оценка деятельности властей СССР и современной Украины

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем FourA, 27 лип 2011.

1. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

Ну не девочка, это точно.
    Или Олька совсем не пани? о_О
    И что вы так озабочены? :)
    Что Вас так возбудило в моём комментарии
    милая пани или Пускай мужики померятся? :rolleyes:

2. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

Мужики на зоні. В зоні інтернет наладили?
    На майбутнє спробуйте уяснити, що в Україні є чоловіки, козаки, і просто хлопці та парубки. Мужки тут як що й є, то завезені із московщини та тамтешніх тюрем.

Вона Пані вишукана.

Мене озаботило хто ті мужики? Одного я вже знаю, а хто ще?

3. forester

forester Well-Known Member

Глупости. Мужик - нормальное русское слово.

4. ГРАНД

В країні - тюрмі може і нормальне.

5. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Дуель ? Будь ласка. Але ж на дуелях пістолет заряджений тільки однією кулею, і є право на один постріл. На відміну від привозної перебранки, де чорні рти "опонентів" заряджені повною обоймою матюгів та образ.
    Тож якщо хтось хоче дуель, хай дуелянти зійдуться і зроблять свій єдиний постріл, наприклад за півгодини напишуть пост не більше ста слів на тему, ну, там, "хто винен та що робити в Україні". В кого допис буде більш клеар, андастендбл, залізно логічен - той виграв. В кого словоблудіє, і взагалі не дуже зрозуміло про що - той програв, та з ганьбою лізе в унітаз.
    Така дуель - це я розумію. Ми ж шановне панство, а не біндюжники з привозу.

6. Mr. Blick

З часів комунізму з його гулагом.
    До речі, я колись писав, от в інших мовах звернення до незнайомої людини починається з екскьюзмі, чи пардон, потім йде містер, сер, мсье. І це звернення до самої звичайної людини, тобто тягнеться вгору. А в російській - "ей, мужик". Ну, що тут сказати.

7. forester

Гранд, для Вас может быть это и будет сюрпризом, но при царе мужиками всех крестьян среднего возраста мужского пола кликали. Читайте книжки... или лучше в словарь Ожигова загляните:

МУЖИ́К, -а, м.

1. Крестьянин (в противопоставлении горожанину) (устар.).

2. То же, что мужчина (прост.). Дельный м. Он м. ничего.

3. То же, что муж (в 1 знач.) (прост.).

4. Невоспитанный, грубый человек (устар.).

8. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

угу - холопов:pardon:
    Уничижительно

9. forester

Вы в словари когда-нибудь заглядывали? Там корифеи русского языка пишут как используется слово.
    В трактирах даже "человек" используется уничижительно. так давайте говорить так, как ПРАВИЛЬНО.

10. ГРАНД

Тобто Чалдон крєстьянін середнього віку чоловічої статі і кличуть його наче собаку (бо людей називають по імені, батькові, і т.ін., а клічут собак)? Я з Вами категорично не згоден. Я його та будь кого іншого таким не вважаю. Принаймні до певної межі.
    п.с. А в книжках московських багато чого капосного пишеться.

11. Chaldon

Просматривается знание мест не столь отдалёных и уклад той жизни.
    Хотя тут об этом не чего не сказано.

12. Norton

Norton камышовый кот

а как к примеру вы обращаетесь в малознакомому мужчине?:)

13. Mr. Blick

Але в мові, мужик, як звернення не використовувалось навіть до тих мужиків, не кажучи вже про інших.
    От відкриємо Некрасова "кому на русі жити добре". Як ми дізнаємось з самого початку - "зішлись сім мужиків".
    Але як тільки починається пряма мова:
    Тож в дореволюційній Росії "мужик" - це підлий чорний люд. В сучасній російській мові "мужик" - це тюремно зеківське слово. Тож і думайте, мужики, хто ви є по жизні. :))

14. forester

Что-то Вы нагородили... Собак кличут кличками. Это многим известно. У людей есть имя.
    Вы, вообще, о чём, собственно?

Так мы и ведём речь о "московском" языке. Всё логично. Вели бы речь об английчких словах, полезли бы в английские справочники.

15. tanna

tanna Дуже важлива персона

А ви не відкриєте таємницю - звільнили тільки вас чи інших ув'язнених також?

16. ГРАНД

Так, я певну частину свого життя присвятив правоохоронній системі. Навіть намагався її реформувати (невдало наджаль). Тому це слово викликає у мене дещо непиємні асоціації. Звичайно ж це можна списати на професійну деформацію, але як виявляється у сучасної молоді (освіченої) таке ж ставлення до нього.

Пане Чалдон. Скажіть будь ласка, Ви звертаючись наприклад до свого начальника, або губенатора назвете його мужиком? "Шановний мужик Іван івнович..... ";)

17. Mr. Blick

А тебе хтось ще потрібен, зізнавайся ? Так мене й так не банили. :pardon:

18. ГРАНД

На скільки я зрозумів , то всих.

19. Chaldon

Мне нетрудно исправить. По требованию и во избежание непоняток.
    Сообщение от Чалдон [​IMG]
    Олька Вы такая милая пани, что на аватаре и как на фото. Но зачем столько сарказма и пафоса? Пускай казаки, пацаны, мальчики померятся, или как?

20. tanna

tanna Дуже важлива персона

Я теж так спочатку подумала, але потім бачу, що наприклад White Snake та Ваня Лисицин залишились у бані. Тому і запитую задля з'ясування ситуації. А також тенденції.

а де твій аватар? :)