Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Таксун зі собою крісло возить. Як впадло велике і громіздке, і дороге возити - є такі спрощені легенькі, дешеві крісельця, типу подушки під гузню.
    Як на мене - однозначно таксиста проблема, тим паче, якщо за клієнтуру турбується.

• Подобається Подобається x 5
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ясно, що шофер винуватий... як пасажир може бути винуватий? це ж нон-сенс.

3. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Подумав собі - тиждень залишився, а на правому місці зламаний фіксатор ременя. Поїхав на базар.
    - Шо ? Защолку ? Весь кронштейн? Та ви шо - нема навіть б-у-шних - всі метуть! Беріть найдешевший напівкомплект - на одне крісло 150 гривень!

Таки дістав в одного дідуся на "розбірці" - ніби й не те, але підійшло. :)

4. gryvul

gryvul Well-Known Member

Життя після 17.11.2008

Пропоную обговорювати всякі можливі варіанти (переваг, здобутків, радостей або навпаки - хабарів, відмазок, пояснень) поведінки у різних трафунках, які нас спіткають з понеділка 17 листопада.
    Бо шось мене ця дата інтригує і цікавить. Останнього місяця я 3 рази мав можливість відбути в іншу реальність (всі три рази, вибачайте, але на моє життя зазіхали особи жіночої статі). хоч я і застрахований, але себе шкода! єдина надія, шо шось зміниться...
    Можливо, навіть треба буде організувати тоталізатор, чи буде якийсь результат із нововведень?

5. bora

bora Well-Known Member

Оце їду сьогодні - все так гарно виглядає по-первах - усі автомобілісти прищепнуті ремінцями, пішоходів пропускають як любенькі, "повороти" вмикають за кілометр, на СТОПах зупиняються..:) Аж тут - фух, фух - джип проїхав на усіх парах з чужої смуги та повернув на червоне.. Потім несамовито пролетів ще джипчик по Луганській... Так, що панове, дехто мав ті штрафи та нововведення як і раніше - в носі.

• Подобається Подобається x 7
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що нові штрафи мають обмеження, про які ніхто не згадує.
    Наприклад, якщо у мене зряплата 600 гривень, то згідно адміністративного кодексу, штраф не може перевищувати 120 гривень, оскільки максимальний штраф може складати (якщо не помиляюсь) не більше 20% від сукупного місячного доходу.

• Подобається Подобається x 4
  7. gryvul

gryvul Well-Known Member

я такого не пригадую в адміністративному кодексі, але не хочу перевіряти, щоб не накликати (забобонний). Крім того, вам можуть 1) на кілька місяців "задоволення" розтягнути. а випадку великого правопорушення - є питання опису майна і т.д.

• Подобається Подобається x 3
  8. coolzak

coolzak Well-Known Member

Сильно сумніваюсь що це положення діє бо виходить що хтось хто не має постійного доходу взагалі не буде платити штрафи?

• Подобається Подобається x 3
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Непорозумілися....

Випадок.

Мого знайомого зупинили і придерлися до того, що він зашвидко їхав. Він відперався, тоді відкрили двері мєнтовки і сказали: "присідай". А він каже: скільки раз присісти? У гаїшників очі квадратні - ніяк не можуть в"їхати.... і знову: "присідай". Мій знайомий знову до лейтенанта: "Ви шо, фізрук? чого я маю присідати?". .... Пауза так з хвилину... віддали права... поїхав....

А було б не зле... порушив правила - впав на землю віджався разів 10....

Останнє редагування: 18 лис 2008
  10. fuxx

fuxx Member

А хтось вже мав нагоду спілкуватися з ДАЇ за нових обставин?

11. bora

bora Well-Known Member

Журналісти:) Ось тут .

12. Малесенька

Малесенька Well-Known Member

я б на це хтіла подивитись:) особливо коли б зупинили за якесь порушення якогось дипутата чи людину з вищим чином:)) адже нам не привикати до фіз нагрузок, а от всім тим дядям з їхним пузом у раза 3 більше за них....
    ой, як уявила то зразу настрій піднімається

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Тут можна дитину взяти на коліна і прищепити, якщо коротка поїздка і не по трасі. Старшу дитину (правда, тут на кілограми рахують) можна просто прищепити без крісла. А взагалі так, возять зі собою кріселка. В аеропорту з таким нераз стикалася. Я хотіла наше зі собою до Львова брати, але в свекровій машині пасів на тильному сидженні взагалі не було, то й не брала. Але й возити його дозволила лише кілька разів.
    І ви це вважаєте правильним? Наш малий у запорожці їздив у автокріселку. Від найменшого. І він знає, що перше, що треба зробити, як сядеш в машину, це причепити паса. Я вважаю, що це правильно, бо безпека для дитини є першочерговою, а статися може будь-що, бо ніхто не застрахований, а так - хоч щось зі свого боку зробиш.

Якщо я їхатиму коло водія чи на тильному сидженні без паска, штраф платитиму я, а не водій.

• Подобається Подобається x 6
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Віджатися вони-то зможуть, а от прижатися до землі.... можуть бути проблеми...

в Канаді.... але не в Україні....

Останнє редагування модератором: 18 лис 2008
  15. Samojlovu4

Без дитячого крісла для малого і паска для мене навіть за булочками не поїду.

В Тевтонії шофер відповідальний. Воно, в принципі, якось і логічно.
    Пару літ тому мене до церкви щонеділі один старий українець, бувший остарбейтер, підкидав. Дай йому Боже здоров"я. Сусіди ми були.
    Хоч ми і друзяки були і він мене знав, але не рушав, поки я не пристібнуся.

• Подобається Подобається x 6
  16. Liliyah Romanova

Тут теж не всі правилам кланяються. Але рано чи пізно на них є управа. Як на мене, щось таке не аргумент.
    От питання (не особисто до Бори).
    Ви бачите, як хтось просто на ваших очах виїхав на тротуар. При вас мобільний, ви знаєте номер, на який можна вислати ммс-ку. Чи будете знимкувати порушника і висилати ммс-ку до даі?
    Щось таке в Україні взагалі смішно. Особливо через існування чорної та білої оплати.
    А взагалі, ви говорите про переїзд у громадському транспорті, як на мене. Але там не 20% від кошту проїзду, а 20-кратна сума від суми проїзду. ;) :)))

17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А крісло у всі машини підходить ? скажімо в Таврію його можна прилаштувати :crazy:
    А щодо таксі ... а якщо дитина не одна? от буває їжджу в таксі з 2 дітьми, тоді як, таксист має 2 крісла возити, чи як?

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

та при чому тут чорна/біла... закон не може враховувати чорну зарплату.

мусите лавочку з собов носити..... на плечах....

Останнє редагування модератором: 18 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  19. Samojlovu4

Таксист возить 2-3 крісла-"подушечки". Вони легкі і місця майже не займають.

20. Liliyah Romanova

Гм, я щось того не перевіряла. Але з того, що мені казали, то кожен неприщеплений повнолітній відповідає за себе сам. Тут, до речі, мало людей на тильному сидженні пасами користуються чомусь.

Якщо є паси. Та і завжди можна то придумати. Ви ж то для дитини робите і її безпеки, а не лише для правил.
    Кріселка вибирати треба не під машину, а стосовно ваги дитини. Крісел є десь 4 види: для немовлят, для більших діток, для дошкільного віку і для молодшої школи. От не пригадую, до якої ваги діти повинні бути в автокріслі.

Останнє редагування: 18 лис 2008
а де твій аватар? :)