Образи світових релігій

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Приветливая, 14 сер 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Враження таке, ніби Бог з тобою консультується при складанні плану, нє?:)))

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я не настільки самовпевнений...як ті,що вздріли світло істини...і мнять себе здатними змінити Його Волю.

• Подобається Подобається x 1
  3. Игорь

Игорь Well-Known Member

Христианство ставит перед собою Сверзадачи. Надо попасть именно в Рай. Промежуточных ступеней нет. Задача практически ( лично для меня ) невыполнимая, запредельная. Только на милость Господа уповаешь. На суд его.
    Помню тот момент, когда я впервые осознал, что такое смерть, вдруг понял её неизбежность и безысходность. Мне было где-то лет 13-14. Помню чётко ( такое не забывается) кровать и обстановку спальни, где я лежал. И объявший меня Ужас. Я был не крешён. Родители были советскими людьми. Я лежал довольно долго. Что-то надо было делать. И в голове родилась система. Душа не умирает. Сушествует огромное количество миров. Смерть это событие, во время которого между двумя произвольными мирами происходит точка касания и душа переходит в тот другой мир. Там в это время кто-то так-же случайно рождается. И в зависимости от того кто родился ( случайно) душа получает или развитие, или деградирует. Я всё таки воспитывался Системой как материалист. То , что я построил в своём уме меня успокоило и я уснул. И всегда помнил об этом, пока не пришёл к Христианству. Оно, с моей точки зрения, как высшая математика по отношению к другим религиям. Когда думаешь о таких людях, как мать Тереза или Серафим Саровский вспоминаешь, что последние станут первыми. Может быть они решили Сверхзадачу.
    Если же думать о том, чтобы психика была "набагато стiйкiша", тогда, конечно. "Хорошую религию придумали индусы..."

4. Romko

Я вже казав...

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

"Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то ДАР БОЖИЙ, НЕ ВІД ДІЛ, щоб ніхто не хвалився" Еф.2:8-9

Усі, без виключення, інші релігії пропонують спасіння через діла, через якісь жертви, через що завгодно, але тільки не даром, не по-благодаті, не як подарунок незаслужений...

От Вам і вся різниця...

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ех, Ромко... А Ісус створив Церкву, а Ви не признаєте....

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Игорь,
    В кожного – свої вчителі, і кожному - своє. Як казав один психолог – «з ким треба – латиною, з ким треба – матом»

Дідусь (з яким я жив до 6 років у далекому мусульманському краї) – член андерграундного теософського гуртка, шанувальник індуїзму.
    Охрестив мене висланий лікар (теж теософ), якого на пересилках церковний чин уповноважив на такі дії.

Страх смерті мене не відвідував.

У пост-студентському віці взяв кілька приватних уроків релаксаційного тренінгу та йоги.

Потім випадково зустрів лікаря-кореянку, яка пояснила мені, ЧОГО я досягнув, оцінила мій рівень підготовки і дещо додала до моїх знань. Найкумедніше, що вона (уродженка Узбекістану, дочка й онучка народних лікарів, закінчила медінститут) чисто в силу традицій формально числилася християнкою.

А... поширене вчення, яке намагається розповісти мені про Рай і нічого не говорить про Життєві Цикли – ну не торкає мене абсолютно. Це – не мій жанр, не моя тональність і все тут.

8. Romko

Чому ж не признаЮ? ПризнаЮ... І Римо-католицьку,і УГКЦ,і УГКПЦ,і УП,і МП...і протестантів,і...і...і.. Вони існують,значицця мають право на існування...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Однака....:haha::haha::haha:

Припідніс ти мені настрій... розвеселив.... Але то і похвально, людина повинна мінятися, шукати і знаходити....:)))

10. Romko

Не произнаЮ себе в тих спільнотах...:nea:
    Та й всьо...:dntknw:
    А ті,ней сі тішат...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ХТО?..................

12. Romko

Тоті,хто в тих сектах..соррі...спільнотах...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сидю і думаю над притчею про блудного сина.
    Якщо людина заблукала - значить буде страждати поки не навернеться. А якщо людина страждає, то чи не є ознакою стану блудного сина?
    Ех.. знати би прикуп....

14. Игорь

Игорь Well-Known Member

Мне было двадцать лет, когда в своём дневнике записал, что существует только один страх - страх смерти, все остальные страхи - его трансформация. Бояться смерти это совсем не значит любить жизнь. Много способов жить, а вот умереть предоставляется лишь однажды и способ как правило Господь предоставляет только один. Когда то это наступит у каждого и как важно вести себя в этот момент достойно. Христос пожертвовал своей жизнью ради людей, и это не было самоубийством. Как сказал один знакомый татарин ( не знаю веруюший ли) - "это, конечно, очень сильный момент". Не думаю, что Вы так уж ничего и не боитесь. Ничего не боятся только... ну Вы знаете кто. На них Вы не похожи.

15. Boris_Kiev

Игорь,
    а я, наприклад, не хотів би, щоби навколо мого "бренного тіла" крутився православний клерк, клеїв щось на лоба і "віщав" про якесь "житєйськеє море".

Ну я не зовсім готовий, щоби мені в останню хвилину читали "Книгу Мертвих", але не відмовився від улюбленої музики.

Я ж кажу - кожному - своє!

І зовсім не вважаю, що Православ"я - це істина в останній інстанції.

Скоріш за все J.C. почерпнув мудрість і вміння у Тибеті (є така версія), проте мені це абсолютно байдуже.

Я - інженер-електрик, і не переймаюся бабусиними питаннями - "а як карасин по дротах у лампочку потрапляє?"

Игорь,
    якщо Ви вважаєте своїм обов"язком витратити певну кількість "академ-годин" на спробу мене привернути - прошу, не треба.

Мені набагато цікавіше дізнатися, ким я був у минулому житті (і фахівець, який міг би відповісти на це запитання є - в Росії.
    Випускник школи Станіслава Грофа. Але він залишив практику і ми спілкуємося тільки на музичні теми).

16. Romko

А,може блудний син повертається додому?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

У мене, Борисе, є друг і товариш. Живе у Львові. Якщо вас і його поставити поряд, то важко буде розрізнити - дві каплі води. Я коли побачив ваше фото, просто був ошелешений... Що цікаво, він добре розбирається в електроніці, може телевізор поремонтувати, а на даху його будинку цілий цвинтар антен і теле і радіо... Поза тим він лікар, лікує хворих, то його освіта, закінчував медінститут. І що цікаво, ні тримання паяльника, ні давання заштриків... не заважає бути священиком(теж відповідна освіта).
    Ви запитаєте, а що я хотів тим сказати? А нічо.... просто так....поділився.

18. Boris_Kiev

Миху, Ви мене неправильно зрозуміли.
    По-перше, Греко-католицьку Церкву (Вашу ?) я не торкав.
    по-друге, наведений мною "електричний" приклад має ілюструвати не атеїзм (чи матеріалізм), а інше (на відміну від Игоря) сприйняття (і розуміння) Життя, "верхніх енергій" та емоцій.

Мусульманин або юдей Вам же не ворог тільки через відмінність віри ?
    Я, наприклад, не хизуюся деякими речами, які я пізнав на практиці.
    Просто усі спроби "агітації" відсікаю на корню (досить з мене деяких родичок, які кидаються з однієї конфесії до іншої).

Mir-druzhba ?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ви мене не зрозуміли. Основна думка моя - то це, що у мене є друг, зовнішністю похожий дуже до вас і не більше....

А мир дружба по-моєму у нас все була і є і буде.

20. Boris_Kiev

а де твій аватар? :)