Обережно! Обман!

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем nirvanka, 12 жов 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Обережно! Обман!

Люди, вам не наскучили балачки "кому би допомогти" ?
    Давайте зробимо так: у мене через 20 днів закінчиться термін дії картки "Віза" (я цю картку не перевипускатиму).

Кидайте мені гроші (номер дам), а в січні я точно приїду до Львова і на всі зібрані кошти накрию полянку :)

2. Mariya

Mariya Well-Known Member

По моєму, туфта. Гугля посилання тільки на укр. сайти видає, що дуже і дуже підозріло. .

• Подобається Подобається x 1
  3. Альона

Альона Well-Known Member

Якщо стоїть питання кому б допомогти- можемо зібратись усім форумом і купити солодощі діткам на Миколая у Львівський сирітський будинок.

4. Forpost

Forpost Стоїк

При чому що характерно, знаходить з десять сторінок,а при спробі перейти на наступну повертає на першу

5. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Доброго дня усім.
    Якщо ви хочете персвідчитися в правдивості прохання про допомогу зверніть увагу на наступні речі, які обовязково мають бути в проханні.
    1. Імя і прізвище дитини.
    2. Де проходить лікування.
    3. Який вид допомоги потрібен.
    4. Якщо ідеться про збір коштів на операцію чи лікування, має бути рахунок !!!! з клініки. На рахунку має бути печатка лікара, чітко вказано його прізвище .
    5. Якщо ідеться про збір коштів на ліки, має бути чітко написана назва , дозування і кількість флаконів.
    6. Якщо ідеться про донорство крові то має бути вказаний вид кровоздачі, Р-маса, тромбоконцентрат, плазма.

Якщо будь яке з оголошень викликає у вас підозру, передзвонюйте не по номеру, а через довідкову, безпосередньо у відділення де лікується дитина.

що вас має насторожити
    1. немає імені і прізвища дитини
    2. просять просто кров, без конкретизації для чого
    3. немає контактів лікарні і прізвища лікара на рахунку.
    4. вказана тільки необхідна сума, без конкретизації, на що саме.
    5. прохач наполягає, що потрібна конкретна сума на ліки, бо так сказав лікар (П.С. жоден нормальній лікар не напише у довідці суму лікування, по закону лікування у нас безплатне, лікар може сказати потребу у ліках і обстеженнях).
    6. представлені документи , новини і потреби датуються більше ніж місяць назад.
    7. Перевіряйте рахунки на якізбираєтеся переказати кошти . Я довіряю лише рахункам переданим мені особисто батьками чи отримані на ось цьому ресурсі. http://www.donor.org.ua/index.php?module=arnews

Відносно прохань, які є в темі "Крикхворої дитини" - ці потреби перш ніж озвучитися на форумі, ретельно перевіряються.
    Якщо в темі даються розрахункові рахунки батьків, це означає що це нормальні, перевірені батьки і гроші підуть на лікування дитини.

Права людини що жертвує - якщо ви жертвуєте кошти,чи будь що інше ви вправі вказати, для кого і на, що мають піти ваші кошти чи інше. Якщо ви передаєте готівку, у руки батьків, чи волонтерів, ви вправі просити розписку про передачу, у разі якщо людина відмовляється давати розписку, краще не передавати нічого.
    Якщо ви передаєте гроші в руки волонтеру чи батькам без чіткого вказання на що мають піти гроші, будьте готові до того, що вони підуть не лише на ліки, а й на транспорт (таксі від лікарні до дому . чи поїздки на обстеження) на їжу,на одяг для дитини-це теж складові лікування.
    Якщо ви переказуєте гроші у фонд- то будь який фонд в кінці року має дати повний звіт про використання і отримання коштів. Згідно законодавству, якщо фонд відмовляється- не довіряйте цьому фонду
    Якщо в переказі вказано призначення- Іванку, то фонд може передати ці кошти тільки для Іванкаі більше ні для кого.

Відносно потреб, які я пишу на сайті- потреби в ліках завди підтверджені лікуючими лікарями.
    Без підтвердження від лікаря, що потрібні саме ці ліки і в саме такій кількості і такого дозування, жодні ліки батькам не передаються, на жаль є прикрі випадки (по щастю не у Львові) коли батьки самі назначають лікуваня своїм дітям. Якщо хочете допомогти зважайте на це.

Все що стосується дитячої онко і гематології можете запитувати у мене, якщо я не знаю конкретної ситуації, я знаю як її перевірити :)))

• Подобається Подобається x 2
  6. Kaff

Kaff Well-Known Member

Не думайте, що так розводять тільки нахабні бізнесмени-шахраї. Аналогічний номер іноді використовують і державні структури, куди Вас може життя змусити подзвонити. Як-правило – це київські «дозвільні» структури.
    Беззаконня повне! А що зробиш?!

7. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

контент-провайдери люблять так "бавитися".....

8. www

www Well-Known Member

Моогу сказать, что в американскиx банкаx вложить средства можно под 2.5% - 5.5% (зависит от суммы вложения), в украинскиx банкаx процент не знаю. А цифра 48%-60% звучит как наглый вызов лоxам.

9. Ума

Ума Well-Known Member

Не знаю чи десь на форумі описували такий обман. Через мобільний.

Приходить моя мама і каже, що їй прийшло повідомлення такого зразку: абонент такий-то (хххххххххх) перевів на ваш рахунок стільки-то грошей.

А за тим повідомленням наступне: мовляв, я помилився і не туди перевів кошти - поверніть будь-ласка! (хххххххххх)

Моя мама совісна і каже мені переведи гроші назад, бо вона не вміє.

Я почала розбиратися, а обидві смски прийшли з сайту київстар 777. Тобто ніхто ніякі кошти не переводив, розраховано на таких, як моя мама (тільки тих, хто вміє переводити зворотньо кошти :)). І сума така невелика 9грн. - не кожен зауважить чи додалося, чи віднялося.

не довго думала також з київстару відправила повідомлення типу: абонент такий то перевів ваші віртуальні кошти і просить бути обачним і не помилятися.

але ж певно знайдесться хтось, хто поверне і не зверне увагу, що це з 777 прийшло.

• Подобається Подобається x 3
  10. Ольга

Ольга Well-Known Member

і мені таке прийшло... відразу перевірила чи була смс про те що гроші прийшли :)
    думаю, що Київстар блокує таких абонентів

11. Forpost

Forpost Стоїк

А що оператор Київстару думаєте не в долі?

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Моєму чоловікові теж на Білайн таке прийшло. Теж сума 9 грн. І був би відіслав напевне ті гроші, але в нього на рухунку всього 9 грн. було.

13. Ума

Ума Well-Known Member

Треба пошукати чи в мами не зберігся номер винахідливого абонента. запощу сюди. Якщо вся комюніті форумська напише тій пані чи пану смску... то після такого флеш-мобу відпаде бажання уявляти себе Бендером :)

14. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

А може хтось пояснити механізм і мету надсилання приблизно таких повідомлень на аську "Не зафренджуйте такого-то, це вірус і далі страшили щодо знищення інфи і форматування жорсткого диску".

15. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)