Новобуди від Ріел. Які враження?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Stepan_Bandera, 7 гру 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. pablolv

pablolv Member

проплачений зік не поможе. у нас є всі відома САМОПОМІЧ з Садовим, який на всю країну розповідає про те як відстоєю інтереси львівян. а цей весь бєзпрєдєл, що є зараз на Князя Святослава, був би неможливий без наших міських служб, якими керуєю мер. Зокрема, Львівводоканал.

а дальше згадувана переписка із ріелівської сторінки у фейсбуку https://www.facebook.com/rielua -Інші власники можуть теж висловити свою вдячність

Taras ше б ви так квартири здавали, як ви сюда реклами всякі постите .... і ше б в квартирах ваших газ і вода була...кідалово тупо
    Вчора о 0:38

РІЕЛ Доброго дня, Тарасе! Повідомте, будь-лака, про якій саме об'єкт йде мова у Вашому коментарі?
    Вчора о 12:15

Taras Князя Святослава 5, вже рік чекаю воду і газ - скільки ще чекати ? Бачу родина Мельник залайкала всі пости тут, то може і пан Мельник допоможе мешканцям розрулити скрутну ситуацію на Князя Святослава ?? Я зробив ремонт і не можу заїхати там жити, бо комунікації не підключені, здача була ше рік назад майже. Ну шо це відношення таке ?
    Вчора о 12:17

Taras навіть нема шо відповісти ??
    Вчора о 13:31

РІЕЛ Тарасе, перепрошую, до кого Ви звертались з цим питанням що Вам аргументують і що каже ОСББ? наскільки нам відомо, то документи на право власності Ви отримали пізніше, ніж рік

РІЕЛ ок, з понеділка прояснимо ситуацію з керівництвом. вибачте за незручності, дуже сподіваємось, що якнайшвидше ситуація вирішиться з позитивним результатом і зиму Ви зустрінете у власному теплому помешканні. Дякуємо за розуміння
    16 годин(-и) тому

Valentin Тарасе, я думаю активна сторінка компанії, та присутність на ній власника говорить про те, що компанії важливо отримувати зворотній зв'язок і керівництву це важливо. Я
    15 годин(-и) тому

Taras було б добре конкретику почути, дати конкретні коли буде готова та чи інша складова, а саме газ і вода підключені і запущені у квартирах. А то зараз виходить шо такі складові, як банальні комунікації - це розкіш для новобудов, по темпах в які демонструє забудовник.

Taras До чого тут документи??? Квартира по договору повинна була бути здана 1 липня 2013 року.Пройшло більше року - комунікації не підключені. ОСББ нічого не здатне зробити, бо водою як всім сказали займається інженер ваш Юра Радик. Поставте це питання керівництву, бо за останніми даними голова осбб позов в суд готує від імені всіх мешкагців на РІЕЛ. Люди вже поробили ремонти і чекають води і газу - та це банально смішно і ні в одній країні немає такого.Як мені цієї зими опалювати відремонтовану квартиру от наприклад??

• Подобається Подобається x 1
  2. denverod1

denverod1 Well-Known Member

Справді дивно, у інших новобудовах газ воду світло все підключають, теж з затримками , а чому тут не хочуть чи не можуть? При тому ні газу ні води, хоч би шось одне ..

3. допомагаю з оформлення документів на квартиру.технічний паспорт 500грн

4. Joll

Joll Well-Known Member

Із тією 1–ю чергою цирк якийсь – будинок давно готовий стоїть, ремонти рік як пороблені (у мене знайома у 1-й черзі купила квартиру). Чому ще рік тому не можна було підключити газ – ніхто не знає. Як не як, а 3 під’їзди, виходить, постраждали. Я достеменно всієї історії цієї будови не знаю, однак два роки тому, коли купувала квартиру, на сайті «Комфортбуду» бачила проект цього комплексу – він мав виглядати ще інакше, ніж всі бачили у рекламі (в рекламі у постах вище – це взагалі проект 1-ї черги, однак про це там не говориться):

А в результаті матимемо ось таке:

Тут зараз дуже показово буде – якщо «ріелівці», вибачайте за тавтологію, зараз (тобто осінню, перед опалювальним сезоном) обкакаються із здачею 1-ї черги, це буде справжнісінький скандал на все місто. Не думаю, що вони не усвідомлюють, які ризики і яку «хорошу» рекламу вони собі зароблять внаслідок такої ситуації; в них зараз купа будов по всьому місту, а про здані окремі будинки у 2010-2012 рр. вже ніхто й не згадає (та й їх насправді не так багато й є). Тому у них немає іншого виходу, як під шумок швидко підключати газ, щоб люди нарешті заселились. Ну принаймні я оптиміст ))).

У нас по 2-й черзі зараз складається аналогічна ситуація – чоловік часто буває на будові, так як зараз майстри роблять у нас розводку світла по квартирі. Так от, за його словами, ми певно там найпізніше заселимось, так як що у нашому, що у двох сусідніх під’їздах багато людей вже закінчили робити ремонти. Долар нестабільний, гривня знецінюється, люди панікують і починають скуповувати будматеріали, плитку, сантехніку тощо. І це при тому, що води в секціях 2-ї черги, на відміну від 1-ї, ще немає (є лише світло, от ліфти тестують, за останньою інформацією). Так що картина вимальовується весела – три під’їзди 1-ї черги, що готують позов до суду, і три під’їзди 2-ї черги, які наразі чекають (бо поки що всі домовленості зі сторони забудовника дотримуються, тому майбутні жильці 2-ї черги наразі не панікують).

5. GalTar

GalTar New Member

Та от власне, цікаво що така схема якраз тільки в Ріелі. Інші будівельники мають майже стандартні договори, в яких вся сума йде через фонд фінансування будівництва. В свій час я обійшов такі компанії як Екодім, Галжитлобуд, Нова оселя, ВашДім, "Новий Львіві" - ці компанії точно мають прозору систему. В Ріелі коли ми почали розбиратися з договорами - волосся ставало дибки. Фактично ти віддаєш їм гроші під чесне слово.

6. Chuvachok

Chuvachok Андрій

Та в інших компаніях фактично так само, коли до діла дійде. Як, не дай Боже, щось не так, то віддати нема звідки

7. GalTar

GalTar New Member

Ну особисто для мене тут навіть питання не в тому що коли щось не так. Особисто для мене в Ріелі викликає недорозуміння, що якщо компанія себе позиціонує як надійнійного і якісного забудовника, то чого вона не може працювати прозоро як і інші будівельні компанії? Особисто мене дуже насторожило те, що коли я купляю квартиру я договір підписую не з Ріелом а з якимось невідомим кооперативом "Автомобіль плюс", але ще й на додачу до того це договір тільки на 60% від всіх грошей, а перші 40% від суми квартири я відразу повинен перерахувати під чесне слово якомусь незрозумілому особі-підприємцю. Причому що мене взагалі розмішило - що компанія гарантує повернути ці кошти тільки на словах, прописати в договорі те, що мені кажуть їхні менеджери, вони категорично відмовилися.

8. pablolv

pablolv Member

Ріел прибрав зі своєї сторінкиhttps://www.facebook.com/rielua - вище розміщену переписку
    Значить принаймні є певні ознаки страху.
    А варто зробити Ріелу тільки одне - дотриматись взятих на себе зобов'язань, оскільки власники їх повністю виконали, заплативши пару років тому за помешкання, в які тепер не можуть

9. Takamine

Takamine Well-Known Member

Я співчуваю всім власникам цього будинку. в мене знайомий купив там квартиру. Ремонт майже зробив, а от як жити там я й сама не знаю. Та й взагалі як можна було приймати такий об"єкт - без підключених комунікацій та облагородженої території? Я розумію, що ви і так довго чекали на свої документи, щомісяця вас годували завтраками, і вже щасливі мабуть були отримати документи без цих всіх няшок. Рекомендую зібрати збори ОСББ, обговорити це питання. з"ясувати у чому причина відсутності води та газу і якщо не дійдете до консенсусу, то може варто вже звернутися у правоохоронні органи і житлово- комунальний департамент і відповідне міністерство? Не знаю, може я занадто імпульсивна, але мене б таке відношення забудовника дістало б давно. Успіху вам, розумію, що на словах мої поради смішно звучать. але якось треба себе захищати.

10. tatajaja

tatajaja Member

сьогодні на 15-00 збори в офісі РІЕЛу з Мельником. Піду послухаю, шо будуть говорити. А ну і ше - тупить не тільки РІЕЛ, а і ОСББ, яке ніфіга не робить як виявилось теж (

11. NataliaTala

NataliaTala New Member

Всім доброго дня. Підписала договір на Ренуар по кн. Ольги. Закрила очі на сумніви тому що хотіла приблизно в цьому районі і повірила що акціа "от-от закінчиться" . мене не дуже лякає довгобуд - ремонт коштує треба заробляти, більше турбують " невідповідності" в договорі : мене влаштовує друга черга 7 секція а в договорі прописана перша черга зі здачею 2016 рік. І номер квартири відповідає 2 секціі. Звичайно все орієнтовно і т.д. але чому не вказати як є ? І що з паркомісцями? Зовсім не хочеться по тому гаражному кооперативі щось шукати - початковий проект був з парковкою. Зовсім іі скасували чи в наступному тисячолітті щось запропонують?
    Поділіться будь ласка хто що знає.

12. Joll

Joll Well-Known Member

Те, що знаю із свого досвіду. Те, що номер квартири відповідає номеру іншої секції - це ще нічого не означає: у цього забудовника до моменту здачі будинку нумерація квартир однакова у кожній із секцій. Тобто нумерація від 1, скажімо, до 40 що в 1 секції, що в 2 секції і т.п. На момент здачі будинку кожній секції присвоюється інша нумерація (може бути літера, номер корпусу тощо). Наприклад, у мене у договорі на момент купівлі номер квартири був 16, а при здачі будинку номер квартири став 116.

Очевидно, що 1 і 2 черга будуть здаватись паралельно, раз так пише. Чому цього не роз"яснили - невідомо. У будь-якому разі треба вибивати у менеджерів інформацію (хоча вони там люблять мовчати як партизани). Про паркомісця - у нас в договорі писало, що комплекс із підземною стоянкою, в результаті ніякої підземної стоянки навіть не планувалось.

13. Evgen

Evgen New Member

Ми теж підписали договір (7-ма секція). Стосовно номерів квартир - в банку (коли договір ФФБ підписували) зразу сказали, що нумерація орієнтовна і може бути змінена. Ну а з договорами - "копі паст" другої секції. План квартири попросив передрукувати на 7-му секцію... Бардак. :facepalm:. Якби не репутація компанії (за 11 років всі об'єкти здавались), навряд чи погодились.

14. NataliaTala

NataliaTala New Member

Дякую Evgen. Втішає що не одна оплачую ці трошки дивні для мене договори. З радістю погодилася на однокімнатну на другому поверсі. За паркомісця дуже шкода. Потрібне.

15. Evgen

Evgen New Member

Natalia, радий що хоч якось Вам допоміг :). Стосовно паркомісць - обговорювали це питання ще на початку вересня. Тоді (у вересні) менеджер запевняла нас що паркінг буде будуватись пізніше, після здачі секцій. По можливості уточню. Доречі, ми теж взяли на цьому ж поверсі і в тій же секції, якщо все буде добре, будемо сусідами :preved:

16. Chuvachok

Chuvachok Андрій

може я не компетентний у питанні, але мені здається, що номер квартири у вас повинен бути прописаний у договорі конкретно! дослідіть це питання, це дуже важливо, на мою думку!

17. denverod1

denverod1 Well-Known Member

У нас теж у договорі чітко прописаний номер поверху і номер квартири і адреса з тимчасовим номером будинку

18. Evgen

Evgen New Member

Номер квартири, як і поверх, чітко прописані в договорі з ФОП (в РІЕЛа два договори 1-й з ФОП, 2-й на участь у ФФБ). Проте, як пояснили в банку: "невідомо з якого під'їзду будуть починати відлік". Власне тому я і просив передрукувати план квартири. План - індивідуальний для кожної квартири на поверсі. Можна бути впевненим тільки в номері секції і поверсі (тут як не рахуй, нічого не змінеться :))

19. NataliaTala

NataliaTala New Member

Приємно дуже знайомитись з майбутніми сусідами . дуже сподіваюсь знайти не більше трьох на нашому другому поверсі - квартир усього 4.;)

20. RomanK

RomanK New Member

Для більш швидкого спілкування та розміщення новин створена закрита група тільки для членів ОСББ Княжий 1(пл. Князя Святослава 5, Львів).OSBB Knyazhyy
    Щоб долучитися, потрібно бути зареєстрованим на фейсбуці та вказати номер Вашого помешкання
    https://www.facebook.com/groups/593368644122783/

а де твій аватар? :)