Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

звичайно, будь-яка справа має позитивну і негативну сторону.

• Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

А мені і уявляти нічого. Я знаю багато таких людей. І знаю як вони живуть, якщо це можна назвати життям, а не животінням. І знаю, що для них навіть маршрутне таксі розкіш. А машина для них взагалі недосяжне явище. Хтось продав, в когось стоїть і іржавіє. Я, наприклад, заробляю скажімо так трохи більше, але і для мене вже машина розкіш.

• Подобається Подобається x 3
  3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Погоджуюсь, а кожен бачить тільки те що хоче бачити сам. Оптиміст роздавивши клопа каже що коньяком пахне, а песиміст відкривши коньяк каже що клопами смердить, вибачте, Мих, але це саме Ваш випадок.

З.І.

Сьогодні спостерігав... є в мене біля роботи таке місце де стоянка заборонена, заборонена вона тут ще за часів царя гороха. Завжди тут було повно машин а особливо таксистів, частина з них пенсіонери на москвичах та копійках (ті за кого Ви так піклуєтесь). Так от сьогодні підходить туда сержант і починає всіх розганяти з забороненого місця (протоколи не складав просто попросив пороз'їжджатись) пусто було десь хвилин 30. Потім ті самі таксисти на тому самому місці. Ну не вартує з кожного по 350 грн. здерти, більше жоден з них там стояти не буде, а просять по людськи - не розуміють, така ментальність.

• Подобається Подобається x 6
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та нє, Мота Бой, то не той варіант. Просто штраф має бути співмірним. Давайте тоді зробимо штраф 5000 гривень і дружно скажімо: не хочеш платити - не порушуй. Ви за? Я - проти.
    Отже, повинна бути якась міра у всьому. Все має мати певний баланс. На сьогодні оптимальний штраф 80грн.... 250грн. (крім алкоголю). То моя думка.

по-перше, попався нормальний сержант, але то вийняток (він сам порушив інструкцію)
    по-друге, за повторне порушення тре жорстко наказувати - згоден.

а штрафи як? отж бо й воно і таких, як ви - більшість, що зводять кінці з кінцями....такі часИ.

Останнє редагування модератором: 9 гру 2008
  5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Заборонено правилами щодо водія транспорту.
    А щоби хтось давив на психіку звичайному водієві... Я таке лише раз у житті бачила.
    Голосна музика більше відволікає, ніж проста розмова, імхо.
    І як ви собі це уявляєте? Поліцай зупинить вашу машину і почне вияснювати, чи не тиснула вам на психіку ваша дружина, бо поліцай бачив, що ви розмовляли? :crazy:
    Вже колись писала, що я просто спокійним голосом питаю, чи є у нас зайві гроші на штраф. Про "сирену", миху, я образно написала, жартома. ;)
    Дивно, що ви так загострено сприйняли. :)))
    Коли я тут мала 1500 на місяць, то про машину навіть не мріяла. Купувала місячний автобусний за $75 і возилася по місту таким чином.
    Миху, знаєте, мене дивує те, що ви про штрафи говорите, як про збільшення податків чи інші обов'язкові постійні оплати. Ви сплачуєте штрафи щомісяця, як плату за помешкання чи як?
    Миху, ви явно не там працюєте, де повинні. І як українська влада без вас? От бачите, вже завалили проєкт зі штрафами за порушення ПДР. Поспішайте туди, бо вже починають працювати над проєктом штрафів за куріння. Може, як ви їм підкажете, то й там щось смішненьке встановлять, аби сильно людей не лякало...

• Подобається Подобається x 4
  6. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Співмірним до чого? Скільки людей їздять маючи сімейний дохід 1000 грн??? Я не думаю що їх більше 3-5% від загальної кількості автомобілістів.

Зціпивши зуби, одягнувши пасок безпеки, вдягнувши на вухо безпровідну гарнітуру до мобільного, тим не менше скажу так.

Мих, я заробляю набагато більше за тих 1500 грн про які Ви когось питали. АЛЕ - кредити, банки, дружина в декреті, дрібна дитина, висмокутють грошей стільки що і 500 грн для мене це суттєва втрата для сімейного бюджету (нажаль так). Тим не менше я за.

Сам його знаю, по роботі стикаюсь часто, не такий уже й нормальний, точно такий як і більшість ДАІшників

не зовсім, кодекс каже так...

Стаття 22. Можливість звільнення від адміністративної
    відповідальності при малозначності правопорушення

При малозначності вчиненого адміністративного правопорушення
    орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може
    звільнити порушника від адміністративної відповідальності і
    обмежитись усним зауваженням.

Але то все на розгляд посадової особи, в даному випадку він не побачив небезпеки для руху, а просто хотів навести лад.

І я за.

• Подобається Подобається x 5
  7. Forest

Forest Moderator

Панове, перепрошую за вторгнення, але мені видається, що ваша дискусія переходить у безвихідь - сперечатися про те, чи нова норма є злом чи добром, можна вічно, але насправді вона містить і те і друге. Праві усі, але суперечка триває далі :)

Я як і більшість погоджуюся, що порушників треба перевиховувати. Але я також підтримую думку про те, що це виховання не може бути гнобом для порядних людей. Панове, подивіться, вже зараз українські автомобільні форуми кишіють оповідями про безвинне покарання даішниками - штрафують по 300-500 грн за речі, які самі ж придумують. І часто поступають просто підло. Якщо би була тенденція до того, що такі випадки меншають, я б мовчав. Але тут ситуація протилежна - це не тільки тенденція але і зростаюча тенденція. Логічно, що люди хочуть жити чесно, бачити як караються порушники, але зовсім не логічно підтримувати Закон, який поприте породжує корупцію та підлість. Як на мене, таке не можна сліпо захищати. Закон повинен бути рівним для всіх і не повинен давати безмежну владу людям, що живуть в корупції десятиріччями! Він повинен дати даі шанс виправитися а не знову збагатитися, як це виглядає тепер.

• Подобається Подобається x 12
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Золоті слова... Наприклад мені якось і дико і смішно слухати, читати, дивитися, як прессекретар МВС, чи уповноважений МВС з радістю в очах повідомляє, ми за стільки-то днів зібрали 5 мільйонів гривень.... за штрафи. Вдумайтесь, вони не кажуть, чи збільшилась/зменшилась аварійність, головне - скільки зібрали грошей.
    Тобто їх ціль - не стан аварійності, чи порядності на дорогах, а кількість грошей, що вони заграбастили.... вони зацікавлені у кількості порушень, бо це ж бабло!!!!!
    Побачите, будуть негласні плани, все буде.... Яке класне поле для корупції!!!!

9. Liliyah Romanova

Миху, вони кажуть і про аварійність.

А тут про аварійність за 2008 рік.
    http://rate1.com.ua/uk/archive/890/reityng-oblastei-za-avarinistu/

У новинах я те саме чула. Хіба ми з вами різні новини дивимося.
    То все ваше позитивне мислення. ;)

Останнє редагування: 10 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

то вже після того, як я їм зробив зауваження....

11. Liliyah Romanova

Угу, вмієте ви робити зауваження до того, як послухати. :)))

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ліля, скажіт, а чого ви такі нечемні, га?

• Подобається Подобається x 2
  13. Liliyah Romanova

То всьо від холоду, миху. :blush:

14. Vetta

Vetta Well-Known Member

добрі штрафи в Європі навели порядок , томоже і у нас трохи його буду. Сама водій, але ставлюсь жорстоко до порушень. Біда не в покараннях а в ГАЇшниках .... у їхній свідомості... привикли вони добре жити.

15. Liliyah Romanova

Виявляється, хабарі беруть і вимагають від доброго життя?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

то від життя незалежить.... хіба зварич зле жив?

17. Liliyah Romanova

Я про ментів...

18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Увага!

У Києві (і не тільки) з"явилися "тихушники" - ДАІшники в цивільному з відеокамерами.
    Людина може на світлофорі розмовляти по мобілці, її фільмують, а потім приходить штраф на 900 грн - "за стіорення аварійної ситуації".
    Оскаржити можна тільки через суд.

Інший водій зганяв від Києва до Одеси (з перманентним перевищенням швидкості) - прийшли ТРИ штрафні сповіщення по 900 грн кожна.

Я нагадав колезі, який про це розповів, що позавчора вони з шефом телефноували мені з офісу (в момент, коли я стояв на світлофорі) і я коротко відповів, що наберу їх через 5 хвилин.
    Отож в разі чого нехай готуються бути свідками.

19. Liliyah Romanova

Учора в телебаченні говорили, що аварійність зменшилася вдвічі, а хвиля хабарів так і не накотилася... Були поодинокі випадки, але масовим це не стало.
    Якби в когось сумніви були, то уточнюю, що українські новини і про українські штрафи та аварії на дорогах. :)))

Останнє редагування: 19 гру 2008
  20. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

замалий період часу - такі рішення не слід оцінювати на таких коротких інтервалах :)

а де твій аватар? :)