Облави на дорогах

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 13 січ 2008.

1. Kaff

Kaff Well-Known Member

Відповідь: Облави на дорогах

та не повертайте Ви з Чорновола на Хімічну. :D :D :D Я колись давненько там також повернув, поки не знав що неззя (знаку не зауважив, а повернути кортіло). То мало у зустрічну не вальнув. Думав ще, що то він, а не я винен.
    :D

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

то є у них така практика, пофіг суд, пофіг все, плати штраф, я проходив це.

3. coolzak

coolzak Well-Known Member

в Онтаріо можна повертати вправо на червоне якщо немає знаку який забороняє.По правилам мусиш стати як на стоп і проїжджати тільки якщо дорога вільна (уступи дорогу).Гаї нема-за дорогою дивляться прості поліцейські патрульні.Штраф виписують на місці а потім або платиш або ідеш в суд судитись.Якщо поліцейський не прийшов то ти автоматом виграв.В суд ходять в основному щоб пунктів штрафних не дали.За перебор перездача прав і страхівка вверх іде.Я мав одне перевищення давно то штраф був 120 дол але потім ще мав страхівку 3 роки на 30 дол в місяць дорожчу.Всі страхові мають вихід на базу даних порушень поліції.Якщо маєш несплачені штрафи то не продовжиш номера на наступний рік а їздити з номерами без наклейки на текучий рік дуууже великий штраф.

• Подобається Подобається x 1
  4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Я теж мав "тікет" , вже давно в 99р. На Don Valley Parkway .В зоні 90 їхав 120.Весь потік авт їхав 110 , а я обігнав 2 чи 3 з лінії на лінію перестроявся і вже внизу на зїзді до давнтавну , доганяє мене темно-сіра , без мигалок на верху , без надписів- "Ґранд Вікторія", ззаді пристроявся і тоді на (радіаторі) включив мигалку і сирену. Я зупинився , він взяв мої документи і за 5хв вернувся з штрафом на $185 і конвертом з адресою суду , пояснив мені , якщо я не згідний , то можу подати на апеляцію.
    Я вже хотів заплатити , але розказав на другий день на роботі , а мені всі - не будь дурний подай на суд.Є багато варіантів - поліцай може не прийти , справа може загубитися , можуть пробачити .
    Я так і зробив - подав на суд. Суд назначили через 8 місяців(повістка прийшла , я вже і забув).
    Прийшов на суд , прокурор питає мене , як я себе вважаю - Guilty , Not Guilty ,Guilty With An Explanation (винуватий , не винуватий , винуватий з поясненням).Я вибрав "3". Тут дуже не люблять , коли вважають , що не винуватий . Всі знають , що поліцай задурно не зупинить.
    Почався суд , моя справа була десь 10-11. Колу судовий виканавець назвав моє імя , я встав підійшов , не встиг і рот розкрити , я суддя справу закрив - Case dismiss. Поліцай на суд не прийшов.

• Подобається Подобається x 4
  5. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Сегодня мой знакомый позвонил. Повернул он на право на зеленый. Стоит Фолькс, Кобра, Одесса, около светофора. Остановили, знакомый приткнулся сзади ГАИ. Вышел мент, достал рулетку, померял расстояние между светофором и машиной знакомого и сказал: Вы нарушили правила. Отделался штрафом

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо зупиняє ДПС, правило пише, що зупинку тре зробити згідно Правил, а шо робити, коли знак - зупинка заборонена? не зупинятися?

7. Капітан

Капітан Well-Known Member

...в Минюсте никаких распоряжений МВД об усилении контроля за водителями и изъятии у них прав они не регистрировали (а это обязательно для всех нормативных актов всех министерств). А следовательно - подобные распоряжения незаконны, отмечает издание.

"Да, Луценко, действительно, не регистрировал никаких актов, касающихся ГАИ, заявил замминистра юстиции Евгений Корнейчук. - Я считаю, что действия ГАИ по изъятию прав незаконны. Водители могут забирать у ГАИ права, говорить, что их изъятие незаконно, и ехать дальше".

Известный адвокат Татьяна Монтян рекомендует "не выпускать права из рук и показывать их сотрудникам ГАИ только в своих руках или через стекло автомобиля. Права забирать ни кто не умеет права. Это просто пиар Луценко и его команды вот и все," - считает Монтян.

На пресс-конференции в среду замминистра Александр Савченко и начальник Департамента ГАИ Сергей Коломиец целый час доказывали журналистам, что все законно. Представители МВД сыпали статистикой, которая должна была убедить в эффективности оперативно-профилактической отработки автомагистралей. Мол, с 10 января, начала объявленного месячника, инспекторами выявлено 170 тысяч нарушений Правил дорожного движения, по которым составлены админпротоколы. Но в суды направлено почти 31 тысяч, поскольку они касались грубых нарушений ПДД. Генерал Коломиец привел и такую цифру - с начала года в ДТП погибло на 107 человек меньше, чем за тот же период прошлого года.

А замначальника Департамента ГАИ Сергей Левченко сказал, что право изъятия водительского удостоверения основывается на статье 260 Кодекса об админнарушениях, но если водитель не желает отдавать их, то и заставить его никто не вправе. Сначала года было вынесено 4305 протоколов, а прав изъяли 4198, то есть 107 водителей их попросту не отдали...

В Департаменте ГАИ сообщили, что основанием для активизации гаишников служит распоряжение начальника департамента Сергея Коломийца от 8 января 2008 года о месячнике профилактической отработки дорог (собственно, оно и не было зарегистрировано в ГАИ).

Характерно, что большинство опрошенных журналистами водителей уже согласны с тем, чтобы их штрафовали гаишники прямо на месте. Ликвидация этой нормы в свое время считалось ударом по коррупции на дорогах, а теперь ее хотят вернуть в новом законопроекте по нарушения ПДД. Может быть, облава и была придумана для того, чтоб грядущее повышение штрафов и прав ГАИ воспринималось водителями как облегчение, передает УНИАН.

8. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

А мне интересно во сколько обошлось стране это мероприятие. Сколько стоила отправка львовян в Луганск, одесситов в Донецк, дончан в Киев, днепровцев во Львов и т.д.

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Я думаю, вони все порахували, окупиться штрафами і хабарями

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Справа в тому, що толку із усього цього нуль. У нас, наприклад, містечко маленьке. Були даішники з Станіслава. І що? Усі водії знали, що сьогодні "не наші". Зупиняли, перевіряли. Мого сина зупинили. До речі, їхав з роботи десь біля 9-ї вечора, перед цим прооперував майже 4 години підряд. Зупинили просто так, без будь-яких підстав. Приїхав додому злий. Перевірили і відпустили. А повернулися свої даішники, і знову всі за старе.

11. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Не згідний з Вами. Я по своїй роботі щодня спілкуюся з водіями (я не працівник ДПС). вВ нас вже місяць триває український рамадан )) і купа водіїв їздять випивши 50 - і так до безконечності гр. горілки. Так ось коли у нас в місті з'явились чужі ДПСники, таких водіїв стало менше (я думаю, що Ви як лікар підтвердите, що навіть невелика кількість алкоголю зменшує швидкість реакції водія, а на певній швидкості навіть 0,5 секунди збільшення реакції може призвести до трагедії). Я розумію що одноразова акція нічого не дасть. Такі акції треба проводити постійно, через кожних 2-3 місяці, тоді можливо за 1-2 роки у нас хоч трохи появиться культура водіння.
    Я розумію що наш автодор нічого не робить, і замісь того щоб зробити дорогу просто ставлять знак обмеженя швидкості. Але тим не менше більшість водіїв ХАМИ, для чого нестись по калюжах, якщо на тротуарі ходять люди, невже так складно пригальмувати? (там може бути Ваша дружина чи дитина).

З.І. Не подумайте що я не розумію що пишу, я також водій, але завжди себе ставлю на місце пішохода.

• Подобається Подобається x 5
  12. coolzak

coolzak Well-Known Member

британские ученые якобы выяснили, что большинство водителей, нарушающих правила дорожного движения, являются латентными гомосексуалистами. В списке нарушений, свидетельствующих о возможной нетрадиционной сексуальной ориентации, перечислялись выезд на полосу встречного движения, резкое перестроение из ряда в ряд, "подрезание" и частые беспричинные разгоны-торможения.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

9000 водійських прав із"ято за 10 днів... чи то по Україні, чи то у Львові... Але цікаво, чи мають право забирати права, за просте порушення?

14. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Ага,і чи мають взагалі право забирати права на місці.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

думаю, що мають у випадку, коли водій пяний, у решту випадках - не мають....

16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Креативна пропаганда у ДАІ :) Зачот :)

17. Chortenia

Так отож
    І це має бути закріплене в законі.. І взагалі (як каже мій чоловік) це моя приавтна власність. Я за неї гроші заплатив :)

Щойно прочитала фразу в тему:
    Добрая половина ГАИшников берет взятки, а злая половина еще и отбирает права.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

правильно каже....

Додано через 1 хвилину
    незаконність полягає навіть у тому, що допустимо, ви в суді доведете, що не порушували правила, хто нестиме відповідальність за незаконне забирання прав?

19. Chortenia

Риторичне запитання.. звичайно ж, ніхто.
    Вони зараз розповідають усі, що забирають права з превентивною метою. Коли людина напідпитку - погоджуюсь, але ж в нього тре не просто забрати права, а забрати машину на штрафмайданчик і відвезти додому...
    А накладати на мене штраф за адміністративне правопорушення має право тільки суд, якщо визнає мене винним. А даїшник - не стосується судової влади, і він може порушення тільки зафіксувати...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

безперечно, а виїмка документів - то вже судочинство і виконавча служба і все разом. Однозначно - не мають право.

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)