Облави на дорогах

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 13 січ 2008.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Облави на дорогах

Я пойняв!!!
    Це ж ЮВТ гроші на "прорив" збирає! бюджет наповнює!!! :)

• Подобається Подобається x 2
  2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

В тему.
    Щойно вийняв із поштового ящика конверт із викликом в личаківський відділ виконавчої служби щоб сплатити борг 8,5 гривні. Не написано за що, коли і як я заборгував державі 8,5 гривні, але написано, що якщо 15 січня (сьогодні) я не з"явлюся, то буду оштрафований на 170 гривень, а якщо і це не поможе, то до мене прийде міліція і силою доставить за вказаною адресою.

Версія у мене одна - це штраф за одним із протоколів про порушення ПДР. Пам"ятаю декілька місяців тому мене зупиняли за те, що я на Пасічній проїхав прямо в лівому ряду, а не повернув ліворуч на Медової Печери. Скоріш за все це воно. Бо навряд чи це один із протоколів, складених на мене в червні у тернопільській і хмельницькій областях по дорозі на море (тоді їх було 3, перевищення швидкості). В принципі з 4 протоколів прийшов один штраф - то фігня, я готовий і всі 4 оплатити, якщо заслужив.

Але сама форма вбиває. Папірець, на якому не вказано жодних пояснень вимагає від мене ВЖЕ СЬОГОДНІ прийти і заплатити, інакше мене посадять. Може я хворий, може в мене робота, справи, проблеми. Якщо держава так не поважає своїх громадян, то яка може бути у них повага до законів і правил. Добре , що у мене нині вихідний день і нема майже ніяких планів , поїду гляну, що вони там хочуть

PS: Є і позитиви, в тій же скриньці лежав чек від Гугла :)

• Подобається Подобається x 3
  3. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Здрастє-прієхалі
    А з якого дива він взагалі вас зупиняв, якщо ви нічого не порушили? ДАїшник не має права зупиняти машину тільки для перевірки документів.
    Тільки у тому випадку, якщо ви порушили правила.

• Подобається Подобається x 1
  4. Mythabor

Mythabor Well-Known Member

З цього місця точніше будьласка, ДПА у м. Львові...:))
    І доречі, внутрішні роспорядження будь яких органів не є підставою для їх виконання будь ким з громадян, якщо звичайно він не є працівником цієї структури. А тому звичайно можна їх посилати, але от тут є один момент, гаїшніки можуть вас затримати на підставі того що ви перечите міліціронеру під час служби (чи якось так звучить). Але з іншої сторони ви маєте право на адвоката, і ніякий суд не може розглядати справу про порушення без вашого адвоката, якщо ви самі не дасте на то згоди. А потім можна ще стільки приплести, а моральні і матеріальні шкоди, правда якщо у вас адвокат дійсно толковий.

5. MARTINI

Я очікував черг до кабінетів, до каси, паперової мазанини і тд, але на диво все пройшло доволі швидко. Правда штраф у 8,5 грн вилився насправді в 22 гривні. 8,5 сам штраф, потім 6 грн за якусь фігню, і по 2 гривні за якісь 3 квітанції. Я не мав часу і бажання в тому всьому розбиратися, був радий, що ця фігня мого часу практично зовсім не забрала. Тут же заплатив 22 гривні і пішов. Але найбільше мене здивувало те, за що я той штраф заплатив :)

Виявляється, моє порушення сталося 10 лютого 2007 року (!) і полягало воно в тому, що я виїхав на колію із зустрічним рухом. Я напружив всі звивини, але так і не пригадав випадку, щоб мене саме за це зупиняли і оформляли протокол :) В принципі, може і було, хтозна... Просто мені не так часто ті протоколи писали і мені здавалося, що я всі випадки пам"ятаю. Але тут минув рік, я міг і забути.

Просвітіть мене юридично безграмотного. Чи мусив я сплачувати штраф за порушення, яке сталося майже рік тому? Може уже термін давності минув і мене наївного розвели як кролика на 22 гривні :)

6. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

В Донецке сейчас "лютует" Кобра из Одессы. Опросил таксистов, наших экспедиторов и просто знакомых, останавливают только за нарушение правил. Кстати, донецкая Кобра в Киеве, львовская в Луганске

7. Mythabor

Mythabor Well-Known Member

Наскільки я памятаю, якщо повістка до суду не прийшла на протязі 3-х мысяців, (стосується порушення ПДД) то надалі воно є недійсним тобто анулюється. Якщо тут є юристи то нехай мене виправлять.
    Якось їхав з Черкас, зупинили протокол, то й доі ні повістки ні суду. а якби й була пославби під три чорти. І думаю знайшов ту постанову.

8. MARTINI

От власне, тепер мені здається, що я таке теж чув колись... мабуть таки розвели мене :) Хіба може законодавство помінялося... Але нічо, тепер буду знати :) Я не збіднів, а їм може шось поміг на свята, вип"ють стограм :)

Там, до речі така бідося в тій виконавчій службі, аж страшно. Сидить в кімнаті площею метрів 12 семеро чоловік, причому умудряються кожен за своїм столом сидіти з комп"ютером. Лише в двох ноутбуки, інші сидять з отакенними бандурами. І щоб той, хто в кінці кімнати біля вікна сидить, зміг вийти, то троє чоловік мусять встати і його випустити :) То все в обдертих стінах, столи страшнючі, кругом макулатура... А працівники всі хлопчики і дівчаткам віком 22-28 років. Мабуть то одна із найнижчих кар"єрних сходинок у державній службі :)

9. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Martini,
    термін притягнення за адмінпорушення - 3 місяці.
    Протягом 3-х місяців Вам мала прийти повістка до суду. Інакше - до побачення!
    В принципі, в суді могли розглянути справу баз Вас.
    Але вимога сплатити штраф (плюс якісь копійки суду) мала прийти разом із копією постанови (або ще якимось документом), здається.

Якщо там э якысь реквызити отримувача платежу (типу держскарбниці) - можна сплатити через банк і вислати квитанцію рекомендованим листом.

Про 170 грн - розвод чистої води. Для цього потрібне нове рішення суду.

(якось держвиконавець, який мусив з декого стягнути на мою користь, за хабар закрив виконавчу справу і я через суд оскаржив його рішення, більш того, районна виконавча служба була оштрафована і мусила повернути МЕНІ витрати на адвоката :) Я розумів, що з держави "нє поімєєш" і про те стягнення мови не вів).

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

І мій чоловік так 180 баксиків заплатив. Пункти не забирали. Не помітив знака, що на червоне поворот заборонений. Тепер точно пам"ятає, де на червоне не можна повертати. І часто чую: "о, на червоне повернув. вже йому рахунок поштою прийде". :) І теж запам"ятає, як і ми.

Додано через 2 хвилини
    Тут можна багато що оплатити через інет. Це позитивно. Так само можна вислати чек поштою. Але Україні до того ще повзти і повзти. Наші люблять натовпи створювати. Створюється видимість, що щось робиться.

11. pol

pol Active Member

2 лілю романова
    Ви мабудь невдоволений пішоход, і немаєте авто?
    не всі таі погані водії от Ми завжди всіх пропускаємо, а для того щоб відірватись є спеціальне місце (в теплу пору року) драг траса.

Додано через 1 хвилину
    то точно +1

12. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:

знак який дозволяє на червоне їхати? а я думав що правила у всьому світі більш менш однакові. в Канаді на червоне їдуть, а на зелене стоять?

тьху ти :) спочатку написав а потім здається зрозумів :)

13. MARTINI

До речі, у нас в деяких місцях вже познімали таблички з дозволом правого повороту на червоне світло.

14. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

напевно люди занадто це право експлуатують. хоча якщо думати логічно то немає причин знімати їх адже поворот направо не першкоджає рухові транспорту, можливо лише в найвужчих вуличках.

15. MARTINI

хіба може рагулі покрали

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

ясно, що минув... адмінпорушення має термін давності зовсім невелике... чи то не місяць. Тобто до місяця, Вас мали подати в суд, якщо ні, то й ні.... а без рішення суду, хай той штраф собі положать знаєте де?

17. Kaff

Kaff Well-Known Member

Мені також якось прийшла подібна цидула десь майже через рік після того, як їхав без техогяду, і мене засікли.
    Я тиждень їздив, і не міг "виконавця" застати, щоб спитатися у чому річ. а в повістці писало "повторно", "негайно" і т.д.
    Подзвонив своєму адвокату, він казав розслабитися. Я ж, настирливий, таки застав виконавця, дістав квитанцію, заплатив 17 грн.

18. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як
    через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому
    правопорушенні - два місяці з дня його виявлення.
    У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття
    кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак
    адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може
    бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення
    про відмову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.

Стаття 39. Строк, після закінчення якого особа вважається
    такою, що не була піддана адміністративному
    стягненню

Якщо особа, піддана адміністративному стягненню, протягом
    року з дня закінчення виконання стягнення не вчинила нового
    адміністративного правопорушення, то ця особа вважається такою, що
    не була піддана адміністративному стягненню.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

бідний виконавець...

20. MARTINI

Мені показали якийсь папір, де писало шо я не з"явився на судове засідання, але я не зауважив коли то засідання було... Я взагалі не знав на що звертати увагу бо не знаю законів і норм які ту всю тему регламентують. Ось зараз мене тут ще трохи просвітлять і на другий раз буду знати :)

а де твій аватар? :)