Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Varvar

Varvar Well-Known Member

то стосується не лише ДАЇ, і не лише державних організацій ....

• Подобається Подобається x 2
  2. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ну може і так, але завше вважав жи людина, яка вимагає від когось виконання тих чи інших норм, правил, законів сама повинна їх виконувати і знати досконало. Тому мені до недержавних організацій діла нема, най си роблять шо хочут, а державні (ДАІ, виконавча служба, суди і інші), котрі від мене шось вимагають, мають вночі з закритими вочима знати всі закони,а не "перевіримо", "може і так", "коби та коли"
    Отож, страшна то є сила знання закону)))

3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ті що давно при кориті, то закони знають непогано, то їм для власної безпеки потрібно.
    а то швидше вже сказано бкло на відчіпного, ну не міг він сказати, шо знаки ніхто не перевіряє, бардак .

4. вільний_слухач

добре, наведу Вам приклад. Слухали всю передачу? файно.. отож говорив про техогляд. І прозвучала з його вуст така фраза, шо тех огляд тра проходити в тому (чи до) місяці, який вказаний в талоні, а не після , бо потім накладається штраф. АЛЕ ТАКОГО ЗАКОНУ (чи пункту закону) НЕМА!! А може ваша машина вже другий місяць знаходиться на ремонті, або взагалі не виїжджає з гаражу, то шо, обов'язково проходити техогляд? ні.. не можна керувати транспортним засобом без талону техогляду (або з протермінованим),то так, але ніхто вас не зобов'язує насилу проходити ТО.. і таких нюансів було купа... ееееех, справді шкода, що не додзвонився

5. Auditor

Auditor Well-Known Member

якщо притягнутий до адмінвідповідальності не збирається проходити техогляд та виїджати за кордон то штрафи можна не сплачювати.

якщо ви збіраєтесь у подальшому користуватись авто, то краще сплачувати.

6. вільний_слухач

ну звісно, є стаття 34 і 35 закону "Про дорожній рух" де говориться
    але як довести, що я не сплатив? немає бази ДАІ, є тільки казначейство.. отже допоки Ви самі не дасте їм квитанцію про оплату, то вони і не будуть знати, так? але в законі нічого не сказано,що громадяни повинні давати квитанції (чи їх зберігати).. виходимо наприклад з протилежного.. Ви сплатили, але квитанції нема (загубили, не взяли, інше), то виходить Ви не сплачували штрафу?
    Але краще думаю Вам відповість по тих питання юрист.
    Ось ТУТ є багацько відповідей і порад, що до "співпраці" з ДАІ. Раджу прочитати всім автомобілістам

7. Auditor

у ДАЇ є база, от тільки поки її дані формуються за рахунок винесених постанов від співробітника ДАЇ та квитанцій, що власноруч принесли притягнути до відповідальності.
    При проходженні техогляду ДАЇ буде діяти відповідно до Постанови:
    саме тому, якщо у базі будуть такі дані, то працівник ДАЇ правомірно відмовить вам у видачі талона, в разі якщо ви не доведете протилежне - надав квитанції про сплату, то нема проблем.

• Подобається Подобається x 4
  8. вільний_слухач

от власне "от тільки".. то не є база, яка пов'язана з рахунком в казначействі.. але Ви праві в тому, що будуть вимагати квитанцію (хоча це не є зовсім законним) і тільки таким чином знімуть "заборгованість". Але ж не треба доводити до такого. Є і інші методи "боротьби" і за тим посиланням, що надав в попередньому пості є цікаві приклади та казуси. Раджу перечитати,щоб сюди не копі-пейстити..

9. bora

bora Well-Known Member

Та от просто думаємо чи не вилізе воно нам якось при перетині кордону.. Хочеться в часі подивитись, які результати "не сплати" будуть. Тож поки що - заплатили. От єдине не занесли в ДАЇ. Ото вже напридумали носитись по місту з папірчиками!

10. Auditor

раджу вам надіслати на адресу міськДАЇ замовний лист з описом вкладеного з проханням внести в базу ДАЇ штраф сплачений вами та додати копію квитанції, а в майбутньому (ТТТ) у банку вимагати дві квитанції, одну для ДАЇ та одну для себе на згадку.

• Подобається Подобається x 1
  11. romhavr

romhavr Well-Known Member

12. вільний_слухач

та йой... ту бздуру по всьому нету порозкидали...НЕМА ТИХ КАМЕР, НЕМА
    Візьміть наприклад Львів. Там на карті більше сотні тотих камер, а реально - жодної.... може і планують їх поставити, але зараз нема

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я також думаю, що нема.

• Подобається Подобається x 1
  14. вільний_слухач

та я навіть не думаю, а знаю.. маю знайомого дайця (разом сі вчили), в обласному теперка "шишка", так от каже жи ві Львові тіко три "візири" є, а стаціонарної камери жодної, а на тотій карті їх там купа...

15. Locke

Locke невиправний реаліст

Думаю, прийшов час ще у декілька разів підняти штрафи. Вже декілька днів на Сихові багато водіїв ігнорують червоне світло на пішоходних переходах і їдуть, як ні в чому не бувало. При спробі пішоходів перейти вулицю на своє зелене світло - навіть і не думають пригальмувати, тільки сигналять. А ще недавно зупинялися, як тільки мигнуло жовте. Можливо, найкращим штрафом був би камінь в лобове шкло.

• Подобається Подобається x 6
  16. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Мій чоловік в такому випадку б'є по капоту або по багажнику. Часом лишаються вмятини

17. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якщо він Бетмен то +1000. А як ні? Вмятини можуть бути не тільки від кулака....

18. urtechnologis

urtechnologis миється в бані

Робота дайників зараз в основі своій розрахована на дурника.
    А також на поповнення бюджету й власних кишень.

Пропозиція ТОВ "Леком" м. Київ

Програма «НЕ ДАЇ»
    правового проекту «Юридичні технології»

Шановні водії !

Пропонуємо Вам приєднатися до програми юридичного захисту «НЕ ДАЇ».

Лише за 500 грн., на рік за укладеним між нами договором надаватиметься повний комплекс правових послуг у випадках конфліктних ситуацій з працівниками ДПС, ДАЇ, судами, пов’язаних з накладенням адміністративних стягнень щодо порушень ПДР.

Останнє редагування модератором: 14 лип 2011
  19. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

На Бетмена не подібний, але і наїжджати (в прямому смислі слова) на себе не дозволить. :)

20. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

А, я вот думаю,что пора пешеходов как-то штрафовать. На том же Сихове мечутся на красный свет. А, на Привокзальной, возле базара и вокзала так вообще игнорируют полностью. Прут,как танки:tanksmile:

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)