Новобуди від Ріел. Які враження?

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Stepan_Bandera, 7 гру 2012.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. irysyk

irysyk Member

Я цілком з Вами згідна щодо непотрібності того сміттєпроводу. Але ЖК Панорама від Ріелу почався будуватись 2012 році, тобто це не нові зміни в законодавстві. Тоді дивно для чого їм саме в цьому комплексі той сміттєпровід, якщо ви кажете, що у інших ЖК від Ріела такого нема.

2. Grek

Grek Well-Known Member

Це не нововведення, а норма іще радянських часів, яка потім перекочувала в Державні будівельні норми України. Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення ДБН В.2.2-15-2005 і яка вимагає наявність сміттєпровід у будинках висотою 5 поверхів і вище. Їх зазвичай проектують для проходження погодженнь але після здачі вони стають міжповерховими комірками.

3. irysyk

irysyk Member

Але як тоді інші забудовники обходять дані норми. Я була в новобудові 10 пов на Науковій, то там і не передбачено ніякого сміттєпроводу

4. irysyk

irysyk Member

Підкажіть будь ласка чи є передбачено нормами товщина зовнішніх стін при монолітно- каркасному будівництві

5. Grek

Grek Well-Known Member

Можливо обходять цю вимогу корупційним шляхом, як і багато інших нюансів.
    Я не будівельник. З нету можна вільно завантажити ДБНи і прочитати ті нюанси, які цікавлять.

6. zljychka

zljychka ;-)

Вітаю з позитивними змінами :)

7. irysyk

irysyk Member

Joll, а підкажіть як у вашому будинку з ліфтом, коли встановили і чи підключили. Бо у ЖК Панорама, в секціях, які здали - ще не встановлено ліфт!
    І ще які роботи з благоустрою були проведені?

8. vfiseses

vfiseses Member

Так,співвідношення у договорах так само( Коли ми підбирали житло,то вибирали з усіх забудовників які тільки знайшли і всюди були сміттєводи практично,казали по нормах так має бути) Але ті місця продавались як комірки! Шкода що Ріел не практикує продаж комірок...У нас 3 велосипеди і таку комірку треба) Зато є підвали по 500 у.о м

9. Joll

Joll Well-Known Member

Так і є: у нас шахта типу під сміттєпровід (позаду ліфта) перероблена у міжповерхові кладовки ще на стадії будівництва. У інших чергах і під’їздах аналогічно.

Спеціально передивилась свої записи на цьому форумі – пост про монтування ліфтів у 2-й черзі був написаний 12 серпня 2014 р.:
    http://forum.lvivport.com/threads/novobudi-vid-riel-jaki-vrazhennja.92559/page-6#post-2811333

Про тестування ліфтів я писала десь наприкінці серпня. Однак наразі вони не працюють – навіть не горять кнопки, тобто відключені повністю, також, судячи із фото у папці, їх тестували ще у жовтні. У 1-й черзі в 1-му під’їзді точно ліфт не працює, я там була в понеділок, щодо інших 2-х під’їздів не впевнена, але, здається, там аналогічна ситуація.

Про ваш комплекс «Панорама» я чула від менеджера, що вів наш ФФБ – там якісь цирки робляться: то черги поперейменовували і поміняли, то працюють повільно і т.п. У нас комплекс практично в центрі міста, туди постійно ходять і їздять дивитися за динамікою змін, відповідно, і, не проблема постійно висувати претензії забудовнику. У вас же житло на околиці міста, місце там дуже гарне та спокійне, але туди, погодьтесь, не можеш щодня заїжджати і слідкувати за будовою (хіба якщо там десь поруч живеш). Це нечувано, що комплекс нібито офіційно здано, а ліфтів досі нема.

Облагородження наразі ніяке – просто заасфальтовано дорогу до секцій, а тротуари і пандуси викладені плиткою, це було зроблено ще наприкінці літа-початку осені. Там, де має рости трава чи якісь рослини, гола земля. Вигляд доволі сумний із вікна, коли дивитись, а, із сміттям біля під’їздів, так взагалі (не можу прикріпити фото, щось глючить комп).

Щось там непонятка якась із тими комірками – я сама не зрозуміла, чи вони їх продають, чи ні, у 1-й черзі сусіди казали, що там хтось вже пробував їх позахоплювати. Наразі не в курсі, що там із ними, не можу прокоментувати. А із підвалами підтверджую – дійсно, їх продають по 500 доларів за метр (кощунство якесь при теперішньому курсі). І тих підвалів конкретно у нашому комплексі чи не в 3 рази менше, ніж самих квартир; ми не планували брати, так як у нас тих комірка є на балконі.

Дякую! Однак це швидше заслуга ініціативної групи, аніж забудовника, так як ми достатньо довго «воювали» з адміністрацією. Майстри їхні теж нічого не хочуть робити, щоб усунути якісь недоліки, то треба по півтижня чекати.

Останнє редагування: 22 січ 2015
  10. vfiseses

vfiseses Member

Я теж чула відменеджера нашого про самозахоплення тих комірок,але скінчилось все тим ,шо потім їх у них повідбирали. Ми вже з чоловіком сміялись що підемо у Набережному кварталі купувати гараж і підвал))

11. irysyk

irysyk Member

А у ЖК Панорама, щось лише сміттєпровід стоїть, але не обгороджено - поки комірками і не пахне. А як то має виглядати та комірка- тобто речі зберігати навколо труби?

12. irysyk

irysyk Member

І ще чи є в інших будинках Ріела - паркомісця? Ціна як за гараж, але в паркомісці не можна буде нічого зберігати, крім авто:sad:

13. Joll

Joll Well-Known Member

Нема там ніякої труби – просто на тому місці, де мав би бути той сміттєпровід, пуста перекрита зверху і знизу шахта; там можна цілком спокійно зробити собі полички чи стелажі для речей (ну і в нас комірки мають вікно). Тому то я і не зрозуміла, до чого тут писали про необхідність сміттєпроводу, так як у нашому випадку оці приміщення між поверхами з самого початку виглядали як кладовки. Ось знайшла фото такої комірки на стадії будівництва:
    [​IMG][​IMG]

Конкретно у нашому ЖК і на Степанівни паркомісця не продавались, взнавала – паркомісця у підземній стоянці продаються у новому ріелівському ЖК «Манхеттен», що вище по вулиці. По інших – не в курсі, не наш район, тож і не цікавилась.

Думаю, що із парковою вже буде щось вирішувати ОСББ – швидше за все, її зроблять платною, так як місць для автомобілів біля будинків дуже мало, на всій території.

14. irysyk

irysyk Member

У вас з самого початку трубу для сміттєпроводу не ставили. А в ЖК Панорама є та труба. Може вони планують її і використовувати за призначенням. Краще б зробили дійсно комірки...

15. Alleexx

Alleexx Member

У нас теж був такий конфуз. Але справа в тому, що менеджери говорять про дату ЗАВЕРШЕННЯ БУДІВНИЦТВА, а в договорі дата ЗДАЧІ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ..
    Але у вас щось всерівно забагато. Ми купляли в 1-їй секції, то там ці дати відрізнялись в 1 квартал..

16. zljychka

zljychka ;-)

Менеджерам, консультантам - головне продати, а нам чекати та і в кінцевому результаті там жити... Хоча, на мою думку, вони мали б дати вказувати із запасом + 3 міс. це як мінімум. Мені якось в одній із компаній на моє питання коли планується здача будинку та чи можливі затримки, відповіли "геніально" - "ну... ви якщо хочете жити у цьому будинку то дочекаєтесь вселення коли воно б не було" :dash1:
    По нашому ЖК у РІЕЛі обіцяють введення в експлуатацію 1 квартал 2016 року, але ми орієнтуємось на дати які проставлені у договорі з ФФБ.

Останнє редагування: 26 січ 2015
  17. sakrab

sakrab Member

а труба то є)
    Княжий - секція 1.7

Вкладення:

• мусор.jpg
      мусор.jpg
      Розмір файлу:
      58,8 КБ
      Переглядів:
      15
  18. Joll

Joll Well-Known Member

Дійсно, є - я вже теж побачила у інших під"їздах ). Соррі, що помилялась. А от що із тими кладовками у збудованих секціях далі буде неясно: люди позахоплювали, ніби те захоплення анулювали, незрозуміло. Голова ОСББ нічого не робить.

19. svitlanaaa

svitlanaaa Member

CAM01104.jpg CAM01103.jpg Доброго всім дня . Купили квартиру в ЖК "ЕНДІ ВОРХОЛ" , по договору здача повинна бути до червня , недавно говорила з менеджером , то вона казала що вже почали збирати документи від клієнтів на підготовку договорів , планова видача - квітень місяць , хоча судячи з відгуків форумчан щось мало віриться - хоча б до осені здали будинок . Так як вони зробили там свій офіс надіємось на вчасну здачу будинку і підключення всіх комунікацій . Може хтось має якусь цікаву інформацію по цьому будинку просимо поділитись .

20. Snakeyt

Snakeyt Member

Я теж купив там квартиру,так здачу будинку казали,а також розповсюджували по пошті, то мова велась на травень 2015 року,а стосовно кумунікацій, то потрібно перше створити ОСББ,а ж тоді все запустять,це я дізнався від менеджера,можливо хтось ще щось знає,то діліться інформацією

а де твій аватар? :)