Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

На скільки я пригадую, штраф не може перевищувати 20% від сукупного місячного доходу. Скажімо, штраф не може вас позбавити засобів для існування і то справедливо. Так було раніше, зараз - не знаю.
    У фінляндії, читав, чи то Швеції штраф розраховують від сукупного доходу порушника.
    Одна справа, як людина має зарплату 1000 гривень, інша - 20 000 гривень. І це також справедливо.

2. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

просто не потрібно порушувати ПДР і тоді штраф вам не платити, а і ще не забувайте як люди отримують з/п... у конвертах, лише декілька установ декларують дійсний повний прибуток своїх працівників.

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо я можу сказати.....? Невеликі штрафи.... Найбільший штраф при мінімальній (3000) становить трохи більше 10%.... а для 6000 дол. 5 %...

У нас мінімальна зарплата 545 гривень. Деякі штрафи у 1,5 рази вищі за мінімалку. Дикість? Дикість!

• Подобається Подобається x 1
  4. Малесенька

люди які мають таку з/п переважно на машині не їздять, та якшо і їздять то не позволяють собі дико порушувати ПДР

• Подобається Подобається x 3
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре сказано... просто супер. При тому є маса факторів, коли то зробиш нехотячи. Чому лілін чоловік у Канаді пару раз порушував? Хотів? Напевно ні. Але більша біда, коли людину позбавлять на місяць засобів для інснування.

Шофер і 1000 грн.? Та запросто!!!! От помилився, забрали 850 грн. Що робимо?

Якщо вам хочеться вірити, що є святі, то вірте. Знак може будь-хто пропустити.

Останнє редагування модератором: 19 лис 2008
  6. Малесенька

при чім тут святі?! просто люди які вміють рахувати свої гроші переважно в тричі уважніші, адже витрат і без штрафів хватає, та ї з даїшниками завжди можна договоритись по людськи і без хабаря

• Подобається Подобається x 1
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:
    Дякую, розсмішили... підняли настрій.

8. Малесенька

ну чому розсмішили???
    от у мене недавно ситуація: зупиняють і за створення аварійної ситуації мають повне право права забрати, ну я включила актрису і сказала якщо в мене заберуть права, то я без роботи залишусь, отже не буду мати доходу ні на штраф і на проживання також, сказала шо переїду жити до нього і до його сімї і дитини, а зі своєю жінкою нехай сам розбирається... він бідака так перелякався шо аж права віддав, помахав пальчиком шо так не можна і побажав щасливої дороги:good:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та буває різне.

Я не проти штрафів, я проти таких високих штрафів. Штраф повинен бути адекватним порушенню і завданої шкоди, а не просто з "потолка". Увіть, коли б попався інший гаїшник і сказав, що йому по-барабану і забрав права. Або виписав 850 гривень, а у вас, припустимо, зарплата 1000 гривень. Штраф повинен служити для приведення порядку, а не для того, щоб людину кинути у безвихідь.

10. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну й лопух.
    Я б не відмовився на деякий час. На фотках з Карпат ви ого-го.

• Подобається Подобається x 2
  11. Малесенька

на суді вирішується як оплачувати штраф і чи є він адекватний порушенню, якшо так то чи позволяє ваша зарплата сплатити його за один раз, якщо не позволяє, то тоді з зарплати в декілька раз стягують платню.

а от я не розумаю системи штрафування. от наприклад за ремінь безпеки від 50грн. і вище. це як розуміти??? на половини пристебнитий чи ремінь просто накинутий... і як даїшники будуть визначати на скільки вас потрібно оштрафувати? так є недопрацьовки, але нові штрафи дійсно діють

12. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Наскільки я правильно розумію стягнення в місяць не може бути вище за певну суму (якийсь % від сукупного доходу) так от припустимо що з/п у Вас 800 грн і є троє малолітніх дітей, тоді і штраф Ви будете сплачувати не одразу а поетапно згідно законодавства.

Тут повністю погоджусь, як приклад - заборгованість по комунальних платежах найменша серед пенсіонерів, бо вони надзвичайно бояться заборгувати хоч за один місяць, бо тоді вже не зможуть розрахуватись ніколи. Те саме і з малозабезпеченими порушниками.

• Подобається Подобається x 4
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

не сперечаюся, може й так....

14. Daisy

Daisy Well-Known Member

Не тільки зростає страхівка, а ще йдуть поінти на права, це не за всі порушення.Коли в вас назбирується 12 поінтів, вам забирають права, ще треба заплатити штрафи. Найбільше тут карається: за червоне світло, знак СТОП, перевищення швидкості, шкільний автобус. За ремні, парковку, на це страхівку не піднімають.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

поінти - поітами - нема проблем(то скажімо держава), але от страховики знайшли собі кормушку - факт. Приватні структури загрібають бабло за рахунок ПДР.

Останнє редагування: 19 лис 2008
  16. mota_boy

Звиняйте за офтоп, але кіко (у % від вартості нового авто) коштує страхівка (та яка КАСКО) в далекій Гамериці? Відношення до теми ніякого але для себе цікаво.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а за горівку як?

18. mota_boy

Чому кормушка, вартість страхування залежить від рівня ризику, систематичне порушення ПДР збільшує ризик настання застрахованих подій, більший ризик - більша вартість, як на мене цілком логічно.

19. Daisy

Daisy Well-Known Member

Вибачєйте гет чисто забулам
    Якщо ви випивші і вас зупинили- то відсидите в поліції поки не протрезвієте і хтось не заплатить викуп, це залежить від вашого стану скільки але десь так 3000$, заплатите за штрафмайдачик, на якому переночує ваша машина і будете мати поінти, і підвищать страхівку, а ще можуть написати в місцевій газеті.
    Якщо ви образцово-показатєльний водій- то страхівка зменшується.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Логіка є, але.... пацани собі гарно заробляють. чомусь вони не дуже спішать зменшувати платіж, як не порушуєш... тільки от ризик у їх сторону гребе. А ти Іване плати.... нє, ну супер.

небагато..... у нас штраф перевищує середню зарплату десь у 1,5 рази....

а де твій аватар? :)