Новий закон про покарання за порушення ПДР

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем MARTINI, 24 вер 2008.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороша думка - починати з себе.... от гаїшники почали.... правда не з себе, а з шоферів.... хоча... вартувало б з себе, саме вони мають бути прикладом на дорозі, як зі сторони культури, толерантності, так зі сторони права.

та я знаю, шо не про мене... але все одно полегшало. Просто мені не спдобалось таке узагальнення - "мудаків у народі".

Останнє редагування модератором: 8 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  2. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

Мих ну це вже перетворюється на дитячі ігри: "мене не карайте бо Івасик ще гірше зробив"

Як там у вас кажуть
    Дай боже сили змінити те що можна змінити, терпіння щоб стерпіти те що не можна змінити, та розум відрізнити одне від другого. Так от Мих... штрафи Ви не відміните, прошу це зрозуміти, терпіть і не порушуйте, а як бачите що Вас ДАІшник тупо кидає, то будьте таким самим як він, пишіть про хабарі і т.д. (якщо виховання не дозволяє доводьте правоту у суді.)

• Подобається Подобається x 4
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ви їх не бачите?
    Я коли рік тому запитала брата, як там ситуація, відповідь прозвучала дуже просто: "мудаків і рагульні побільшало, так конкретно побільшало". І знаєте, коли я стала свідком того, як водій маршрутки закрив двері між мамою і малою дитиною, бо взагалі не дивився, хто заходить, хто виходить... Тяжко було з братом (і не лише з ним) не погодитеся. Сумно, що вас такі слова зачіпають... Ну, але... Не здивувало. То ви на стороні порушників, то на стороні мудаків... У цій темі я вас взагалі не розумію. Точніше, мені просто страшно подумати, чому я вас не розумію. І не лише я... :dntknw:

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

на стороні порушників, мудаків?
    Я думаю, що ви, читаючи моє, розумієте, як вам би хотілося, а не те, що я хотів написати. З ПДР я маю лише зауваження, що до величини штрафів, які не співмірні з рівнем життя в країні, але то важко зрозуміти, живучи ТАМ. Будь-яка влада, чи то 100 років назад, чи 1000, чи в теперішній час має багато важелів, щоб приструнити народ і лишній раз зняти стружку у вигляді додаткових грошей і що саме цікаве, все це робиться під благим гаслом - наведення порядку. Порядок - порядком, але хто дав право кидати людину у безвихідь? Якщо колись хтось вкрав - відрубували руку, був такий час і були такі держави.... Давайте може повернемося до тих часів? Порядок - порядок, нє? Живий приклад - евакуація авто у місті. Начхати на Конституцію, де сказано, що приватна власність є недоторканою, начхати на суд, який заборонив такі дії, начхати на прокурора, машини евакуйовують і надалі. Я проти неправильного паркування авто, але ще більше проти, коли влада в 10 разів більше порушує закон і їй нічого за те нема. При тому, що все це робиться під дуже благим наміром - покарання порушника, а насправді - це є плювок в лице всім, мов нам закон неписаний, а ви всі мудаки. Памятайте, влада думає лише про себе, про свою вигоду і не більше. Візьміть те ж ДАІ, до введення я їх бачив 1..2 рази на тиждень і то, як повезе, а зараз 3-4 на ДЕНЬ. Чому? Що вони робили до 17 жовтня? Що ними керує? наведення порядку? Не смішіть. У них завдання - побільше касу зробити. Тобто, як би то смішно не виглядало, вони є економічно і планово зацікавлені, щоб порушень було побільше. Вони не будуть запобігати порушення ПДР, вони будуть ховатися в корчах, траві, лиш би побільше штрафів наплодити.
    І тут є важливий момент. ЯК ми навчимо поводитися гаїшників у таких ситуаціях, бо до того ми навчили їх брати хабарі і вони брали, а шо зараз? А зараз гаїшник повинен розуміти, що перед ним стоїть не вуйко, якому шо не скажи - буде робити, а ЛЮДИНА, яка має і ЗНАЄ свої права, яка не дасть себе кинути під ноги.
    Як ми їх привчимо - так вони й будуть себе поводити. Будемо плазувати перед ними - будуть їздити на нас - виконувати план по збору штрафів, наповненню бюджету МВС.
    Штрафи....
    Ви - за. Але я вам примітивно, але показав, що теперішні штрафи є значно вищі в Україні, ніж в Канаді. А тим більше зараз, коли під зручним і модним гаслом "світова криза", людям масово зрізають зарплати, звільняють, виганяють "за свій рахунок". Людям і без того зараз зле, а тому я вважаю, що ті штрафи, які ввели зараз - це бенкет підчас чуми. Поставити мінімальну зарплату 540 гривень і штраф за порушення ПДР до 850 гривень, то, знаєте, треба добре любити свій народ.
    Уявіть собі пенсіонера, який їде на дачу і випадково наїхав на суцільну лінію, чи там... банально забув поворот включити (без яких-небудь наслідків) і шо? вся пенсія "далой"? Я непроти навіть високих штрафів, ну але ж не до такої степені, щоб людина не могла собі хліба купити після оплати штрафу.
    Я переконаний, що теперішні штрафи служать не стільки для наведення порядку, скільки для збору грошей. У нас по телебаченню майже щодругий день представник МВС з радістю та піднесеним настроєм повідомляє, як багато грошей ми вже заробили за такий короткий період, проте чи зменшилися аварійність - ніхто й не знає. Тобто якість роботи гаїшника - то сума штрафів, все решту - не важливо.

Ліля, ну але ж ви краще за мене знаєте, що нема мудаків на дорозі, є брати по керму.;)

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

хто ж ту купу безруких годуватиме?!

що найбільше засмучує - що ті кровопивці-хабарники, це зло на землі - дільничі лікарі - вони ж від штрафів не постраждають!
    І навіть не тому, що на таксі їздять....
    Навіть виграють - менше машин - менше обтраскувати їх будуть, коли вони потемки, в будь-яку погоду, бігають (пішки) по дільниці :)

а кожному - по ділах його :) а потім, з часом, може й до "по руках" справа дійде :)
    ==
    а ви не задумувалися - може, вам піти в даїники, та й особистим прикладом.... Сотворити такий-от образ янгола-даїшника? що живе на одну зарплату, і чесність аж виблискує у голодних очах, і натхненне світло тих очей променіє над горбами обтягнутих шкірою вилиць, і палка видається грубою на фоні тендітної фігури ангела....

6. Liliyah Romanova

Не знаю такого. Це ви про що?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

не задумувався.
    мені і так не зле.

Ну як, Ліля?

дюди-братИ, а не люди мудаки.

8. Liliyah Romanova

Ну, я читаю також те, які дописи ви засуджуєте, які підтримуєте. І дивлюся також на реакцію інших на ваші дописи. Схоже, не я одна вас не розумію. :pardon:

9. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ну - наголос ви свідомо поставили не в тому місці, щоб підкреслити, про що ви зазвичай думаєте.... :)
    стосовно за кермом - один одного в корках з братерської любові обпіпікують та облаюють?
    Хоч би вже лаятися навчилися - а то незугарна казарменно-зонівська лексика....
    І на перехожих - теж не зважають, навіть на дітей :) а потім дивуються, де то їхні діти такого понавчалися :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Liliyah Romanova

І що як брати? То вже не критикувати, правди не казати? Гладити по голівці за те, що бовдур? Миху, ви не плутайте докупи різні речі. Щось у вас проблеми із розрізнянням, що чого стосується, де адміністративне право, а де кримінальне, до прикладу.

11. Iriska

Iriska Well-Known Member

А яка логіка? Як хтось попав під скорочення ЗП чи втрати роботи, то на які шиши і якого милого сідати за кермо? Стосовно мінімальної ЗП 540грн, ну не тре... робити вигляд, ніби Ви саме її і отримуєте..., хіба офіційно, а решта конвертик... тіко щось не видко щоб від несправедливості Ви вже бігли повідомляти в податкову про це... Більше того, що заваджає особливо при такій ЗП не порушувати ПДР? І не кажіть що Вас кожен ДАЙ як зобачить, то вже аж пишить так хоче штрафанути по заготованому списку спешл фо ю... Про несправедливість в основному кричать ті, які просто не готові змиритись з тим, що вони попались... не те що порушили, а саме попались...

Банально забув включити поворот?! Га... та повороти тепер взагалі хіба на Новорічні свята як гирлянду включають. Саме пенсіонери - більшість таки "далой":
    1. Більшість має вже суттєво понижений зір, але навіть собі в цьому не признаються.
    2. Часто-густо їздять більш нахабніше ніж мажори... з думкою "... в мене х... проскочиш".
    3. Більшість автівок тих що їздять на дачі (саме на дачі і саме пенсія... ще не виділа дідуся на лендровері з лопатою, що стирчить з багажника) стають причинами заторів, аварій і аварійних ситуацій.

Складається враження, що Вам "обідно" що ті гроші не Вам у кишеню йдуть... Стосовно телебачення... а Ви пробували почути все що кажуть, і дивитись ті програми які суперечать написаному Вами? Наприклад Надзвичайні події Стогнія, де щодня повідомляють власне про кількість ДТП по Україні, к-сть загиблих та травмованих?!

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, сАме на пішоходному переході і навчилися....

Ви дійсно вважаєте що словом "мудак" ви критикуєте? По-моєму, ви просто обзиваєте.

ну й не кожен поділяє вашу думку....

а пенсія - теж в конвертик?

13. Iriska

Iriska Well-Known Member

Ну не я писала про мінімальну ЗП, а якщо малася на увазі пенсія, то так і тре було вказувати. Я відповідаю стосовно написаного, а не того що блукає у Вас в голові... туди не пролізти... Щодо їздити на пенсію дорого через штрафи... Ну як то кажуть, як не мо купити си ікру, то вгамуй апетити і купи си то що гаманець позволяє... Або шукай шляхи реалізації своїх хочу... тільки реальним шляхом, а не бла-блаканням як ото невчасно і несправедливо...

А не порушувати і відстоювати свої права при саме такому законодавстві, такій ситуації і т.д.? Але права, а не вперто не погоджуватись з новими впровадженнями, і жити тими часами коли "так чудово було"...

• Подобається Подобається x 3
  14. Liliyah Romanova

Якби рагуль не був рагулем у своїй суті... Можливо, це би було обзиванням людини інтелігентної, але не людини, котра поводиться як бидло, а живе за законами гірше, ніж бидло. Вибачайте гостроту слів, але допікає ота байдужість. Дивишся людині в очі, а там пустота. У корови і то погляд глибший.

Я зазвичай вживаю слово рагуль. Там я просто вжила те саме слово, що й у цитованому пості.
    Але між рагуль, а мудак різниця лише мовна, навряд чи значеннєва.

Я про це не казала, миху. Я про те, що вас зрозуміти дуже тяжко.

Останнє редагування: 8 гру 2008
    • Подобається Подобається x 3
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

а то ви не знали, що пенсіонери їздять машинами.....

ну шо тут скажеш? підете на пенсію - купите собі гуляйногу. Чи ви просто не можете порушити правила? Ви не помиляєтесь... ви ідеальна людина....

вас, перепрошую, трохи понесло.... не було чудово, було зле, а тепер друга крайність.

16. coolzak

coolzak Well-Known Member

помилки за кермом можуть дуже дорого коштувати-ціною може бути чиєсь життя-не можеш їздити по правилах-сиди дома

• Подобається Подобається x 4
  17. Iriska

Iriska Well-Known Member

Не бачу жодної логіки між першопочатковою тезою, моєю відповіддю і до тепер... Таке враження ніби у Вас або мільярди думок одночасно, або Ви самі себе не розумієте... Продемонструйте будь-ласка хід Ваших думок при написанні цього, бажано відштовхуючись від першого посту в якому мова йде про мінімальну ЗП... Хоча не впевнена що Ви самі знайдете логіку... Принаймні погоджуюсь з іншою тезою про нерозуміння і суперечливість Ваших постів...

От тоді і поговоримо... проте впевнена що дам собі раду, звикла не скаржитись, а шукати шляхи вирішення самостійно.

Не бачу в порушеннях нічого такого чим можна гордитись, також великої необхідності, а також розумію, що коли я за кермом, то несу відповідальність за співучасників руху своїми діями. Це як мінімум.

Я не шукаю ідеалу в собі, я не шукаю ідеалу в комусь. І взагалі... це дурного розмова... Якийсь висновок неадекватний... враховуючи тему...
    Ну... ше пів року і вже будете казати, що було чудово... То питання часу...

18. Liliyah Romanova

У мене дежа-вю. :haha:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок.

Є наступні верстви населення:
    -пенсіонери (пенсія 500-800гривень)
    -робітники 540....1500 гривень.

від загальної маси населення, яке може водити машину, то величезна кількість.
    Питання: що їм робити? кинути машину із-за того, щоб часом випадково не залетіти?
    (Зальот - позбавлення на місяць засобів для існування.)

мій знайомий шукав собі водія 1500 грн зарплата чистими на руки. Не знайшов, хоча місяців 2 вже в пошуках. Причина проста: залетів - тритина зарплати нема, а то й половина... кому то тре? Ніхто не хоче йти працювати.

Я хочу привести приклад для "іноземців". От як би Ліля Романова реагувала, якщо б за неправильний обгін її позбавили не 200-300 баксів, а 1500...2000 (півзарплати).... напевно б сказала: так мені й треба....нє?

я - за порядок, за штрафи, але.... максимум 200...250 гривень (крім пянства)

20. Liliyah Romanova

Миху, ваше позитивне мислення вражає. о_О
    Це типу, я за заповіді, але максимум 1-2, а не 10? ;)

а де твій аватар? :)