Новобуди від Ріел. Які враження?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Stepan_Bandera, 7 гру 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. lookup

lookup Well-Known Member

З того файлу

Чос і маніпуляція. Попередній договір таки діє до оформлення основного, але лише за умови коли основний договір підписано швидше ніж завершився термін вказаний в попередньому. Тобто щоб не вийшло що будуть діяти два договори одночасно ПД і ОД, хоча попередній вони може і захочуть розірвати перед підписанням основного. Там або хитропопі юристи, або просто без освіти. Ріел перестраховується на всякий випадок, хоча на словах вважатиме протермінований і вже недійсний попередній договір тіпа дійсним.

Але тут ще такий нюанс, якщо в попередньому договорі вказано що має бути повернення коштів після розірвання попереднього (в даному випадку в звязку з непідписанням основного), і цього не відбудеться в обумовлений термін - можна взувати рієл, тільки кому ж це треба, рієл буде казати що все добре, договори дійсні. Але протермінований договір - це відсутність будь-яких зобовязань від Ріелу, окрім вчасного повернення коштів, якщо звичайно і про це вони не подбали в договорах.

Останнє редагування: 29 вер 2018
  2. Plastunka N

Plastunka N Well-Known Member

Погоджуюсь з Вами цілком: ч.3 ст. 635 ЦКУ "Зобов'язання, встановлене попереднім договором, припиняється, якщо основний договір не укладений протягом строку (у термін), встановленого попереднім договором, або якщо жодна із сторін не направить другій стороні пропозицію про його укладення." (!!!!) Перша умова буде виконана 30.11.2018. Після того можна чекати 2 умову, або направляти самому пропозиції Ріел щоденно для підтримки жіттєдіяльності попереднього договору.
    Наполягатиму на укладанні додаткового.
    Там є такі цікаві пункти:
    3.3 При укладанні основного договору забезпечувальний платіж повертаєтья або на вимогу 1 з сторін може бути проведений взаємозалік. Тож, не бачачи умов основного договору, припускаю, що вернуть по курсу 25, а за основним треба буде доплатити по курсу 28,15.
    3.5 та 3.6: Якщо порушення зобов`язання щодо укладання Основного договору сталось з вини Продавця ( а воно станеться 30.11.2018) - протягом 20 робочих днів повертають забезпечувальний платіж ( по курсу 25) + 5000 грн. Нормальна схема, можна ще раз перепродати вже по 760 за метр при курсі 28,15 грн.
    3.7 Сторона, яка після направлення іншою Стороною пропозиції про укладення Основного договору, необгрунтовано ухиляється - повинна відшкодувати іншій збитки. Ріел навряд чи направить таку пропозицію до 30.11.2018, а от покупці то можуть.
    Щодо освіти юриста є сумніви, моїх 3 курси юрфаку наштовхують на таку думку.
    Отож, 30.11.2018 - кінцева дата дії попередніх договорів, навіть попри умови п. 6.2 "Попередній договір вважається чинним до підписання Основного Договору", оскільки: 1) ч.3 ст. 635 ЦКУ вище ніж будь-які умови попереднього договору, 2) пункт 6.5 "Усі зміни та доповнення мають юридичну силу, якщо вони викладені письмово та нотаріально посвідчені".

Останнє редагування: 1 жов 2018
    • Подобається Подобається x 1
  3. lookup

lookup Well-Known Member

Вони навіть не будуть брати ніяких курсів до уваги. Все сплачувалось у гривні, береться сума всіх платежів у гривні. Звичайно що якщо завтра курс впаде до 16 грн за доллар - то покупцеві вигідно буде розірвати договір, навіть з неустойкою )

Ріел однозначно хоче позбутись відповідальності, свідомо оминаючи кінцевий термін дії попереднього договору. І після того як попередній стане недійсним - з усіх зобовязань між сторонами буде лише повернення коштів. І ніщо вже не заважатиме Ріелу продати ту саму квартиру ще комусь дорожче, навіть без відома того, хто вже підписав попередній договір на цю квартиру і ще чекає, з протермінованим, а отже недійсним папірцем

• Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо Тупо x 1
  4. Plastunka N

5. MrjanaLylka

MrjanaLylka Well-Known Member

не можу зрозуміти, а хіба Ріел відмовляється перепідписати договір?

• Тупо Тупо x 1
  6. lookup

lookup Well-Known Member

Ріел прикидується дурником і намагається зменшити відповідальність. Хто захоче - звичайно що перепідпише договір. Юрист вкидує інформацію що все добре навіть якщо вийде термін договору, тобто Ріел хоче щоб продовжених, тобто дійсних, угод було чим менше. Сумніваюсь що всі покупці в курсі потенційних ризиків.

7. Olgared

Olgared Well-Known Member

Я думаю всі, хто має досвід роботи, не хоче брати на себе зайву відповідальність. Тільки дурень на це не звертає увагу. Я звикла довіряти договорам і мене не обманювали. Але я не маю юридичної освіти і дійсно не можу оцінити всі ризики. Ви можете пояснити?

• Безграмотно Безграмотно x 1
  8. lookup

lookup Well-Known Member

Ну так що там пояснювати - попередній договір стане недійсним коли спливе час для підписання основного, а цього підписання не відбудеться. Відповідно спливуть і всі зобовязання за ним. А серед цих зобовязань - і конкретна квартира, і площа, і специфікація, ділянка, грошові зобовязання в тому числі і покупця. Ну і що саме головне - забудовник зможе запросто продати квартиру ще комусь, підписавши той самий попередній договір чи навіть основний (але ще не сьогодні) :) Ріелу немає чого втрачати, коли термін попереднього вийшов - адже на цей момент покупець зазвичай виплатив вже всю суму, адже мабуть немає таких, хто порушив терміни проплати :)

9. Zinochka

Zinochka Well-Known Member

Ну звичайно, ніщо не заважає Ріел продати ту саму квартиру і другий, і третій, і четвертий раз і кожен раз все дорожче і дорожче. І все це без відома того хто вже подписал попередній договір на цю квартиру. Ну і фантазії у вас.

• Тупо Тупо x 2
  10. Olgared

А є така практика взаємовідносин Ріела з інвестором? Були такі чутки?

• Тупо Тупо x 1
  11. prius

prius Well-Known Member

О ця ТП певно і є тупа юрист риелу

• Подобається Подобається x 2
  12. lookup

lookup Well-Known Member

Почитаєш деяких резинових "інвесторів", і думаєш, невже хтось заміж таких ще таких бере... Для чого взагалі було підписувати попередній договір тоді, якщо він стане не дійсним? Ще й сплачувати бабло нотаріусу. Ну відповідь зрозуміла - Ріелу попередній договір потрібен для того, аби зобовязати покупця сплатити певну суму в чітко визначений час. А далі він йому не потрібний, оскільки за попереднім договором одна сторона виконала всі умови (покупець), а інша їх не виконала. А основний - ріел буде підписувати тоді, коли це буде вигідно і коли нарешті нашкребе на завершення будівництва, тільки ніщо вже не буде зобовязувати ріел робити це вчасно / якісно / тощо. Покупці звичайно що будуть терпіти, але якщо хтось захоче дійсно покачати права, маючи протермінований договір - буде посланий в сад

• Подобається Подобається x 3
  13. Plastunka N

Взято з : ЛУН: всі новобудови України — каталог житлових комплексів
    Цитую розділ Схеми фінансування:
    "Особливості:
    ... такі договори не підлягають державній реєстрації, тому можливі подвійні перепродажі квартир; "

14. Olgared

Ви вже переходите на особисті образи. Є люди, які все бачать в негативі. Якщо ви такий "розумний" і оцінили всі ризики інвестування, то що ви тут робите? І які у вас були аргументи стати інвестором Ріел? Або ви просто "порядна" людина, яка все знає, а нічого не робить?

Мене більше цікавить, що нам робити далі? А не ваші образи.

15. Zinochka

Попередній договір - це угода, на підставі якої сторони зобов'язуються в майбутньому укласти основний договір купівлі-продажу квартири, будинку, земельної ділянки або іншої нерухомості. Можливість його укладення передбачена в статті 635 Цивільного кодексу, а також в статті 182 Господарського кодексу України.

• Смішно Смішно x 2
    • Тупо Тупо x 1
  16. Zinochka

Поки у Ріел проблем з договорами не було - будинки будуються і здаються. Ризикувати ж чи ні - завжди рішення покупця-інвестора

• Тупо Тупо x 2
  17. drakeforst

drakeforst New Member

Я живу в Києві, але мені дуже подобається Львів. Пів року тому назад я купив квартиру в Києві через агентство нерухомості - Агентство Недвижимости Киев - Reality Real Estate. Мені його порадили мої друзі. В наступному році я планую купити квартиру у Львові. Я також наткнувся на РіелЛьвів в Інтернеті і мені було б цікаво дізнатися про них більше інформації. Також хотілось би отримати пораду, де кращу купити квартиру в Львові, в новобудові чи в історичному центрі? Наскільки я розумію ціни на нерухомість в історичному центрі досить великі. Буду вдячний за допомогу.

18. Rudnizki

Rudnizki Member

А я вам відповім, тому що українці дуже багаті і щедрі :)
    Якби ринок був адекватнішим то він би спровокував розвиток рівноцінних відносин між забудовником і інвестором.
    А піпл хаває те що дають, і виходить одні тянуть в болото інших.

Я взагалі вважаю, що не потрібно платити 100% сумму за не готові квартири бо по факту це просто гарантія що я куплю квартиру в майбутньому, надати таку гарантію можна і іншими способами ніж віддати 100% сумму. Наприклад заморозити в банку. Друге діло що забудовник хоче ними користуватись, але чому у нього нема свого капіталу, може треба ним обзавестись ?! питання риторичне

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. prius

prius Well-Known Member

Бути терпілою

• Тупо Тупо x 3
    • Подобається Подобається x 2
  20. prius

prius Well-Known Member

Ну ось я говорив

• Тупо Тупо x 2