Новобудови від ГалЖитлобуд (іденткод 38853289).

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Spravedluvuj, 3 сер 2014.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. VadymM

VadymM Active Member

Ти про панорамне вікно? Чи про на балкон ? То якщо ти міняєш вікно чи ставиш краще , то домовляйся з Вікнарьовцями

2. NADINN

NADINN Member

Розкажете потім чи візьмуть в кінцевому результаті до уваги ваші зауваження до планування.
    Мені на Кравченко попередньо теж обіцяли, що можна буде перепланувати, а коли почала піднімати питання перепланування вже по суті - заявили, що вони нічого переплановувати не будуть, тому що в них затверджені плани. Після здачі - можу собі переплановувати як хочу.
    Дівчата в відділі продажу геть не компетентні - таке враження, що головне втулити клієнту квартиру всіми правдами і неправдами - погоджуються на всі умови клієнта, але чомусь мені здається , що в кінцевому результаті ще й шумоізоляцію мені дозволять робити тільки після здачі будинку:facepalm:

3. Antoniy

Antoniy Well-Known Member

VadymM? Про панорамне не в курсі сам, я про нього питав ще коли купляв (маю на увазі, чи будуть відкриватись, якісь сегменти), толкової відповіді так і не почув.
    Я писав про балконний блок, (звичайний). Я говорив з підрядником, який там ставить всі вікна, безпосередньо від заводу представників вроді нема, завод тільки через дилерів працює.

Останнє редагування: 31 лип 2015
  4. Antoniy

Дякую за інформацію, буду вже в понеділок у Львові, тоді займусь тими всіма питаннями, коли буду мати результат відпишусь.
    А про яку шумоізоляцію ви написали, може б я собі таке зробив?

5. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Пробуйте розмовляти напряму з інженерами прямо на будові. Так простіше вирішувати питання, ніж через дівчинку-менеджера, яку місяць тому взяли на роботу.

6. Antoniy

Читав на багатьох форумах, що Стрийська-Наукова, найбрудніше перехрестя, навіть десь було, що там повітря гірше ніж в Чорнобилі :))), вирішив перевірити сам, щоб були факти з першоджерел, а не "бабусине BBC".

Шукав найсвіжіші дані. Отже, по тому, що знайшов, це не є найбрудніше перехрестя.

"За результатами хімічних аналізів, проведених протягом IV кварталу 2014 р. лише у повітрі на перехресті вул. Личаківська – вул. Виниченка – пл. Митна кратність перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин становить 2,01 і відповідає помірно небезпечному ступеню. У повітрі решти перехресть кратність перевищення гранично допустимого забруднення в межах від 1 до 2 і відповідає слабо небезпечному ступеню. "

Цікавим є також і місця де проводять заміри - "Повітря досліджувалося на вміст оксиду вуглецю, оксиду азоту, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду на висоті 1,5 – 1,6 м. Проби повітря відбиралися на тротуарі, на відстані 1-1,5 м від проїзної частини дороги. " Тобто, чим далі від дороги і вище по поверховості, тим меншим буде концентрація шкідливих речовин. Ясно, що наш будинок не в парку буде розміщений, але не все так сумно, як я читав. Плюс додаткові з'їзди з Стрийської на Наукову, з Наукової на Стрийську (вже кладуть асфальт), і з Стрийської на Хуторівку (ніби мають будувати в 2015 році) розвантажать перехрестя.

Є пропозиція, проводити переговори з забудовником, щоб озеленити територію, біля будинку не "тупо туями смарагд", а спеціальними породами дерев, які добре чистять повітря, і є стійкими до сусідства з дорогою. В СРСР садили тополі, але багато хто має алергію на них, думаю в Лісотеху підкажуть, що можна садити. Якщо ідея отримає підтримку, попробуємо домовитись, якщо ні тоді це питання треба буде піднімати на зборах ОСББ. Всетаки для себе будемо старатись.

Повний текст, кому цікаво - http://www.atu.lviv.ua/arhiv-novin-...brudnenna-atmosfernogo-povitra-na-perehrestah

7. VadymM

VadymM Active Member

Я думаю що забудовнику абсолютно до лампочки які там будуть дерева . Вони зроблять заїзди-виїзди , доріжки навколо та у дворі і як кажуть "Бувайте здорові! "...
    Але в мене наприклад є інше питання , хто буде керувати дахом ? Якщо наприклад , розмістити там сонячні батареї ...

8. Antoniy

Так, як мені розказували якесь озеленення має там бути, це вроді міська влада вимагає.
    Керувати дахом і всім іншим буде ОСББ, тобто ми - всі жителі ЖК. Але це буде після здачі всіх будинків. Те саме стосується землі, забудовник потім має передати її ОСББ у власність.
    По сонячних батареях треба рахувати чи це буде вигідно, зараз діодні лампи споживають мало. І я думаю мало хто захоче "скидуватись". Можна багато чого робити "до спілки", наприклад кондиціонер на весь під'їзд чи секцію, щоб потім не було рагулізму на фасаді. Але це все важко робити, бо багато хто бере квартири на перепродаж, хтось під оренду і т.д., тому бажаючих скинутись буде мало.

9. VadymM

VadymM Active Member

Та я не про під'їзд чи секцію ... зараз вивчаю питання про свою сонячну панель ... Наразі щоб забезпечувати квартиру ( 5 кіловатт ) треба десь 30 квадратів батареї
    Але питання доступу на дах .
    Встановити то не є велика проблема , але ж у зв'язку з людською "жабою" яка трохи може душити треба думати на перед аби обнести то якимось парканом

10. Antoniy

Ну, як мінімум один сусід буде не проти, можеш ставити хоч на весь дах :) А про жабу це правда, таке питання треба буде вирішувати на зборах ОСББ, по-любому найдеться хтось хто скаже - НІ.

11. VadymM

VadymM Active Member

Але все таки , як на мою думку , завідувати дахом мають ті , що живуть на верхніх поверхах ... В нашому випадку то власники 9-10 поверху , бо там же двоповерхові квартири

12. Antoniy

По логіці так, а юридично, співвласниками будинку, всього на що немає документів про власність (коридори, стіни, дахи і т.д.), є всі мешканці будинку. Керуючий ОСББ, якого б мали вибирати ми, виносить на збори мешканців різні питання, і всі вирішують, робимо-не робимо, дозволяємо - не дозволяємо...

• Подобається Подобається x 1
  13. Ryduj

Ryduj Well-Known Member

"Для порівняння, помірно небезпечний ступінь було зафіксовано у повітрі на 4 перехрестях у III кварталі минулого року та на 9 перехрестях - у II кварталі."

Цитата з тої ж статті. Цікаво, що такого сталось що так покращилась ситуація на перехрестях міста?
    Враховуючи, що це міряє міська рада яка ніби-то повинна щось робити то я б піддав сумніву адекватність тих замірів бо вони не в стані виправити ситуацію якимось чином.

В будь-якому випадку правди в інтернеті не знайти, якщо цікавить то можу дати контакт викладача екології з політеху, який за горнятком кави розкаже як воно насправді.

А тим часом відео про леви міста, правда автора не пустили на оглядини:

View: https://www.youtube.com/watch?v=gazuZ1kpG4o

14. Antoniy

Я вже бачив відео з тим чуваком, тіп реально гонить собі :). Треба йому каску подарити.
    По достовірності даних міськради згоден, але зміни таки є, машин менше, бо ціни на бензин стали вищі, машин суттєво менше, особливо старіших, які видають багато викидів, ну і з'їзд на Наукову з Стрийської запустили. По викладачу дякую за рекомендацію, подумаю, може звернусь за допомогою.

Я проблему перехрестя розумів, тому брав невелику квартиру і ділянку за містом для будівництва хати, щоб "відновлювати легені" хоча б на вихідних. Якщо кому цікаво, збирається "молодий квартал" (вже 6 сімей), ще є поряд ділянки з цінами від власників.

Останнє редагування: 1 сер 2015
  15. Antoniy

Знайшов фото панорами з Левів, ракурс з квартир, вікна яких будуть виходити на Стрийську. Вид не найгірший, хоча "нє Паріж".
    До речі, на іншому форумі прочитав, що біля озера (на іншій стороні перехрестя) будуть вести забудову, будувати буде ТКС, вроді бізнес-центр і готель, а також озеро мають впорядкувати. Ну і взагалі, довкола озера землю всю вже розтягнули, навіть, якісь "умнікі" хотіли і озеро засипати, ну так пишуть принаймні.

Останнє редагування: 1 сер 2015
  16. NADINN

NADINN Member

Планую зробити звукоізоляцію в кімнаті(стіни, підлога, стеля) - сусідів я звичайно люблю, але слухати шум з їх квартир не збираюся:pardon:.
    Але по ходу перш треба зробити звукоізоляцію, а потім штукатурити і робити стяжку. Попередньо мені це погодили - сказали, що можна буде домовитись безпосередньо з прорабом на будівництві. Але от тепер в мене вже чомусь виникає підозра, що знов почую, що вони здають як здають, а переробляти зможу після здачі вже як хочу. Тільки от перспектива оббивати потім штукатурку(яка б там вона не була), вивозити весь той хлам і штукатурити по новій якось не дуже приваблює:suicide:

17. VadymM

VadymM Active Member

@NADINN а варіант повністю відмовитися від внутрішніх робіт ?

18. NADINN

NADINN Member

Якщо чесно ще над цим не думала, але якщо до здачі не дозволять зробити звукоізоляцію - мабуть розглядатиму цей варіант

19. Antoniy

NADINN, це ви таку штуку задумали робити:
    Якщо це така шумоїзоляція, тоді вам штукатурити, напевно не треба. Відмовитись від штукатурки думаю можна буде без проблем. Але, якщо так робити, як на фото, тоді ви "вкрадете в себе" корисну площу кімнати, і занизите стелю.

20. NADINN

NADINN Member

Якщо це така шумоїзоляція, тоді вам штукатурити, напевно не треба. Відмовитись від штукатурки думаю можна буде без проблем. Але, якщо так робити, як на фото, тоді ви "вкрадете в себе" корисну площу кімнати, і занизите стелю.[/QUOTE]

Знаю, що вкраду в себе площу, але це ліпше ніж "слухати сусідів":)

а де твій аватар? :)