Це не я сказав. А пенсійний фонд у м.Львові. Особисто не пробував, але знайомі спробували перевести пенсію в Приватбанк - не дали...
У нас всяке буває. Може спеціально не дали перевести, а може працівники ПФ, щось затупили. А взагалі наскільки я пам’ятаю ми просто звертались в Приватбанк (так само і в Аваль) і банк вже сам займався переводом виплати пенсії. Я розумію, коли з Надра Банку переводили виплати в Ощадбанк, а інакше не розумію.
Друзі, щодо банків я не знаю точно... Але гадаю що або є нюанси, або таки не все чесно в нашій державі! І чи не знає хто що робити у випадках з лохотронами в поповненні рахунку - коли гроші просто зникають...
Ошукали з поповненням рахунку Лайф Доброго дня! Я сподіваюсь що тема підходить до цього розділу! Відчуваю себе ошуканим (ну чи не себе а свою родину, але річ не втім - буду говорити від свого імені) в сфері обслуговування. Ситуація на перший погляд нескладна, хоча все просто: Є такі термінали де поповнюють рахунок. Не ті автомати куди пхати гроші і вилазить чека, а стаціонарні що працюють за допомогою компютера. Таку послугу поповнення рахунку надає фірмовий магазин НОКІЯ (пр. Шевченка, м.Львів). Було здійснено поповнення рахунку мобільного оператора Лайф на N грн. Кошти на рахунок не прийшли (минуло 12 днів). При запиті в тому ж магазині відповідають що в них по базі даних показує, що переказ здійснено. Дзвоню до оператора Лайф - мені молодик каже, що нічим помогти не може бо до них кошти не надходили. Заходжу в головний сервісний центр Лайф на Гнатюка. Зустрічають мене досить радо і на обличчяхсвітиться впевненість що мені точно зараз поможуть (або ж тикнуть носом в якийсь факт, що ніби гроші зняли за якусь акція а я забув, чи ще щось). Там дані перевіряють по базі і заявляють що до них кошти не надходили і ніяких переказів рахунку здійснено не було. Ентузіазму в очах меншає і мені кажуть звертатись в магазин. Йду від них прямо в магазин НОКІЯ. Там зустрічає приємна молода жіночка і на моє питання "скажіть будь-ласка чи тут поповнюють рахунок мобільного?" розпливається в посмішці і розпитує хто ж це мені таке сказав мотивуючи тим що то цікаво звідки інформація... Я їй кажу що "ви такі раді не будете як дізнаєтесь з яким я до вас питанням". І дійсно коли я пояснюю ситуацію посмішка перетворюється на розгубленість. Пані тицяє пальцями в монітор на якому показано номер телефону, дату і проти нього напис що переказ здійснено. Починаю вже кипіти. але все таки допитуюсь що вона може порадити і шо я маю робити в даній ситуації. Відповіді як не було так і нема. На мої прохання поговорити з їх службою техобслуговування системи чи менеджером вона мені каже що вона власник магазину... і шось на зарзок "я маю вам що віддати 15 грн і ви будете щасливі?"... На останок кажу що я проконсультуюсь з юристами і того не лишу напризволяще. Друзі, скажіть мені, чи є спосіб толково і грамотно довести комусь із них, що вони неправі. Адже у всіх все гуд а коштів на рахунку як не було так і нема. Причому доводи Лафа мені видались переконливішими... Чи можнарішити то питання без якихось складних процесів чи наймання людей за гроші... Так, щоб попростіше бо інакше воно не вартуватиме тих грошей і тих нервів. То просто справа принципу - адже обдурять одного - обдурять і ще мільйон! Чи є якісь організації, що це регулюють? Чи можна в них вимагати якісь докази достовірності інфи з їх бази... Чи треба взяти з Лайфа довідку шо нічо не приходило і йти в НОКІЮ давити на імідж.. Чи взагалі хтось займається правами споживача? Між іншим є товарний чек. Він містить і суму і дату точну.. от лиш не містить номера телефону на який поповнення було .. точніше не було... Тіко прошу не казати "ти дурний, ти нікому нічо не докажеш" чи шо за пару гривень воно того не варта... Має ж бути десь істина і вихід? Просто ми не знаєм своїх прав власних... ---------- Додано в 02:20 ---------- Попередній допис був написаний в 02:17 ---------- п.с. написав окремою темою для того, аби люди могла дізнатись про небезпеку яка їх чекає, а також поділитись схожим досвідом! Недаймо себе ошукати. Від себе лиш додам, що краще за купувати картку поповнення і ще й до того брати чек. Так можна довести що це саме ваша картка. І не викидати то все щойно вийшовши з магазину.
Я не пьющий, но дело принципа! (с) З 13 000 000 пенсіонерів по 0,90 грн, кругленька сума вилазить, ні?
Зазвичай банкіри роблять "послуги" директорам різних фондів,типу пенсійного,керівникам шкіл,лікарень, за обслуговуванням виключно його банком.
Треба з юристом говорити, якщо нема знайомого - то буде зразу дорожче за 15 грн. Був колись у схожій ситуації. Зробіть все те саме ще раз, тільки у письмовому вигляді. Напишіть заяву в Лайв і Нокіа про те що сталося за зразком: Я такийто, тоді-то сталось такето. вимогаю такого-то. ЗА законом повинні протягом 14 днів дати відповідь що лайф, що тітка-власик (ніби таке) а вже з їхніми відповідями і чеком (копіями) - в управління захисту прав споживачів... усьому робіть копії і при врученні нехай на вашій копії ставлять підпис і дату "отримано" чи "прийнято до розгляду". Справа маружна і не прибуткова, але дає досвід. В мене колись приватбанк на картку дружини нарахував борг. Вона була в декреті і мала підключений мобілбанкінг, відповідно зарплати не було і вони по 3 грн/міс відправляли в мінус, а за 3 роки згадати типу оплатіть борг )))) Засипав їх листами, потім в нацбанк і права споживачів - і борг списали ))) причому строчив листи 2 місяці, а вони нараховували борг і пеню... коротше борг вже був за сотню, а на листи я стратив десь півсотні, але списали )))) правда перемогла ))) Так, що на принцип - це правильно. почитайте правила надання послуг поповнення і все таке...
Додам, що треба писати в книгу відгуків і пропозицій в магазині. Варто заяву в міліцію про шахрайство написати. Перед тим взяти письмове підтвердження від Лайфу, що кошти на рахунок не попали. Для цього надішліть їм рекомендований лист із проханням надати письмове підтвердження. В міліції мають дати відповідь на вашу заяву(на протязі 10 чи 14 днів), якщо нема відповіді - заява в прокуратуру, пишіть скаргу на міліцію про бездіяльність, що не розглядають вашу заяву про шахрайство. Ну і так далі... Як правильно написав Деметріс, папірців багато не буває. Копії, чеки, листи. Чим більше паперу, тим чистіша дупа
Шукаючи роботу натрапила на ось такий додатковий заробіток. Договір складений дуже грамотно. Але, нажаль це лохотрон.
як і імідж-медіа, інфопреса і ше купа клонів ніби невеликі гроші "вимагають", але "зі світу по нитці - бідному сорочка" не ведіться ніколи на будь-яку роботу, де Ви мусите шось оплачувати наперед...
Власне, що вимагають саме невеликі гроші в межах $5-10. Недавно на одному з сайтів працевлаштування побачив оголошення однієї Дніпропетровської фірми, яка ніби-то займається фото- і відеозйомкою, обробкою фотографій тощо, вони запрошували для віддаленої роботи фахівців по обробці фотографій у Фотошопі, створенням фотоальбомів, реставрації фотографій. На мого листа відповіли буквально на протязі 5 хвилин (мабуть робот), вислали детальний прайс-лист по оплаті за кожен вид робіт і запропонували вислати їм десь близько 80 грн. для отримання першого завдання в якості гарантії. Мене здивувала і насторожила занадто висока оплата робіт, а пропозиція вислати їм гроші - і подавно. Тим більше. що будь-які розрахунки лише через Вебмані, жодних банківських чи поштових переказів. Я, як завжди, пошукав у Гуглі інформацію про цю фірму, і виявилося що такої фірми не існує взагалі. Натомість знайшов дописи десятків обдурених громадян, які попалися на цей гачок і застерігали інших у форумах. Такі аферисти наперед знають, що за 50-100 гривень ніхто не буде подавати заяв у міліцію, тим більше ніхто не буде їх в разі чого потім розшукувати.
Я теж з таким колись зіткнувся, відразу подумав, що лохотрон. Гроші не відсилав, а запропонував, щоб вони взяли з першої оплати. Сказали, що добре. Але якщо я не хочу платити на перед, то потрібно посилання на їх фірму залишити десь на 50 сайтах для пошуку роботи або форумах.
Ніби свіжий.. "...Появившись к назначенному времени в офисе вышеуказанной фирмы мы увидели что пришло еще человек 20. Каждый «счастливый призер» пришел со второй половиной. Для накала страстей нас подержали минут 20-30 на лестничной клетке, а потом стали приглашать по парам. На ресепшене обаятельная девушка попросила предъявить паспорта, а потом нас передали одному из менеджеров этой конторы. Хочу заметить, что в офисе сделан хороший дорогой ремонт, на стене висит порядка десяти различных сертификатов (что само по себе начинает располагать к определенному доверию), сотрудники все одеты с иголочки, в конферентц-зале стоит порядка 12-15 небольших круглых столов с четырьмя посадочными местами, каждую пару менеджеры усаживают лицом к дальней стенке, где располагается телевизор и доска для проведения презентации. Усадив за свободный стол менеджеры начинают знакомиться с *будущими лохами* (как Вас зовут, а слышали Вы что ни будь о нашей компании, как часто Вы отдыхаете за границей, слышали Вы о системе Клубного отдыха и т.д. и т.п.) и опять идет напоминание, что призы будут вручены только после презентации..." Джерело
Ще один лохотрон. Розміщується оголошення про роботу. Текст стандартний: робота в офісі, вік - 20-30 років, вимоги загальні (культурний, комунікативний тощо), обіцянки-цяцянки. Контакт: відішліть смс на наш номер, і ми до вас передзвонимо. Думаю, що це не треба пояснювати, що ціна смс не буде звичайною.
Увага! Лохотрон! Лже-турфірма Ренесанс! Увага! У Львові діє лже-турфірма Ренесанс. Починається все з того що до вас на заправці підходить дівчинка з анкеткою і пропонує заповнити мол буде розіграш призів. 2 місяці тому я таку анкетку заповнив. 2 тижні тому позвонили і сказали шо мій номер пройшов відбірковий конкурс і буде приймати участь в головному розігриші. Сьогодні передзвонили шо я виграв і треба з'явитись в їхньому офісі по вул. Федьковича 60а. З'явитись треба обовязково з дружиною і зразу попередили шо розіграш призів триватиме 3,5 години (!!! тут я насторожився). Я перепитав а чого так довго, мені у відповідь сказали "Спонсор призів буде розказувати про себе". Слава Богу я почав гуглити про цю "фірму". Нагуглив копія свою історію, правда мужик пішов далі і все-таки відвідав цю фірму. Читати всім і розповсюджуйте хто як може: http://forum.dndz.tv/showpost.php?p=44796&postcount=14 http://forum.dndz.tv/showpost.php?p=43863&postcount=1
Схоже намалювався черговий інтернет-лохотрон під назвою Mics capital. Гроші за участь збирають вже, але сайт конторки ще не повністю функціональний. Відмінність від Intway - подається як альтернатива звичним Одноклассникам, Вконтакте, початковий внесок невеликий (здається $31).
"Ренесанс" Створюю тему,не даремно...Десь місяць тому ми в аквапарку заповнили анкету,де автоматично "начебто" прийняли участь в розіграші цінних призів, в тому числі і подорож до Єгипту,Турціїї і т.д.Мене тоді це вже якось змусило не довірливо віднестись до слів молодої панянки,але зрештою,чому не спробувати... Ось сьогодні подзвонили...сказали що,ми серед призерів і завтра маємо прийти по приз... Я з тих людей,що не розз"являють... на чуже,ні тим паче на халявне,бо розумію,що халявський сир в мишеловці... Молода "пані" настільки впевнено говорила,що в них все настільки серйозно...жодних махалойок і т.д. їх Зік рекламував і журнал "Бізнес"....але це на мене мало,що вплинуло(заплатили і рекламувались)... Я в гуглі нарила різні форуми, і мої слова отримали підтвердження - ЛОХОТРОН. Знаходяться вони на Федьковича 60 а....Займаються навішуванням лапші начебто клубним туризмом за наші ж гроші,заморочок ціла купа,зомбування кваліфіковане......міліція тихенько відмовчується,оскільки юридично придертись до них складно. Це все ( і не тільки це...) я вичитала на харківських і наших форумах..... Запитання до Вас: Ви не потрапляли на їх вудку, і чим це для вас обернулось,чи може хтось реально відпочивав від цієї компанії????? Скажіть,щось...