Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. chikkorost

chikkorost New Member

перевезення вантажу

Знайомого на бусі зупинило Даі. Підійшов якийсь чи з транспортної,чи з под.міліції,та почав вимагати документи на товар,маршрутний лист та свідоцтво про проходження медогляду перед виїздом у водія. Дали 100 грн. Питання: чи хтось знає,які документи дійсно повинні бути на перевезення бусом товарів,при умові,що бус возить товар кожен день,і чи дійсно хтось крім гайців може перевіряти ці документи та і перевозимий товар. Також на лобовому склі є тріщина.Чи передбачений за це штраф?

2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

бус працює приватно чи через договір? чи взагалі оформлений на юридичну особу? Якщо працює на фірму, то потрібно реєстраційні документи, маршрутний лист (з відміткою лікаря), товаро-транспортну накладну. Перевіряти документи на товар може багато перевірок, в т.ч. податкова міліція. Про тріщину на склі читайте ПДР про обмеження видимості

• Подобається Подобається x 1
  3. chikkorost

chikkorost New Member

бус зареєстрований на ПП, в талоні вписаний і водій з яким є трудова угода. Накладні не завжди бувають - багато фірм їх не виписує,а на Шуварі взагалі ніхто. ПП, правда, на єдиному податку.

4. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Ну так вимагайте щоб виписували, водій повинен мати документи на вантаж, так в правилах написано.

5. chikkorost

chikkorost New Member

що він може виписати,коли вчора він викопав в полі буряк,сьогодні приїхав на Шувар,отримав дозвіл на місце і продає собі. Правда,при в"їзді отримуєш талончик що був на Шуварі. Можливо його можна представляти?

6. Picasso

краще гичку від буряка показати.... або з приємною посмішкою подарувати ментові букетик волошок і сказати :"Що хош, пратсівний?" :)))
    Жарти жартами, але документи потрібно, і ніякі талоньчики з Шувару не канають. Крути, не крути але товаро-транспортну накладну потрібно мати, або на худий кінець набрати в ППшніка товарних чеків проштампованих і кожного разу туди вписувати товар а після доставки порвати. Хоча переважно на кожній фірмі можна попросити накладну "на дорогу". Якщо менеджер не новачок, то дасть таку накладну з печаткою, яку потім можна просто порвати. Без документів прийдеться ложити щось на полосату ложку

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаво... то лише у нас таке правило, чи й за кордоном?

8. Picasso

За кордоном не пиняють так як в нас. Там тільки по підозрі на порушення або за явне порушення. Зрідка роблять облави на пяних. Коли я їздив вантажівкою, ніразу нігде не зупиняли

• Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тааааак.... а а де Левандівка? Ніхто не бачив?

По-моєму тут страхівка не поможе....

10. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У Рівному водій заміняв суддю під час відряджень?

Повний текст: http://www.zaxid.net/newsua/2009/9/28/152428/

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну... а кажете, що у нас криза.... кожен має роботу.

12. marianast

marianast Well-Known Member

Копіюю свій допис з ДП.
    18.01.2010р. мого чоловіка зупинив працівник ДАЇ, нібито за поворот в недозволеному місці. Працівник ДАЇ був на цивільній автівці, документи показати відмовився. Наполягав,щоб чоловік вийшов з машини і послідував з ним у його автомобіль. Чоловік відмовився. ДАЇшник забрав документи і пішов до машини,де його чекав напарник. Через деякий час повернувся, віддав дакументи, на питання мого чоловіка де протокол про правопорушення, відповів: Ви ж стверджуєте,що нічого не порушили.
    Сьогодні отримали постанову суду від 09.07.2010 про стягнення штрафу в розмірі 510 грн. Ми шоковані. Про те,щоб сплачувати штраф навіть не думаєм. Хочеться діяти грамотно. Перечитала (трохи) КоАП. Згідно із статтею 268 : Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності
    має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення,
    подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи
    користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у
    галузі права, який за законом має право на надання правової
    допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи, виступати
    рідною мовою і користуватися послугами перекладача, якщо не
    володіє мовою, якою ведеться провадження; оскаржити постанову по
    справі. Справа про адміністративне правопорушення розглядається в
    присутності особи, яка притягається до адміністративної
    відповідальності. Під час відсутності цієї особи справу може бути
    розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її
    сповіщення про місце і час розгляду справи і якщо від неї не
    надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.
    Скажіть, будь ласка, оскільки нас не повідомили ні про судове засідання,ні про виписаний штраф, чи можна вважати постанову дійсною? Може хтось оскаржував постанову суду, розкажіть куди звертатись і з якими документами, опишіть процедуру поетапно. Буду вдячна за усі поради.

13. sani

sani Well-Known Member

Як отримали? з виконачої служби?
    Постанову суду чи постанову що виписав ДАЇшник?

думаю вам треба адвоката

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Порушення.
    протокол про адмінпорушення повинен оформлятися у присутності порушника.

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Ну й термін... за півроку після випадку. Тут щось нечисто.

15. marianast

Постанову суду. Від виконавчої служби.
    Мене також здивував цей факт. Знайшла в неті,що постанова про адмін.порушення дійсна три місяці, а далі анульовується. Але постанова виписана 9 липня!!! А про термін штрафу не знайшла нічого.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

я б подав в суд на постанову суду. Стандартно, так як на звичайного відповідача, не порушуючи термінів.

в суді б вимагав протокол про порушення, глянув би на дату.....

17. marianast

Мабуть треба починати з виконавчої служби, може там розкажуть що і куди. Рішення суду можна оскаржити в прокуратурі. Але перед тим треба отримати копії бодай яких документів. Бо у постанові і виклику які ми отримали не вказано взагалі нічого, навіть статті, яку ми ніби то порушили.
    Я така злосна зараз:girl_devil:. Я б того даїшника мабуть пошматувала, як би знайшла. Я не розумію, яким чином він склав протокол без нашого відома?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Е, ні... Так справи не підуть.

Ви не праві. Чого вам злитися? Хай зляться ті, які вам нашкодили, а ви добра, спокійна людина, нє?

Так от. Підіть в суд, хай вам дадуть матеріали справи. Ознайомтеся спокійненько. Тоді у вас вималюється план, що робити далі. Не гарячкуйте, але й не відкладайте надовго. Поскаржитися прокуратурі - нездалий варіант. Ви ж не знаєте чому суд так поступив. А може у нього була однобока інформація? А може пошта не донесла вам виклик на суд?

---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:36 ----------

Злість поганий порадник.

• Подобається Подобається x 2
  19. upi

upi Member

так він жеш мав ваші документи, от переписав, гадіна, реквізити і все...

В мене так знайомого намахали, він теж порушив... але поговорив з даїстом і той каже "я на вас постанову на штраф писати не буду, просто винесу усне попередження, отут от розпишітся" а той спішив тай щей розписався... і поїхав собі... і як вам через пів року прийшло з виконавчої служби.

в нього шансів не було, він сам підписав, а значить згідний... тому наскільки я знаю він заплатив штраф :sad:

---------- Додано в 22:00 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

у вас трохи краща ситуація, ваш чоловік нічого не підписував!

• Подобається Подобається x 3
  20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Можна!
    Але дам пораду - З постановою йдіть в юстицію і пишіть оскарження. Тридцять три порушення в розгляді вашої справи, дають Вам можливіст оскаржити рішення суду. Зараз є безліч фірм і фірмочок, які практикують відбиття ДАЇшних протоколів. Якщо Вас зацікавить - дам телефон/адресу...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)