Образи світових релігій

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Приветливая, 14 сер 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю, що ні. Духовний здобуток Йова отримав раніше, а заслуга його у тому, що він вистояв і витратив тОго, що Йому було дано Богом. Бог про це знав, а тому допустив таке.

Бог незавжди діє через людину, а у певний момент і через певну людину.
    Жити так, щоб Бог діяв через людину постійно - то ціль християнина, та все воно так виходить.

Останнє редагування модератором: 23 сер 2009
  2. Окультист

Окультист Well-Known Member

Але таке було допущено Богом, він не допомагав Йовові, це був подвиг його сили духу, незламності, Йов це витерпів сам, без допомоги Бога.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну... медитація... тут ніби нічого немає поганого, головне куди та медетація направлена...

4. Окультист

А куди може бути направлена медитація? Це засіб зміни свідомості, засіб вдосконалення у духовному плані, інструмент для полегшення розуміння певних принципів, зрештою інструмент для зміцнення психіки, для релаксації (але це вже у примітивних варіантах).

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому Бог впевнено дозволив випробування Сатані? Не задумувались? Чи не тому, що Бог знав серце Йова? Чи не тому, що у серці Йова ВЖЕ було закладена у підсвідомість Боже слово і підтримка?

6. Окультист

А скільки є таких людей, яким Бог теж допускає випробування, але вони не витримують і ламаються? Виходячи з положення, що Бог є всезнаючим, він знає, що вони зламаються, але все - одно допускає ці випробування? Випробування на те і так звуться, що когось випробовують. Якщо б Бог не допустив випробування Йова, він би тим самим визнав поразку перед Сатаною.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ех, класне запитання, але мушу їхати... ще поговоримо....

8. Levko

Levko Well-Known Member

Я вірю і так в Слові написано, що Бог не допускає випробувань більше, ніж ми люди можемо знести і завжди дає полегшення:

* "Не спіткала вас ніяка спокуса, яка була б чужа людині. Та Бог вірний. Він не допустить, щоб ви спокушалися більше, ніж можете витримати. Разом із спокусою Він дасть і полегшення, щоб ви змогли подолати її." 1Кор.10:13(перекл. Р.Турконяка)

Візьмемо до прикладу батька і його дитину.
    Ви як батько знаєте, що уже час, дитина уже дозріла до того, щоб самою ходити. Для дитини це справжнє неабияке випробування!!! І Ви щоб зробити її міцнішою і впевненішою у своїх кроках, допускаєте в її життя це - пускаєте її щоб сама ходила.
    Ви точно не залишите малюка самого, а як тільки зможете, чи морально, чи фізично будете допомагати йому проходити через це своє випробовування.:)
    Я состерігав як діти роблять свої перші кроки: вони не дивляться ні під ноги, ні ще кудись, а дивляться вам прямо в лице і то з таким виразом як ніби ви є її справжнім порятунком. І люблячий батько ніколи не зрадить сподівань своєї дитини на допомогу.
    Так само й Господь поводиться з нами, як батько зі своєю дитиною!

Вірю, що проходячи випрбування, ми повинні дивитися тільки на Бога - Він єдиний Хто ніколи не зрадить, а підтримає, втішить і захистить!!!!

Поразку Творця перед Його творінням???о_О:)))

• Подобається Подобається x 2
  9. Romko

Romko Дуже важлива персона

Хм...кажу ж...
    Маски...

10. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

З того скудного, що я читала, мені теж буддизм здався дивним, егоїстичним, чи що. Спрямований лише вглиб себе.
    Хоча і християнство вповні мені теж не подобається. Але мова не про то.

Мені чомусь християнство асоціюється з жертвою, мусульманство з хіджабом і старійшинами, а буддизм з жовтим вбранням Далай-Лами. :scratch_one-s_head::dntknw:

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

12. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

І шо ви таке читали інтересне?

Тема взагалі про асоціації до релігій, але це ж не причина втратити можлвість почати релігійний срач! Тут я канєшна салідарєн

но я все таки маю асоцації

Християнство в мене асоціюється з
    - скандинавським богом Бальдром, це такий був хороший симпатичний бог якого підло вбили чи щось таке, він мені просто запамятався бо на фоні інших був не такий кровопивця ну і імя класне.
    - старенькі деревяні церкви, вони дуже затишні, там ше часто знадвору вази з квітами стоять, такі знаєте справжні квіти з городу - жоржини або що

іслам
    - вбивці ассасіни, це такі арабскі ніндзя, воювали за ідею но дуже курили багато
    - конопля
    - отой здоровенний чорний камінь на який вони моляться, я ше в дитинстві з нього офігівав як на марках бачив
    - аманаманамана - мааааааааа пісня така чи шо
    - слово "дервіш"

буддизм
    - чомусь з індією асоціюється і їхніми дуже кольоровими шмотками
    - роман Желязни "Бог Света"

Даосизм
    - яблучко безсмертя
    - опять Желязни"Лорд Демон" - дуже файна книжка по мотивам всякого феншуя

Останнє редагування: 22 сер 2009
  13. Приветливая

Приветливая Well-Known Member

Мих, видимо, Вы не так много узнали о буддизме, поскольку его можно считать чем угодно, но точно не примитивным учением=) Это вообще извечный спор между монотеистическими религиями, политеистическими и пантеизмом. Хотя по сути все они направленны на одно тоже: принести в мир побольше света, просто разными путями. Я давно отказалась от идеи судить о других религиях через призму собственных представлений о том, как "правильно" верить, а как нет. И такая интересная картина сразу открылась...=)
    У Вас интересные ассоциации и пост хороший, но как только натыкаешься на строчки типа вот этого "канєшна салідарєн", то желание что-то обсуждать сразу пропадает. Если не трудно, то я бы попросила не только Вас, но и всех не коверкать русский и любой другой язык. Это неприятно читать и сразу настраивает на негативный лад даже в тех темах, где просто подразумевается конструктивный диалог и обмен мнениями.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну от... то якраз дуже тонке питання. Питання вільного вибору. Так, Бог знає всі можливі варіанти, які може вибрати людина, а вибирає людина. Один злякався і зрулив, іншому не вистарчило терпіння, третьому віри, а четвертий твердо тримався Божих Заповідей. Не виключено, той що впав і впав для того, щоб піднятись і стати новою людиною, обновитись... Божі дороги непередбачувані.

цілком НЕ згоден.
    Християнство і буддизм - то зовсім різне, не вірю, що це одна ціль.

Останнє редагування модератором: 23 сер 2009
    • Подобається Подобається x 2
  15. Romko

Romko Дуже важлива персона

У всіх релігій,повторюю ...ре-лі-гій - одна ціль - влада.
    Релігія це Інструмент влади, який конролює все людство,це -система ритуалів,це ідеологія (будь-яка ідеологія направленна на "промивання мізків" масам людей),те, що ЗАСТАВЛЯЄ вірити в те, що зручно для верховних "представників" даної віри. те, що допомагає тримати людей в своїй владі.
    Це Паразитування окремих людей на вірі інших людей,один з видів маніпуляції свідомістю величезної маси людей.
    Віра - те,що в серці.
    Релігія - те,що назовні...

• Подобається Подобається x 3
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не був би таким категоричним. Я б так сказав: релігію використовують для впливу і влади.

17. Levko

Levko Well-Known Member

100% Так і є!

18. О.Ф.

О.Ф. Well-Known Member

грєшен :cry:
    ..................................

19. Мертвий

Мертвий Well-Known Member

не знаю з чим пов'язувати ці асоціації. Суто з доктриною релігії чи з реальними діяннями адептів? Та все ж..

взагалі, релігія - те, що одним звужує світогляд, а іншим дозволяє побачити досі невідоме.

Християнство: асоціюється з масовістю, з помпезністю і з ієрархією;
    Протестантизм: в дечому аскети і борці;
    свідки Єгови: гонимі, але наполегливі (чи нав'язливі);
    інші "християнські конфесії" (секти): хтось колись сказав: "хочеш стати мільйонером - заснуй власну релігію", шось таке.
    іслам: асоціації з строгістю і підступністю;
    оті східні буддизми, конфуціанства, даосизми, синтоїзми: здається то мені в більшій мірі філософськими концепціями з домішками ритуалів, ніж релігією;
    індуїзм: троха викликає відразу через той грандіозний пантеон божків; язичиництво, короче. Сюди ж можна віднести і рун-віру і т.д.
    щодо атеїзму: це, звісно, не релігія, та в мене асоціюється, або з дитячістю прихильника, або з небажанням побачити те, що бачать інші. от...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

а саме:
    Християнство: асоціюється з масовістю, з помпезністю і з ієрархією;
    Протестантизм: в дечому аскети і борці;
    свідки Єгови: гонимі, але наполегливі (чи нав'язливі);
    інші "християнські конфесії" (секти): хтось колись сказав: "хочеш стати мільйонером - заснуй власну релігію", шось таке.
    іслам: асоціації з строгістю і підступністю;
    оті східні буддизми, конфуціанства, даосизми, синтоїзми: здається то мені в більшій мірі філософськими концепціями з домішками ритуалів, ніж релігією;
    індуїзм: троха викликає відразу через той грандіозний пантеон божків; язичиництво, короче. Сюди ж можна віднести і рун-віру і т.д.

:haha::haha::haha:

а де твій аватар? :)