Обсесивно-компульсивний розлад

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Сергій аспірант, 5 лип 2011.

1. Slav

Slav Well-Known Member

Скільки разів ви відвідували психолога та скільки йому заплатили за його послуги? Який напрямок психотерапії він для вас застосовував?

Одна справа заплатити і отримати те, що тобі потрібно, а зовсім інша справа - потратити на вітер гроші (ще до того, великі гроші ) і далі залишитись зі своєю проблемою без найменшого покращення.

2. Konfeta

Konfeta Well-Known Member

Психолог працює на Гарячій лініі. Не в нашому місті, я тоді жила в Запоріжжі. Три роки назад це коштувало мені дуже небагато - 50 гривень/година. Який напрямок, я не знаю.Відвідувала разів 7-8 по 1.5 години десь. Ми просто розмовляли, про життя, про мої проблеми, про те, чому я така стала, бо до хвороби я була геть з іншим характером. Робили вправи на розлаблення, потім я їх дома повторювала при наближенні ПА.
    Все в такому ключі.

3. Slav

Slav Well-Known Member

Знаючи, як такі розлади важко лікуються, дуже важко повірити, що всього за вісім відвідувань (!) він зміг вирішити ваші проблеми...

Якщо ви лежали в лікарні та приймали декілька місяців антидепресанти та транквілізатори, і після цього вам знову вернулися ваші проблеми, то можна вважати, що у вас не був якийсь легкий випадок.

І 50 грн за годину - відносно не дорого.

Може дуже талановитий психолог.

Можете розказати , як і які ви виконували вправи на розслаблення та інші, які вам допомогли? Я думаю, це буде всім дуже цікаво?

Останнє редагування: 20 лис 2013
  4. Konfeta

Konfeta Well-Known Member

Я Вас запевняю, саме так і було. Який мені сенс вигадувати ? ) Тільки в лікарні я не лежала, лікувалася амбулаторно " по знайомству ".

Зараз усе не згадаю, але вправи всі дуже прості, мені навіть здавалося спочатку, що така маячня мені ніколи не допоможе, але після того через 3 місяці я завагітніла, народила дитину, стреси були і зараз бувають, але ПА ніколи мене більше не турбували і зараз мені смішно навіть згадувати свої страхи.
    Із того, что пам'ятаю :
    1. Кожного ранку посміхатися собі в дзеркало, якщо навіть на душі нудно і погано. Через силу. Емоції прийдуть не одразу, а підсвідомість зреагує на міміку обов'язково.
    2. При наближенні ПА робити те, що мені дуже подобається. Для мене це була ванна с єфірним маслом лаванди, ванілі... С першої ж спроби ПА швиденько зникла ! Я не вірила своїм відчуттям, але ПА зникла, не встигнув навіть розгулятися як завжди.
    3. Дуже важливим, і я би сказала, самим важливим для мене була утрішня пробіжка, 2-3 круга по стадіону, до 7 утра, тоді був кінець квітня, природа просипалпся , розквітала, люди тільки починали виходити на роботу.
    4. Читала книжки, зараз вже не пам'ятаю автора....(
    5. Розслаблення. Це довго описувати, але сенс такий, що ти уявляєш себе в тому місці, де тобі найкраще , і с закритими очами повільно розслаблюєш своє тіло, починаючи з кінчиків пальців на ногах.... Але це Ви явно знаєте, як робиться. Кожен вечір перед сном.
    6. Ведення щоденника з досягненнями і тільки гарними змінами щодня.
    7. Але саме важливе - зрозуміти, що ця хвороба у нас в голові, знайти причину страхів, зрозуміти ії, і все налагодится.

Я буду рада, якщо мої поради комусь допоможуть. Якщо ще щось пригадаю - напишу )

5. Slav

Slav Well-Known Member

Як часто Вас турбували епізоди загострення ваших розладів ( ПА та іпохондрії ) до часу лікування та відвідування психолога? Чи були дні, коли ви себе нормально почували?

6. electronic

electronic Member

У Львові є Центр розвитку "Коло сімї", там займаються дітьми з проблемами розвитку, сімейними парами і дорослими.
    Проводять КПТ(когнітивно поведінкова терапія), терепія ОКР в тому числі.
    З свого досвіду скажу що в-принципі можуть допомогти, але:
    1) не скоро - пів року напевно треба
    2) залежить від вас, вашого бажання і настирливості, і вашої ситуації
    3) залежить від вашого ОКР, тип і наскільки обширні симптоми: з деякими симптомами не вдалося нормально попрацювати, а на деякі навчили ефективно впливати
    4) дорого як мені здається, коли я проходив було 200 грн сеанс 50хв., потім переїхали в комфортні умови і в результаті подорожчало до 300 грн/сеанс

а де твій аватар? :)