Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так то воно так... але вам тре було проїхати в Івано-Франківськ. Яким чином? Ви вимушені були порушити ПДР, бо дана ситуація створена не вами, а службою, яка знаки розповсюджує. От хай в суді пояснить представник (я б попросив суддю, щоб опонент пояснив як треба було діяти у даній ситуації.)

2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Внесено зміни до ПДР, ті про які ще говорили в березні, УРАААААААА!!!!!!!

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
    від 22 квітня 2009 р. N 395
    Київ

Про внесення змін до
    Правил дорожнього руху

Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Внести до Правил дорожнього руху, затверджених постановою
    Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. N 1306
    ( 1306-2001-п ) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 41,
    ст. 1852; 2005 р., N 2, ст. 86, N 27, ст. 1569; 2007 р., N 14,
    ст. 522, N 48, ст. 1978; 2008 р., N 52, ст. 1740, N 75, ст. 2526;
    2009 р., N 11, ст. 321, N 14, ст. 420), зміни, що додаються.

Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО

Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
    постановою Кабінету Міністрів України
    від 22 квітня 2009 р. N 395

ЗМІНИ,
    що вносяться до Правил дорожнього руху
    ( 1306-2001-п )

1. У пункті 1.10:

абзац третій замінити абзацами такого змісту:

"автомагістраль - автомобільна дорога, що:

спеціально побудована і призначена для руху транспортних
    засобів, не призначена для в'їзду на прилеглу територію або виїзду
    з неї;

має для кожного напрямку руху окремі проїзні частини,
    відокремлені одна від іншої розділювальною смугою;

не перетинає на одному рівні інші дороги, залізничні і
    трамвайні колії, пішохідні і велосипедні доріжки, шляхи проходу
    тварин, має огородження на узбіччях і розділювальній смузі та
    обгороджена сіткою;

позначена дорожнім знаком 5.1 ( 306а-2001-п );".

У зв'язку з цим абзаци четвертий-сімдесят другий вважати
    відповідно абзацами восьмим-сімдесят шостим;

після абзацу двадцять сьомого доповнити новим абзацом такого
    змісту:

"дорожні роботи - роботи, пов'язані з будівництвом,
    реконструкцією, ремонтом чи утриманням автомобільної дороги
    (вулиці), штучних споруд, споруд дорожнього водовідводу,
    інженерного облаштування, встановленням (ремонтом, заміною)
    технічних засобів організації дорожнього руху;".

У зв'язку з цим абзаци двадцять восьмий-сімдесят шостий
    вважати відповідно абзацами двадцять дев'ятим-сімдесят сьомим.

2. У підпункті "б" пункту 2.4 слова "технічний стан,"
    виключити.

3. Підпункт "ґ" пункту 12.6 викласти в такій редакції:

"ґ) іншим транспортним засобам: на автомобільній дорозі, що
    позначена дорожнім знаком 5.1 ( 306а-2001-п ) - не більше 130
    км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами,
    що відокремлені одна від одної розділювальною смугою - не більше
    110 км/год., на інших автомобільних дорогах - не більше 90
    км/год.".

4. Пункт 12.8 викласти в такій редакції:

"12.8. На ділянках доріг, де створені дорожні умови, що дають
    можливість рухатися з більш високою швидкістю, за погодженим з
    Державтоінспекцією рішенням власників доріг або органів, яким
    передано право на утримання таких доріг, дозволена швидкість руху
    може бути збільшена шляхом встановлення відповідних дорожніх
    знаків.".

5. Доповнити правила ( 1306-2001-п ) пунктом 12.10 такого
    змісту:

"12.10. Додаткові обмеження швидкості руху можуть бути
    встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з
    попереджувальним знаком 1.37 ( 306а-2001-п ).

У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31
    ( 306а-2001-п ) встановлені без проведення дорожніх робіт або
    залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до
    відповідальності згідно із законодавством за перевищення
    встановлених обмежень швидкості руху.

Обов'язковим є встановлення дорожніх знаків 3.30 та 3.32
    ( 306а-2001-п ) на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця
    встановлення знака обмеження швидкості руху.".

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=395-2009-%EF

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ура! А шо то дає?

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

дає те, що знаків 40, 60 і тп більше не буде, їх можна встановлювати виключно там, де ведуться дорожні роботи. Скажімо по Пасічній тепер можна їхати 60-80 км/год, Ви не помітили, що знаки 40 звідти забрали?

5. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

А навіть якщо і стоять (бо їх забули забрати, або не захотіли забрати) то до адмін відповідальності водія вже не притягнуть. А на нормальних дорогах з розподільною смугою (а це не тільки парапет а може бути і суцільна або подвійна лінія) можна їхати 110+20 = 130 і це не буде порушенням. На трасі Київ-чоп на ділянці Львів-Миколаїв стоїть вже знак 110 (правда тільки зі сторони Миколаїва, зі сторони Львова такого не помітив), і знак 60 в Красеві (саме село за кілька км. від траси, а там спочатку знак "населений пункт" поставили, потім зняли і знак 60 поставили там постійно ДАІ паслися) зняли. От це і дає.

Є там така біда, правда не згадаю в якому містечку, сам раз так їхав (на даі не попав, але здивувався). Як на мене, штраф сплатити доведеться (повірте що об'їзд існує, просто знаками не позначений). Я бачу тільки судитись з службою яка встановлює знаки та інформаційні вказівники, щоб вони відшкодували збиток завданий своїми діями.

Останнє редагування модератором: 5 чер 2009
  6. Stunya1

Stunya1 Member

Така біда в м. Рогатин, часто туди мушу їхати!

Порадьте доброю порадою: сьгодні зранку прийшов лист щастя. Штраф 300 гр. і фото за зупинку біля свого офісу на Науковій 7б. Якщо бути чесним , то я знаю , що біля Арсена на Науковій є знак про заборону зупинки; але якщо принципово підійти до цьго, то я виїхав із стоянки офісу, повернув направо в сторону Стрийської, і зупинився через метрів 20. Знак залишається позаду біля 1000 метрів, і я не знаючи про нього, нічого не порушую (а що бігати мені по всій Наукові пішком!!!). На фото з машиною ,теж знак не показаний. Не платити троха боюсь, і платити жаба жме. Хто може щось підказати. (Поради типу задушити жабу, мені сьгодні на роботі підкинули)

7. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

троха вільних думок...
    ось наприклад, Ви заїхали на вулицю з одностороннім рухом (знак ставиться на початку вулиці), десь по середині заїхали у двір, а потім виїжджаючи з двору поперли проти руху, мотивуючи тим, що "я не знаю про знак", теж будете обурюватись ? ні...отож..тут такий самий випадок.
    Вам прислали "скорочену версію" фотки, а в даі є варіант, де видно, що Ви порушили, запаркувавшись в недозволеному місці...при потребі продемонструють.

Єдиний варіант з того, так це "відтермінування" платежу, якщо Вам не потрібно цього року проходити техогляд. Але платити все одно доведеться (хоча хто го знає який буде курс через два роки)

8. Stunya1

Stunya1 Member

Буду.Реальна ситуація по місцю мого проживання: виїзжаю з вул Тернопільської вниз на вул. Стуса, повертаючи наліво попадаю під дію знаку вїзд заборонений, що стоїть нагорі біля 80ї школи. Внизу як правило (біля заправки на повороті на вул Дністровську) стоять гайці, повірте на слово , ще жодного разу не платив їм в даному випадку, тільки тому ,що при виїзді немає знаку, що рух тільки праворуч (Якщо бути чесним то його завжди після установки зразу виламують). А на нет і суда нет.

9. вільний_слухач

тут ситуація інакша...це перехрестя, а не виїзд з двору...не плутайте поняття. І Ви в тій ситуації праві...хоча ше треба подивитись яка там розмітка (бо якщо є суцільна подвійна смуга, то перетинати її немаєте права..але кажись її там нема)

10. Stunya1

Stunya1 Member

Кожен день дивлячись у вікно бачу ситуацію як гайці фотографують припарковані машини біля офісу. А сьгодні був здивований листом щастя: фото мого мерса і 300 гр штрафу.Коли встигли якщо я практично там ніколи не лишаю машини. Впевнений є сотні таких як я ( 10-20 машин в день множимо на 1 місяць). Як хто виходив із даної ситуаціїї? Знак позаду біля 1 км., і коли виїхати із стоянки в сторону Стрийської і зупинитись то ніякого порушення не бачу.

В принципі тут я згідний.
    Тоді платити?

11. вільний_слухач

вже Вам давав відповідь в іншій гілці... не буду повторюватись..
    тут доречні тільки претензії до адміністрації бізнес-центру, яка не потурбувалась за паркування відвідувачів того центру, а тільки за працівників...

читайте попередній пост..вже-м казав,що

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не платити, подати в суд, а вигравши компастувати їм мозги.... листами в верхнє начальство про некомпетентність інспекторів, які не знають Правил, вимагати наказати їх, переглянути відповідність займаної посади.... а преса? Знаєте скільки крові через пресу можна попити?

13. вільний_слухач

воно то очевіщє жи так, але тра і самому на то час мати, нє?
    та й коли є фотка, то і проблєматичніше буде (хіба чому на моє ім'я виписали штраф?...бо все решта оспорювати буде не логічно)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому не на ваше?

15. вільний_слухач

ну ж не сам автомобіль порушив правила, нє?
    і нелогічно присилати штраф власнику...припустимо на цьому авто їздять троє (Ви, дружина і тесть, наприклад і всі записані в техпаспорті) чи взагалі продали по дорученню або Вас підвозив колєга, бо Ви ся чули зле (перед тим Ви перевірили в нього чи є посвідчення водія, а цивілка у Вас на авто не залежить від того, хто водій)...то хто має платити?...отож, штраф виписується людині (а не автомобілю), яка здійснила порушення ПДР, а де гарантія жи то були саме Ви, га?

16. ЬІЯ

ЬІЯ Member

як на мене, на тій ділянці наукової взагалі важко говорити про дотримання будь-ким правил дорожнього руху. зараз там суцільний "бейрут" через закриту на ремонт другу смугу і ремонт на тролейбусній.

ясна річ, якогось особливого статусу вона через це не набуває, але це теоретично дає вам можливість заїхати на стоянку біля офісу з другого боку (зі сторони стрийської) і взагалі не здогадуватись про заборонні знаки.

також для загального розвитку раджу почитати пункт 12.з.чимось Інструкції для ІДПС, де написано про обов'язок ідпс-ів у разі виявлення правопорушення скласти протокол, і статтю 256 КУпАП, де вказані вимоги для цього протоколу, зокрема те, що порушник повинен його підписати.

отже, якщо ще не запізно, скаргу в суд згідно стст. 287-289 КУпАП і скаргу в даі на неправомірні дії ідпс.

17. Stunya1

Stunya1 Member

Прийшов до логічногозавершення із своїм листом. А було так: приїхав я в ГАІ і на емоціях пояснив оту ситуацію, після чого під диктовку Гайца написав скаргу на імя начальника, мол я повертав наліво до офісу непорушуючи ніяких знаків і з даним порушенням не згідний. Вчора мене знову визвали і сказали що мій штраф скасовано про що я і розписався. Це все без ніяких знакомств і махінацій. А "Вільний слухач" таки заплатив би !

18. вільний_слухач

нєа))
    Вам повезло жи теперка рух Науковою інший..
    якби була справа до ремонту - таким простим поясненням фіг би ся відмазали))
    але писав жи навіть при явному порушенні є купа відмазок (тра просто знати їх і файно фест вчити правила)
    і ше.... наглість друге (а мо й перше) щастя :)

19. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Еге ж. В мене була схожа ситауція. Залітав під знак 40 і запищав антирадар. Я пригальмував, а в той час мене обігнав джип. Прийшло дві фотки одна здалека, а друга ну зовсім наближена. Я написав скаргу у відповідь і, о чудо, знайшлася фотка де мене обганяє джип якраз біля знаку. Штраф скасували

20. Stunya1

Stunya1 Member

не було би знаку зупинка заборонена

а де твій аватар? :)