Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

i не в Америцi

• Подобається Подобається x 1
  2. Daisy

Daisy Well-Known Member

В Америці теж.:pardon:

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ви що, люди? Подуріли?
    Ви ЗА порушення правил???!!! о_О о_О о_О
    Чесне слово, в голові не вкладається.
    Ото ви вже загнули остаточно. Ви мені покажіть хоч одну людину, яка з радістю штраф буде платити. Я таких не знаю ВЗАГАЛІ. Ви знаєте? І не важливо чи 50 доларів, чи 500 гривень. Люди платити штрафи НЕ люблять.
    А те, що ви фактично захищаєте порушення, просто ДИКО.
    А тут я вже заплуталася. :)))
    Щодо Америки я би говорити не бралася, бо там, що не штат, то закон. :pardon:

Навмисне перевірила. Водій зобов'язаний перевірити, що усі пасажири не старші 16 років, є прищеплені. І за отих до 16 він і відповідає. Ще цікаво, якщо у машині на 4 місця, їдуть 5 осіб, одна особа має право не бути прищепленою. Штраф за їзду без паса від $60-$500. Он щойно читала чиїсь бідкання, що заплатили 109 дольців за їзду без паса, написано було властиво, що "забули прищепитися", на що відповідь була: "чого жалієшся, це тобі допоможе не забути про це наступного разу". :)))

Останнє редагування: 19 лис 2008
    • Подобається Подобається x 4
  4. coolzak

coolzak Well-Known Member

Простий спосіб не платити штрафи--НЕ ПОРУШУВАТИ,А поки це стане нормою то штрафувати і шоферів і піших а нема оплати то громадські роботи.А говорити що там у Києві крадуть то нам можна порушувати то ненормально .Ніхто не каже з Київа мочитись по підїздах або прямо на зупинках як я бачив у Львові літом

• Подобається Подобається x 5
  5. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Усі штрафи і правила мають право на життя!!! АЛЕ, коли з іншої сторони барикад також виконуються правила. Яка була мотивація підняття штрафів? - Зменшити кількість ДТП! А відремонтувати дороги, а відрегулювати світлофори, а поставити купу знаків, яких немає на крутих поворотах на трасі? а зробити більше регульованих переходів і т.д? ТО слабо, тре одразу штрафи платити.
    Якщо склалась аварійна ситуація через погане покриття дороги і машина потребує тепер ремонту, хоч хтось пробував (і чи десь прописано) стягнути збиток з інстанції, що відповідає за стан доріг? - Якщо водій перетинає суцільну через те, що інакше він вдовбається в ямище на дорозі. Хто винен - водій. Те було машину товкти.

Спочатку тре довести до ладу дороги, і нетільки їх покриття, я і знаки, світлофори, продумати нормальні розв'язки, а потім і штрафувати нормально.

А то блін нагадує закон про три колоски.

• Подобається Подобається x 7
  6. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

ми можем судитись з відповідними відділами, які відповідають за стан доріг в тому чи іншому районі. просто більшість водіїв не знають своїх прав і навіть бувають моменти коли їх штрафують не по правилам, а вони на це згодні і все підписують, а потім приходять до дому і жінці висказують те шо яка в нас держава і т.д.
    вважаю що це добре шо підняли штрафи, адже наші люди поки не відчують різницю на свому кармані, ніц за правилами робити не хочуть, ну, менталітет в нас такий. беру себе за приклад: півтора року їздила без вогнегасника, аптечки і т.д. а тут штрафи підняли і чітко 17.11.08 пішла і купила все необхідне, а якби не штрафи то я б навіть над цим не задумалась. адже дорога є дорога і ніколи не знаєш що трапиться в дорозі. але питання куди йдуть гроші від наших штрафів? лишається відкритим

7. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

видіти то одне, а бути свідком то вже зовсім єнша пара кальошів.. всі тоті процедури, записи, судові тяганини.... "каму ета нада"
    вже відрапортувались... за їдну добу - понад мульйона гривень штрафів виписали і кількість ДТП на 60% сі зменшила.. і шо цікаво, ніїдного пішохода не вштрафували... тіко водіїв.... курча ляга, та де вони будуть бігати за пішоходами, як тутка спокійно можна стєгувати з водіїв форси
    тутка погоджуюсь на всі сто.... а ше є просто дурнуваті знаки, які є тілько для того, жи би "а так треба".

• Подобається Подобається x 3
  8. Малесенька

коли перший раз їхала по київській трасі, ше до її ремонту, то побачила закономірність того що знаки придурки просто так не ставили. дійсно знакт помогли мені не знищити ходову у моїй машинці і не збити чи то людину чи то тваринку.

9. bora

bora Well-Known Member

Браво Чортеня! +1000!
    Це розуміють всі хто за кермом (чи біля;) ). Штрафи треба піднімати паралельно з впорядкуванням-покращенням умов ДР. У Польщі легко їздити за правилами - там немає таких баюр, широкі вулиці та розв"язки великі, там є парковки-стоянки - та зрештою там не помітити знака чи розмітки неможливо стільки натикано-розмальовано, а в нас їх тре відчувати інтуїтивно місцями.:) Я особисто сьогодні не побачила знака - бо дивилася під колеса на дорогу яка вся була всіяна ямами, та ще й пішоходи в НЕПРИЗНАЧЕНОМУ місці вибігли.

Я вже мовчу про голослівні обіцянки влади збудувати надцять підземних-наземних парковок, бо з такими вуличками машини просто нема де залишити. Але спершу вирішили підвищити штраф за виїзд на тротуари. При цьому якщо залишити авто на дорозі, кілька вулиць зупиняться в заторах. Сьогодні у Львові просто дурдом з корками - погода погана ніхто в маршрутки лізти не хоче. А казали то все з-за порушень стоїть в корках. Та прям! Вже бачимо. Особисто я сьогодні не побачила жодних змін на дорозі вже.

Лілічка, тут трошки інше ніж привчання до порядку... Я щодня бачу грубелезні порушення збоку дорогоих авто. Розумієте? Річ не в штрафах, які вдарять по найменшзабезпечених серед автомобілістів, річ в тому, що Закон не вище всього, і ті хто найзлісніше порушували не відчують цих змін, бо в них вдоста дурних грошей. Так, штрафи платити не люблять, але певні касти залишились - і їх не завжди навіть зупинятимуть не те що притягуватимуть до суду. Тому самих штрафів замало - залишилось надто багато відкритих проблем.

10. Малесенька

тут з вами цілком згідна адже в нас на Україні ше діє таке поняття як родичі, знайомі і т.д. тобто якшо я на лексусі і в мане дядько генерал то закон не для мене... якби не було хабарів!!! важко уявити шо штріфують машину з депутатськими номерами, чи те, шо евакуатор забирає машину сина якогось "великого дяді" так за кордоном все інакше, але ми в Україні і тому влада вже не знає як цілковито придушити простий народ

• Подобається Подобається x 4
  11. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Зробіть фото ями, та в поясненні опишіть причину ДТП, отримайте гроші від страхової а дальше нехай страхова судиться, то вже не Ваші проблеми.

А винен водій бо не вибрав безпечної швидкості і не врахував дорожню обстановку (читайте ПДР)
    Погоджуюсь що досить великий відсоток ДТП саме через стан доріг, АЛЕ не зовсім... Десь бачив статистику по трасі Київ-Одеса (тепер дві полоси в одну сторону, нормальні розв'язки і т.д., а колись була звичайна потовчена дорога) так от коли цю дорогу зробили кількість ДТП (в тому числі з летальними випадками) відчутно збільшилась. В нас відсутня сама культура водіння

Стан доріг впливає на дибіла який паркує авто за 2-3 метри від перехрестку? Потім роз'їхатись не можливо, половина заторів через це.

З.І. Я так само водій, і за кермом не перший рік, але цілковито підтримую нововведення. Так більша кількість цих штрафів піде хабарем в кишеню ДАІшнику (але колись 10-20 грн, а тепер думаю на 100 буде пикою кривити), але певної культури це навчить.

• Подобається Подобається x 7
  12. bora

bora Well-Known Member

З тим, що комусь буде важчіче тепер порушувати в принципі не сперечаюсь. В понеділок з того раділа. Просто ми знову почали не з того боку і не з тих хто найбільше порушує. Он вчора показували в Києві беху, що на неймовірній швидкості розбилася...І ще кілька таких.. Думаєте не чули про нові штрафи?

• Подобається Подобається x 2
  13. Малесенька

все вони прекрасно чули, от тому я і кажу
    для них закон не писаний адже вони "модні"
    аж обурює

14. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Угу, можемо, і за вимагання хабара в дит. садочку можемо, і за те, що повістку не вручили, а прислали, можемо. Тільки от не знаю жодного позитивного рішення по таких справах.

Угу, відрапортувати - то справа честі. І план виконати ;)

Або ремонтні роботи завершились, а знаки роками стоять.

На дебілів не вплине нічого! Може, ми не будемо на них рівнятися

Погоджуюсь, і на Стрийській зараз дуже багато ДТП, бо льотають.

А якщо інакше проїхати неможливо?

Добре, що в нас Каско, а в кого немає страховки?
    Вгадаєте з 3 разів, куди вас пошлють з тією фоткою.

Просто почнеться зараз як завжди істерія, ДАЇшники ринуться виконувати план, і той, що поставило керівництво, і той, що поставила дружина. :mocking:

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Мушу з вами не погодитись. Деколи машина купляється для роботи з останніх копійок, і достатку сімї якраз хватає на обслуговування і заправку. А крісло 100 грн не коштує, а якщо 3 дітей дошкільного віку?

16. mota_boy

гроші дуже дієвий аргумент впливає на 99,9%

Угу, є таке. культури водіння бракує, треба вчити.

Тоді це не буде порушенням, читайте ПДР
    12.3. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку
    водій об'єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити
    заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу
    або безпечного для інших учасників руху об'їзду перешкоди.

Безпечного це означає надати дорогу всім іншим учасникам руху, що їдуть по зустрічній і робити маневр.

По нових автівках в кого нема каско то так їм і треба, мені їх не шкода.

по автівках які вже по каско не страхують (по віку) ну нема на то ради. Живем в такій країні. (Хоча розмовляв з одним з ДАІшників, казав що з великим задоволенням складає протоколи на дорожників якщо авто потрапило в яму і т.д.) Так що можна судитись, головне час виділити, а його завжди не вистарчає.

Хочете вірте хочете ні. По роботі досить часто спілкуюсь з ДАІшниками, так от план по протоколах (тимчасово і негласно) наразі зменшено в 4 рази !!!! Сказано по негрубих порушеннях складати протоколи і виносити усне попередженя, але це тимчасово.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я проти порушень, АЛЕ ще раз.... штрафи не адекватні. От взяти штрафи у вас у США... 135 дол. США. Запитую, то багато? Скільки середньостатистичний дохід американської сім"ї? 6000-8000 доларів чи більше? Ну тоді не гнівіть Бога. 135 дол. США - то не є високий штраф. Так, неприємний, так шкода, та все ж. От якби середньостатистична українська сімя отримувала 6000 - 8000 тис. гривень, а штраф становив 135 - 200 гривень, я б слова не мовив.

Доречі, мені сподобався допис Лілі Романової про те, що коли тебе штрафанули дорожні служби - зростає страхівка. Класно пацани придумали як додатково здерти гроші з людини.... гроші не пахнуть.... свої особисті інтереси підтасували під законодавство, фактично теж збирають штрафи, як і держава, а ти Йване плати, будь послушним і законослухняним....

Ми не подуріли, ми оцінюємо розмір зарплати і штраф. А зарплата у нас українська, а штрафи - канадські.

Не порушення, а розмір штрафу.

+10!!!!
    Повністю згоден.

Останнє редагування модератором: 19 лис 2008
  18. mota_boy

цікаво Ви водій? У Вас дрібні діти Є? Посадіть дитину на заднє сидіння (а вона спокійно не всидить, буде пхатись у проміжок між передніми сидіннями) і примініть ектренне гальмування на шв 60 км/год... Що буде? Я вже не говорю про зіткнення де сумується швидкість двох авто 60+60 = 120, а їдуть зазвичай набагато швидше.

Доречі в Польщі максимальне покарння за порушення ПДР 2 роки тюрми (мабуть за алкоголь, якщо попався не вперше), колись польща була лідером в Європі по кількості смертей на дорогах, тепер повний порядок.

А який розмір прийнятний?

• Подобається Подобається x 9
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

СлабакИ вони, а не круті хлопці....
    Я на їх місці зробив би просто. Попросив би гаїшників, щоб вони зачитали мої права слово - в слово, як написано в Законі і поспестерігав їх мекання-бекання... дивишся і куди весь пил подівся і зразу б виникло б бажання віддати мені документи і про штраф би забули.... а настрій.... настрій би у них ну просто жах....а тут ше коресподенти з ВЗ.... няй го качка копне.... ну а шо робити? порядок - є порядок.

згоден з Вами....

• Подобається Подобається x 1
  20. coolzak

coolzak Well-Known Member

ail to yield to pedestrian in a crosswalk - $575.00 не пропустив пішого на переході
    Stop Sign Violation - $287.00 - не зупинився на стопі
    Fail to stop at a red light - $287.00 -не зупинився на червоне

Illegal U-Turn - $115.00 - 2 Demerits заборонений розворот на дорозі
    Fail to signal lane change - $115.00 - не включив поворот міняючи ряд
    Speeding 15km/h over limit - $89.00 - перевищення ліміту на 15 км
    20km/h over limit - $124.00 - 3 Demerits
    25km/h over limit - $150.00 - 3 Demerits
    30km/h over limit - $177.00 - 4 Demerits
    40km/h over limit - $264.00 - 4 Demerits
    50km/h over limit - $351.00 - 6 Demerits
    Over 50km/h - Mandatory Court Appearance---більше 50 суд і штрафи будуть на грубі сотні
    Careless Driving - $402.00 - небезпечне водіння
    Race on highway - $402.00 - гонки
    Follow to close - $172.00 - не витримував дистанції
    Unsafe left turn - $115.00 - небезбечний лівий поворот

Passing school bus violation - $402.00 - неправильно шкільний автобус минув
    Driver/Passenger not wearing seat belt - $115.00 нема паска
    Fail to produce documents - $172.00 нема документів при собі
    Display expired licence plate - $230.00 техталон недійсний
    Vehicle equipment violation - $115.00 несправна машина
    Мих-це штрафи в Канаді-але підкреслюю-люди не платять бо не порушують -тобто їздять пр правилах а платити 100 чи 3000 доларів накладно для всіх тут .Так сімя має3000-6000 на місяць але як всі біли заплатиш то 70-80 процентів живе від зарплати до зарплати і лишніх грошей нема.В Україні нуль культури водіння як це не прикро казати.

а де твій аватар? :)