Новобуди від Ріел. Які враження?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Stepan_Bandera, 7 гру 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. zljychka

zljychka ;-)

Ви так закрутили, що з вашого повідомлення нічого не зрозуміло :facepalm:А по суті, майже всі забудовники Львова працюють по однакових схемах - ФФБ. Тут питання до Ріелу, чому дотримали кошти до моменту коли їх вивести з банку не можливо. Бо кожен забудовник обирає той банк в якому має долю або серйозні "блати".

2. WaldemarDK

WaldemarDK Well-Known Member

Ну мав наприклад хтось долю чи блат в Фінансовій Ініціативі. І що? Бахматюк вивів всі гроші в офшор - і свої, і чужі. Щоб не ризикувати грошима інвесторів, які вкладають гроші в своє житло потрібно відкривати ФФБ в державному банку. Тут якщо вже і цього банку не буде, то тоді і держави не буде...

• Подобається Подобається x 1
  3. WaldemarDK

Ще наразі не потрібно кіпішувати. Ніхто ще не втратив квартиру або гроші. Ті що відкривали ФФБ в Фінансовій Ініціативі - вже практично добудовані, всі решта вже відкривали ФФБ в Банку інвестицій та заощаджень... Тут питання оцінки ризиків, як інвесторами, так і забудовниками...

4. zljychka

zljychka ;-)

100 % :uanew:

5. Jonathan

Jonathan Member

Не обовязково... Держава приймає закон про замороження вкладів чи щось подібне і та ж ситуація. Це вже всі пройдені сценарії в нашій країні...мали б памятати.

6. justsawa

justsawa Well-Known Member

Щодо "замороження вкладів", то тут інші відносини між банком та вкладниками, а щодо "чи щось подібне", то скажу наступне. Якщо урядом або НБУ буде прийнято рішення про заборону руху коштів по рахунках державного банку - управителя ФФБ, то значить ми будемо у великій дупі.
    П.С. Наскільки мені відомо, державні банки наразі не беруть участь в ФФб.

7. WaldemarDK

8. shvarc

shvarc Well-Known Member

9. Natti

Natti миється в бані

:uanew:тільки в державному бонку,без нього ніяк

10. WaldemarDK

Все таки будуть нав"язувати...
    ЕК.docx

11. NOVYJ SVIT

NOVYJ SVIT КУЗЯ

добровільно примусово невийде. Все залежить від машканців будинку. Просто без осбб чи жеку небуде світла, газу і води. На цьому і виграє "ріел сервіс" мов ми все порішаєм. А люди незвертають увагу на умову договору бо хочуть чим пошвидше поселитися. А потім страждають.

12. olichkall

olichkall New Member

Ділюся враженнями: ми купили квартиру в 2 черзі. Здали нашу чергу майже по плану - десь на місяць затримали. Купили ще й підвал невеличкий. З того, що сказали майстри - бетон залитий добре. Вікна -незрозуміло - одні кажуть, що нормальні, інші - що погані і відразу треба міняти - ми не поміняли, бо повірили тому першому майстру, що сказав нам, що нормальні, то можу сказати, що конденсату нема і з наших не дує, хоча не відрегульовані і як відкриваєш, то такі вони якісь ніякі, що аж інакше не можу навіть сказати. На балконі поставили Века - не до порівняння - Века набагато кращі. Котел гуде як паровоз - квартиру прогріти нормально не може - в мороз -14-16 в квартирі було 16 градусів 9 в нас ще нема сусідів - це ще й тому) і котел практично не виключався. В підвалі, який купили - стоїть вода - подзвонили в Ріел - відфутболили до якогось Олега Антоновича - той щось сказав, що це через те, що 3-4 чергу будували і воду будуть відкачувати - коли і чи це щось дасть невідомо - підвалом користуватись не можем. Загалом, живемо з дітьми - можу сказати, що жити практично нереально з дітьми. Діти хворіють і в садок можливості ходити нема, то ті, хто роблять ремонти - жити не дають. Перфоратори цілими днями - поверх зверху - поверх знизу - гуде так, що стіни трясуться і не чути, що говорим в квартирі - жах та й годі. Мала би можливість - продала і купила котедж під Львовом.

13. olichkall

olichkall New Member

Велике прохання до тих, хто купив квартири в ЖК "Княжий" і роблять ремонти: я розумію - всім треба жити і робити ремонти, але майте якусь повагу і розуміння до тих, хто тут вже живе. Повірте, ніхто тут з доброї волі вдома не сидить - сидять або ті, хто теж робить ремонт або мами з дітьми. Попросіть ваших майстрів планувати роботу так, щоб наші діти мали хоч якусь можливість поспати в обід. Ну можна в обід хоча б 3 13,00 чи 13,30 до 15,00 робити щось інше, а не довбати перфораторами, а в 16,00 йти додому. В вас також є чи будуть діти -зумійте поставити себе на чиєсь місце. Або як ще хтось "дуже розумний" вирішив подрелити ще перед 7 ранку - просто нема слів. Давайте будемо людьми, а не "моя хата скраю - я нічого не знаю". А то: "Мені треба і хай весь світ почекає". Ви сюди поселитесь - і вам буде так само. Мої діти з температурою 39,9 пролежали під бій перфораторів - сім"ї з малими дітьми - НЕ КУПУЙТЕ квартир в новобудовах, або якщо купуєте - вселяйтесь туди років черз 5-7. Моя вам порада.

14. olichkall

olichkall New Member

Газовики, які ставили на гарантію котел сказали, що його міняти треба або зразу або через якийсь час всеодно поміняєте. Шумний. В мороз квартиру більше ніж до 16 градусів прогріти не міг ( сусідів ще нема - може через це). А так загалом - працює.

15. olichkall

olichkall New Member

І запитання до представників Ріелу - де той планований дитячий майданчик ??- чекаємо - не дочекаємось...

16. Joll

Joll Well-Known Member

Шумний то так, погоджуюсь. А на рахунок прогріття - якщо будинок сирий, квартира не подута влітку протягами, не опалена до ремонту, то ви паліть-не паліть, а холодно все одно буде, поки не заселиться принаймні половина будинку, яка буде жити і активно опалювати будинок, створюючи тим самим теплову подушку. Моя квартира із обох боків від сусідів прогрівається, я палю 19-21 С і все одно таке враження, що дубак-дубаком, плюс знизу ніхто не живе, нульовий цикл. У мороз котел нормально грів до 21 С, вище не ставлю, і так за газ по 700 грн щомісяця приходиться платити. Причому квартира гріється вже рік, рівно рік тому підключили до опалення.

Ви, напевно, із 5-го або 6-го під"їзду, бо у нашому під"їзді ще із осені ніхто ремонтів не робить, тиша і спокій і на сходах відносно чисто. Пишіть у групу у фейсбуці "ОСББ Княжий", може виловите тих недобросовісних сусідів, які роблять ремонти.

Останнє редагування: 29 січ 2016
  17. AndriyVynnyky

AndriyVynnyky New Member

Почитав форум, зіткнувся з тими ж проблемами, що й деякі користувачі з підписанням двох договорів. Договір з ФОП, куди йде 70% коштів за квартиру, не дає ніяких гарантій щодо їх повернення в разі порушення забудовником якихось умов. І тому виглядає, що ви їм гроші, а вони вам фактично лише обіцянку збудувати. ФФБ контролює лише 30% коштів (підозрюю, що це і є собівартість будівництва - 4200 грн за м2 йде в ФФБ при загальній вартості 13095 грн за м2) і в разі якихось проблем з термінами здачі, повернути можна лише тих 30%, за які потім, звичайно, квартиру не купиш.

Я з тиждень спілкувався з представниками РІЕЛ, діло дійшло до підписання договору доручення, але РІЕЛ відмовився внести зміни щодо терміну дії цього договору. В ньому чітко прописано, що він вважається виконаним сторонами з моменту підписання другого договору з ФФБ. І тому будь-які обов"язки забудовника згідно договору доручення припиняють діяти, як тільки підписується договір з ФФБ.

Я бачу, що багато людей підписують і отримують своє бажане житло, але як на мене то ризики надто великі. В разі чогось РІЕЛ вам нічим не зобов"язаний і навіть до відповідальності притягнути його буде неможливо. Я навряд чи підпишу цей договір, хоча до понеділка в мене ще є час подумати.

P.S. По об"єкту МОНЕ на Замарстинівській, який мене цікавить я помічав що вже з моменту початку його будівництва (грудень 2014) люди на форумах часто пишуть, що майже всі квартири там продані. І в грудні 2014 писали, і в січні 2015 і до цього часу. Я приходив тиждень тому, мені також на вибір запропонували не так багато (але після того як я вказав, які квартири розглядаю) і то частина з тих, що я розглядав, як цікаві мені вже заброньовані. А після того як я забронював за мною раптом з"явилася черга на цю квартиру - тобто теж бажаючі забронювати її після мене. Словом, я думаю, що насправді це лише технологія розводу покупця - намагання створити йому видмість ажіотажу, щоб швидше приймав рішення. Бо виглядає так, ніби квартира, що ти вибрав, така бажана, що всі її хочуть купити і треба поспішати, інакше заберуть, коли спливе твоя броня :)

• Подобається Подобається x 5
  18. AndriyVynnyky

AndriyVynnyky New Member

Чому б вам не надрукувати це прохання в Google doc, роздрукувати його в 5 чи скільки там примірниках і не розклеїти їх по дверях під'їздів вашого ЖК? Це не гарантує того, що всі будуть дотримуватися його, але на когось вплине. Зрештою майтстри завжди можуть спланувати свою роботу так, щоби в час "затишшя" вони вже мали достатньо дірок і займалися тихою роботою, а не сиділи і чекали.

• Подобається Подобається x 1
  19. Joll

Joll Well-Known Member

Справа у тому, що оголошення і таким вмістом у нас на вхідних дверях та у під"їздах висять ще із весни минулого року; не даю гарантію, що у деяких під"їздах висять і надалі (бо половина під"їздів на домофоні), але принаймні у нашому воно висить.

20. svitlanaaa

svitlanaaa Member

Договір , який пропонує підписувати РІЕЛ справді досить ризикований ,в ньому навіть не вказується будівельна корпорація , а більшість грошей іде на ФОП , трохи схоже на мильну бульбашку , яка може в любий момент луснути , можливо Ріел користується бардаком в державі і має хороші зв"язки в Києві , хоча податкова їх і перевіряє . Будинки вони здають , правда завжди невчасно і з недоробками , в нашому , наприклад, вже рік неможуть запустити ліфт , стверджуючи що комісія немає часу його прийняти .

а де твій аватар? :)