Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Daisy

Daisy Well-Known Member

Це залежить скільки вам років, скільки років маєте права, від вашої машини: ціна, марка, роки, ваші порушення і яку страхівку ви хочете, повну чи односторонню, в різних штатах різні ціни.

Ой, не кажіт.
    В нас йде на всі оплати, в місяць, більше двох тисяч (це без штрафів) без продуктів і без бензини. І не в всіх зарплати по 6000$.

Останнє редагування модератором: 19 лис 2008
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

У нас на продукти йде 120% від зарплати, без штрафів, бензину, газу, електрики і всякої іншої фігні.

• Подобається Подобається x 5
  3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

За безаварійність і в Україні ціну знижують, так що за кордоном думаю також

Добре звузимо коло, тойота камрі 2008 р.н. мені 30 років, права більше 10 років, порушень немав (будемо вважати так), повна я так розумію це каско+ цивільна відповідальність (хочу повну)
    Якщо не зможете відповісти по конкретній марці опишіть своє авто, ціну та ваш вік/стаж

4. coolzak

coolzak Well-Known Member

Мих вибачте але я просто Вас не розумію-мені особисто розмір штрафів в Канаді все рівно який бо я не порушую і тому не плачу.Чому ми повинні переживати про людей які порушують чинне законодавство і ставлять під загрозу чиєсь життя?За 2 місяці в Україні літом я не заплатив жодного штрафу-їздив як в Канаді по правилам хоч це і викликало скажем так незрозуміння знайомих і нічого,не помер.Хочете порядку то починайте кожен з себе а не кивати що от там порядок а нас бардак.

Думаю в Канаді це буде 120-250 дол в залежності від провінції(в місяць)

• Подобається Подобається x 6
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та мені просто шкода людей, які не порушують, але все-таки буває попадуться, людина - є людина. Людина може помилятися. Їй то властиво.

Мені ще ніхто такого не пропонував.... хоть безаварійний вже років 15.

6. coolzak

coolzak Well-Known Member

як можна попастись якщо не порушуєш? Дайте приклад будь ласка а то щось не розумію-то так як сказати -я не краду але раз попався

• Подобається Подобається x 2
  7. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я на свій Ford Focus плачу страховки $80 в місяць (аналог КАСКО), їжджу в штатах на ньому 3 роки, порушень не було. Три роки тому платила $120 в місяць. Стаж водіння на час приїзду в штати був 8 років.

Якщо піду на курси безпечного водіння (є тут такі, вони безкоштовні), то треба буде платити на 10% менше по страхівці.

Ще хочу сказати одну річ. Кожен пункт в правилах руху з'явився не так просто. Кожен пункт має свою ціну. А та ціна - то людські життя. Подумайте трохи про те, скільки дітей загинуло, бо не були в кріселках, скільки людей загинуло, бо не були пришпилені пасами безпеки. Ви хочете бути наступними?

• Подобається Подобається x 4
  8. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

120+250 = 370 отже середня ціна 185 в міс. в рік 2220,00 дол.

Скільки у Вас коштує камрі?

І ви 15 років страхуєтесь???? Не вірю. В нас нема загальної бази (хоч вже в ДАІ вже є але в СК офіційних доступів поки що немає). По цивілці це навіть законом передбачено, але за умови що Ви продовжуєте поліс в тій самій компанії що і минулого року, А по каско (закон не зобов'язує але знижки є в 99% компаній)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

з 15 років страхуюсь років 5 певно.

крадіжка - то намірена дія, а непобачив знак - то як забув мобілку дома.... буває....

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Теж перегин. Тут маса поганих доріг. І ми теж не раз об'їжджали по зустрічній, бо на нашій ямисько, що колесо згубити можна. Але до штрафів то відношення не має. Ремонтувати дороги мають із податків, а не зі штрафів.
    Якось бачили, як молода пара перебігла тут дорогу в недозволенім місці просто на очах поліцая - і ніц. А в Польщі якось бачила, як за таке чоловіка, якому десь під 40 було, вштрафували.
    Нарід, ви в Нью Йорку не пробували їздити. А паркуватися!!! :crazy:
    І штрафи такі нічого. І зарплати середні десь 2 тисячі на місяць. Чо то так бідкатися?
    Отут я згідна і це найсумніше, що в нас звертають увагу на осіб. Не доросли ми ще до іншого порядку, на жаль. Але кумівство процвітає на всіх рівнях, а не лише на одному, тому тут нічого дивного нема.
    Дивне те, що хтось тицяє пальцями на інших. Дуже дивне.
    Мене постійно дивує, коли люди кажуть, що по Львову без порушень їздити не можна. Та можна, але то довше.
    От дивлюся новини про нові правила для маршруток і там дві думки показують:
    1. звичайно, я розумію, що так краще і рішення мудре. я почекаю наступної маршрутки.
    2. ну, ясно, що як я на пару буду спізнюватися, то буду пхатися.
    У нас треба ще й з рагулізмом боротися, не лише з порушниками. Проте за рагулізм штрафів ще не придумали.
    Я по собі тут суджу. Мене таке не хвилює. Якщо хтось хоче порушувати, то для мене це рівно нічого не значить. То його справа. А моя поведінка - це виключно моя поведінка і від нічиєї не залежить.
    Біда українців у їхній заполітизованості. :)))
    +10000000!!!
    От в тому й уся проблема. Від низів до верхів.
    За готівку чи в кредит?
    Я вже зрозуміла, кому страшно, а кому ні. Хто правила знає і себе може захистити, тому не страшно. Так виглядає із дискусії принаймні.
    Миху, ви свої казочки би краще тримали для діток на вечірню казку. Ящо ви про середньостатистичну, то 2-3 тисячі (від сили 4) на місяць. Це ДО вирахування податку. І повірте, що 135 дольців це дуже багато, бо за них можна продуктів на 1-2 тижні купити на сім'ю з 2-3 членів. Смішно читати. Ніби ви жили в США і знаєте, як є.
    Зрештою, я вам пишу про Канаду. І тут так і є. А штрафи космічні. Най за Штати вам інші напишуть.
    Он у нас сисадмін в офісі має ледве чи 20 тисяч на рік, а ви ще вирахуйте податки з того...
    То не мій, то кулзак писав.
    А ви точно християнин? Дивно читати.
    А ви що збираєтеся ці штрафи щомісяця платити???
    І знаєте, попередній штраф за перевищення швидкості у 17 грн. був не те що смішним, а дуже смішним.

Останнє редагування: 19 лис 2008
  11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Може в NY - бо в Iллiнойсi такого нема :pardon:
    вiдповiдальнiсть несе водiй за всiх пасажирiв, якщо пасажир постраждав в аварiї то вiн навiть може судити страховку водiя на вiдшкодування i скорше всього що отримає вiдшкодування якщо у страховому полiсi є пункт про покриття вiдшкодування пасажирам.

• Подобається Подобається x 2
  12. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Сьогодні зранку запізнилася на роботу...і все через водія маршрутки,який думав що вона "резинова" і зупинявся на кожній зупинці і біля кожного стовба щоб підзбирати клієнтів...Потім за це і поплатився...зупинився пасажирам не на зупнці...а тут ДАІ...заплатив 500 грн...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доброї ночі!
    я про зарплату не казав, я про дохід сім"і....

Спокійної ночі....

:good::)

о_Оо_Оо_О. То християнин - це той, кого постійно надувають? Гм....

Тут згоден... ну і? кинулися в іншу крайність?

14. Mariya

Mariya Well-Known Member

Як одна крайність не допомогла, то може інша щось дасть (порядок на дорогах, напр.)

• Подобається Подобається x 5
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

побачимо, або порядок на дорогах, або зростання хабарів.... а хабарі зростуть.... за 50% від штрафу, хто проти?

16. Liliyah Romanova

А хто? Той, хто шукає ходики і порушує правила?
    У чому надування, миху? У тому, що треба за правилами їздити?
    Та я зрозуміла, що ви жили в Америці й усе знаєте.
    Ні, все правильно. Якраз на українську ментальність, оту про яку кажуть: "поки грім не вдарить, хлоп не перехреститься".
    Штраф НЕ МАЄ стосуватися доходу сім'ї, він має лякати порушника і бути для цього достатньо великим, а не таким, на який можна легко виділити гроші з бюджету сім'ї.
    Ги, сміхота... І хто ж у тому винен? Не ті, хто хабарі дає?
    Типове українське "позитивне" мислення. А ви не давайте хабаря, не порушуйте правила, вивчіть їх і свої права... Будуть проблеми у вас у такому випадку?

• Подобається Подобається x 9
  17. Максим

Максим Well-Known Member

Не бачу тут великої проблеми.

По-перше, забудьків, які помиляються, теж щось мусить спонукати до порядку, а загроза штрафу - резонна підстава бути на дорозі уважнішим.

По-друге, якщо поліція нормальна (в Україні, наскільки я пам'ятаю, з тим трохи складно), то здебільшого в таких ситуаціях, коли поясниш, що забувся, не оштрафують, а тільки попередять, або дадуть мінімальний штраф. В мене ставалося таке, пояснив поліцайтові, що нетутешній, шукаю певну адресу, тому стежив за дорогою, щоб не заблукати і знака просто не зауважив. Попросили бути уважнішим, сказали, що за таке порушення штраф такий-то і відпустили, ще й порадили, як проїхати.

• Подобається Подобається x 6
  18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

WOW, я не знаю що там у вас за такi толерантнi закони в NY але в IL за то що ВИПИВШИЙ просто випивший бiльше норми (тут є встановлена якась норма, якщо похухати в такий вимiрювач то скаже чи норма чи вище) буде так:
    По перше ОДРАЗУ арешт, i вiдпускають пiд заставу, яка слава Богу невеличка. Потiм майже одразу суд, де тебе у 99.99999999999999999999% випадках признають винним у їждженнi пiд впливом алкоголю. Тобi приписюють штрафець сумма правда залежить вiд якихось обставин, але десь в середньому $3000-$4000. ПЛЮС твiй адвОкат мусить ДУЖЕ доказувати в судi який/яка ти золотий, чемний, примiрний громадянин, бiльше НIКОЛИ так не будеш i будьласка не садiть тебе в тюрму. Якщо суддя згiдно обставин i розповiдей адвОката тебе пожалiє, то в лiпшому випадку припише купу годин громадського сервiсу, який ти мусиш виконати будь що у вказанi часи i у вказанi мiсця. Опiсля ти дуже цьомаєш руки адвОкатовi, платиш йому сумму десь тоже в $5000, платиш той же штраф, потiм ти вiдровляєш тi години приписанi (а це може бути будь що, вiд драяння туалетiв в полiцiї, до збирання смiття вздовж дорiг та автобанiв, гламур-банжур) Потiм ти цiлий рiк їздиш пiд наглядом, так званим, тобто права вiддають, але якщо ти щось порушиш i не дай боже знов будеш випивший то тюрма без базару. Через рiк iдеш знов на суд знов з адвОкатом i знов розказуєш як ти змiнився i як ти бiльше нiколи так не будеш.
    I з полiцаями тут не пошуткуєш, а тим бiльше не розкажеш їм який ти крутий пацан з пантами. Бо в полiцая є лєктричний пiсталєт, i звичайний пiсталєт i вiн його вжиє тiльки так, особливо лєктричний. Тому тут з полiцаями "прошу перепрошую, дякую, вибачте iтд..." Менi особисто розряд струму не потрiбен.
    I щодо паскiв, я вже десь казала, я на своїй шкурi знаю що то таке бути прищiпленим пiд час серйозної i не дуже аварiї, а моя бiдна мама ВЖЕ знає що то таке бути НЕ прищiпленим пiд час серйозної аварiї. Чудом залишаєшся живим, хоча з шрамами i непрацездатною рукою. Я теж з мiсця не рушаю поки переднiй пасажир не прищiпиться. Менi не треба на совiстi чиюсь смерть чи ще якусь бiду.

• Подобається Подобається x 10
  19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну про постраждання пасажирів залежить від страхівки, бо якщо є так зване повне покриття то воно передбачає покриття на всіх в своїй машині і в тій що стукнута.
    Але що є, за що відповідає пасажир, то це за пасок безпеки. Якщо водій їде прищпілений а пасажир ні, то при зупинці пасажир платить штраф. Це нововведення.

Тепер що до адекватності штрафів. В середньому зарплата американця не 8 тисяч на місяць і не 6-ть, а від двох до чотирьох, це ми говоримо чистими після податків. Якщо боронь Боже вас злапали на підпитку за рулем, то вам нічого веселого не світить. Окрім того що вам вліплять великий штраф і пункти (дірки) на права вам ліплять на машину спеціальну наліпку яка говорить що ви пияк. А з такою наліпкою вас буде пиняти кожен міліціонер якому не лінь і буде вам тріпати нерви. А також за вами встановлять сліжку і будуть дивитись чи ви де бува не пішли до бару, або де на забаву і чи не вийшли звідти під мухою. Якщо вас злапають другий раз, то капєц. В вас заберуть права.
    Для більшості людей мати авто в америці це не розкіш а необхідність. А у Львові можна і пішки перейтись, це вам не Нью Джерзі і навіть не Техас, де треба до магазину їхати пів години. Пішки будете іти туди пів дня.
    Є ще можливість, що вас злаплять випившим і посадять до цюпи за непристойну поведінку і випустять лишень в випадку якщо ви заплатите кілька тисяч долларів. І повірте якщо сім*я середньо-статистична то їм тяжко 100 лишніх долларів знайти а не те що кілька тисяч. Застави тут високі, і деколи сягають пів мілліона а то й більше.

• Подобається Подобається x 8
  20. Liliyah Romanova

Вам байдужа безпека ваших дітей??? о_О о_О о_О
    Ще й трьох???
    Ого! о_О Це мені щось нагадало...
    "Варавву, Варавву!!!..."
    На чиєму боці стаєте, не задумувалися?

а де твій аватар? :)