Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

За 10 с. 60 м. достатньо?

міст - споруда, призначена для руху через річку, яр та інші
    перешкоди, межами якої є початок і кінець пролітних споруд;

це з ПДР.

Виходить що і труба міст.

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

як бідному водію дізнатися, що під дорогою дежить кусок труби?

3. sani

sani Well-Known Member

Для автобуса якраз достатньо, щоб розфігарити вам правий бік, або весь зад!

Створити небезпеку собі і аварійну ситуацію автобусу який обганяв? Автобус буде змушений маневрувати, різко зменшувати швидність - а це створення аварійної ситуації!!!
    А якщо була нормальна видимість і на зустріч ніхто не їхав то це найоптимальніший варіант!

4. mota_boy

Не знаю. Швидше за все мало б бути обгороджене з боків та нанесена вертикальна розмітка, ІМХО.

Пропоную змоделювати ситуацію на дорозі, отримати на руки протокол, а потім доводити оті брєдні в суді, якщо доведете та оскаржете протокол та НЕ ЗАПЛАТИТЕ штраф, я визнаю Вашу правоту, а без того то так, пшик і більше нічого. Навіть говорити немає про що.

5. sani

sani Well-Known Member

то є статті з кодексу про адмін відповідальність ;) Варто і таке знати, і розказати ДАЇстам що теке теж існує, бо вони до такого ще не дочитались!!! Вони тільки знають, як в кущах ховатись і гроші вимагати, а не слідкувати за дорожнім рухом! І вам про існування таких статтей ніколи не розкажуть!
    Вони не виконують покладені на них функції! Вони придумують і не такі бредні, то чому я не можу використовувати проти них ці статті! Як показує досвід, коли обгрутовано доказувати їм свою правоту(навіть у спірній ситуації, чи деколи так як вони, відверто брехати), до протоколу навіть не доходить!

відповім вам чужими словами :)
    Завдання ДАЇста доказати що було порушення, нехай докаже ;) А якщо навіть докаже, то є такі статті...

• Подобається Подобається x 2
  6. mota_boy

Шановний, я знаю про існування таких статей, вони дійсно існують.
    Так, завдання ДАЙця ДОВЕСТИ порушення скоєне Вами, це можуть бути відеодоказ, покази свідків (покази водія/пасажирів КРАЗА та автобуса буде цілком достатньо, покази іншого учасника екіпажу ДАІ судом як доказ не вважаються, хоч ДАЙці досить часто понятим записують іншого ДАЙця, але в юридичній практиці не прийнято щоб функцію обвинувача та всідка брала на себе одна особа, тому суди такі докази не беруть до уваги.)

Ваша ж задача довести що Ваші дії були в стані КРАЙНЬОЇ НЕОБХІДНОСТІ, я буду довго сміятись як Ви будете розказувати брєдові байки судді а він буде питати чому Ви просто не зменшили швидкість. Навчіться називати речі своїми іменами. Це була не крайня необхідність, а бажання скоро їхати. Крайня необхідність - це коли Ви везете в лікарню людину яка втрачає кров і порушуєте всі можливі ПДР, в цьому випадку це КРАЙНЯ НЕОБХІДНІСТЬ тому що втрату крові Ви бачите, з шкільного курсу біології всі знають що втрата 20% крові може привести до смерті. А тут їде вантажівка, з неї висять блоки, Вам стало страшно що вони можуть впасти, але Ви не знаєте чи вони закріплені чи ні, під яким кутом вони навантажені, нахилом на дорогу чи нахилом до середини авто (в цьому випадку вони випасти можуть тільки продавивши кабіну водія) і т.д. Якщо Вам стало НАДЗВИЧАЙНО СТРАШНО то включіть правий поворот та зупиніться на обочині, та переведіть подих.

Я до чого веду, змоделюйте ситуацію та доведіть в суді "крайню необхідність" тоді поговоримо. А п..и брєдятіну писати то не мішки носити, то кожен може.

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А шо там доказувати?

Я зробив маневр - обгон автобуса. Я повинен маневр довершити. Я хотів обігнати автобус, який рухався 20 км/год. Коли почав маневр і виконав його на 50% побачив, що завершити маневр зразу за автобусом є небезпечним, оскільки залізо-бетонні стовби сильно виступали за межі кузова і не було червоного знаку на висупі. Щоб не ризикувати, я прийняв рішення завершити маневр, обігнавши й КРАЗ.
    Якщо б КРАЗ немав описаної вище небезпеки, я б завершив обгін за автобусом
    Доречі, даїшники зупинили й КРАЗ, але ніяких зауважень не зрубили з цього приводу.

Важко пояснив?

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

Справа автобус... який поворот?
    І як тоді щодо того, що почав робити маневр - тре його довершити. А якщо за автобусом вже пристроїлася інша машина? Що тоді? Почекати на лівій полосі, поки всі не проїдуть?

8. mota_boy

Блін, Миху, ну sani брєд несе, ну Ви ж ніби чоловік розумний... а туда ж.

14. ОБГІН

14.1. Здійснювати обгін нерейкових транспортних засобів
    дозволяється лише ліворуч.

14.2. Перед початком обгону водій повинен переконатися в
    тому, що:

а) жоден з водіїв транспортних засобів, які рухаються за ним
    і яким може бути створено перешкоду, не розпочав обгону;

б) водій транспортного засобу, який рухається попереду по тій
    самій смузі, не подав сигналу про намір повороту (перестроювання)
    ліворуч;

в) смуга зустрічного руху, на яку він буде виїжджати, вільна
    від транспортних засобів на достатній для обгону відстані;

г) після обгону зможе, не створюючи перешкоди транспортному
    засобу, якого він обганяє, повернутися на займану смугу.

14.3. Водієві транспортного засобу, якого обганяють,
    забороняється перешкоджати обгону шляхом підвищення швидкості руху
    або іншими діями.

14.4. Якщо на дорозі за межами населеного пункту дорожня
    обстановка не дозволяє зробити обгін тихохідного або
    великогабаритного транспортного засобу, його водій повинен
    рухатися якомога правіше, а у разі потреби - зупинитися на узбіччі
    і пропустити транспортні засоби, що рухаються за ним.

14.5. Водій транспортного засобу, який виконує обгін, може
    залишитися на смузі зустрічного руху, якщо після повернення на
    раніше займану смугу йому доведеться знову розпочати обгін, за
    умови, що він не створить небезпеки зустрічним транспортним
    засобам, а також не перешкоджатиме транспортним засобам, які
    рухаються за ним з більш високою швидкістю.

14.6. Обгін заборонено:

а) на перехресті, крім випадків, коли обганяються двоколісні
    транспортні засоби без бокового причепа;

б) на залізничних переїздах і ближче ніж за 100 м перед ними;

в) ближче ніж за 50 м перед пішохідним переходом у населеному
    пункті і 100 м - поза населеним пунктом;

г) у кінці підйому, на мостах, естакадах, шляхопроводах,
    крутих поворотах та інших ділянках доріг з обмеженою оглядовістю
    чи в умовах недостатньої видимості;

ґ) транспортного засобу, який здійснює обгін або об'їзд;

д) у тунелях;

е) на дорогах, що мають дві і більше смуги для руху в одному
    напрямку;

є) колони транспортних засобів, позаду якої рухається
    транспортний засіб з увімкненим проблисковим маячком (крім
    оранжевого).

Якщо дистанція автобуса до краза не дозволяла Вам безперешкодно вклинитись між ними це означає що Вам потрібно було утриматись від виконання маневру. Мих, Вам можуть не подобатись ПДР, Ви можете робити будь-які припущення що доцільності або не доцільності тих чи інших пунктів ПДР, але є жирне АЛЕ. ПДР чинні та ОБОВ'ЯЗКОВІ до виконання ВСІМИ без вийнятку учасниками дорожнього руху. НЕ виконання ПДР кимось з учасників руху не дає Вам права також їх порушувати. Я не кажу що я дотримуюсь всіх без вийнятку пунктів ПДР, але коли я розумію що я неправий і ПДР нарушено то я готовий за це платити.

• Подобається Подобається x 3
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та хто вам сказав, що бракувало місця? Не місця бракувало, а небезпека, яка йшла від КРАЗу!!!!!!!!

10. mota_boy

Небезпека від КРАЗУ усувалась двома методами:

1. БЕЗ ПОРУШЕННЯ ПДР - збільшенням дистанції (ні не екстренним гальмуванням як придумав сані, а саме зменшенням швидкості), невдоволені бібікання автобуса до уваги не беруться, дії не ідуть в розріз з правилами.
    2. З ПОРУШЕННЯМ ПДР - обгін на мості (якби це було не на мості а водій вантажівки підтвердив про рух не більше 30 км то це б і порушенням не було)

Ви обрали другий за що і оплатили штраф/хабар. Ваше право.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

я був на зустрічній полосі і жодного разу не вкинювався між автобусом та кразом. яке зменшення швидкості?

12. mota_boy

А для того щоб не порушити достатньо було вклинитись між вантажівкою та автобусом та зменшити швидкість.

13. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Пролет моста - пространство между смежными опорами.
    Пролетное строение - несущая конструкция мостового сооружения, перекрывающая все пространство или часть его между двумя или несколькими опорами, воспринимающая нагрузку от элементов мостового полотна, транспортных средств и пешеходов и передающая ее на опоры. Различают прямое пролетное строение, продольная ось которого пересекается осями опор под прямым углом, и косое, ось которого пересекается с осью хотя бы одной опоры под углом, отличным от прямого

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

кусок труби під дорогою - міст?

якщо нема обмеження тонажу, то це міст?

15. VasMT

Ні! Це водопропускна дорожна споруда - водопропускна труба.
    В ПДР дано чітке визначення -
    Між трубою і прольотом моста є різниця.

16. sani

sani Well-Known Member

мого тата, даїст(молодший сержант Віхоть Василь Богданович - хай країна знає своїх "героїв") виписав постанову нібито за не пропуск пішохода.... на 500 грн, і найцікавіше, що штраф за таке порушення, якщо його доведуть, від 255-340 грн.
    Де вони таких далбойобів беруть? Їх там щось вчать, якісь закони, кодекси, правила?

17. VasMT

Ця стаття взагалі недоказуєма... йухаН їх пошліть...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

недавно прочитав горде повідомлення гаїшників:

За півроку накосили на півмільярда гривень!!!!!!!!!!!

От вони і косять, а ПДР - то таке...

19. VasMT

Косять з чєлдонів... Мене за останні повних шість років "взяли" один раз... На стоянці на переході... З фотками і свідками... Але чарівне слово "хабар" дав можливість зекономити 150 рубасів...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Всі знають який дурдом у нас з талонами ТО.

Здав документи за півмісяця ДО закінчення тривалості попереднього і... нема результату.
    Поїхав я на свій ризик у Крим з старим талончиком. Їхав чемно, ДАІшників по дорозі море. І от заїхав на півострів - пиняє.
    Ну і зразу домахався до талончика. Згідно ПДР, протермінований талончик - це конфіскація талончика і машину на штрафмайданчик.
    Не помогло навіть те, що у мене були платішки про оплату податків... Пояснюю, мов у Львові проблема з талончиками. А він й каже мені на своїй собачій мові:
    -нє вєрю, что во Львовє нєту нових талончіков!!!!

Мене то так пройняло - "нєвєрю". Пропаща людина - втратив віру. Заліз я в кишеню, дав 100 грн. і віра повернулася до нещасного і я поїхав далі без всякого жаління про той випадок... адже повернув людині святе - віру.

а де твій аватар? :)