Справа не тільки в примітивності. Справа ще й життєвої необхідності для людства мати більше харчів, бо населення росте. Птахофабрик не вистачить. Культивування "живої" тканини давно відоме в світі, і здійснюється і в Україні також. Наприклад, у обпечених людей беруть частинку шкіри, і вирощують її в живильному середовищі. Шкіра досить швидко збільшується, і стає придатною для пересаджування. При цьому не виникає проблем з сумісністю - бо це власна шкіра обпеченого. Інша справа - вирощування м"яса в промислових масштабах. Завдання на майбутнє. До речі, не таке вже й далеке. Проблема полягає в очистці розчинів від продуктів "живлення" м"язової тканини. І тут будуть застосовуватись, очевидно, мембранні технології. Тобто, пройде досить небагато часу (думаю, років 10-15), і в спеціальних посудинах будуть вирощувати (спочатку експериментально) те саме м"ясо, тобто, білковий концентрат. Можливо також, що методами генної інженерії буде досягнуто дуже близького до м"яса смаку звичайної сої, яка поки-що те м"ясо лише не досить вдало імітує. Чи це небезпечно? так само, як і інші винаходи людства - наприклад, космічні ракети. Вони ж теоретично можуть упасти на велике місто. Але ще жодного разу такого не траплялося. Так само і генна інженерія. Існує лишень одна реальна небезпека для людини - це сама людина.
Одна з надзвичайно перспективних і вже досить розвинутих технологій - 3Д друк. Сьогодні технологія дозволяє просто з креслення отримати точну пластикову модель будь-якого виробу, від невеликих моделей на невиликих принтерах, до здоровенних моделей на принтерах, які працюють на епоксидній смолі та піску. Перспективність технології досить серйозна - від автоматичної побудови планетарних баз (наприклад, на Місяці) з місцевих матеріалів, аж до "друку" з білкових молекул цілих органів для пересадки. Чи навіть їжі, з використанням набору "поживних молекул". Але це в не так далекому майбутньому, і ми обов"язково з вами це побачимо. Але навіть вже зараз технологія виглядає неймовірно, а принтер коштує від кількох тисяч до пару десятків тисяч доларів: http://www.youtube.com/watch?v=hHxp9Ail6MY
Спеціально для DIDIO!!! Отже. Сталася та страшна пригода в 2004 році. Я працювала вожатою в літньому дитячому таборі. Табір був розташований на території старої бази відпочинку, де дуууже давно не робили ремонту. Якось, ми з дітьми поверталися зі змагань з сусіднього табору-бази і нас наздогнала гроза. Негода була дуже сильною, почало крапати, зірвався вітер і ми зрозуміли, що до корпусів не добіжимо, і сховалися в так званому клубі, бо насправді то було щось схоже на сарай без достатньої кількості скла в вікнах... Стоїмо, протяг шалений. І тут, через розбите вікно в те приміщення залітає та штукенція... БОЖЕ МІЙ!!! Як би Ви чули, як воно тріщало!!!! Було враження, що на якійсь підстанції сталося замикання... Куля була розміром приблизно як м'яч для водного поло, мало рожево-біло-фіолетове забарвлення... Щось дуже схоже на енергетичні кулі чаклунів з кіно. Страшно.. Не знаю яким дивом в мене в стані страху вистачило розуму крикнути дітям, щоб вони не рухались... Я ще маленькою від свого діда чула історію про ті блискавки, і він казав, що не можна рухатись біля них... не знаю, на скільки то правда, але краще підстрахуватися... А діти були просто в захваті... Дякувати Господу Богу все обійшлось... Та штукенція зі страшним тріском і гулом вилетіла через інше вікно... І я Вам із впевненістю кажу, що побачити таке ще раз не хотіла би, а тим більше фотографувати!!!!
Надзвичайно вдячний! Вважаю, вам пощастило! Надзвичайно цікавий випадок! Пощастило не тільки тому, що побачили, а й тому, що ніхто не постраждав. Судячи з розміру, кольору та шуму - кульова блискавка була "свіжа", та дуже високоенергетична. Вибухнуши чи розрядившись навіть на землю, могла призвести до біди. Якби я був з дітьми чи дружиною, так само турбувався б про них і про їх безпеку. Але якби був сам... Не можу не відмітити - ви діяли дуже правильно! Ще варто тихенько відійти від металевих предметів, не робити різких рухів, не показувати пальцем (можливий розряд блискавки через руку та тіло в землю) , і стояти на землі, поставивши ноги поряд - носок до носка, п"яту до п"ятки - це зменшить силу струму, якщо блискавка роозрядиться на підлогу чи грунт. Поки блискавка "пливе" - варто оцінити, яким шляхом можна евакуюватись у випадку, якщо вона раптом вибухне і почнеться пожежа. Якщо блискавка наближається - повільно відійти від траєкторії її руху. Якщо близько - не падати на землю, і не "втікати" від блискавки по ходу її руху, і в сторону від неї, або в ту сторону, звідки вона вилетіла. У мене до вас велике прохання! Чи могли б ви тепер, коли минуло цілих 6 років і ви багато разів згадували і розповідали ту подію друзям та знайомим, відповісти на мої запитання, і відновити в пам"яті деякі деталі якнайточніше? Це дуже важливо, і ваша інформація потрапить у накову базу даних подібних випадків. 1.М"яч для водного поло має діаметр близько 70 сантиметрів! Згадайте - це був розмір самої кулі чи її "ореол", зона світіння? Чи могли б ви описати розмір самого "ядра" кулі, у порівнянні, наприклад, з тим вікном, через яке вона влетіла? Чи розмір її був сталим чи змінювався? 2.Опишіть детально колір: чи була вона прозора, чи непрозора, чи був колір рівномірним, чи були плями або подібні утворення, тощо? Ви описуєте її, як рожево-біло-фіолетову. Чи мінявся колір, чи не було світіння пульсуючим? 3.Як швидко вона пролетіла кімнату? Співставте з тим, що ви встигли сказати, та почути від дітей, підра(цвірінь)те секунди. Який був розмір кімнати, або довжина траєкторії польоту блискавки? Чи було це схоже на політ великої мильної бульбашки, яка летить за вітром? Чи летіла блискавка рівно, чи змінювала висоту тощо, чи були її рухи дивними, не такими, як легкого тіла, що летить за вітром, наприклад, чи "пробувала" вона рухатися у протилежному до протягу напрямку? 4.Чи форма кульової блискавки була чітко кулястою, як надутий м"яч, чи вона змінювалась? 5.Чи залишала вона за собою слід у повітрі, чи дим, чи було чутно "якийсь не такий" запах? Чи не змінювалась температура повітря? 6.Наскільки яскравою була блискавка у поріявнянні з відомими джерелами світла? -як електролампа у кімнаті ввечері -як електролампа вдень -як палаючий шматок газети -як електрозварка, аж давала відблиски на стіни -як сонце на небі -як місяць -неяскрава, просто світилася зсередини 7.Чи був безпосередньо перед її появою удар грому, чи вона з"явилася несподівано? Опишіть детально звуковий шум, який створювала кульова блискавка - наскільки він був гучний? Чи не заважав вам чути голоси дітей? Діти кричали чи шепотіли? Чи розмовляли як звичайно? Ви написали, що блискавка тріщала і гуділа. На що був схожим гул? На гул трансформатора, чи гудіння полум"я у грубці чи щось подібне? 8.Опишіть місцевість, де знаходився "клуб", назву населеного пункту, низина чи високе місце, оточення дерев, тощо. Опишіть саме приміщення - його форму, розміри, що там знаходилося, чи був дах, чи були металеві предмети (батареї опалення) тощо. 9. Обговорюючи блискавку потім, чи не розповідав хтось з дітей про власні дивні відчуття під час появи блискавки? 10.Як ви вважаєте, чи вплинула блискавка на стан здоров"я? Хтось захворів, чи мав безсоння, чи мав якісь страхи, або нервовий розлад тощо? Наскільки чітко ви пам"ятаєте блискавку сьогодні, через 6 років? А обличчя дітей? Подробиці приміщення? Буду надзвичайно вдячний, якщо ви знайдете час і напишете більш детальну розповідь - це надзвичайно цікаво і важливо! --------- Якщо хтось з тих, хто читає це, побачить колись кульову блискавку - то хай Бог охоронить вас від неї, та дасть змогу запам"ятати максимум подробиць цього загадкового явища!
DIDIO, фух.. але ж і питань мені поназадавали... спробую відповісти на всі... Хоча й пройшло 6 років, я дуже пам'ятаю той день... Ми й справді народилися в сорочках.. 1. Жіночій м'яч для гри в поло (я в інституті грала в ту гру, тому й таке порівняння) має окружність 65 см, якщо згадати математику, то здається діаметр кулі рівняється окружність /на число пі, виходить приблизно 20 см. (він же має в руці поміщатися.) Тобто вся блискавка була не більше ніж 20 см в діаметрі разом із зоною світіння. Розмір не змінювався. 2. Вона була не прозора, було враження, що вона переливається тими кольорами. 3. Розміри приміщення були не більше 100 кв.м. Діти стояли по периметру, бо в центрі в стелі були дірки і затікав дощ. Нас було 32 (30 дітей і 2 дорослих). Куля залетіла південно-західної сторони в розбиту шибку і пролетіла майже по діагоналі у північно-східне вікно. Думаю, пощастило нам й тому, що вікна були розташовані високо майже під стелею, а на рівні людського ока приміщення було щільно зашите. Колись там був клуб бази і там показували кіно. Летіла вона не більше десяти секунд, і дійсно здавалося, що то легенька мильна бульбашка, яка просто йде за вітром. Коли вона залетіла, діти почали пищати від захвату, я встигла їм крикнути, щоб замовкли і не рухались... Вона через декілька секунд вилетіла... 4. Форма була чіткою й не мінялася. Було враження, що вона з чогось зроблена і достатньо міцна. 5. Сліду ніякого не було, ні запаху, ні тепла ми не відчули, можливо із-за висоти її польоту. 6. В приміщенні було достатньо темно, тому вона виглядала дійсно як електролампочка, може й яскравіше... 7. Не можу сказати точно, чи гриміло безпосередньо перед її появою, але гроза була сильною і гучною, падав дощ. Гул і тріскотіння стало добре чути, коли всі затихли. Щось подібне на трансформатор і розетку, що замикає. Такий гудючий хруст. 8. Щодо місцевості. Наша база була розміщена майже на самому березі моря. В Миколаївській області. Дерев навколо було достатньо, там росли старі високі верби та тополі. Приміщення було не більше 100 кв.м, висота стелі ну... десь 5-6 м, точно не скажу. І справа в тім, що весь корпус і дах були металевими!!! Дерев'яною була тільки сцена... На даху був металевий шифер, який від давності поіржавів і прогнив по середині. Стіни були обшиті металевими листами з зовні, а з середини якимись жерстяними блискучими бляшками. Напевно, ми були як "в трансформаторі"! 9. 10. Якоїсь зміни здоров'я чи самопочуття ніхто не виявив. Звичайно, що всі були дуже вражені. Діти довго обговорювали ту подію, спочатку із захватом. Потім, коли я їм розповіла, яка то небезпека, деякі дівчата навіть заплакали. Всі дзвонили батькам, друзям. Страх і справді був. Після вечері ми зібрались в кімнаті, де дивились телевізор. Діти були трошки сумні. Хлопці навіть футбол не дивились. До речі, тоді була трансляція Євро-2004! Звичайно, що я добре пам'ятаю ту подію і всіх її учасників... Одного разу мені навіть сон наснився, що до моєї кімнати залетіли декілька блискавок одночасно... Не хотіла би побачити таке знову. Нам дуже пощастило...
Просто блискуча розповідь з дуже важливими подробицями! Так, блискавка дуже небезпечна. Нижче -стаття про її появу в київському мікрорайоні Осокорки та руйнування. Правда, дещо журналісти "перебільшили" - наприклад, що після вибуху блискавки на її місці ще годинами виблискували електророзряди. http://gazeta.ua/index.php?id=125189 Після розряду або вибуху кульова блискавка перестає існувати, і небезпека зникає. Незважаючи на те, ще це явище - не таке й безпечне - я мрію її побачити власними очима. Колись навіть змія з дротиком запускав в грозову хмару... Звичайно, не руками - катушка змія була прикріплена до землі, і я гальмував її здалеку, простим пристроєм, до якого була прив"язана міцна рибальська жилка. Як відомо, струму вона не проводить, і тому я був у безпеці. У відносній безпеці, хоч і сидів у кабіні старого іржавого автомобільного кузова. Як добре відомо, в тому числі з наукових експериментів - при ударі блискавки в автомобільний кузов люди залишаються в повній безпеці. Тобто, я все продумав. Але нікому не раджу повторювати. Стихія є стихія. Що мені вдалося? Іскри летіли в землю несамовито, а катушка аж світилася вогниками. Але розряду блискавки не сталося. Потім, після того, як пару зміїв було елементарно пошматовано та розбито - вони ж практично некеровані - я закинув свої шкільні експерименти.
Але ж Ви і фанат, я Вам скажу!!! Чесно кажучи, в мене теж є почуття задоволення, що довелося побачити таке явище наочно, але почуття страху трошка більше А взагалі я більше за дітей злякалася, ніж за себе... Уявляєте, що могло би статися? Ги.. Як уявила, що Ви сидите в старій колимазі з дротами в руках і запущеним змієм в чистому полі і чекаєте на блискавку.... згадався фрагмент із фільму "назад в майбутнє", де професор чекав на грозу на часовій вежі... але то таке... навіяло!
Приблизно так само, тільки "професор" був у 7 класі, і вже тоді чудово розумів, що з дротами в руках якраз сидіти не можна! Чесно кажучи, припинити експерименти заставили батьки, яким на мене "настукали" сусідські дівчата. Бо мій однокласник зробив хитромудру телевізійну антену, і розмістив її на ялині (вони жили в приватному будинку). В першу ж грозу в неї вдарила блискавка. Ялина просто розлетілася на шматки і тліла з годинку, а бризками розплавленого алюмінію (антена була зроблена з розкладачки ) ляпнуло на лавку, яка стояла під ялиною... Телевізор просто не було сенсу ремонтувати - половина "доріжок" всередині просто вигоріли. Дівчата одразу стукнули батькам про "запуски змія в хмару", і на цьому з експериментами довелось, на жаль, попрощатись. А може на щастя.
Дякувати Богу, що ті дівчата на Вас вчасно "стуканули", не відомо чим би це все закінчилося... Й справді на щастя...
Пірокінез як явище... http://video.bigmir.net/show/84870/ Повне відео можна скачати з торента, а також продовження
Хм...а тото,жи нині продають в різних маркетах і називають куркою,насправді є чимось...БЕЗ КУРКИ І БЕЗ М'ЯСА. Я в дєцтві їв курку і ше пам'ятаю,що то є...
Курка, яка гуляє під сонцем і щипає травичку, має інший смак, ніж курка, яка виросла під штучним освітленням, на концентрованих кормах. Але відмовитись від мільйонів бройлерів і тримати навіть у місті, у повітці десяток курей, пересісти з автомобілів на воли, витягти з вуха гарнітуру BlueTooth і слати листи голубами - чи хтось на це погодиться?
Славута за 57 551$ поспішайте! кількість обмежена! такого ще не було! http://zaz.autoportal.ua/newcars/zaz-slavyta/slavyta_13_110308_44r.html побіг за своєю славутою....
Определили самый безопасный для здоровья компьютерный шрифт Удобнее всего читать с экрана тексты, набранные шрифтом Verdana, установили американские исследователи. Verdana является самым безопасным для зрения экранным шрифтом — к такому выводу пришли ученые из Лаборатории зрительной эргономики в США, передает TechEye. Спонсором исследований стала Microsoft. При чтении текстов, набранных шрифтом Verdana, глазные мышцы испытывают наименьшее напряжение, установили исследователи. Это помогает избежать близорукости и «синдрома компьютерного зрения», который возникает у людей, много времени проводящих за компьютером. Также ученые отметили, что оптимальный для глаз размер экранного шрифта — 10–12 пунктов. Шрифт Verdana разработал в 1996 году художник Мэттью Картер (Matthew Carter) для корпорации Microsoft. Буквы шрифта не имеют засечек и увеличены за счет межстрочного интервала, поэтому Verdana хорошо читается даже при маленьком кегле.
А так? Переклад: "26 січня 2006 року шрифт був номінований як "Найкращий з Британського Дизайну" нагородою ВВС".
Лазерно-проекційна 3D-іллюзія (mapping) в Харкові, на День Незалежності. Ніби все очевидне, а виглядає - неймовірно. http://www.youtube.com/watch?v=s80VoAnOpk8 ***************************************************************** -------------------------------------------------------------------------------------------- ============================================================ Буду слідкувати за цими толковими хлопцями: http://copenhagensuborbitals.com/ А звезды тем не менее, а звезды тем не менее чyть ближе, Но все также холодны. И, как в часы затмения, и, как в часы затмения ждем света И земные видим сны. И снится нам не рокот космодрома, Не эта ледяная синева, А снится нам трава, трава y дома, Зеленая, зеленая трава. Цікаво, якщо ось так кожен буде літати, то чи вистачить трави на всіх? Я про екологію... Але якщо ракета "чиста" - тоді це геніально...
От мерзотники. Зарубала фотку фотоагенція. Хоча хлопці-ракетники дають інформацію безкоштовно, і їх фірма неприбуткова - все на пожертвуваннях та на добровольцях. До речі, вони побудували плавучу стартову платформу та підводний човен - стартовий бункер. Стартувати ракета буде з цієї платформи, з водної поверхні. Перший випробувальний політ - за кілька днів - потрібна погода.