіть влітку було відносно небагато, натомість в Києві постійно великі потоки, особливо в метро.
    А одеський оперний - то не історична пам'ятка? о_О Ех, мабуть, по Вашому - ні, бо йому всього лише 200 років.. Зато йому рівним споруд в Києві нема.
    Та?! А Ви часом не плутаєте з культурною столицею України? ;)

Особисто я не дивуюсь, що Одеса отримала цей статус, бо це естетично-приємне місто з розвиненою сучасною інфраструктурою.

• Подобається Подобається x 4
  2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  3. Полковник

Полковник миється в бані

С этой песней надо что-то делать.
    Или запретить, или перевести на мову.
    Титрами не обойдёшься тут.

---------- Додано в 07:51 ---------- Попередній допис був написаний в 07:44 ----------

Уважаю и ценю Ваше мнение.
    Мнение специалиста всегда интересно.
    Подскажите, со скольки лет дома становятся историческими памятниками?
    П.С. Нет, про хрущёвки не надо.

4. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Дяка богові, я ще нічого не плутаю :)) Ми навіть на форумі цю новину обговорювали.
    ось тут є стара новина http://www.unk.org.ua/news/2009-06-14-21 Та й у більшості новин про Одесу згадується, що раніше таким містом був Львів:
    http://news.liga.net/ukr/news/NU100662.html

Упс... а це ж не я писала про "історичні пам"ятки".... Глюки форуму?

5. Полковник

Полковник миється в бані

Виноват.
    К Рыбке вопрос.
    Конечно, к Рыбке - как к историку и архитектору!

6. Нірванко, Київ мені теж не дуже подобається, але він мені кращий за Одесу.

Для меня - где-то с 250-300. У каждого своё понимание об исторических памятниках.

7. Полковник

Полковник миється в бані

А 249?
    Не?
    Не памятник ещё?
    Надо годик подождать.

8. Не воспринимайте всё буквально.

9. Полковник

Полковник миється в бані

Апельсины на много вкуснее чем укроп.
    Верно?

10. Неверно, я больше укроп люблю.

11. Gron

Gron тафгай

Про всяк випадок скажу, що Одеса, її центральна частина, побудована саме в стилях барокко та рококо, присутні і інші архітектурні стилі, тобто в час свого народження місто отримало, саме то, з кращих на той час стилів та планіровок, втіленних кращими Європейськими архітекторами.

• Подобається Подобається x 6
  12. Грон!
    Що ви хочете?
    Не подобається мені Одеса і все! Чому - не знаю.
    А базари вже поприбирали?

13. Gron

Gron тафгай

Наспівуючи

-Нет Одессы
    -Без Привоза и без Нового базара...

Пішов милуватися містом, морем, та людям які там живуть.
    До вечора;)

• Подобається Подобається x 5
  14. olya_d

olya_d Well-Known Member

Від містечка, де живуть чоловікові батьки, десь 3 год їзди до Одеси, але ніяк не виходить вибратися, завжди часу не вистачає..Але цього літа вже буду чоловіка мучити, щоб таки поїхати на день, подивитися. Все-таки більше чути про Одесу хорошого, ніж поганого ;)
    П.С. А в Києві я комфортно почуваюся лише на Андріївському узвозі, решта все для мене якесь занадто громіздке..Ну і ще люблю на Дніпро подивитися..А враження від Києва такі: багато людей, порожніх пляшок, паршиве пиво на Хрещатику, і какаючі голуби, які чомусь постійно мітили в мене :sad:

• Подобається Подобається x 3
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Якщо Вам особисто не подобається якесь місто, то ще не означає, що місцевим жителям там погано живеться.
    Туристи завжди бачать лише зовнішню картинку.
    Можна подумати, що в Києві нема базарів.. :)))

16. Gron

Gron тафгай

17. В Одесі вони на кожному розі (майже).

---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

А я і не казала, що погано.

18. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Але щиро здивувались чому Одеса отримала такий статус ;)
    Залежно де ходити. Я бачила тільки Горсад в самій Одесі.

19. Alicia

Alicia Well-Known Member

Я обожнюю Одесу!:good: В мене мама - корінна одеситка! Обожнюю прогулюватися Старопортофрантівською вулицею - там колись жили мої дідусь і бабуся...І сусід дядько Міля...:)
    А ще обожнюю кататися на роликах на трасі здоров'я - від Ланжерону до Аркадії! Люблю купувати речі в одеських магазинах, що на Грецькій та Єкатерининській!:) У Львові таких немає...Люблю Куликове поле, атракціони в парку Ілліча, морвокзал, Сади Перемоги (площа 10 квітня), пляж дачі Ковалевського...Словом...Я люблю Одесу, тому що це частинка мене і моєї родини. Картина маслом!;):)

• Подобається Подобається x 11
  20. Sten

Sten New Member

Одесу неможливо не любити, це одне з міст в яке хочеться повертатись знову і знову, причому такі самі бажання виникають відносно Львова і в знайомих одеситів, які перший раз відвідали наше місто. Львів, звичайно, місто гарне, але... ви можете ходити містом хоч два дні і ні разу не побачите тут море :)

А в Одесі запросто !

...Ну або Воронцовський маяк :)

• Подобається Подобається x 11
а де твій аватар? :)