НОВОСТИ.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Stix, 16 чер 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Поглощение «Газпромом» «Нефтегаза» исторически предопределено, - Миллер
    25.6.2010 11:38

Объединение «Газпрома» и «Нефтегаза» является «исторически предопределенным шагом». Об этом заявил глава правления ОАО «Газпром» Алексей Миллер, выступая на годовом общем собрании акционеров, пишет УНИАН.

«Сегодня значительно продвинулись в сотрудничестве с Украиной – обсуждается возможность объединения «Газпрома» и НАК «Нефтегаз Украины». Это исторически предопределенный шаг. Газотранспортные системы «Газпрома» и «Нефтегаза» представляют собой единый комплекс, функционирующий только в тесной увязке друг с другом», - сказал Миллер.

По его словам, газовая отрасль Украины как элемент глобального газового рынка имеет будущее лишь при развитии вместе с газовой отраслью России.

«Только в этом случае будет гарантирована долгосрочная загрузка транзитной газотранспортной системы, и украинская труба будет иметь не отрицательную стоимость», - подчеркнул Миллер. http://rupor.info
    --------
    - Хха! они уже делят шкуру неувиденного медведя...:))

2. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Украинской школы в Севастополе не будет, - Саратов
    25.6.2010 14:12

Финансирование строительства украинской школы-коллегиума в Севастополе в текущем году недостаточное для открытия ее в следующем. Об этом заявил глава Севастопольской горгосадминистрации Валерий Саратов, пишет Украинская правда.

«В этом году, к сожалению, финансирование недостаточное. Очень просили, чтобы нам дали 21 млн. грн. для того, чтобы мы могли подвести все коммуникации. Тогда в следующем году мы могли бы сдать (здание)», - сказал он.

«Но, к сожалению, денег не дали. Нам Министерство регионального развития дало только 4,6 млн. грн., и, соответственно, школа не будет в этой ситуации сделана», - сообщил Саратов.

В то же время он отметил, что при всех сложностях финансирования школа-коллегиум будет строиться, как и все объекты, строительство которых было начато.

Кроме того, Саратов выразил желание «поменять тональность вокруг школы».

Он заявил, что «видел бы эту школу гуманитарным лицеем, ...в котором с первого класса изучался бы не только украинский, а, естественно, русский, а также английский языки».

«Никакого перекоса в изучении языков быть не должно», - заявил Саратов, добавив, что его позиция по изучению русского языка «ни на йоту не изменилась», поскольку русский язык для более 90% севастопольцев является родным.

«Мы сделаем все, чтобы русский язык наши дети знали лучше всех в Украине. Будем стремиться, чтобы лучше всех знали и украинский, и английский», - заверил глава Севастопольской горгосадминистрации.

В ноябре 2009 года на тот момент глава Севастопольской городской государственной администрации Сергей Куницын заявлял, что к 1 сентября 2010 года в Севастополе будет построена украинская школа-коллегиум на 722 места, - и это, по его словам, «будет первая севастопольская школа, построенная после распада Советского Союза».

Он также добавил, что в текущем году Министерство регионального развития и строительства Украины уже выделило на строительство школы-коллегиума в Севастополе 34 млн. грн. - половину необходимой суммы.

Общая сметная стоимость строительства севастопольской школы-коллегиума составляет 62 млн грн. Планируется, что обучение и воспитательный процесс в ней будут вестись на украинском языке.

Напомним, в парламентской фракции ПР разрабатывается базовый закон о языках, который позволит украинским местным советам предоставлять региональный статус тому или иному языку. Для этого число владеющих региональным языком должно составлять не менее 10 процентов. По словам депутата от Партии регионов Вадима Колесниченко, после принятия данного документа родители смогут выбирать язык обучения своих детей в тех населенных пунктах, где будет утвержден региональный язык.
    -----------
    - А не пора ли лошадей отправлять в свое стойло? Загулялись, однако...

3. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Чому ми готовi стрiляти у вiкна Президента i генпрокурора?
    П'ятниця, 25 Червня, 2010 - 11:00

У понедiлок, 28 червня, дивним чином збiглися двi подiї
    По-перше, цього дня вся країна святкуватиме День Конституцiї. Ви, мабуть, теж вчили у школi, що Конституцiя -- це такий Основний Закон, який нiхто не може поставити пiд сумнiв. Там записанi найважливiшi права громадян. Це святi права, на сторожi яких має стояти Президент. Бо вiн --- гарант того, що їх будуть дотримувати. I нiхто -- нi прокурор, нi мiлiцiонер, нi чиновник -- не може їх порушити.

По-друге, цього дня мине рiвно 30 днiв вiдтодi, як Президент України Вiктор Янукович дав доручення генеральному прокуроровi вiдреагувати на вiдкритий лист журналiстiв "Експресу".

"Президент вважає неприпустимим зволiкання з розслiдуванням справи про перешкоджання у професiйнiй дiяльностi журналiстiв. Президент
    доручив генеральному прокурору Медведьку вжити невiдкладних
    заходiв..." -- такою була офiцiйна заява, зроблена 28 травня у вiдповiдь на звернення журналiстiв.

Про що ми писали у вiдкритому листi? Про те, що нiяких дiєвих крокiв за письмовими заявами редакцiї щодо розслiдування обстрiлiв газети, замахiв на життя i т. iн. працiвниками мiлiцiї та прокуратури не зроблено; не проведено жодної експертизи; не взято жодного пояснення, а системний тиск на газету посилюється.

Ми -- законослухнянi i терплячi. Ми чекаємо 30 днiв. Саме стiльки часу, згiдно з законом, необхiдно для того, щоб перевiрити заяву i належно на неї вiдреагувати.

30 днiв минає наступного тижня. Що вiдбулося за цi тридцять днiв? А нiчого!

Хоча нi. Одна подiя таки сталася. Пiсля заяви Адмiнiстрацiї Президента до нас завiтав дiльничний.

-- I що я тепер маю доповiсти наверх? -- знервовано запитав вiн.

-- Спробуйте сказати, що доручення Президента треба виконувати. Треба почати розслiдування, -- запропонували ми.

-- Я поняв, -- вiдрапортував дiльничний. I пiшов.

Ось усi "невiдкладнi заходи", усе "ретельне розслiдування". Ось так на практицi прокуратура виконує доручення Президента. У нас ще живе надiя: може, Президент не знає про те, що його доручення не виконують? А може, це прокуратура витерла об Конституцiю та гаранта ноги, бо вважає, що вона вища?

Логiчнi висновки можна зробити простi. Наприклад, щодо обстрiлiв редакцiї. Висновок перший: влада навiть не пробує притягнути до вiдповiдальностi тих, хто стрiляє в журналiстiв, себто в журналiстiв може безкарно стрiляти будь-хто.

Висновок другий: якщо можна безкарно стрiляти в журналiстiв, то хiба не можна безкарно стрiляти i в генпрокурора, i в Президента? Вони такi ж громадяни України, як i ми. У них така ж кров, як у нас, i такий самий паспорт, як у нас, i такi самi права, як у нас.

Далi. Якщо можна безкарно бити журналiстiв, обзивати їх пiд вiдеозапис "дебiлами" i публiчно погрожувати, то чи можна безкарно бити, до прикладу, прокурора Медведька, та ще й безкарно називати його публiчно "дебiлом"?

Так, ми можемо i далi чекати, поки нас перестрiляють у нашiй редакцiї. Можемо й далi терпiти, дивлячись, як кретини з посвiдченнями правоохоронцiв витирають об нас ноги. Далi можемо дивуватись, чому суддi оголошують самовiдводи у справах, де ми є стороною, i крiзь сльози заявляють про розправи над ними з боку прокурорiв?

Ми можемо усе це робити, але чи буде це правильно? Чи буде правильно мовчати, коли нас позбавляють права на працю, права на власну думку, право на те, щоб залишатись самими собою?

Ми можемо мовчати, але чи маємо право мовчати? Бо безкарний пострiл у журналiста -- це пострiл у кожного. Пострiл, який забирає рiвноцiнно свободу i життя. Зневага до журналiста з боку правоохоронцiв -- це зневага до кожної матерi, до кожного батька, дiти яких у будь-яку мить можуть стати жертвами перевертнiв у погонах.

Тож наступного тижня, з нагоди Дня Конституцiї, ми спробуємо зробити дещо по-iншому. Ми пiдемо й почнемо стрiляти в вiкна генпрокурора i Президента. Ми пiднiмемо плакат "Медведько -- дебiл".

Ми надiємося, що i Президент, i генпрокурор зрозумiють нас. Бо якщо можна так чинити стосовно журналiстiв, то чому не можна стосовно них?
    Особливо з нагоди свята, Дня Конституцiї.

Редакцiя "Експресу"
    Р.S. Придбаємо пневматичнi гвинтiвки IЖ 38 С. Тел. (032)297-47-33.
    http://www.expres.ua/main/2010/06/25/38161

4. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Підприємці готуються евакуювати з України свої виробничі потужності

Представники малого та середнього бізнесу розпочали всеукраїнську акцію протесту проти ухвалення проекту Податкового кодексу, розробленого урядом Азарова, та пікетуватимуть парламент в день розгляду даного документу.

Про це сьогодні під час засідання опозиційного уряду за участі підприємців повідомила голова Комітету захисту підприємництва при опозиційному уряді Оксана Продан.

За її словами, представники бізнесу самостійно, не погоджуючись на підтримку тієї чи іншої політичної сили, створюють страйкові комітети в усіх регіонах України, .

Акції протесту 24 червня розпочались в Луганську, а завтра відбудуться у Хмельницькому.

За словами Продан, в разі ухвалення проекту Податкового кодексу малий та середній бізнес в Україні буде знищений, оскільки влада пропонує, щоб норми податкового законодавства мали пріоритетність над всіма іншими законами і кодексами, а податківцям надається право зупиняти видаткові операції, зокрема в зв’язку з ненаданням податкової декларації фізичною особою.

Продан також заявила, що згідно з проектом Податкового кодексу, податкову заставу пропонується зробити головним механізмом роботи податкових органів – «це така собі тиха приватизація існуючого в країні бізнесу».

За її словами, серед іншого проектом Податкового кодексу також пропонується ввести нові види перевірок – обстеження, хронометражі, «при цьому податківці не можуть пояснити, що таке «хронометражі».

Кодексом також піднімається податок на транспортні засоби, при цьому для власників автівок з меншим об’ємом двигуна податки будуть вдвічі більшими, ніж для власників авто з об’ємом двигуна понад 3 літри – «тобто бідні платитимуть за багатих».

У свою чергу присутня на засіданні опозиційного уряду голова Чернігівської профспілки підприємців Олена Варнакова не виключає, що в разі ухвалення проекту Податкового кодексу в існуючому варіанті в Україні почнеться новий Майдан.

«Мабуть, цей проект варто ухвалити, аби раз і назавжди провчити владу. Я вчора з «регіоналами» розмовляла і сказала, що їм Майдан за щастя вдаватиметься, якщо буде ухвалений цей документ».

Голова Національного комітету порятунку бізнесу України Валерій Черненко зазначив, що цей Податковий кодекс виписаний під Податкову інспекцію: «Бізнесом зможуть займатися лише ті, хто буде лояльним до влади».

За його словами, підприємці вже сьогодні почали відкривати філії та підприємства за кордоном і готуються до евакуації з України своїх виробничих потужностей.

«Остання надія на Верховну Раду, на здоровий глузд, але якщо не почують і зроблять - в Україні буде або війна, або в України не буде бізнесу, а буде монополія Партії регіонів», - сказав Черненко.
    Джерело - "Український Тиждень"
    http://gurt.org.ua/articles/6904/

5. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

Олег Скрипка застерігає: українці втрачають свою мову та самоідентифікацію

Коли з нас хочуть висмоктати всі ресурси, то кажуть, що ми з росіянами один народ… Хибне розчарування суспільства в минулій владі переросло в реальний розпач за влади нинішньої…
    Засновник етнофестивалю «Країна Мрій», лідер рок-гурту ВВ Олег Скрипка відповів на запитання УНІАН.

СТРАШНО ЧИТАТИ НОВИНИ ПРО ТЕ, ЩО НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ ПОЧАВСЯ ТИСК
    Пане Олегу, чи відчули ви якісь зміни в культурному світі з приходом нової влади в Україні?
    Ні, поки що не відчув.
    Мені тільки новини страшно читати, бо, судячи з них, на українську мову все ж таки почався тиск.
    Взаємодія культури і влади взагалі завжди була мінімальна, і зараз це не змінилося. Я б сказав, що нова влада нейтрально ставиться до культури.
    Усе українське сьогоднішня влада намагається витиснути… Чи можна буде, на вашу думку, зі зміною влади швидко повернути все на свої позиції? Чи цей процес відкине нас дуже далеко?
    Гадаю, спершу нам треба озвучити й визнати, що українська мова – справді зникає. Український народ – це великий народ, але зараз він втрачає свою мову та самоідентифікацію. Потрібно, щоб українці цей факт усвідомили, а не ігнорували.
    А вже після озвучення ситуації можна здійснювати кроки щодо порятунку мови та культури.
    МОВУ ТРЕБА ЗАНЕСТИ ДО ЧЕРВОНОЇ КНИГИ Й РЯТУВАТИ
    Хто це має озвучити?
    Ось я, наприклад, озвучив. Треба, аби всі – на рівні пересічних громадян – усвідомили, що наша мов реально зникає. Її треба рятувати так, як рятують рідкісних тварин, занесених до Червоної книги.
    Я не науковець, але за моїми спостереженнями, якщо так буде й далі, то через 20-30 років українською мовою не користуватимуться, бо сьогоднішні процеси відбуваються дуже швидко.
    Ви фактично відкрито підтримували Юлію Тимошенко на виборах. Зараз не жалієте про це, у вас не має з цим проблем?
    Треба зізнатися, що швидше Юля Тимошенко підтримувала мої проекти. Я б сказав, у нас з Юлею Володимирівною була творча співпраця.
    Прямою агітацією я не займався.
    Московський патріарх Кирило захотів перейменувати вулицю Мазепи, бо там розташована Лавра. Якщо все-таки наша влада послухає і її перейменують, то про що це свідчитиме?
    Гадаю, перейменують. І ні про що нове це не свідчитиме.
    КОЛИ З НАС ХОЧУТЬ ВИСМОКТАТИ ВСІ РЕСУРСИ, ТО КАЖУТЬ, ЩО МИ З РОСІЯНАМИ ОДИН НАРОД
    Посол Росії в Україні Зурабов заявив, що українці і росіяни – один народ. Ви часто буваєте в Росії, чи відчуваєте, що ми один народ?
    Якщо навіть міста дуже відрізняються, то що вже говорити про країни. Сказати, що ми один чи не один народ – це велика абстракція. Зрозуміло, що будь-яка позиція ґрунтується на політичному інтересі: якщо ми хочемо об’єднати Україну з Росією і дозволити висмоктати з нас усі ресурси, тоді ми кажемо про «єдиний народ». А якщо прагнемо незалежності України – говоритимемо, що ми все ж таки різні народи й живемо в різних державах.
    Чи хочете ви, аби ваші діти вивчали в школі ту історію, яку намагається написати міністр освіти Табачник? Де Шухевич, Бандера – убивці, колабораціоністи, а Сталін – великий переможець-полководець?
    Знаєте, нам у школі ще більшу ахінею викладали. І нічого – ми виросли нормальними.
    Усе одно залишаться альтернативні джерела інформації. Ясна річ, що це маніпулювання суспільною свідомістю, аби люди повісили собі георгіївські стрічки на антени авто… Гадаю, мої діти будуть розумними і розбиратимуться в історії своєї країни. Я їм допоможу в цьому.
    Нещодавно Лесь Подерв’янський сказав, що треба ліквідувати наше Міністерство культури і туризму, тому що воно неефективне, а реформувати його не можливо. Як вважаєте ви?
    Приміщення Міністерства культури можна просто здати в оренду, а ці гроші пустити на потреби культури… Жартую
    Безумовно, повинна бути якась така структура і, безумовно, Міністерство культури щось робить, але ми це не дуже помічаємо.
    Мінкультури є рудиментарним державним органом, який успадкував радянську систему своєї роботи і не змінює її. Виходить так, що люди культури перебувають у авангарді суспільства, а міністерство в авангарді не працює. Тому ми й не помічаємо роботи Мінкультури. Наше міністерство настільки архаїчне, що не має впливу на сучасний культурний клімат країни.
    Чула думку, що міністром культури має бути людина, яка користується авторитетом у суспільстві.
    Вважаю, що міністром культури має бути геніальний чиновник-менеджер, бо це адміністративна робота. Також це має бути людина культурна, яка розбирається в різних галузях мистецтва – від театру до джазу. Це має бути талановитий стратег, який б розписав свою роботу на кілька років уперед і зумів утілити цей план у життя.

РОЗЧАРУВАННЯ СУСПІЛЬСТВА В МИНУЛІЙ ВЛАДІ ПЕРЕРОСЛО В РЕАЛЬНИЙ РОЗПАЧ
    Чи змінилася ваша «країна мрій» (я не маю на увазі фестиваль), про яку ви часто говорите, з приходом нової влади, чи не захотілося вам перенести її десь за межі України?
    Безумовно, з приходом нової влади зросла кількість емігрантів. Те псевдорозчарування, у якому суспільство перебувало за минулої влади, тепер перейшло в реальний розпач. Я маю на увазі людей, які мріяли з будувати з України демократичну державу.
    Чи я б емігрував?.. Поки є можливість працювати в Україні, я працюватиму. Мені б хотілося не емігрувати, а експортувати український культурний продукт. Нині я маю таку можливість. Цього року в мене було дуже багато поїздок по різних країнах і ще багато планується.
    Я б узагалі радив українцям більше подорожувати. Це дає гарну можливість об’єктивно споглядати себе збоку.
    Цього року вхід на фестиваль «Країна Мрій» буде платним. Вам так важко було знайти спонсора?
    Платний вхід на культурний захід – це нормально, до того ж сума помірна. Те, що відбувалося з «Країною Мрій» до цього року, тобто безкоштовний вхід, – просто диво… Але українці мають усвідомити, що такі речі безкоштовними рідко бувають.
    Ми шість років поспіль робили фестиваль безкоштовним для людей, це дуже багато означає… Я завжди виступав не лише організатором, а й інвестором, вкладаючи власні гроші. Також дуже допомагали спонсори.
    Сьогодні «Країна Мрій» – це традиційний фестиваль, і треба, щоб він самоокуповувався. Якщо він не окуповуватиметься, то просто зникне. Такий принцип: усі речі, які не мають грошового обігу, зникають.
    Ми побачимо, як ітимуть справи. Якщо все буде вдало, то фестиваль отримає путівку в подальше життя. Нам потрібна стабільність і розуміння обсягів бюджету, аби кожного наступного року ми могли впевнено будувати програму.
    Що вам особисто найбільше хочеться відвідати на «Країні Мрій»?
    Мені хочеться відвідати все, бо все цікаво і все мені подобається, але, на жаль, я ніколи не встигаю цього зробити.
    Торік я взагалі не був на фестивалі, і цього року на другий день мене теж не буде – ми з ВВ їдемо на «Нашествіє» – найбільший російський рок-фестиваль, потім – на «Слов’янський базар» у Білорусі.
    Цього року, 10 липня, обов’язково хочу подивитися майстрів. Я зможу щось оглянути, придбати й навіть горщика зліпити. Також ознайомлюся з автентичними колективами.

6. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

У ЛЮДЯХ МЕНЕ НАЙБІЛЬШЕ ДРАТУЄ ТУПІСТЬ
    Чи багато вже назбирали різної народної атрибутики, у хаті, мабуть, усе завалено?
    Ні, не завалено. У мене посуд, тобто все, з чого я їм і п’ю, не те щоб автентичний, але майстровий. І не лише український, а й з усього світу: карафи різні, вази. Тобто все для побуту, бо я людина практична.
    У мене є невеличка колекція сопілок: українські, бразильські, німецькі… Є колекція дримб, теж з усього світу. І ще є свистульки з глини й дерева.
    Також маю колекцію вишиванок: українські, норвезькі, китайські, японські, арабські, індійські, хорватські, грецькі та італійські. Але я їх не просто зберігаю, а одягаю дома.
    Скільки країн світу ви відвідали?
    Я не рахував… Багато.
    Були на всіх континентах?
    Ні, я не був у Австралії, Антарктиді й Південній Америці.
    Яка ваша улюблена казка?
    У дитинстві в мене був такий килимок з казкою про Колобка. Коли я поїхав до інституту, мама мені дала з собою цей килимок. Він висів у гуртожитку на стіні над ліжком. Це було дуже душевно.
    Ми жили в одній кімнаті з Владом Троїцьким (власник театру «Дах». – Авт.), у Влада батько з Прип’яті був… Потім мій килимок засиділи блохи й таргани, і Влад подарував мені плакат Чорнобильської АЕС з видом на 4-й реактор замість Колобка. Це було за два роки до вибуху цього ж реактора. Через тиждень після вибуху хтось у мене поцупив той постер.
    Що ви найбільше згадуєте зі студентських років?
    Більш за все згадую свою самодіяльність. Ми мали свій театральний колектив, який називався «Театр «Вим’я». У нас було чотири лідери: я, Влад Троїцький, Юра Бєсков і ще один хлопець. Ми були дуже популярними, робили вистави… Писали гуашшю: «Театр «Вим’я», вистава така-то...», а міськком комсомолу ходив і виправляв на «Театр «Время».
    Що вас найбільше дратує в людях?
    Тупість. Через тупість у людей забирають гроші, життя, маніпулюють ними. Через тупість не можна щось зробити разом із людьми гарне чи створити якісь красиві речі. Це взагалі основна проблема людства. Тупість не означає брак знань чи розуму, це закритість до знань, розвитку, спілкування. Такі люди просто впевнені у своїй темряві, і їх неможливо в чомусь переконати.
    Яка з останніх прочитаних книжок вас уразила?
    Відверто зізнаюся, я давно не читав белетристику. Останнім часом читаю різну наукову літературу: психологію, філософію, книжки з історії України, етнографії.
    З художньої літератури, що мені запам’яталася, Василь Кожелянко. У кожному його романі Україна розвивалася по-різному. Таке політичне фентезі… Років за чотири-п’ять до Помаранчевої революції він описав її.
    Коли я почитав його, то був шокований, бо все, що відбувалося до, під час і після Помаранчевої революції, було майже так, як у його книжках.
    Чи часто вам не хочеться бути реалістом у цьому житті?
    Та я не є реалістом. Я ідеаліст і романтик. Кожен артист повинен бути таким. Реалісти – це песимісти в принципі. Ми ж спустилися сюди на землю, як янголи, щоб зробити її кращою, а не навпаки, тому ми мусимо бути романтиками, аби перетворити на рай-сад нашу землю.
    Яка ваша улюблена українська пісня?
    У дитинстві я жив у Мурманській області… З того, що я чув там по телевізору, мені найбільше запам’яталася пісня у виконанні Ніни Матвієнко «Ой летіли дикі гуси». Вона мені дуже подобалася.
    Батько багато співав: «Очі волошкові» – дуже гарна естрадна пісня 60-х. І – «На долині туман упав».
    Мабуть, саме завдяки спогадам дитинства я зробив і видав добірку найкращих шедеврів української естради.

ІЗРАЇЛЬТЯНИ ПРИЙШЛИ ДО НАС ІЗ КІПАМИ Й У ВИШИВАНКАХ
    Якби ви виграли мільйон доларів, що б ви за ними зробили?
    Те, що й зараз… Я роблю фестивалі. Якби в мене не було мільйона доларів, я б цього робити не міг, бо фестивалі та інші музичні проекти – це дуже дороге задоволення.
    Часто потенційні інвестори питають: «Напишіть нам кошторис, ми хочемо співпрацювати». Ми пишемо кошторис, і вони дивуються. Люди просто не розуміють, що для того, аби зробити якісне свято, треба вкласти гроші.
    Де ви відпочивали востаннє?
    Кілька днів тому був на Азовському морі в Запорізькій області в селі Кирилівці. Я грав дискотеку, і заодно два дні вдалося відпочити.
    Мушу сказати, що я закохався в Азовське море. Супер! В Україні є купа невикористаного туристичного ресурсу… Порівнюю Україну, наприклад, з Угорщиною, Чехією, де взагалі моря немає, а в нас є аж два. У Франції Середземне море таке холодне, а в нас тепле… Я дуже люблю тепле море. Тому на Азовське море обов’язково треба їхати відпочивати!
    До Азовського я був у Ізраїлі. Ми там грали концерт. Але в Ізраїлі є свій мінус –надто вже спекотно. Море дуже класне, але виходити з води небезпечно.
    І як ізраїльтяни вас сприйняли?
    Глядачі набивали зали – у кіпах, вишиванках, з блакитно-жовтими прапорами – усі разом, піднявши вгору запальнички, співали «Горіла сосна, палала». Дуже класно!
    Там пройшло два концерти. Наші ізраїльські фанати буквально носили нас на руках.
    Організатори туру нам зробили непогану екскурсію... В Ізраїлі, виявилося, є чимало українських ресторанів, клубів та україномовних людей.
    Ми сім років не були в цій країні. І нас дуже чекали.
    З ким би ви хотіли заспівати?
    Було б класно заспівати зі Стінгом чи «Рамштайном»… Та можна, звичайно, багато про що мріяти. Але все ж таки торік я співав з Ману Чао на фестивалі «Створення світу».
    ЯКБИ Я БУВ ПРЕЗИДЕНТОМ, ЗАЙНЯВСЯ Б ІНФОРМАЦІЙНОЮ ПОЛІТИКОЮ
    Ким ви себе бачите через років тридцять?
    Тридцять?.. Якимсь дідусем стареньким. Але я сто відсотків їздитиму на мотобайку. Гадаю, на той час уже будуть електричні мотоцикли.
    Я продюсуватиму. І можливо, зніматимуся в кіно.
    Якби ви стали президентом, які перші укази видали б?
    Я не зовсім знаю, як працює президент… Але перше, що б я зробив – зайнявся б інформаційною політикою, що й робить сьогоднішня влада.
    Минула влади на це уваги якраз не звертала, тому й програла.
    Що для вас краще – п’ятизірковий готель на фешенебельному курорті чи хатинка в джунглях?
    Комфорт – справа відносна. Часто буваю в п’ятизіркових готелях, де не відкриваються вікна, а кімнати насичуються повітрям з кондиціонера, плюс кондиціонер гуде так, що неможливо заснути. У таких готелях я не можу перебувати.
    А може бути хатинка в джунглях, де купа комах і теж не можна заснути. Тому від зірковості нічого не залежить.
    Я багато подорожую, і комфорт мені коштує життя…
    Що таке для вас щастя?
    Щастя для мене – це дуже проста й водночас складна річ – реалізація задумів. Коли є бажання щось реалізувати і коли є можливості для цього. Потім, коли я спостерігаю результат того, що спочатку видавалось нереальним, я дуже щасливий.

Чи існує життя після смерті у вашій філософії буття?
    Безумовно. Але про форми цього життя можна сперечатися… Наприклад, на побутовому рівні – Шевченко живе після смерті. Ми його пам’ятаємо, читаємо, шануємо. І Гітлер живе після смерті, та інші гарні й не дуже гарні люди. І не лише тому, що ми їх згадуємо, а навіть за законами фізики: усе, що ми думаємо про них, говоримо – є вібрацією. Це означає, що вони реально існують, хоча й безтілесно. Їхні імена залишаються в суспільстві. Недарма кажуть, що треба посадити дерево, побудувати будинок… Таким чином ти просто залишаєшся в еманаціях.
    Людина ж народжується таким маленьким клубочком, потім росте-росте і розростається більше за своє тіло через свої справи. Таким чином, старіє і втрачає своє тіло протягом усього життя.
    Я багато спілкувався зі старими людьми, і їм не страшно помирати, тому що вони існують уже поза тілом, хоча воно ще функціонує.
    У такому розумінні потойбічне життя в мене сто відсотків є. А чи є якісь планети з різними духами, демонами, як ми це можемо прочитати в різній езотеричній чи фантастичній літературі – це невідомо… Перевіримо.
    Розмовляла Оксана Климончук

7. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Да уж, от вашей логики у меня кайф... не, вечный кайф...:)
    - Вы помните вечное?
    - Есть ложь...
    - Есть наглая ложь...
    - а еще есть, статистика...;)
    - Еще как дано... есть еще маразм, и преступная ложь и поведение нынешней власти и это на третее, т.е. на кампот...
    - Понимаете о чем я? Если власть сама преступна, о какой статистике преступлений может идти речь вообще?
    - Или они в эту статистику вписали и свои преступления? Например, одно из них - это заключение договора на продление квартирования ЧФРФ на территории Украины.

8. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Увы и ах, но МОЕЙ логики нет. Несподобился. Не Аристотель, чай. Ну да это пустое. Главное, что Вы кайфуете.:yahoo:
    Помню. Но при чем тут это? Мы же говорим о росте преступности как о данности, а не как о манипуляциях с цифрами. Если мы залезем в эти дебри, много вопросов возникает: зачем власти показывать рост преступности, чтобы Тимошенко подыграть? а нет ли тут волосатой руки оппозиции? а может это "на местах" хотят выслужиться, но перед кем: властью или оппозицией?
    Ничего не "дано". Есть посыл: преступность выросла. Почему? И еще - с чего Вы взяли, что "власть сама преступна"? Вещий сон?:scratch_one-s_head:

9. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Степаныч, не уж то вы так слепы, что не видите очевидных вещей? Два последних примера: скандал с частотами и проигранный суд в Стокгольме, явный конфликт интересов у Хорошковского и Бойко. Они совершили должностное преступление ( я надеюсь что со временем им воздастся по заслугам).

10. Степаныч

Боюсь показаться занудливым, но это всего лишь ВАШЕ мнение. Оно не есть истина. Как и мое. Ибо ни я, ни, я уверен, Вы не владеем всей информацией. Моего товарища больше 5 лет тягают, обвиняя сначала в должностном преступлении, потом в халатности за низачто. И я это точно знаю. Только буквально на днях сняли все обвинения. А резонанс еще тот. Ваше и мое мнение - это всего лишь "оціночні судження".

11. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

Хорошковский - глава СБУ, член ВСЮ, жена управляет группой компаний "Интер"...и выигрывает суд...опосля СБУ начинает разбирательство.
    Бойко - вице-премьер ТЭ, член правления РУЭ...защищает интересы Украины в Стокгольме...
    Или я дурак, или Вы слепой...(только без обид)...;)

12. Степаныч

[OFFTOP]Какие обиды? И Вы не дурак, и я, смею думать, не слепой.:))[/OFFTOP]

13. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Степаныч... Ну зачем Вы так о себе? Ведь, λόγος — это «речь», «рассуждение», «мысль» и все. а то, что кто-то назвал это слово, логос - наукой, то это дело такое, повседневное, как повседневна ложь...
    - Вы же рассуждаете? А значит логируете. Или я неправ? Но Ваша логика меня в Одессе держит...:)

- Как причем? Потому что враньё, вот причем.
    - Если по Оникс, то эта данность основана на личных наблюдениях, если по мне, то также... Я могу отличить поведение жлобов раньше от сегодняшнего, не сомневайтесь. Одно слово, обнаглели...и в этом тоже имеется индикатор повышения преступности. Так что мне не надо никакой статистики, пока имеются глаза и уши.
    - Чесслово не знаю... Не видел ни одного дефиле власти по показу роста преступности. Не могу лечить больного в его отсутствии...:) Если покажите мне что-то из этой серии, то постараюсь объяснить Вам что за преступность и зачем показывают...
    - Какой руки? Вы смеетесь? Нет тут никакой руки и нет никакой оппозиции. Тушки годятся только на суп, который из них и сварят...;)
    - Не знаю...Дадите больного, поставлю диагноз.
    - Я? С чего взял? А это прописная истина. Чем более преступна власть, тем больше преступность в стране. Обычно преступность возрастает с приходом к власти оккупантов. И это историческая правда. Если бандитам дать волю, то народ будет бояться бандитов больше чем власть. Следовательно народ будет сидеть по хатам и о народных волнениях можно забыть... Вот Вам одна из причин...;)

14. Степаныч

Да. Но не я ее "придумал":sad:. И ее законы. Я только им следую. Неосознанно. Про "держит" не понял.
    Смешно. Примитивно. "Пришел урка, бандюки обнаглеги". Примитивно. И не соответствует действительности.
    Пожалуйста: http://ostrovforum.net/showpost.php?p=414543&postcount=3875
    А "нетушки"? Начиная с ЮВТ.
    См. выше.
    Да? Т.е. любая власть преступна априори? Не спорю.

15. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

- Нет никаких законов логики... логика - это здравость мышления и не более. Т.е. если человек психически здоров, он способен мыслить логически, больной человек, не имеет такой возможности, но очень часто шизофренические фантазии принимают за некую последовательность мыслей, что, несомненно, является ошибкой. Кстати очень много таких ошибок заложено в упомянутых Вами "законах" логики, которых в природе не существует. Есть Законы Природы и Законы Божьи, остальное, - от лукавого.;)
    - Я тоже не понимаю почему держит, но держит ведь?:)
    - Смешно? что смешно? Когда домушник приходит в Ваш дом? Вы по этому поводу смеетесь? И как он на такое реагирует?:)
    - Я это читал... Я не про это... я про простыню от МВД в полном объеме... Тут только проценты, а процентам я доверяю, но условно... Нет ли чего посолиднее? Кто эти проценты выдал ЛИЧНО, на каком основании...ну и так далее, ибо без этого я не в состоянии поставить диагноз... Нужны объективные данные...;)
    - А где она? Я что-то давненько ее не видел и не слышал... Вам она снится?:)
    - Ну это да и я смотрю, что Вы уже понемногу становитесь анархистом, если не спорите с неоспоримым, но я о том, что другого пока не дано и одна власть отличается от другой. Все дело в том, насколько и по каким показателям. Но очевидно то, что уровень преступности власти индицируется на обществе. И чем более преступна власть, тем более преступно общество. Вот, при советах все граждане СССР были преступниками, а это значит, что советская власть была преступна на все 100%. Вот такие пирожки...:)

16. Оникс

Оникс Well-Known Member

Правда и ложь от Юлии Тимошенко и Евгения Киселева

То, как живется сегодня в Украине оппозиции, можно обсуждать долго. Ее монотонно уничтожают, и при этом ведут против нее пропагандистскую войну, зомбируя общество тем, что, дескать, нет оппозиции – развалилась. А те, кто еще держится, они так – слабаки, не стоящие даже внимания. Но при этом власть с дикой скоростью ищет ручных оппозиционеров, потому как понимает, что лучше иметь прикормленных (как в России КПРФ), чем если появятся доморощенные, которые составят явную конкуренцию власти.

Однако, что-то у Януковича и К не срастается. Они бы не прочь пересажать в тюрьмы всех и вся, а весь Донецк рассадить по креслам, регулирующим власть по всей Украине, и уничтожить оппозицию, а еще лучше – непосредственно Тимошенко, да вот пока не могут придумать – как. Вот они и кричат, что оппозиция теряет свой рейтинг чуть ли не поминутно.

И в некоторой степени, действительно, с яркими оппозиционными личностями в Украине напряженка. Хотя говорить о том, что Тимошенко стала пользоваться меньшей популярностью – смешно. Так уж устроены люди, которые всегда больше симпатизируют оппозиции, чем власти, тем более, в нынешних украинских реалиях, когда власть устраивает в Украине правление донецкого клана, очень напоминающее феодальный строй.

Но политтехнологи Януковича работают. И через СМИ втирают обществу мозги, что, мол, рейтинг Тимошенко стремительно падает, а Януковича растет с неимоверной скоростью. И это после всего, что произошло в стране, когда свободу слова, малый и средний бизнес уничтожают, цены растут (а на бензин – быстрее, чем при Тимошенко) и в парламенте лежит на утверждении новый КЗоТ, который на законодательном уровне превращает простого украинца в раба с 12 часовым рабочим днем.

Людей зомбируют. И если посмотреть на ситуацию со стороны, то по технологии януковских политтехнологов, украинцы – мазохисты, готовые работать бесплатно, отдавать последнее стране, и просто мечтают, чтобы ими руководили люди, имеющие не одну уголовную судимость (мол,они же - хозяйственники!).

Ну а чтобы доказать обществу и себе, что это именно так, необходимо сделать так, представители оппозиции как можно меньше светились в средствах массовой информации. Потому и удивительно, что Хорошковский все же допустил 25 июня 2009 года Тимошенко на свой канал, дабы она взяла участие в программе «Большая политика с Евгением Кисилевым».

Хотя удивление слегка утихло, когда эту программу посмотрел и увидел лица, именующих себя журналистами. Стало понятно: подобранная братия сейчас будет задавать вопросы, дабы скомпрометировать Тимошенко в глазах общественности. Эту же политику исповедовал и ведущий, который ой как не был похож на Евгения Киселева из чудного и великолепного когда-то НТВ, где он сверкал мужеством, талантом, красноречием, а главное – четкой гражданской позицией. Но в Украине от прежнего Кисилева ничего не осталось. То, как он ведет программу «Большая политика», больше напоминает прокисший кисель, который и выбросить жаль, и проглотить тошно.

Конечно, те, кто в свое время не видел этого ведущего на НТВ, провести сравнение не могут. Они сегодня покупаются на его былую известность. Да вот только если даже сравнивать Шустера и Киселева, то последний проигрывает, потому как Шустер вызывает уважение (он может прервать собеседника, сконцентрировав внимание на себе), а Киселеву для этого нужно сказать фразу «мне деньги платят за то, чтобы я вас перебивал». Разве это не цинизм? А где же профессионализм ведущего, который делает программу, дабы вызвать восторг у зрителя? Думается, что Киселеву и на НТВ деньги платили, но тогда он работал от души, а теперь – только за деньги: с потухшими глазами и четкой установкой - все координировать на Кремль.

Вот и начали на этой передаче травить Тимошенко, потому как задача стояла - скомпрометировать, а не поговорить о реалиях оппозиции.

Хотя Тимошенко еще та штучка. Ее политика при власти была очень схожей на политику януковичей, но с меньшим накалом, без наглости, засилья бандитизма и открытого криминала. Будучи при власти, она тоже не очень жаловала малый и средний бизнес и в, принципе, занималась ручным управлением экономикой. Но ее премьерство теперь кажется сказкой, потому как то, что внедряет сегодня Янукович и К, вообще заботой о государстве не назовешь. Правда, о какой заботе можно говорить, когда те, кто дорывается до власти, не имеют ни образования (просьба не считать купленные и поддельные дипломы мерилом интеллекта), ни элементарного желания думать о развитии страны. Их задача – разворовывать бюджеты разных уровней и пополнять собственное благосостояние. Было ли при Тимошенко по-другому? Нет. И в ее команде всегда существовало много всякого дерма, которое уже сегодня проявило себя в полную мощь, развонявшись на всю страну.

Конечно, многое из озвученного в этот день Тимошенко, было правдой. И ее критика и риторика в адрес януковско-донецкой команды более чем оправдана. Но вот отвечая на вопросы не очень чистоплотных журналистов (хотя некоторые из вопросов были действительно язвительно-привлекательными), госпожа оппозиционерка лукавила. А значит, она так и не усвоила основной урок, который ей преподнесла ее же команда: истинным оружием против любого беспредела является ПРАВДА. Да, она признала свою ответственность за некачественные списки депутатов. Но тут же заявила о том, что, дескать, места в списках не продавались. А ведь на практике они имели стоимость. И не маленькую. И если бы Тимошенко честно это признала ( на крайний случай, свалив вину с себя на представителей на местах), это был бы уже прорыв. И общество восприняло бы ее как птицу Феникс и даже пожалело бы за то, что такую как Леди Ю обманывали, но она выстояла и – возродилась из пепла.

Однако этакое возрождение не входит в планы Януковича и К. И это даже озвучили во время программы, заметив, что Тимошенко может превратиться в Гарри Каспарова – оппозиционера с маленькой поддержкой населения в три процента. Да вот можно ли сравнивать Каспарова и Тимошенко? Да и три процента Каспарова в России (хотя реально процент значительно выше, но путинская идеология тоже направлена на кодирование общества, дескать, он никому не интересен, а все поддерживают КПРФ, как оппозицию) составляет более 4 миллионов голосов. Тогда как Януковича в Украине ненавидят 55% населения (плюс 4%, которые по напутствию Ющенко не пошли голосовать). А если прибавить к этой цифре теперь еще и уже разозленных предпринимателей и простых работяг, которых хотят заставить приходить домой только ночевать, то этот процент взлетит до неимоверных высот. А потому и не удивительно, что янукович так штурмует захват власти, поскольку только применение админресурса и позволяет ему царствовать. А потому и выборы везде отменяют, а на местах запугивают тех, кто раньше баллотировался от оппозиции, насылая проверки на предпринимателей,и тех, кто будучи депутатом райсоветов, возглавлял какие-либо коммунальные структуры, больницы или школы. И принцип прост: мы вас сейчас гнобим. Если выборы отработаете на партию власти – будете работать. Если нет – не будет бизнеса и работы. И никто на программе Кисилева об этом не заикнулся. Только один журналист в вопросе к Тимошенко заметил, что «донецкие перегнули страну через колено». И Кисилев, такой когда-то праведный журналист, преспокойно эту реплику проглотил. А ему то что? Он в Украине – деньгу зашибает, да работает на путинскую власть. А то, что в стране, в которой он ведет передачу, твориться беспредел, ему уже не интересно. Да и понятно, это не его Родина.

Роксолана МАЙ
    http://www.k-z.com.ua/10315

17. olegp

olegp миється в бані

сегодня, антиглобалисты

18. olegp

olegp миється в бані

вечереет. Протесты продолжаются, теперь коммунисты(м-л) впереди

19. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

В Ткибули демонтирован памятник Сталину
    27.06.2010 12:11

Сегодня ночью в Ткибули демонтирован монумент Сталина. Памятник был демонтирован после того, как полиция полностью перекрыла подступы к центральной площади.

Демонтаж прошел без инцидентов.

Городские власти заявляют, что демонтаж памятника Сталина произошел из-за решение местного органа самоуправления - Сакребуло, провести реконструкцию центра Ткибули.

Следует отметить, что памятник Сталину был установлен в Ткибули при жизни «великого диктатора», однако во время национально-освободительного движения в 90-х годах был демонтирован. Но при президенте Эдуарде Шеварднадзе памятник был возвращен на место.

За последнюю неделю в Грузии демонтирован уже второй памятник Сталина. Первый был демонтирован в Гори.
    http://www.apsny.ge

20. Тівєр

Тівєр кошовий товмач

ГУАМ готов направить наблюдателей на выборы в Азербайджан
    26.06.2010 11:40

"Если поступит приглашение от азербайджанской стороны о присутствии на парламентских выборах, делегация ГУАМ обязательно приедет и будет участвовать в качестве наблюдателей", - сказал генеральный секретарь ГУАМ Валерий Чечелашвили, сообщает Тренд.

Парламентские выборы в Азербайджане намечены на ноябрь. Международные организации готовятся направить в Азербайджан делегации своих наблюдателей для мониторинга избирательного процесса. Совет Европы уже заявил о готовности своей миссии из 30 человек присутствовать на выборах.
    ---------
    Грузинский коммунист не выдержал демонтажа памятника Сталину
    26.06.2010 12:38

Как заявил лидер последователей Сталина в Грузии Григол Ониани, он хотел бы переехать в Цхинвали, чтобы там воссоздать памятник вождю.

«После демонтажа памятника Иосифа Сталина я больше не могу жить в Грузии, - заявил он. - Цхинвали - это тоже Грузия, и его создал Сталин. Там живут мои братья-осетины, и я хочу оставшуюся жизнь провести там. В Цхинвали я буду в своей стихии, смогу построить и памятник Сталина, и продолжать свою партийную деятельность».

По словам Ониани, демонтировав памятник, власти Грузии отняли у страны традицию и культуру.

С центральной площади города Гори поздно ночью был демонтирован
    памятник Сталину. По информации городских властей, памятник перенесут на территорию дома-музея вождя.Демонтаж памятника продолжался около трех часов. Все это время центр города был оцеплен полицией. Часть населения одобрительно отнеслась к решению переноса памятника на территорию дома-музея, но были и те, кто открыто выражал протест. Многих возмущало то, что власти заранее о демонтаже памятника не сообщили и сделали это тайно.

На месте памятника Сталину планируется установить мемориал погибшим в августовской войне 2008 года и жертвам сталинских репрессий. Министерство культуры, охраны памятников и спорта Грузии в связи с этими планами объявит конкурс на лучший проект мемориала.
    ------------
    Любой ребенок на территории Грузии, родители которого не известны, будет считаться гражданином Грузии
    26.06.2010 18:02

Любой ребенок, родители которого не известны, будет присваиваться гражданство Грузии. В связи с этим поправка входит в «Закон о гражданстве Грузии».

Согласно действующим нормам, преимущество отдается только «найденным» детям. В частности, в законе говорится, что найденный на территории ребенок, оба родителя которого не известны, считается гражданином Грузии.

Согласно законопроекту, теперь не будет обязательно, чтобы ребенок был «найденным». Законом устанавливается, что любой ребенок на территории Грузии, родители которого не известны, считается гражданином Грузии, пока не будет установлено противоположное.

Авторами и инициаторами законопроекта являются депутаты Лаша Тордия, Каха Анджапаридзе и Звиад Кукава.
    ---------------
    Грузия приобрела основной боевой танк Украины
    26.06.2010 18:38

На вооружении ВС Грузии имеются 12 новейших украинских танков Т-84 «Оплот». Они были закуплены в прошлом году. Такие данные приводятся в реестре обычных вооружений за 2009 год, который составлен Стокгольмским институтом исследования проблем мира (SIPRI).

Согласно этим данным, Грузия также приобрела в 2009 году в Украине 20 модернизированных танков второго поколения Т-72М1. Кроме того, отмечена закупка в Турции 70 бронетранспортеров «Ejder».

SIPRI - независимый международный институт исследования проблем мира и конфликтов, прежде всего - вопросов контроля над вооружениями и разоружения. Организация образована в 1966 году и финансируется за счет грантов правительства Швеции, которые утверждаются шведским парламентом. Правление и сотрудники института являются международными.
    -------------
    Деньги для расчета с "Газпромом" Лукашенко одолжил у Алиева
    27.06.2010 00:16

Деньги для расчета с «Газпромом» за поставленный газ одолжил Беларуси президент Азербайджана Ильхам Алиев, заявил президент Беларуси Александр Лукашенко в интервью телеканалу Euronews, показанном в субботу по белорусскому телевидению.

«Я обратился к Ильхаму Алиеву, и он мне в течение суток, даже меньше суток, одолжил 200 млн долларов, из которых 187 млн мы заплатили «Газпрому», - сказал Лукашенко, передает РИА «Новости».

«Газпром» с 21 июня начал ограничивать поставки газа Белоруссии из-за долга белорусской стороны. За два дня ограничения были доведены до 60% от плана. «Газпром» заявил, что Минск задолжал около 190 млн долларов, поскольку платил за газ цену меньше, чем установлено в контракте.

Беларусь просила дать ей две недели для оплаты долга, но газовый холдинг потребовал немедленных расчетов. В среду, 23 июня, Минск объявил, что перевел «Газпрому» 187 млн долларов. По словам Лукашенко, он обратился к друзьям за помощью, чтобы ему одолжили денег.

Утром 24 июня «Газпром» сообщил, что Белоруссия погасила долг, и поставки газа республике возобновлены в полном объеме.
    http://www.apsny.ge

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)