Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Daisy

Daisy Well-Known Member

:haha::haha::haha: Миху, як завжди розсмішили:good:. А за немиті номери штраф непередбачається?

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

У нас ше того не придумали.... і з тим важко боротися: яма на ямі, багно, баюри..... непомита машина - то реально погана дорога у нас.

• Подобається Подобається x 3
  3. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Не совсем так... 121. Нарушение водителями правил эксплуатации
    транспортных средств, правил пользования ремнями безопасности или мотошлемами...
    (5) Управление водителями транспортными средствами...
    или загрязненным, что не позволяет четко определить символы номерного знака, перевернутым или неосвещенным...
    180-255 грн
    Знак должен быть четко виден с растояния 20метров. :pardon:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все ви тут правильно пишите, але.... як вас можуть штрафанути завдяки візору, якщо номерів не видко?

• Подобається Подобається x 1
  5. Forest

Forest Moderator

А що таке "четко определить"? Це підійти, протерти номер та подивитися? Чи посвітити в темряві? Чи підібрати окуляри інспектору? Як на мене, справа дуже відносна, складно знайти межу між чистим та брудним знаком.

6. Гена Букин

Номер должен быть легко читаем с 20 метров. Так что одна надежда, на хорошее зрение у инспектора;)

7. Wild gucul

Wild gucul Well-Known Member

не буду особливо втручатися у вашу дискусію. наведу лише свіжий приклад, який, на жаль, ілюструє, що всі ті штрафи і закони до дупи. їдемо по окружній швидкість 120. раптово з-за повороту бачимо даішників, які нас вже сфоткали. зупинилися. Далі такий діалог:
    - Ви перевищили швидкість на 40 кілометрів. складаємо протокол і т.д. (діловито витягуючи папери і починаючи щось там писати)
    - Та для чого протокол. може так домовимося?
    - Ну як ми домовимося? (папери вже сховав) Будемо отак стояти і домовлятися?
    - Та ні. але якось без протоколу. Скільки то буде коштувати?
    - 110 гривень і можете їхати.

віддалисьмо наші гроші на хабар даішнику і поїхали далі. а якби не дали, то позбулися ще на 150 більше.
    от і все. а ви кажете штрафи... :pardon:

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

у мене за 14 років водіння - одне порушення не за перевищення швидкості, всі решту, а їх трохи є... за перевищення. І я б не сказав, що я якийсь там шумахер... безпечно їжджу, особливо у населеному пункті. Більшість знаків у нас встановлено не зрозуміло для чого, от лише б здерти гроші.

• Подобається Подобається x 4
  9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

От, "нехорошие люди", ці ДАІшники! Беруть і беруть хабарі. Нема з ними ладу.

Наведу інший приклад: Я, стаж з 82 року, В,C,D, Жигуль 3, 78 рн, бите праве переднеє крило, не сильно.
    Міст на Моршин у Стрию, Заїзд зі сторони Ужгорода, На самому з"єднанні розвязки ДАІшна машина (на мості). Ст.лейтенант і два лейтенанта.
    Піднімаюсь на міст. Знак "Дай дорогу" пригальмовую, нікого нема. Швидкість 5-10 км. Уваги на мене не звертають, поки ст.л-нт не кинув око на крило. В спину мені крик- СТІЙ і патик. Стаю на відстані 15м від ДАЇшників. Ст.л-нт прямує до правої сторони машини. Мушу вийти, щоб з ним не говорити через салон.
    Д- І шо, ми отак їздимо? Де скоїли аварію?
    Я- Вибачаюсь, інспектор, то не я.
    Д- А хто?
    Я- (Відмазка) лишив машину, за годину виходжу, крило загнене.
    Д- Де довідка?
    Я- (Включаю дурня) Яка довідка?
    Д- Про дтп!
    Я- А де її взяти?
    Д- Було викликати ДАЇ!
    Я- І що, помогли би знайти винного?
    Д- .... То що ви зробили?
    Я- Купив крило, лежить в гаражі. Свята закінчаться, майстер зробить. Вже домовлено!
    Д- Документи!
    Я- Будьласка!
    Д- О! а де автоцивілка?
    Я- Ось (протягую посвідчення УБД)
    Д- Шо це?
    Я- Посвідчення ветерана війни.
    Д- (недовірливо) Якої?
    Я- Таж не Вітчизняної.
    Д-І шо?
    Я- Я звільнений від сплати страхівки.
    Д- Де це написано?
    Я- В Законі про обов"язкове страхування відповідальності третіх осіб.
    Д- Я розумію, поліс де?
    Я- В страховій компанії "Галицька" пан К... мене проконсультував, що мені поліс не потрібен.
    Д- Як це?
    Я- Я застрахований МТ СБУ (сказав роздільно, як написано)
    Д- СБУ?
    Я- МТСБУ.
    Д- (до лейтенанта за 10м ) - Миколо, і шо, вони так можуть їздити?
    Л-Як?
    Д-Без поліса по цій..., цьому документу?
    Л- (підходячи) Якій?
    Д- О 9протягує моє посвідчення)
    Л- Ти знаєш, я читав в законі... Там так слизько написано... незрозуміло... питання до кінця не врегульоване... роз"яснення нема... Але поліс вроді мав би бути.
    Я- В страховій компанії "Галицька" пан К... мене проконсультував, що мені поліс не потрібен. МТСБУ склало договір з державою, згідно якого я автоматично застрахований.
    Д- А якщо ви скоїте ДТП, потерпілий до кого має звернутися?
    Я- До вас, напевно.
    Д- А до нас чого?
    Я-???
    Д-Миколо! То шо з ним робити?
    Л- Та най їде хлоп.
    Д- Щасливої дороги.
    Я-І вам того ж.

Про що це я?
    Аааа. Згадав. Я можу книжку написати, як я дурив голови ДАІшникам, їхніми ж законами і правилами. Рідко попадаєш на дійсно грамотного інспектора. Тоді вже починаєш з ним говорити за його правилами. Останній штраф- років зо 4 тому, як не більше. Як казав хтось із дописувачів - "Учите матчасть"

Останнє редагування: 22 січ 2009
    • Подобається Подобається x 6
  10. Гена Букин

Учите мат.часть;) По окружной вы могли ехать до 130км/ч. 12. СКОРОСТЬ ДВИЖЕНИЯ....12.6. Вне населенных пунктов на всех дорогах и на дорогах, которые проходят через населенные пункты, обозначенные знаком 5.47
    , разрешается движение со скоростью:
    а) автобусам (микроавтобусам), которые осуществляют перевозку организованных групп детей, легковым автомобилям с прицепом и мотоциклам - не больше 80 км/час.;
    б) транспортным средствам, которыми управляют водители со стажем до 2 лет, - не более 70 км/ч;
    в) грузовым автомобилям, которые перевозят людей в кузове, - не более 60 км/ч;
    г) автобусам (за исключением микроавтобусов) - не более 90 км/ч;
    гг) другим транспортным средствам: на автомагистралях - не более 130 км/ч, на дорогах для автомобилей - не более 110 км/ч, на других дорогах - не более 90 км/ч.
    Конечно если вы ехали на легковом и стаж более 2 лет. ;)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

автомагістралі позначаються знаком. от чим відрізняються "другі" від "доріг автомобілей".... проблємка....

12. Wild gucul

ну за кермом не я був. я лише був очевидцем розмови. це по-перше. по-друге, як пише Мих обїздна дорога це аж ніяк не автомагістраль на якій швидкість дозволена не більше 130 км/год. і по-третє, файно ото ви написали як ви даішників розводите :good: мені сподобалося. дуже розважають такі історії) як потрафиться вам зустріти на дорозі "Кобру" чи "Беркут", то напишіть ще)

13. Гена Букин

Штраф выписывается за превышение свыше 20км/ч поэтому я и написал, что по окружной вы могли ехать максимум до 130.;) На автомагистрали соответственно до 150.
    Где писал?
    Последняя встреча с "Беркутом" закончилась словами хлопці ну дайте хоть пару гривень на каву, а то змерзли тут як собаки :)))

автомобильная дорога, улица (дорога) - часть территории, в том числе в населенном пункте, предназначенная для движения транспортных средств и пешеходов, со всеми расположенными на ней сооружениями (мостами, путепроводами, эстакадами, надземными и подземными пешеходными переходами) и средствами организации дорожного движения, и ограниченная по ширине внешним краем тротуаров или краем полосы отвода. Этот термин включает также специально построенные временные дороги, кроме произвольно наезженных дорог (колей);
    Все остальніе получается другие :pardon:

Останнє редагування модератором: 2 лют 2009
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

сьогодні був у юриста.
    Той сказав, що на автодорозі, де знак 110 й можна їхати 110 і це і є "автомобільна дорога". Якщо знаку нема - то "інше". Кому вірити?

15. Гена Букин

Предлагаю верить ПДД и КоАП ст. 122 Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху ч. 1 Перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги у русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками
    накладення штрафу від 15 до 20 НМДГ 255-340гр
    ;) Юриста ф топку

16. ЬІЯ

ЬІЯ Member

дорога для автомобілів також позначається знаком. отаким:
    чим вона вирізняється – описано в ст. 27 ПДР, разом із автомагістралями. отже, окружна належить до тих "інших доріг", і макс. швидкість на ній – 90 км/год. отака от матчасть.

щодо відмазок про "дозволене" перевищення встановленої швидкості на 20 км/год. у даішників є контрвідмазка: "а ми вас штрафуємо не за перевищення швидкості, а за порушення вимоги обмежувального знаку". до речі, в ситуації з Wild_gucul знак скоріш за все був (обмеження до 80), раз інспектор казав про перевищення на 40.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як це??????????????? Не зрозумів...

Як це??????????????? Не зрозумів...

зрозумів.... значить у нас немає доріг для автомобілів.... а я то думаю, чому у нас такі ями на дорогах, а то не дороги, а "інше".

Останнє редагування модератором: 2 лют 2009
  18. Wild gucul

Так! так і було! маєте рацію!!! а діло було надвечір, то ми того знака і не виділи!

19. Гена Букин

Ну, да... я ж ривел выдержку. Вы наверное читаете невнимательно;) окружная как-раз попадает под определение "автомобильная дорога" просто внимательно его перечитайте и легко найдете эти признаки.;)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

автодорога є тоді, коли є знак. легкова машина на голубому фоні.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)